|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Komunikatory
Witam po raz drógi.
Jakie sa wasze ulubione komunikatory? Jakei radzicie? Jakie waszym zdaniem są najbezpieczniejsze ?
Ja osobiscie używam AQQ. Jest to wyrób za darmo, tworzyony przez dobrego programistę, za używanie jego dostaje sie wapstery... Mozna tak wymieniać bez końca, dlatego skopiuję gotowca:
Ja osobiscie używam AQQ. Jest to wyrób za darmo, tworzyony przez dobrego programistę, za używanie jego dostaje sie wapstery... Mozna tak wymieniać bez końca, dlatego skopiuję gotowca:
| Quote: |
| AQQ daje Ci niesamowite możliwości.
Instalując AQQ nie tracisz znajomych z GG, Tlenu, ICQ czy WP-Kontaktu, zachowujesz swoje numery! Sprawdź co zyskujesz instalując nasz komunikator! Nieograniczony kontakt ze znajomymi! Dzięki AQQ zyskujesz możliwość kontaktu nie tylko z osobami połączonymi przez AQQ, ale z osobami korzystającymi z innych komunikatorów, takich jak GG, Tlen, ICQ i WP-Kontakt. Jeśli dotychczas korzystałeś np. z GG lub ICQ możesz łatwo importować swoje dotychczasowe kontakty prosto do AQQ. Utrzymuj kontakt ze znajomymi spoza sieci, poprzez SMSy (do każdej sieci GSM w Polsce i wielu na świecie) lub poprzez e-mail. Dzięki syntezie mowy przychodzące wiadomości będzie ci czytał miły, wysokiej jakości głos. Unikalne funkcje multimedialne! AQQ daję ci ogromne możliwości multimedialne. Możesz przeprowadzać nie tylko rozmowy tekstowe, ale i głosowe, video-konferencje, czaty w sieci AQQ i GG, możesz dołączać do wiadomości tekstowych emotki, tunsy, AQQ posiada wbudowany player Video z edytorem napisów. Zawiera też możliwość czytania przychodzących wiadomości ludzkim głosem. Również każdy film który posiada napisy może być odczytany przez lektora. Wygląd, który możesz modyfikować! W AQQ możesz zmienić każdą widoczną w programie ikonkę. Dostępne paczki ikonek całkowicie zmienią wygląd programu. Oczywiście są też skórki, całe mnóstwo - które jeszcze bardziej dostosują wygląd AQQ do twoich potrzeb. Jnne ciekawe funkcje! Transfer plików pozwoli ci wymieniać się danymi z twoimi znajomymi. Możesz stworzyć własną wizytówkę zawierającą twoje zdjęcie, które będzie widoczne na liście kontaktów twoich znajomych w sieci AQQ! AQQ posiada też funkcje Vlepek dzięki której możesz szybko wlejać do swojej wiadomości różne, śmieszne teksty. Dodatkowe pluginy! AQQ posiada mnóstwo ciekawych pluginów takich jak, Player Video, Oragnizer, czy Program TV. Możesz np. zaznaczyć swoje ulubione pozycje w programie TV a dzięki Organizerowi AQQ przypomni ci o nich o odpowiedniej porze. Video Player posiada lektora, playlistę, edytor napisów, wyszukiwarkę napisów do filmów oraz tekstów piosnek. Możesz też stworzyć prosto własny plugin. Jeszcze więcej AQQ! Nie sposób wymienić wszystkich zalet AQQ. Najlepiej samemu zainstalować nasz komunikator i samemu przekonać się o jego wartości. Pamiętajcie, AQQ jest całkowicie darmowe! |
a ja uzywam konnekta
szczerze polecam
| Co to jest? Konnekt to multi komunikator internetowy, ale nie tylko! Dzięki rozbudowanej konfiguracji i licznym dodatkowym wtyczkom można dostosować go do swoich potrzeb. Może być zarówno rozbudowanym 'centrum' komunikacyjnym, jak i małym programikiem do wysyłania wiadomości SMS. Wybór należy do Ciebie.
Co potrafi? Całkiem sporo! Przy jego pomocy porozmawiasz w sieciach Jabber, GaduGadu, Tlen, WPK, LAN, ICQ*, AIM* i Yahoo*. Konnekt posiada również obsługę SMS, przesyłanie plików i obrazków (w tym zrzutów ekranu!), tablicę do wspólnego rysowania. Dostępnych jest również mnóstwo dodatków jak choćby automatyczna sekretarka, czy schematy wyglądu. Wszystko to w przyjemnej, wygodnej i dostosowanej do Twoich potrzeb oprawie. Zobacz sam! |
ja używam aqq. wg. mnie najlepszy komunnikator. ale konnekta spróbuję, bo choć wątpię w to, że może być lepszy od aqq to jednak kiedyś mówiłem, że nie ma lepszego komunikatora od gg 
ja skolei probowalem aqq i jakos mi nie przypadl do gustu
ale zawsze nalezy eksperymentowac, bo mozna cos odkryc
a na konnekta wpadlem w sumie przypadkiem i spelnia moje oczekiwania to nie mam powodu go wymienaic
ale od czasu do czasu lubie poeksperymentowac...
| fallco wrote: |
| ja skolei probowalem aqq i jakos mi nie przypadl do gustu |
ciężki jest?
GNUgadu lub kadu zalezy jak mi czapka stoi . ...tak dla niewtajemniczonych sa to wersje pod linucha
takowe tez powinny byc zamieszczone w ankietach ... bo to dyskryminacja uzytkowników linuxsa
najbezpieczniejsze to co nie na wingroze
takowe tez powinny byc zamieszczone w ankietach ... bo to dyskryminacja uzytkowników linuxsa
mnie troche zniechecilo sam proces instalowania i ustawiania wszsytkiego ale jak juz sie to zrobi to jest w porzadku... w samym uzytkowaniu jest dosc prosty... po 30 minutach uzytkowania mysle ze kazdy bedzie mogl sobie znim poradzic bez wiekszych problemow...
| kochanek wrote: |
| GNUgadu lub kadu zalezy jak mi czapka stoi . ...tak dla niewtajemniczonych sa to wersje pod linucha takowe tez powinny byc zamieszczone w ankietach ... bo to dyskryminacja uzytkowników linuxsa |
Soryy, ale zapomniłem o pingwinach.
ściągnąłem konnekta i bardzo mi się podoba. zobaczymy co bdzie po tygodniu 
ja nie zameinei aqq nawet na nie odejmowanie punktow na frihost.com, ale za serwer dedykowany...
ja juz od jakiegos czasu uzywam tlena odpowiednio sobie go skonfigurowalem i jestem bardzo zadowolony
opiszesz te h2o? 
Zazwyczaj uzywam gg... Ostatnio przerzucilem sie na tlena chwilowo i spodobala mi sie ta opcja, ze gdy ktos zaczyna cos pisac to wyswietla mi sie o tym informacja... To jest duzy plus dla tlena, ale nie moge sie jednak odzwyczaic od gadulca, ma on swoj klimacik
wiec pozostane z nim 
Ja używałem AQQ przed wakacjami ale były problemy z zapisywaniem na serwer GG kontaktów więc wróciłem na GG 
A ja mam wszystkie wyżej wymienione i nawet wszystkich używam- nie do końca na raz, ale na różne konta itd.
Aqq to mój główny- wtyczka statusów zaprogramowanych, albo z winampa to dla mnie niezbędnik, bardzo fajny jest też auto responder. no i kilka sieci naraz. Lubie jego skórki- są naprawde fajne.Swoją drogą extra jest posiadanie emotków z aqq, gg, tlena itd..
konnekt to drugi najb używany przeze mnie. tylko czasem we wtyczkach cieżko się połapać, choć też ma statusek i autoresponder. lubie w nim, że wyświetla mi się czytelnie i jasno, kto prawdopodobnie jest na niewidocznym, a kogo nie ma. jedna z wtyczek miała problem i mi dość się psuł czasem, ale tak- bez zarzutu
GG- mam, bo mam kolejny nr gg, ale nie przepadam.Wieje dla mnie wiochą. Żadnych porządnych pluginów, tylko same starocie.
Tlen - polecam wersję +.Naprawdę futurystyczny i pełny bajer. tu też miałam problemy z wtyczką i się przerzuciłam dalej.
wpkontakt nazywa się teraz spik (choć nie wiele się różni). kiedyś nałogowo używałam- w dobie kiedy nie było aqq i konnekta.po przerzuceniu się z gadu to była nowoczesność w domu i zagrodzie. Nadal fajny- mam do niego sentyment
icq raczej jest to do rozmów zagranicznych i dlatego bo często o niego pytają w różnych portalach angielskojęzycznych (to ichniejsze gg).można z rozmówcą grać w gry, mają świetne własne avatary, dużo opcji, fajne emotki. Pluginy idą trochę w innym kierunku.. ale co najważniejsze- mało kto go ma z polaków. Przy okazji plagą są panienki, które starają zachwalić swoje wdzięki
skype jedynie służy zamiast telefonu i raczej korzystam z dobrze znanymi kolegami itd niż z kimś przypadkiem.
inne.. pomyślmy... miranda, aim itd? próbowałam, ale mimo wsio posiadanie raczej polskich ma sens z zagranicznych icq starczy...
dziękuję za uwagę
Aqq to mój główny- wtyczka statusów zaprogramowanych, albo z winampa to dla mnie niezbędnik, bardzo fajny jest też auto responder. no i kilka sieci naraz. Lubie jego skórki- są naprawde fajne.Swoją drogą extra jest posiadanie emotków z aqq, gg, tlena itd..
konnekt to drugi najb używany przeze mnie. tylko czasem we wtyczkach cieżko się połapać, choć też ma statusek i autoresponder. lubie w nim, że wyświetla mi się czytelnie i jasno, kto prawdopodobnie jest na niewidocznym, a kogo nie ma. jedna z wtyczek miała problem i mi dość się psuł czasem, ale tak- bez zarzutu
GG- mam, bo mam kolejny nr gg, ale nie przepadam.Wieje dla mnie wiochą. Żadnych porządnych pluginów, tylko same starocie.
Tlen - polecam wersję +.Naprawdę futurystyczny i pełny bajer. tu też miałam problemy z wtyczką i się przerzuciłam dalej.
wpkontakt nazywa się teraz spik (choć nie wiele się różni). kiedyś nałogowo używałam- w dobie kiedy nie było aqq i konnekta.po przerzuceniu się z gadu to była nowoczesność w domu i zagrodzie. Nadal fajny- mam do niego sentyment
icq raczej jest to do rozmów zagranicznych i dlatego bo często o niego pytają w różnych portalach angielskojęzycznych (to ichniejsze gg).można z rozmówcą grać w gry, mają świetne własne avatary, dużo opcji, fajne emotki. Pluginy idą trochę w innym kierunku.. ale co najważniejsze- mało kto go ma z polaków. Przy okazji plagą są panienki, które starają zachwalić swoje wdzięki
skype jedynie służy zamiast telefonu i raczej korzystam z dobrze znanymi kolegami itd niż z kimś przypadkiem.
inne.. pomyślmy... miranda, aim itd? próbowałam, ale mimo wsio posiadanie raczej polskich ma sens z zagranicznych icq starczy...
dziękuję za uwagę
a ja znowu jade na tlenie ale na numerze z gg bo niemam znajomych ktorzy uzywaja tlena 
ooo to widzę za aqq-kowicze sie tu zebrali! Promójmy AQQ
Ja uzywam i tlena i skype skkype tylko do rozmów głosowych jeszcze z 2 tygodnie temu pewieni bym polecił tlen ale znalazłem tam bug który skasował mi całą listę a mój backup nie obejmował 1 miesiąca i dużo straciłe. poza tym tlen jest spako jak ma sie bota anty spama i banner killera 
Ja używam http://spik.wp.pl poprzednio WpKontakt i podpięty pod niego numer GG. Także w jednym programie mam dwa komunikatory. Do ciekawostek nadmienię, iż Spik ma moduł rozmów przez neta. Jakość prowadzonych rozmów jest rewelacyjna.
modół rozmów przez neta juz ma prawie kazdy program komunikatoryjny
wiec zadna to rewelacja
Tlena uzywam juz dobrych 2 lat i jestem z niego naprawde zadowolony. reszta moze i dobra ale przyzwyczajenie robi swoje. do tlena mam multum roznych wtyczek, dopasowajue go sobie jak chce i wszystko pasi. nie widze nawet potrzeby testowania tego AQQ mimo ze tak bardzo go polecasz. sam interfejs mi nie podchodzi choc domyslam sie ze mozna go calkowicie zmienic. niewiem... moze kiedys ;] narazie pozostane przy tlenie. tlen rox
Czego ja w życiu nie testowałem.
Miałem gg, potem jakieś pół roku tlena, wtedy usłyszałem o konnekcie.
Używałem konnekta ponad rok i poprostu odpowiadał moim wszystkim wymogom, teraz jakoś mi się spodobała najnowsza wersja gg i mam ją od tygodnia, ale już myślę o zmianach.
Niewiem co dalej.
W między czasie w krótkich okresach używałem aqq, hapi, mirandy i kilku innych, których nazwy ciężko nawet wymówić
Teraz potrzebuję komunikatora z orginalnymi i przydatnymi wtyczkami.
Po co mi sprawdzanie poczty jak Opera sprawdza mi co 5minut i wyświetla komunikat. Po co mi inne bajery, których tak naprawdę nie potrzebuję.
W świecie konnektowym trochę wszystko się ostało i znudniało.
Powiedzcie mi do którego komunikatora mam zaglądnąć aby się nie zawieść?
Teraz sobie myślę o powrocie do tlena, ale chyba zanim na coś się zdecyduję, tysiące kilobajtów dysku się zapełnią i zwolnią, zapełnią i zwolnią.
I tak w kółko.
Miałem gg, potem jakieś pół roku tlena, wtedy usłyszałem o konnekcie.
Używałem konnekta ponad rok i poprostu odpowiadał moim wszystkim wymogom, teraz jakoś mi się spodobała najnowsza wersja gg i mam ją od tygodnia, ale już myślę o zmianach.
Niewiem co dalej.
W między czasie w krótkich okresach używałem aqq, hapi, mirandy i kilku innych, których nazwy ciężko nawet wymówić
Teraz potrzebuję komunikatora z orginalnymi i przydatnymi wtyczkami.
Po co mi sprawdzanie poczty jak Opera sprawdza mi co 5minut i wyświetla komunikat. Po co mi inne bajery, których tak naprawdę nie potrzebuję.
W świecie konnektowym trochę wszystko się ostało i znudniało.
Powiedzcie mi do którego komunikatora mam zaglądnąć aby się nie zawieść?
Teraz sobie myślę o powrocie do tlena, ale chyba zanim na coś się zdecyduję, tysiące kilobajtów dysku się zapełnią i zwolnią, zapełnią i zwolnią.
I tak w kółko.
konekt rules
to a poropos tematu:
jakie cechy powinien mieć według was idealny komunikator vide co przyciągnęło by waszą uwagę do niego i bylibyście mu wierni?
jakie cechy powinien mieć według was idealny komunikator vide co przyciągnęło by waszą uwagę do niego i bylibyście mu wierni?
Witajcie
Ja używam GaduGadu oraz Tlena, próbowałam WPKontakt ale jakoś nie przypadł mi do gustu
. Bardzo dobry komunikator to również Skype, używam go do rozmów
Pozdrawiam
PaLa
Ja używam GaduGadu oraz Tlena, próbowałam WPKontakt ale jakoś nie przypadł mi do gustu
Pozdrawiam
PaLa
O prosze wygrywa to co polskie, czyli dobrze to swiadczy o tym, co naszym udaje się zrobic 
powinien obsługiwać sieć gg, mieć takie emotki jak w gg i być lekkim dla systemu (max 4-5 mega ramu)
używałem GG, wpKontakta, Tlena. Najbardziej do gustu przypadła mi miranda, którą teraz używam. Program lekki, nie obciąża kompa tak jak inne komunikatory. Od groma różnych modułów możliwych do zainstalowania np (GG, tlen, jabber, icq, irc i jeszcze więcej)
polecam bardzo
Oto linki:
polski: http://miranda.kom.pl
angielski: http://www.miranda-im.org
polecam bardzo
Oto linki:
polski: http://miranda.kom.pl
angielski: http://www.miranda-im.org
Jak widac, wiekszość uzytkownikow forum jak i ogolnych uzytkownikow internetu, ktorzy kozystaja z komunikatorow, (bo dla wiekszosci jets to badziew) pozostaja przy programie Gadu-Gadu. Mimo tego, ze jest dziurawe jak sito rybackie, ale oni przy nim zostaja; powod? Przyzwyczajenie...
Kazdy nowy uzytkownik na poczatku styka sie z jednym komunikatorem i w 95% przypadkach jest to gg. A teraz weszla ta nowa wersja 7, ktora miala polepszyc obsluge programu... "miala"
Stalo sie inaczej, nowe gg wolno sie wlancza, czsto sie zawiesza i te nowe opcje videokonferencja jak i audio, nie kazdy z tego kozysta. Podobnie jak ze skype. Rozniez dziurawe i wszyscy polecaja tlena, ale tu znow wchodzi gre przyzwyczajenie...
Kazdy nowy uzytkownik na poczatku styka sie z jednym komunikatorem i w 95% przypadkach jest to gg. A teraz weszla ta nowa wersja 7, ktora miala polepszyc obsluge programu... "miala"
Stalo sie inaczej, nowe gg wolno sie wlancza, czsto sie zawiesza i te nowe opcje videokonferencja jak i audio, nie kazdy z tego kozysta. Podobnie jak ze skype. Rozniez dziurawe i wszyscy polecaja tlena, ale tu znow wchodzi gre przyzwyczajenie...
Uzywałem GG przez długi czas dopoki nie weszło GG 7.0
To jest totalny shit. Pierwsze wrażenie niezłe... Fajny wygląd... Nowe opcje. Ale ten shit non stop sie zwiesza, chodzi tak jakby mial wymagania Q4...
Szukałem nowego komunikatora i trafiłem na AQQ. Calkiem fajne, stabilne, mozna miec numery ICQ i GG (sa wtyczki na inne)
Z wymienionych probowalem jeszcze tlen'a ale nie przypadl mi do gustu :/
ICQ - fajny dużo bajerów (gra z owcami
), ale mało kto ma ICQ(ze znajomych)
To jest totalny shit. Pierwsze wrażenie niezłe... Fajny wygląd... Nowe opcje. Ale ten shit non stop sie zwiesza, chodzi tak jakby mial wymagania Q4...
Szukałem nowego komunikatora i trafiłem na AQQ. Calkiem fajne, stabilne, mozna miec numery ICQ i GG (sa wtyczki na inne)
Z wymienionych probowalem jeszcze tlen'a ale nie przypadl mi do gustu :/
ICQ - fajny dużo bajerów (gra z owcami
No ja uzywam tlena od lat,bije gg na leb.
Ale dzis testowalem,aqq nie obsluguje tlena,przynajmniej nie bez wtyczek i jakis taki nie bardzo.
Teraz bawie sie konektem,barszo ciekawy no ale znow te eotkiny zle rozwiazane,nie mozna przegladac sobie,przynajmniej ja nie umie,ale tak oki jest,mniej pamieci zabiera i ciekawie wyglada.
Moze przy nim zostane choc watpie.
Ale dzis testowalem,aqq nie obsluguje tlena,przynajmniej nie bez wtyczek i jakis taki nie bardzo.
Teraz bawie sie konektem,barszo ciekawy no ale znow te eotkiny zle rozwiazane,nie mozna przegladac sobie,przynajmniej ja nie umie,ale tak oki jest,mniej pamieci zabiera i ciekawie wyglada.
Moze przy nim zostane choc watpie.
noo, ak tak mzona mówić o AQQ, mi on sie bardzo podoba.
Narazie AQQ na 3 miejscu juupi
Narazie AQQ na 3 miejscu juupi
No ale nadal gg prowadzi i to chyba sie nie zmieni 
Ludzie jak się do czegoś przyzwyczaili, to już na zabój. Nie rozumiem, co akurat gg ma najlepszego. Przecież w większość innych komunikatorów jest połączenie z gg.
Do tego ma się jeszcze jakąś inną (conajmniej 1) sieć. Nowe pluginy. Co ma gg. przesyłanie obrazków. dźwięk. video. opisy. i to chyba na tyle.
nie kapuję tego..
no ale każdy może używać co tylko mu się zamarzy. Bo Polacy, jak byli, tak i będą zawsze głupi. Niestety..
PS wcale nie mówię o naszym cudownym rządzie
Do tego ma się jeszcze jakąś inną (conajmniej 1) sieć. Nowe pluginy. Co ma gg. przesyłanie obrazków. dźwięk. video. opisy. i to chyba na tyle.
nie kapuję tego..
no ale każdy może używać co tylko mu się zamarzy. Bo Polacy, jak byli, tak i będą zawsze głupi. Niestety..
PS wcale nie mówię o naszym cudownym rządzie
Czy ja wiem czy mozna porownywac wolnosc do glupoty...
ujmę to tak:
ktoś kiedyś wymyślił koło. Ale wolnością było to, czy ktoś go używał do różnych rzeczy czy nie.
Jedni palili ogniska, a inni nie, bo byli przyzwyczajeni do ciemności itp.
niektórzy używają np. noki 3110 i też im dobrze (mimo, że ich stać na lepszy), a inni używają Bóg wie czego.
Ludzie są do pewnych rzeczy przywiązani i przyzwyczajeni. Ale:
kto nie ryzyuje nie żyje (choć wolę ang wersję: no risk no fun)
potrzeba matką wynalazku
gdyby nie to, że początkowo kilka os się wyłamało, to nadal mielibyśmy komunizm, bo ludzie się przyzwyczaili...
wolność wyboru łączy się z tym, że można wybierać głupio
czy to z niewiedzy
czy to z wrodzonej głupoty
czy to ze strachu...
powód jest różny- efekt ten sam...
ktoś kiedyś wymyślił koło. Ale wolnością było to, czy ktoś go używał do różnych rzeczy czy nie.
Jedni palili ogniska, a inni nie, bo byli przyzwyczajeni do ciemności itp.
niektórzy używają np. noki 3110 i też im dobrze (mimo, że ich stać na lepszy), a inni używają Bóg wie czego.
Ludzie są do pewnych rzeczy przywiązani i przyzwyczajeni. Ale:
kto nie ryzyuje nie żyje (choć wolę ang wersję: no risk no fun)
potrzeba matką wynalazku
gdyby nie to, że początkowo kilka os się wyłamało, to nadal mielibyśmy komunizm, bo ludzie się przyzwyczaili...
wolność wyboru łączy się z tym, że można wybierać głupio
czy to z niewiedzy
czy to z wrodzonej głupoty
czy to ze strachu...
powód jest różny- efekt ten sam...
Ja również używam AQQ... to jest naprawde dobry kombajn komunikatorów... nie jest takim śmieciem jak gg... ma bardzo rozbudowany system i wciąż pracują nad ulepszeniami... każdy moze powiedziec co go boli... i moze to zostanie naprawione... emotek jest co nie miara i to jakich... zresztą sami to musicie sprawdzic... 
konnekt jest wspaniały, stabilny, dopracowany, bardzo fajna szata graficzna i masa modułów
| Xaros wrote: |
| No ale nadal gg prowadzi i to chyba sie nie zmieni |
GG jest powszechne ,bo:
- GG ma największą sieć,prawie kazdy z niej używa +
GG urzywaja lamy, bo myślą ze jets tylko to -
GG jest stare jak świat +
GG jest dziórawe jak swiat po ataku marsjanów
GG jest najprostrze w obsłódze +-
Co dalej tego juz nie wiem
| Kudlaty wrote: |
| Ja również używam AQQ... to jest naprawde dobry kombajn komunikatorów... nie jest takim śmieciem jak gg... ma bardzo rozbudowany system i wciąż pracują nad ulepszeniami... każdy moze powiedziec co go boli... i moze to zostanie naprawione... emotek jest co nie miara i to jakich... zresztą sami to musicie sprawdzic... |
Moze załozymy strone aqq-owiczów?
Ja akurat już się do GG przyzwyczaiłem i nie mam zamiaru używać innego ze wzgledu na przyzwyczyjania.
używałem mirandy, jak już pisałem, ale postanowiłem sprawdzić aqq i ... zostałem przy nim
Cud, miód i orzeszki 
Używam GG ale kusi mnie kiedy na tlen, ponieważ tlen obsługuje rozmowe z gg, ma emotki z gg, bardziej rozbudowany itp. itd.
Ja używam kadu, nie ma dużo wodotrysków, wygodnie się z niego korzysta. To mi wystarcza.
ja rowniez kozystam z kadu, czsami z gaima, ale ostatnio plantuje przejsc z kadu na ekg, gdyz cdzesto korzystam z terminali a ze ekg bardzo mi sie podoba to zaczne je uzywac.
Paradoksalnie w ekg podoba mi sie to iz jak mam wirtulne pulpity to nie widze ze ktos do mnie pisze dopiero jak sam to sprawdze czy cos sie nie dzieje
Paradoksalnie w ekg podoba mi sie to iz jak mam wirtulne pulpity to nie widze ze ktos do mnie pisze dopiero jak sam to sprawdze czy cos sie nie dzieje
GG jest trochę mało stabilne, ale nie będe narzekał...chociaż ja mam też trochę duży problem, gdyż gdy mam włączonego Muła i GG to komputer sie samoistnie restartuje. W sumie chętnie bym zmienił komunikator, ale już się przyzwyczaiłem do GG, używam GG już kilka lat, i chociaż często mnie zawodzi puszczam to w nie pamięć... 
A ja uzywam .... hm... AQQ, bo ostatnio akurat je sciagnalem. Nie widze zadnej przewagi (jak na razie) nad innymi komunikatorami w kluczowych sprawach (czyli w wysylaniu wiadomosci). Po prostu, ja uzywam np. telefonu komorkowego tylko do dzwonienia, pomimo, ze mam w nim innych bajerow bez liku, tak samo komunikatora do czystej rozmowy tekstowej. Wiec jak dla mnie telefon moglby tylko dzwonic (no i moze moc wysylac SMS-y), tak komunikator powinien moc wysylac i odbierac wiadomosci.
Zadne skorki, emotikony, i inne tego typu wodotryski nie sa potrzebne, a wrecz przeciwnie - zajmuja tylko niepotrzebnie wolna pamiec
I wtedy taki komunikator zajmowal by kilkadziesiat kilobajtow pamieci, i bylby prawie nieodczuwalnym obciazeniem dla procka.
No ale coz - kazdy ma swoj poglad
Zadne skorki, emotikony, i inne tego typu wodotryski nie sa potrzebne, a wrecz przeciwnie - zajmuja tylko niepotrzebnie wolna pamiec
I wtedy taki komunikator zajmowal by kilkadziesiat kilobajtow pamieci, i bylby prawie nieodczuwalnym obciazeniem dla procka.
No ale coz - kazdy ma swoj poglad
Ja używam tlena, gdyż wedlug mnie jest lepszym rozwiązaniem niz popularny w Polsce GG
. Raz: trochę trudniej wygrzebać do niego hasło, a dwa: posiada wiecej fajniejszych funkcji. A mozliwosc zintegrowania tego programu z gg, przeważyła o przejsciu na ten komunikator.
Pozdrawiam...
Pozdrawiam...
Ja, jak prawie każdy używam GG (chociaż w ogóle mało korzystam z komuniatorów), zapewne dlatego, że przy instalacji Internetu gość nam go zainstalował i od tej pory nieprzerwanie korzystam tylko z niego. Próbowałem już Tlena (nawet mi się konfigurować nie chciało, bo mało kto z mojego otoczenia go używa), konnekta (po co kombinować?
) i znowu wróciłem do GG. Chociaż kiedy wyszło to GG7 to nie wiem czy nie przerzucę się na coś innego (ale w sieci GG). Nie wiem czy u Was też tak jest, ale jak zwijam i roziwjam grupy (ten sposób grupowania sam w sobie jest bez sensowny), to znikają mi inne grupy i muszę na nie klikać (na ślepo) żeby się pojawiły. Bez sensu...
Pzdr
Cáno
Pzdr
Cáno
Ja osobiście używam gadu gadu 7.0, lecz dzięki niemu wlazło mi sporo wirusów i hackerów. Jeśli chcecie kożystać z gadu gadu to najlepiej albo z wcześniejszych wersji albo musicie mieć dobrego antywirusa.
Polecam!
Polecam!
JA mam komunikator gadu-gadu 6.1, bo gg 7.0 na kompie mi się zacinało ;/. Teraz mam wersję 6.1 i działa jak ulał. Pozdro dla wszystkich
A już myślałem czytając że nikt nie wspomnii o Mirandzie
Ja obecnie z GG korzystam - z prostej przyczyny: jest nieamowicie banalny, nieskąplikowany i prosty. Miałem kiedyś i WP Kontakt i Tlen, potem Miarandę, ale wszystkie były jakieś takie, sam nie wiem...
W mirandzie np. podobała mi się niesamowicie opcja że można widzieć kto jest naprawde nieobecny a kto tylko niewidoczny
Sam korzystam tak sporadycznie z komunikatorów że potrzebuje najprostrzego...
Poza tym korzystam ze Skype'a ale to raz na jakiś czas (brakuje mi tam opcji zwykłego pisania, bo chyba nie ma... a może jest tylko nie moge znaleść
).
Czyli Skype + GG i jestem szczęśliwy
Ja obecnie z GG korzystam - z prostej przyczyny: jest nieamowicie banalny, nieskąplikowany i prosty. Miałem kiedyś i WP Kontakt i Tlen, potem Miarandę, ale wszystkie były jakieś takie, sam nie wiem...
W mirandzie np. podobała mi się niesamowicie opcja że można widzieć kto jest naprawde nieobecny a kto tylko niewidoczny
Sam korzystam tak sporadycznie z komunikatorów że potrzebuje najprostrzego...
Poza tym korzystam ze Skype'a ale to raz na jakiś czas (brakuje mi tam opcji zwykłego pisania, bo chyba nie ma... a może jest tylko nie moge znaleść
Czyli Skype + GG i jestem szczęśliwy
Zapomniałem wspomnieć - mam 7.0 w konfiguracji z Avastem!, Keiro Firewall, Spy&Boot, a'square i Ad-warem i żaden robal nie przejdzie
To znaczy jeszcze nie przeszedł, a wiele już próbowało
Ale chyba sobie spróbuje tego AQQ zainstalować... z czystej ciekawości znaczy
To znaczy jeszcze nie przeszedł, a wiele już próbowało
Ale chyba sobie spróbuje tego AQQ zainstalować... z czystej ciekawości znaczy
Ja kozystam z kadu 4.3 na mdk i nie na?ekam, to co potrzebne jest
czytelny intuicyjny i ma dodatki które mozna wy??czy? b?dz w??czyc tylko te których sie uzywa reszta nie przeszkadza w niczym 
Ja używam GG bo jest stare, dobre...i bez plam, oprócz tego, że jest syfskie, ale komunikatora nie chce mi się zmieniać...kwestia przyzwyczajenia, ziomki i ziomalki, z sąsiedniej pralki.Fajne jest też Akuku, ale nie pasuje mi, aż tak jak GG i zdecydowanie nie polecam Conecta.Bleeee Wuzzaapp!!!
GG RULES!!!
Używam komunikatora AQQ.
Multikomunikator AQQ to doskonała propozycja dla osób, które utrzymują kontakty ze znajomymi w różnych sieciach. AQQ umożliwia komunikowanie się nie tylko za pośrednictwem sieci macierzystej, lecz również standardowo obsługuje protokoły Gadu-Gadu i ICQ, a po doinstalowaniu odpowiednich wtyczek również WPKontakt i Tlen. Możliwość obsługiwania kilku sieci za pomocą jednego programu to nie tylko znaczne ułatwienie i wygoda, lecz również oszczędność zasobów systemowych komputera. Dla jeszcze większego komfortu użytkownika AQQ umożliwia import z pliku lub z serwera kontaktów z Gadu-Gadu oraz ICQ.
Czytaj całość...
Bardzo dobra strona o komunikatorze AQQ:
www.aqq.amnezja.org
Polecam!
Multikomunikator AQQ to doskonała propozycja dla osób, które utrzymują kontakty ze znajomymi w różnych sieciach. AQQ umożliwia komunikowanie się nie tylko za pośrednictwem sieci macierzystej, lecz również standardowo obsługuje protokoły Gadu-Gadu i ICQ, a po doinstalowaniu odpowiednich wtyczek również WPKontakt i Tlen. Możliwość obsługiwania kilku sieci za pomocą jednego programu to nie tylko znaczne ułatwienie i wygoda, lecz również oszczędność zasobów systemowych komputera. Dla jeszcze większego komfortu użytkownika AQQ umożliwia import z pliku lub z serwera kontaktów z Gadu-Gadu oraz ICQ.
Czytaj całość...
Bardzo dobra strona o komunikatorze AQQ:
www.aqq.amnezja.org
Polecam!
A mnie ostatnio AQQ zdenerwowal. Znajoma podeslala mi kilka informacji na moj numer GG, kiedy bylem nieobecny. Wracam do domq, odpalam AQQ, a tam:
[TEKST]
[TEKST]
I tak przez kilka linijek.
Wiec ja do niej pisze, co sie wyglupia, a tu wyskakuje mi zamiast mojej wypowiedzi:
[TEKST]
YYYYY...... zglupialem
Zapodalem GG (jeszcze zona uzywa) i ladnie poprosilem, zeby znajoma przeslala jeszcze raz wszystko. Zresetowalem AQQ i wszystko juz dziala.
A co do GG, to wersja 7.0 namieszala - mojej zony nie chciala wpuscic na jej konto i zjadla jej kontakty (nawet z serwera wywalilo). Kilku innym osobom znikly konta, zezarlo kontakty na serwerze, wyskakiwal napis haslo nieprawidlowe i inne tego typu pierdoly.
[TEKST]
[TEKST]
I tak przez kilka linijek.
Wiec ja do niej pisze, co sie wyglupia, a tu wyskakuje mi zamiast mojej wypowiedzi:
[TEKST]
YYYYY...... zglupialem
A co do GG, to wersja 7.0 namieszala - mojej zony nie chciala wpuscic na jej konto i zjadla jej kontakty (nawet z serwera wywalilo). Kilku innym osobom znikly konta, zezarlo kontakty na serwerze, wyskakiwal napis haslo nieprawidlowe i inne tego typu pierdoly.
Używałem GG przez pare lat lecze niestety wiele razy się zdarzało że po prostu padało. Rok temu przesiadłem się na Konnekta (nie mylić z WP Konnekt albo OnetKonnekt) i rezultaty są zdumiewające. Program ten jest dużo lepszy od gg i ani razu nie zdarzyła mi się żadna zawiecha. Można go skonfigurować tak, żeby w całości przypominał nasze GG. Gorąco polecam!
a czemu nie ma MirandyIM? to jest bajlepszy komunikator. jest w pełni kompatybilny z niemal każdą siecią świata. wystarczy plugin. nie ustępuje też możliwościami dodatkowymi.
AQQ jest naprawde perfekcyjne. Czemu nie inny komunikator? Prosty powód AQQ jest rozwijane, przynajmniej raz na miesiąc wychodzi nowa wersja (a generalnie raz na tydzień - wlaczajac w to bety czesciej). Zmiany jakie sa dokonywane w tym komunikatorze sa nie bylejakie. Np. ostatnio uzytkownicy moga testowac wersje ktora umozliwia przesyalnie plikow do wszystkich, nawet jezeli obie strony nie maja zewnetrzengo IP (sa za NAT'em!!!!) - obecnie dziala to lepiej niz w SKYPE!!! W przyszlosci ma byc wprowadzone omijanie NAT'u rowniez dla rozmow VoIP czyli SKYPE moze sie schowac
. Ja uwazam ze obecnie najlepszymi komunikatorami sa wlasnie AQQ i SKYPE. Reszta moze dominuje (gg,tlen) ale nie sa lepsze. AQQ z pewnoscia nie przescignie GG, ale tu nie o to chodzi ktora siec jest pierwsza tylko o funkcjonalnosc i rozwoj.
Tak wiec kuknijcie sobie AQQ
Tak wiec kuknijcie sobie AQQ
Mam pytanie odnośnie GG 7.0 - Czy u Was też po zwinięciu/rozwinięcu jakiejś grupy znikają Wam pozostałe? Ja jak rozwinę jakąś grupę, to inne znikają i pojawiająsię dopiero po kliknięcu. Zresztą ten sposób pokazywania grup sam w sobie jest głupi - stare GG miało wygodniejszy. GG 7.0 to moim zdaniem porażka i chyba widząc Wasze pochwały przerzucę się na AQQ.
Pzdr
Cáno
Pzdr
Cáno
Wegług mnie najlepszym komunikatorek jest AQQ, choc użytkuje go od niedługiego czasu to spełnił moje oczekiwania w 97% z wtyczkami współpracuje z większością poslkich komunikatorów takiach ajk WpKontak Tlen cz gg[ bez wtyczki] ma też bardziej funkcjonlany interfejs od tlena i milszy od gg, choc czasem moż ezawieśc to nie tak często jak nowe gg serii 7. To jets poprostu kombajn, który za bardzo zapycha łącze i obiąża procsor nawet przy zwykłem rozmowie z kolega / koleżanka, nie mówie juz o Videokonferencji, bo opóźnienie na łaczu 512 na 512 milismy z kumplem prawi 5 minutowe.
Pozdrawiam
^^ozi
Pozdrawiam
^^ozi
Dla mnie i tak najlepszy będzie Konnekt (nie mylić z WPKonekt albo OnetKonekt). Podczas przesyłania plików mamy dokładnie wyświetloną prędkość z jaką plik jest wysyłany i dokładny czas do zakończenie wysyłania. Jeśli ktoś jest za NAT-em to dla Konnektu nie stanowi to żadnego problemu. W nowych wersjach ma być podobno możliwość wysyłania jednego pliku do kilku użytkowników naraz. Gadu-Gadu już się większości użytkowników przejadło i wszyscy wiedzą, że są inne, lepsze komunikatory w necie.
GG jest bardzo rozpowszechnionym komunikatorem , kiedys próbowałem przenieśc wszystkich znajomych na innych, bodajże był to ICQ, ale nie chceli bo wtedy ich znajomi też musieli by się przenieśc i to za dużo zamieszania by było dla nich.
Teraz korzystam z AQQ , z ich sieci i z sieci gg, tlena i icq , wszytsko w jednym bardzo funkcjonalnym komunikatorze, mam nadzieję że coraz więcej osób przekona sie do AQQ i społecznośc AQQ bęzie rosła.
Pozdrawiam
^^ozi
Teraz korzystam z AQQ , z ich sieci i z sieci gg, tlena i icq , wszytsko w jednym bardzo funkcjonalnym komunikatorze, mam nadzieję że coraz więcej osób przekona sie do AQQ i społecznośc AQQ bęzie rosła.
Pozdrawiam
^^ozi
mi tam nie zależy , jakiego użyje komunikatora, ważne żeby coś mieć, i tak pare z nich jest przystosowanych do gg, takie tam 
| ozyrys wrote: |
| mam nadzieję że coraz więcej osób przekona sie do AQQ i społecznośc AQQ bęzie rosła.
Pozdrawiam ^^ozi |
Rowniez mam nadzieje ze spolecznosc komunikatora aqq sie rozrosnie bo wtedy jest wieksza szansa na superowe wtyczki i inne dodatki
obecnie spolecznosc aqq gromadzi sie glownie na http://www.aqq.amnezja.org/
a takze forum myportal. Serdecznie zachecam do dolaczenia do grupy AQQ'owców
A Wapster? przejął się bardzo aqq i teraz całość jest u nich na serwerze i tam też jest troszkę fajnych wtyczek..
tak czy inaczej aqq jest wreszcie jakąś rewolucją w komunikatorach- bo reszta to różnie bywa...
tak czy inaczej aqq jest wreszcie jakąś rewolucją w komunikatorach- bo reszta to różnie bywa...
Ja używam Gadu-gadu i szczerze mówiąc wystarczy mi utrzymuje kontakty ze znajomymi więc jest "gut". Przez jakiś czas używałem Tlenu ale coś mi w nim nie pasowało (pomimo fajnych skórek)
Ja używam zwykłego GG, pewnie z powodu, że tylko potrzebuję sobie szybko z kimś pogadać, ale teraz te nowsze wersje GG to szwankują to zajmują więcej ramu, ech... Niedługo będę musiał MSN'a zainstalować bo mój klan tego wymaga.
Ja uzywam Konnekt, komunikator godny polecenia. Można w nim pozmieniać dosłwonie wszystko tylko potrzeba na to chwile czasu. A do tego jest do niego pełno wtyczek (potrzebnych i niepotrzebnych
)
Ja mam GG, bo ma niewiele opcji
a jak przesadzaja z mozliwosciami to sie z tego robi maszyna do przegladania www/gadania przez mikrofon/rozmow video/wysylania sms'ów do której komunikacja tekstowa to tylko mały dodatek 
Ostatnio przesiadłem się na Linuxa i używam GNU Gadu. Chciałem Gaim'a ale nie mogłem znależć opcji importu kontaktow
Z GG2 jestem zadowolony, obsługuje wiele sieci i jest bardzo szybkie. Nawet szybciej jestem dostępny niż na standardowym GG 
Ja osobiscie uzywam GG.... juz od dawna. Lecz ostatnio zainteresowal mnie Skype, powstala teraz nowa wersja z dodatkowa obsluga VIDEO (lecz jest jeszcze w wersji BETA). Uzywam go najczesciej wtedy... gdy chce sobie porozmawiac z wujkiem z niemiec
Chyba nie bede placic TPsie 
Jeśli chodzi o mnie to używam zarówno Tlena, jak i GG, a i jeszcze Skype. Nie jest dla mnie różnicą gdzie rozmawiam, natomiast najwięcej czasu spędzam na GG. Na Tlenie jest mój kumpel, chociaż nieraz zdarza nam się rozmawiać na dwa fronty (albo i trzy). Piszemy równocześnie na GG, Tlenie i rozmawiamy przez Skype w tym czasie
Kiedyś próbowałem z AOL ale zrezygnowałem - za dużo ludzi, a ja jestem polakiem więc... darowałem se.
Kiedyś próbowałem z AOL ale zrezygnowałem - za dużo ludzi, a ja jestem polakiem więc... darowałem se.
Sądze że gadu jest najbardziej popularne. Sam też używam. Może nie jest jakieś ekstra ale najważniejsze że chodzi jak powinno. Teraz ukazuje się wiele nowych komunikatorów. Ale wszystkie mają opcje pobrania listy kontaktów z gg. I bardzo dobrze chociaż sam polecam gg. Nie korzysałem jescze z AQQ więc nie wiem jak chodzi...
ogólnie tak... gg swoją popularnością jest tylko lepsze od AQQ..
takie jest moje zdanie...
te cechy które posiada AQQ nie ma zaden inny komunikator... nad aktualizacjami AQQ ciągle są prace... by wszystko dobrze i bez problemu działało... i jak zauważyłem dużo ludzi zmienia z gg na AQQ no i tez dzięki mnie...
spróbujcie luda AQQ
AQQ
takie jest moje zdanie...
te cechy które posiada AQQ nie ma zaden inny komunikator... nad aktualizacjami AQQ ciągle są prace... by wszystko dobrze i bez problemu działało... i jak zauważyłem dużo ludzi zmienia z gg na AQQ no i tez dzięki mnie...
spróbujcie luda AQQ
AQQ
Chyba się skusze skoro tak zachwalasz. Mam tylko nadzieje że jest to komunikator o nowej grafice. Tzn. nie jest tam wszystko podobne do gg.
do AQQ masz skiny... wiec wygląd zależy od skina...
hmmm zachwalam bo bardzo dobry komunikator... :p a raczej multikomunikator... :p
hmmm... ale pierwsze co zrób to w widoku daj sobie zaawansowane... będziesz miał duzo opcji...
hmmm zachwalam bo bardzo dobry komunikator... :p a raczej multikomunikator... :p
hmmm... ale pierwsze co zrób to w widoku daj sobie zaawansowane... będziesz miał duzo opcji...
Na moim celeronie 900 mhz po ok. 5 godzinach używania muli się strasznie.
Ogólnie słyszałem, zę AQQ nie na każdy komputer jest dobre, słabsze raczej odpadają.
Ogólnie słyszałem, zę AQQ nie na każdy komputer jest dobre, słabsze raczej odpadają.
A ja tam wole GG 7.0 dodali mozliwosc gadania przez mikrofon i jakosc glosu tez jest super. Zainstalowany mam jeszcze Skype, dlatego ze mam znajochych w roznych zakatkach swiata i gg poprostu nie znaja.
Kiedys jak kupilem laptopixa w UK i internet mialem przez komorke ( przez GPRS) to uzywalem tlena - jako jedyny chcial sie polaczyc z siecia przez proxy - gg mimo ustawien migalo, migalo i tyle, nigdy sie nie wlaczylo a tlenik elegancko. Najlepsze ze w tlenie tez jest modul gadu-gadu i ten znowu dziala. I wez tu badz madry
Kiedys jak kupilem laptopixa w UK i internet mialem przez komorke ( przez GPRS) to uzywalem tlena - jako jedyny chcial sie polaczyc z siecia przez proxy - gg mimo ustawien migalo, migalo i tyle, nigdy sie nie wlaczylo a tlenik elegancko. Najlepsze ze w tlenie tez jest modul gadu-gadu i ten znowu dziala. I wez tu badz madry
Ja polecam wam jabbera. Jesli jestes podpiety pod dobry serwer to mozesz gadac z praktycznie z kazdym na swiecie. Dla ludzi lubiacych szybkosc polecam klient(komunikator) Psi dla programistow i ludzi bardzo dokladnych Tkbbera a dla ludzi lubiacych prostote, emotikony i ladny wyglad jedna z modyfikacji Pandiona - Hapi.
Teraz moje zdanie od Gadu Gadu...komunikator jest bardzo popularny to nieznaczy ze dobry...wiele osob z moch znajomych skarzy sie na niego lecz mimo to dalej pozostaja przy nim. Serwery rozmow glosowych czasto nie dzialaja, wystepuja czeste w porownaniu z innymi sieciami pady serwera, kodowanie wiadomosci istnieje od niedawna i da sie je ominac, no i to co najwarzniejsze...nie umozliwia porozumiewanie sie z innymi sieciami...
Dla zaciekawionych jabberem polecam stronke www.jabberpl.org
Teraz moje zdanie od Gadu Gadu...komunikator jest bardzo popularny to nieznaczy ze dobry...wiele osob z moch znajomych skarzy sie na niego lecz mimo to dalej pozostaja przy nim. Serwery rozmow glosowych czasto nie dzialaja, wystepuja czeste w porownaniu z innymi sieciami pady serwera, kodowanie wiadomosci istnieje od niedawna i da sie je ominac, no i to co najwarzniejsze...nie umozliwia porozumiewanie sie z innymi sieciami...
Dla zaciekawionych jabberem polecam stronke www.jabberpl.org
A ja tam sobie juz AQQ zainstalowałem i jestem bardzo zadowolony..... A jak się ma jeszcze konto na www.wapster.pl do dodatkowo za każdy dzień używania ma się 10 wapsterów gratis 
Multi konunikatory sa tez niezle ale bodajrze tez przywiazuja cie do serwera (poprawcie mnie jesli sie myle) a juz napewno do klienta.
Co widać z ankiety prawie połowa ankietowanych używa Gadu-Gadu.
Myślę, iż polega to z popularności tego komunikatora. Ale jest to już przestarzały komunikator i mimo wszystkich jego modernizacji nie
dorównuje najnowszym rozwiązaniom. Wszystkim przyzwyczajonym do
Gadu-Gadu polecam przejście na Spika:
http://spik.wp.pl/
Jest znacznie lepszy i ma możliwość podpięcia numeru Gadu-Gadu a
przez to nie traci się kontaktu z starymi znajomymi.
Myślę, iż polega to z popularności tego komunikatora. Ale jest to już przestarzały komunikator i mimo wszystkich jego modernizacji nie
dorównuje najnowszym rozwiązaniom. Wszystkim przyzwyczajonym do
Gadu-Gadu polecam przejście na Spika:
http://spik.wp.pl/
Jest znacznie lepszy i ma możliwość podpięcia numeru Gadu-Gadu a
przez to nie traci się kontaktu z starymi znajomymi.
Ja zapraszam nie na gg, nie na jakiegoś spika, jablera, aim, skype... lecz na AQQ. Zrobię test, niech jeden użytkownik jakiegoś innego komunikatora np. GG pobierze aqq( www.aqq.wapster.pl ) i niech ta osoba opisze swoją opinie( plusy i minusy). Kto chętny na taki test?
Ja moge sciagnac. Porownam go z pod wzgledem estetycznym i funcjonalnym.
No to pora na zderzenie
Siec Jabber vs Siec AQQ
Aqq - Plusy
- Jest multi-komunikatorem -> pozawala sie placzyc z roznymi sieciami
- Ma ladny graficznie wyglad
- Ma pluga do wysylania SMSow
- Ma importer kontaktow z Gadu-gadu
- Jest prosty w obsludze
- Nie ma reklam
- System Wtyczek
- Intuicyjny w urzytkowaniu
Aqq - Minusy
- Laczy tylko z serwerami AQQ, GG i ICQ
- System ID oparty na numeracji urzytkownika
- Nie istnieja inne wersje komunikatora dzialajace na tym samym serwerze
- Konuminkator nie moze polaczyc sie z innym serwerem AQQ (bo zapewne inny nie istnieje)
- Brak wersji dla Mac'a , Linuxa i BSD
- Podczas deinstalacji wlacza sie stronka AQQ
Ogolna ocena 3+
Program dla ludzi o nie wygorowanych oczekiwianiach po zapewnieniach ludzi z tego forum spodziewalem sie czegos lepszego
Jesli chodzi o Jabbera
Jak kazdy wie nie mozna posiadac wszystkiego dlatego kazdy z wielku klientow jabbera oferuje cos innego.
Jedne z nich zainwestowaly w szybkosc (Psi) inne w funkcjonalnosc(Tkabber,JAJC) inne w cieszacy oko wyglad (Pandion)
Jednak niektore rzeczy je lacza:
Wspolne cechy Jabbera - Plusy
- Isnieje wiele serwerow jabbera na calym swiecie...jesli nie wystarcza Ci ten na ktorym sie wlasnie znajdujesz poszukujesz lepszego
- Mozesz polaczyc sie z naprawde wieloma sieciami komunikatow z calego swiata (dla polskich serwerow standardem jest gg,tlen,yahoo,ICQ,AIM,MSM oraz grupy dyskusyjne WP)
- Mozna byc polaczonym z wieloma serwerami jednoczesnie oraz kozystac z ich uslug do woli
- Isnieja wersje pod najpopularniejsze systemy operacyjne
- Brak reklam
- Procz wysylania wiadomosci do innych sieci serwery udostepniaja zwykle pare innych mniej waznych opcji np. Slownik lub pogodynke
Wspolne cechy Jabbera - Minusy
- Jak juz pisalem wczesniej - nie mozna posiadac wszystkiego
- Trzeba troche poczytajac jesli chcesz modyfikowac swojego klienta
- Klopot przy wyborze komunikatora (duzy wybor)
- Trzeba troche pokombinowac aby wlaczyc transportery z innymi sieciami
Ocena ogolna : To nalezy do was
Siec Jabber vs Siec AQQ
Aqq - Plusy
- Jest multi-komunikatorem -> pozawala sie placzyc z roznymi sieciami
- Ma ladny graficznie wyglad
- Ma pluga do wysylania SMSow
- Ma importer kontaktow z Gadu-gadu
- Jest prosty w obsludze
- Nie ma reklam
- System Wtyczek
- Intuicyjny w urzytkowaniu
Aqq - Minusy
- Laczy tylko z serwerami AQQ, GG i ICQ
- System ID oparty na numeracji urzytkownika
- Nie istnieja inne wersje komunikatora dzialajace na tym samym serwerze
- Konuminkator nie moze polaczyc sie z innym serwerem AQQ (bo zapewne inny nie istnieje)
- Brak wersji dla Mac'a , Linuxa i BSD
- Podczas deinstalacji wlacza sie stronka AQQ
Ogolna ocena 3+
Program dla ludzi o nie wygorowanych oczekiwianiach po zapewnieniach ludzi z tego forum spodziewalem sie czegos lepszego
Jesli chodzi o Jabbera
Jak kazdy wie nie mozna posiadac wszystkiego dlatego kazdy z wielku klientow jabbera oferuje cos innego.
Jedne z nich zainwestowaly w szybkosc (Psi) inne w funkcjonalnosc(Tkabber,JAJC) inne w cieszacy oko wyglad (Pandion)
Jednak niektore rzeczy je lacza:
Wspolne cechy Jabbera - Plusy
- Isnieje wiele serwerow jabbera na calym swiecie...jesli nie wystarcza Ci ten na ktorym sie wlasnie znajdujesz poszukujesz lepszego
- Mozesz polaczyc sie z naprawde wieloma sieciami komunikatow z calego swiata (dla polskich serwerow standardem jest gg,tlen,yahoo,ICQ,AIM,MSM oraz grupy dyskusyjne WP)
- Mozna byc polaczonym z wieloma serwerami jednoczesnie oraz kozystac z ich uslug do woli
- Isnieja wersje pod najpopularniejsze systemy operacyjne
- Brak reklam
- Procz wysylania wiadomosci do innych sieci serwery udostepniaja zwykle pare innych mniej waznych opcji np. Slownik lub pogodynke
Wspolne cechy Jabbera - Minusy
- Jak juz pisalem wczesniej - nie mozna posiadac wszystkiego
- Trzeba troche poczytajac jesli chcesz modyfikowac swojego klienta
- Klopot przy wyborze komunikatora (duzy wybor)
- Trzeba troche pokombinowac aby wlaczyc transportery z innymi sieciami
Ocena ogolna : To nalezy do was
O nie żadnych spików i innych badziewi... AQQ i GAdu - Gadu ruless, AQQ jest fajne jak juz mówiłem ponieważ jak się ma konto na Wapsterze to dostaje się 10 wapsterów dziennie za używanie AQQ za free! Po za tym można gadać z ludźmi którzy maja inny komunikator. Znam takich co ściągają wszystkie komunikatory o których usłyszą, ale i tak mają liste ludzi z gg i tylko z nimi gadają...
No ja uzywam jabberka i mam kontakty z gg,tlenem,msm,yahoo i nielicznymi ktorzy tez uzywaja jabbera. Wiec dla mnie jest odpowiedni
Osobiscie używam MSN Messangera. Uważam że jest dla mnie najlepszy. Używa go wielu moich znajowmych w Polsce jak i zagrnicą, dzieki temu mam z nimi staly kontakt. Bardzo podoba mi sie mozliwosc zrobienia avataru
Poszedłem za radą i zainstalowałem AQQ, bardzo dobry komunikator, nie zawiesza się jak GG ;]
| ChesterB wrote: |
| Poszedłem za radą i zainstalowałem AQQ, bardzo dobry komunikator, nie zawiesza się jak GG ;] |
Nie zawiesza sie tam malo razy jak gg
Mialem juz osobiscie pare klopotow z aqq... A moi znajmi maja je ciagle bo go uzywaja
Nic do neigo szczegolnego nie mam, bo go nie zuwam i nie bede
ekg forever
no najnowsza wersja aqq sie mi nie zacina
a w najnowszej wersji szykuje sie uwaga!
- transfer plików dla sieci GG
- specjalne ustawienia dla sieci GG
- nowy interfejs!
- nowy system zakładek
- masa mniejszych nowosci i poprawek
warto poczekac na wersje stabilną, narazie te nowosci sa w stadium beta ale lada dzien powinna byc stabilna - bedzie na co popatrzec
a w najnowszej wersji szykuje sie uwaga!
- transfer plików dla sieci GG
- specjalne ustawienia dla sieci GG
- nowy interfejs!
- nowy system zakładek
- masa mniejszych nowosci i poprawek
warto poczekac na wersje stabilną, narazie te nowosci sa w stadium beta ale lada dzien powinna byc stabilna - bedzie na co popatrzec
Czyli AQQ staje sie coraz bardziej podobne do Gadu-Gadu. Wiec jaki jest sens instalowania?
ja tam lubie MSN chociaz to produkt microsoftu ale jakos daje rade no i oczywiscie mam tez gg bo to podstawowy i najbardziej popularny komunikatro w Polsce
uzywam tlenu i skype do głosu
argumenty za tlenem a przeciw gg:
- szyfrowane rozmowy
- nick zamiast numeru
- nie uzwane konto nie wygasa i nie jest przekazywane przypadkowym osobom
- darmowe gigowe konto mailowe z obsługa przez komunikator (między innymi: pop3 tez)
- mniej wiesniackie emotikonki i dzwięki
- tlenofon
- obsługuje też gg
z powyższej listy tylko ostatni punkt działa też w gg:-)
argumenty za tlenem a przeciw gg:
- szyfrowane rozmowy
- nick zamiast numeru
- nie uzwane konto nie wygasa i nie jest przekazywane przypadkowym osobom
- darmowe gigowe konto mailowe z obsługa przez komunikator (między innymi: pop3 tez)
- mniej wiesniackie emotikonki i dzwięki
- tlenofon
- obsługuje też gg
z powyższej listy tylko ostatni punkt działa też w gg:-)
| Adi666 wrote: |
| Czyli AQQ staje sie coraz bardziej podobne do Gadu-Gadu. Wiec jaki jest sens instalowania? |
zainstaluj i sie przekonasz czy jest sens
polecam: aqq.amnezja.org
ja tam używam standardowego AQQ z www.aqq.wapster.pl
i powiem ze naprawde jest bardzo dobre...
a kto mówi ze AQQ staje sie takie jak gg to jest w duzym błędzie... bo AQQ jest tylko ulepszane pod tym względem ze gg jest bardzo popularne a zeby łatwiej ludziom było przejsc na AQQ to musi miec ta siec gg bo w jednym momencie nie przejdą wszyscy na całym świecie z gg na AQQ...
ja osobiście teraz, właściwie od dzis nie łącze sie juz z siecią gg zostawiłem tylko opis ze mozna mnie szukac na AQQ i podałem w opisie nr no i stronke AQQ... wiec teraz jak będą cos odemnie chcieli to nie ma innego wyjścia tylko AQQ...
i powiem ze naprawde jest bardzo dobre...
a kto mówi ze AQQ staje sie takie jak gg to jest w duzym błędzie... bo AQQ jest tylko ulepszane pod tym względem ze gg jest bardzo popularne a zeby łatwiej ludziom było przejsc na AQQ to musi miec ta siec gg bo w jednym momencie nie przejdą wszyscy na całym świecie z gg na AQQ...
ja osobiście teraz, właściwie od dzis nie łącze sie juz z siecią gg zostawiłem tylko opis ze mozna mnie szukac na AQQ i podałem w opisie nr no i stronke AQQ... wiec teraz jak będą cos odemnie chcieli to nie ma innego wyjścia tylko AQQ...
Ja jak większość zaczynałem od gg. Teraz już troche zmądrzałem i używam tlena (co prawda zaipetowanym gg ale dużo moich znajomych nie zmadrzało) i jestem bardzo zadowolony. Prawie cały Tlen mam dostosowany pod siebie. Skórki Emotki (te akurat ze starego gadu (sentyment) no i oczywiście FOCH
) Pełno poinstalowanych pluginów(co bym niemiał kłopotów z przesyłaniem plików i obrazków do użytkowników gg) No i to chyba tyle ode mnie.
tez uzywam normalnej wersji ale maja tam pare fajnym styli, okien rozmowy itd. itp. najwiecej do aqq bo nie ma tam mowy o innych komunikatorach
Kudlaty juz Cie lubie, za to ze ty lubisz aqq, heheh
Kudlaty juz Cie lubie, za to ze ty lubisz aqq, heheh
Ja takze zaczynalem od gg pozniej mieszalem je z tlenem jednak po jakims czasie w rece wpadl mi konnekt... jest wygodny dlatego jak narazie nie zamierzam z niego zrezgynowac 
GG ma klimat, ale.. raz, za czesto siadaja serwery, dwa, to nowe gg za duzo pamieci pochlania.
Obecnie jestem szczesliwym uzytkownikiem komunikatora Tlen.
Zalet wymieniac nie musze, prawie wszystkie byly podane, ma bardzo duzo dodatkow, kto wie czy nie najwiecej...
Wazne gg nie wiesza sie na nim tak czesto
A co do wygladu.. i przyzwyczajenia do gg, to mozna szybko zmienic przez odpowiednia skorke
i emotki ...
Sumasumarum Tlen- najlepszzy komunikator.
Obecnie jestem szczesliwym uzytkownikiem komunikatora Tlen.
Zalet wymieniac nie musze, prawie wszystkie byly podane, ma bardzo duzo dodatkow, kto wie czy nie najwiecej...
Wazne gg nie wiesza sie na nim tak czesto
A co do wygladu.. i przyzwyczajenia do gg, to mozna szybko zmienic przez odpowiednia skorke
Sumasumarum Tlen- najlepszzy komunikator.
spider....pare postow temu wypisalem plusy i minusy AQQ i Jabbera...wiem jak wyglada...chodzi o to ze wiekszosc spoleczenstwa uzywa gg wiec jesli nie kontaktujesz sie z ludzmi z poza tej sieci to po co Ci cos innego....ja mam znajomych ktorzy uzwaja ICQ i Yahoo dlatego potrzebuje czegos wiecej....ale wybralem (jak juz to wielokrotnie pisalem) Jabbera na serwerze autocomu i klient psi z modyfikacja by prz
Adi666 mi aqq wystarcza bo akurat mam znajomych z aqq, gg, tlena dlatego aqq mi pasuje, pewnie jak mialbym tak jak ty (ICQ, Yahoo) to szukalbym czegos innego
ps. napisales ze Laczy tylko z serwerami AQQ, GG i ICQ 2 wtyczki i dochodzi jeszcze wpkontakt i tlen
ps. napisales ze Laczy tylko z serwerami AQQ, GG i ICQ 2 wtyczki i dochodzi jeszcze wpkontakt i tlen
Zainstalowałem ostatnio PerGuardiana 2 i co mi wykrył.
Serwer Gadu-Gadu jest na liście serwerów szpiegujących. Grzebią Ci w
kompie i nawet o tym nie wiesz. Moim zdaniem jest to nie fer wobec
userów. To że reklamy to podali ale, że będą Ci grzebać w kompie nie ma
żadnej wzmianki.
Dla zainteresowanych stroa PeerGuardian:
http://phoenixlabs.org/
nr ip serwera Gadu-Gadu 217.17.45.133 m6.gadu-gadu.pl
Serwer Gadu-Gadu jest na liście serwerów szpiegujących. Grzebią Ci w
kompie i nawet o tym nie wiesz. Moim zdaniem jest to nie fer wobec
userów. To że reklamy to podali ale, że będą Ci grzebać w kompie nie ma
żadnej wzmianki.
Dla zainteresowanych stroa PeerGuardian:
http://phoenixlabs.org/
nr ip serwera Gadu-Gadu 217.17.45.133 m6.gadu-gadu.pl
Ja uzywam Tlena i jestem bardzo zadowolony
Ma bardzo duzo mozliwosci, pelno pluginow, skorek i innych bajerow ktore ulatwiaja obsluge i uprzyjemniaja czas (lub nawet dodaja nowe funkcje jak np. wikipedia w tlenie
)
Jak narazie (z tego co mi wiadomo
) na tlen nie da sie wlamac
a co do zwolennikow gg to raczej nie polec teog nikomu
czasami siec gg pada ( gg pada czasami np. na 5 godzin a tlen dalej smiga )
do gg mozna sie latwo wlamac (skad to wiem
ale ciiiiiiiii)
pelno reklam
male mozliwosci
pochlania w ciul pamieci
i duzoo innych negatywnych rzeczy
Ps. zeby nie bylo to tez zaczynalem od GG ale szybko bo na 2 dzien wybralem tlena
Ma bardzo duzo mozliwosci, pelno pluginow, skorek i innych bajerow ktore ulatwiaja obsluge i uprzyjemniaja czas (lub nawet dodaja nowe funkcje jak np. wikipedia w tlenie
Jak narazie (z tego co mi wiadomo
a co do zwolennikow gg to raczej nie polec teog nikomu
czasami siec gg pada ( gg pada czasami np. na 5 godzin a tlen dalej smiga )
do gg mozna sie latwo wlamac (skad to wiem
pelno reklam
male mozliwosci
pochlania w ciul pamieci
i duzoo innych negatywnych rzeczy
Ps. zeby nie bylo to tez zaczynalem od GG ale szybko bo na 2 dzien wybralem tlena
Ok zmieniłem zdanie! Najlepsze i niepowtarzalne rządzące gadu-gadu! AQQ już mi niestety obrzydło:/ Było fajne przez jakiś czas i sie skończyła fascynacja. Gadu było pierwsze i teraz ine komunikatory próbują je dogonić ale im sie to nie uda, bo wszystkie sa robione podobnie jak gg! A, zę kazdy przyzwyczaił sie do gg, dlatego najczęsciej gg bedzie używane !
A ja od jakiegos czasu uzywam konnekta.
I juz przy nim zostane. Nowy konnekt oferuje niesamowite rzeczy,ma mnostwo funkcji i fajnych wtyczek, pozatym idzie gadac z ludzmi z gg i tlena.
A jesli niechcesz bajerow ustawiasz przy instalce prosta i masz.
Kiedys uzywalem tlena bo byl od niebo lepszy od gg, ktorego nigdy nie uzywalem bo to badziew i dziwie sie ludzia, od jakiegos czasu na,awiam wszystkich do instalowania konnekta bo naprawde warto a funkcja ze wiadomosci od osob spoza listy nie dochodza, chyba ze ta osoba wpisze haslo w oknie rozmowy jest niesamowita(skuteczna przes spamem i zasranymi reklamami)
Albo bot inforumujacy ze nas nie ma i mamy zostawic wiadomosc(ale to juz wtyczka)
Pozdrawiam i mowie konnekt najlepszy aha i nie ma zadnych reklam.
I juz przy nim zostane. Nowy konnekt oferuje niesamowite rzeczy,ma mnostwo funkcji i fajnych wtyczek, pozatym idzie gadac z ludzmi z gg i tlena.
A jesli niechcesz bajerow ustawiasz przy instalce prosta i masz.
Kiedys uzywalem tlena bo byl od niebo lepszy od gg, ktorego nigdy nie uzywalem bo to badziew i dziwie sie ludzia, od jakiegos czasu na,awiam wszystkich do instalowania konnekta bo naprawde warto a funkcja ze wiadomosci od osob spoza listy nie dochodza, chyba ze ta osoba wpisze haslo w oknie rozmowy jest niesamowita(skuteczna przes spamem i zasranymi reklamami)
Albo bot inforumujacy ze nas nie ma i mamy zostawic wiadomosc(ale to juz wtyczka)
Pozdrawiam i mowie konnekt najlepszy aha i nie ma zadnych reklam.
| Calemb wrote: |
| ...Gadu było pierwsze i teraz ine komunikatory próbują je dogonić ale im sie to nie uda... |
nie chcialbym Cie martwic ale z tego co mi wiadomo to Tlen ma juz wiecej uzytkownikow
gdzies widzialem o tym artykol , rozne tabele itp.
jak odkopie to gdzies to wkleje tutaj link albo cos
Edit: na stronie Tlena pisze ze jest milion uzytkownikow (ale aktywnych tzn. ze conajmiej raz na chyba 2 tygodnie sie zalogowali)
na stronie GG pisze ze ogolem (czyli te nieaktywne konta tez sie licza) jest 3 miliony, a aktywnych jest o wiele mniej
Ps. moze cos zle interpretuje z tych stron ale wg. mnie jest wszystko dobrze wiec nie jezdzijcie po mnie za ten tekst (mowie do zwolennikow GG )
| Calemb wrote: |
| Ok zmieniłem zdanie! Najlepsze i niepowtarzalne rządzące gadu-gadu! AQQ już mi niestety obrzydło:/ Było fajne przez jakiś czas i sie skończyła fascynacja. Gadu było pierwsze i teraz ine komunikatory próbują je dogonić ale im sie to nie uda, bo wszystkie sa robione podobnie jak gg! A, zę kazdy przyzwyczaił sie do gg, dlatego najczęsciej gg bedzie używane ! |
Prawie spadlem z krzesla czytajac ten post...czlowieku ile komunikatorow bylo przez...i tylko nieliczne (najczesciej te robione droga amatorska) sa jego klonami...Pozatym rzeczywiscie gg jest w czolowce -> 4 statusy (standardem jest teraz 7) Ograniczona ilosc znakow w opisie (o wiele krotsza niz w innych sieciach i komunikatorach) Pady serwerow (czasem to nawet irytujace)...ostatnio wprowadzone ograniczenia wysylania wiadomosci nazywane "ochrona antyspamerska"(w innych komunikatorach/sieciach uzywa sie poprostu autoryzacju uzytkownika)...nie no naprawde musze napisac do gosci robiacych psi zeby sciagneli gg i na nim sie wzorowali (ironia) ^^
Stary nie gorączkuj sie tak! Słyszałeś może, że o gustach się nie dyskutuje? Nawet jak zrobią najbardziej badziewny komunikator a ktos go oceni pozytywnie to jego sprawa! Piszemu tu, aby oceniać komunikatory, a nie krytykowac ludzi za to jakie mają poglądy na ich temat.
na www.aqq.amnezja.org sa dwie wersje komunikatora AQQ:
- standardowa wersja AQQ &
- mega AQQ (z dodatkami)
kazdy moze sobie wybrac, choc trzeba wiedziec ze na megaAQQ i tak pozniej powinnismy zainstalowac najnowsza wersje klienta AQQ poniewaz jest tam nie aktualna (podobno ma sie to zmienic w przyszlosci i bedzie zawsze aktualna).
Ja korzystam z AQQ (standardowego) a dodatki wole dobrac recznie
.
- standardowa wersja AQQ &
- mega AQQ (z dodatkami)
kazdy moze sobie wybrac, choc trzeba wiedziec ze na megaAQQ i tak pozniej powinnismy zainstalowac najnowsza wersje klienta AQQ poniewaz jest tam nie aktualna (podobno ma sie to zmienic w przyszlosci i bedzie zawsze aktualna).
Ja korzystam z AQQ (standardowego) a dodatki wole dobrac recznie
hmmm no to mam maly problem z tlenem
nie wiem czemu ale jak loguje sie to mi wyskakuja wiadomsoci od kumpli z wczoraj np.
I na zajutrz gdy wlaczam tlena wyskakuje mi wiadomosc
nie rozumiem dlaczego to sie tak dzieje
ktos mi to moze wytlumaczyc ??
nie wiem czemu ale jak loguje sie to mi wyskakuja wiadomsoci od kumpli z wczoraj np.
| On- czesc
Ja - czesc On - 123456789 Ja - 10 11 12 13 14 15 16 |
I na zajutrz gdy wlaczam tlena wyskakuje mi wiadomosc
| On - Czesc
On - 123456789 |
nie rozumiem dlaczego to sie tak dzieje
ktos mi to moze wytlumaczyc ??
Mówisz o tlenie na AQQ czy o standardowym kliencie Tlenu?
to jest dość znaczna różnica i niechciałby wyciągać pochopnych wniosków. Mi na AQQ, tlen działa w miare dobrze - a napewno nie mam takich problemow jak ty opisales.
to jest dość znaczna różnica i niechciałby wyciągać pochopnych wniosków. Mi na AQQ, tlen działa w miare dobrze - a napewno nie mam takich problemow jak ty opisales.
mowie o standartowym tlenie
ale problem juz rozwiazany
to bylo chwilowe "zacmienie" programu
juz sie zrobilo samo
I tutaj ludzie macie kolejny dowod ze tlen jest najlepszy
Cos sie zepsuje to lepiej to zostawic i tak samo sie naprawi
ale problem juz rozwiazany
to bylo chwilowe "zacmienie" programu
juz sie zrobilo samo
I tutaj ludzie macie kolejny dowod ze tlen jest najlepszy
Cos sie zepsuje to lepiej to zostawic i tak samo sie naprawi
hehe - AQQ jest lepsze
uwielbiam takie wymiany zdan w stylu moje jest lepsze. Wnosza cholernie duzo do rozmowy 
| Szanowna Pani / Szanowny Panie,
Niniejszym informujemy, że Zarząd spółki Gadu-Gadu Sp. z o.o. podjął decyzję o zmianie przeznaczenia numerów dwu- i trzycyfrowych używanych w sieci Gadu-Gadu. Numery te zostają przeznaczone na cele promocyjne spółki i wydawane będą na podstawie zawartych porozumień partnerom Gadu-Gadu, którzy korzystając z nich będą przyczyniali się do budowania marki Gadu-Gadu. Wśród partnerów, którzy do tej pory wzięli udział w programie przyznawania numerów specjalnych znalazły się takie instytucje, jak Radio TOK FM, Radio PIN, Microsoft, Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy czy też telewizja MTV. W chwili obecnej prowadzone są rozmowy z innymi partnerami, jak również osobami publicznymi na temat zaoferowania im numerów specjalnych Gadu-Gadu. Działania te mają na celu promocję komunikacji z wykorzystaniem komunikatora internetowego, ale przede wszystkim promocję marki Gadu-Gadu. W związku z powyższym Zarząd spółki podjął decyzję o wycofaniu numerów z zakresu 1-999 z użytkowania publicznego. Informując o powyższym fakcie, chcielibyśmy jednocześnie zaproponować Pani/Panu w zamian możliwość użytkowania numeru czterocyfrowego. Wyrażam nadzieję, iż pomimo niedogodności związanych ze zmiana numeru Gadu-Gadu zrozumie Pan/Pani naszą decyzję, która podyktowana jest dobrem i interesem spółki Gadu-Gadu. Jeżeli akceptuje Pan/Pani powyższą propozycję proszę o przesłanie informacji zwrotnej na adres: (ukryte)@gadu-gadu.pl. W korespondencji proszę o podanie dotychczas używanego numeru. Po otrzymaniu przez nas e-maila zostanie przesłany Pani/Panu nowy numer czterocyfrowy wraz z hasłem dostępu. Informuję także, iż dotychczasowe numery (trzycyfrowe - red.) będą aktywne do 20 lutego 2006 roku. Po tej dacie nastąpi zmiana haseł dostępowych. W związku z powyższym prosimy o pilne zwrócenie się o przyznanie nowego numeru. Jednocześnie informuję, że do końca lutego b.r. umożliwimy Pani/Panu pozostawienie informacji o zmianie numeru w formie statusu opisowego, jeżeli uzna Pan/Pani to za potrzebne do poinformowania swoich znajomych o fakcie zmiany numeru. Jeszcze raz w imieniu Zarządu spółki Gadu-Gadu chciałbym przeprosić Panią/Pana za niedogodności oraz poprosić o zrozumienie. Z wyrazami szacunku, Piotr Pokrzywa V-ce Prezes Zarządu Gadu-Gadu Sp. z o.o. |
ZTo dla tych, co murem za GG stoja
Właściciele Gadu-Gadu nastawili się na zyski. Mają w planach sprzedawć nieskie numery na aukcjach. No cóż zaczynają działać tak jak operatorzy komórkowi i będą sprzedawć złote numery. Tylko pytanie dlaczego kosztem użytkowników ? Widocznie wychodzą z założenia, iż kasa nie śmierdzi.
A więc tak, Tlen jest teraz najlepszym komunikatorem w Polsce- test Komputer Świat, gadu- gadu jest na 10 miejscu. Tlen nie jest tak komercyjny jak gg- i dlatego ja z niego kożystam (to nie ma być reklama
)
Pozdro
Timczak
Pozdro
Timczak
Mam problem ze spikiem! Gdy klikam kogos dwa razy, albo wchodze na jakis pokój na czacie , albo jak próbuje zrobić swój wyskakuje mi błąd:
"Błąd ładowania biblioteki typu/DLL". Wie ktos co moze by nie tak? Zainstalowałem nowa wersja.
"Błąd ładowania biblioteki typu/DLL". Wie ktos co moze by nie tak? Zainstalowałem nowa wersja.
Najprościej proponuję Ci odinstalować Spika i jeszcze raz zainstalować. Pod jaki systemem masz Spika ? U mnie chodzi pod Windows XP z serwice pakiem 2 i nie mam żdnych problemów. Na czacie nie siedzę ale często rozmawiam z znajomymi i jakość dźwięku jest rewelacyjna, i to wszystko za friko. Wszystkim, którzy nie korzystali z Spika polecam go chociaż przetestować.
http://spik.wp.pl/.?ticaid=110bf
http://spik.wp.pl/.?ticaid=110bf
Zrobiłem juz tak dwa razy a o dziwo zaskoczyło dopierow teraz za 3 poszło 
Ja uzywam Gadu-Gadu 6.1 poniewaz jak zainstaluje to 7.0 cos to mi wywala dziwne komunikaty o bledzie itp. sam niepolecam tej wersji. Z skype mialem troche kontaktu ale jakos mi do gustu nieprzypadl.
używam Konnekta jesli chodzi o program a moja ulubiona siec to oczywiscie jabber
orpcz tego korzystam z tlena i spika czasem
niestety nadal jestem zmuszony do korzystania z gg zeby miec kontakt z wieloma osobami ktore nie chca albo nie potrafia sie przeniesc na inny komunikator
uwazam ze przyszlosc komunikatorow to skype w ktorym komunikacja moze byc realizowana bez serwera posredniczacego co jednoczesnie uniezaleznia komunikacje od tego czy serv dziala czy padnie.
polecam zajrzec na http://www.jabberpl.org/
orpcz tego korzystam z tlena i spika czasem
niestety nadal jestem zmuszony do korzystania z gg zeby miec kontakt z wieloma osobami ktore nie chca albo nie potrafia sie przeniesc na inny komunikator
uwazam ze przyszlosc komunikatorow to skype w ktorym komunikacja moze byc realizowana bez serwera posredniczacego co jednoczesnie uniezaleznia komunikacje od tego czy serv dziala czy padnie.
polecam zajrzec na http://www.jabberpl.org/
A czy przez IRC mozna rozmawiac z ludźmi z innych komunikatorów? I czy wie ktos skad mozna Polska wersje pobrać?
przeciez IRC to jest protokol komunikacyjny wykorzystywany na czatach,
mozesz sie polaczyc jakims klientem np mIRC'em z siecią IRCNet i 'klikac' sobie na roznych #kanalach, ale to nie jest komuniaktor typu tlen czy skype
mozesz sie polaczyc jakims klientem np mIRC'em z siecią IRCNet i 'klikac' sobie na roznych #kanalach, ale to nie jest komuniaktor typu tlen czy skype
A spoko dzięki. No bo nie widziałem tego nigdy na oczy i nie słyszałem o tym to nie wiedziałem
A zna ktoś moze jakiś fany alternatywny komunikator?
Zalezy co uwarzasz za fajne - wyglad , szybkosc i niezawodnosc dzialania , duze mozliwosci....a moze cos innego?
Szybkośc i niezawodne działanie na pierwszym miejscu, potem wyglad
A duzych mozliwosci nie musi mieć... wystarczy aby sie dobrze gadało
Ja osobiście używam tlena ponieważ:
- Ma więcej funkcji i hacków niż gg
- Łatwy w obsłudze.
- Nie ma tak częstych zwaleń jak gg.
Używałem ponad rok gg, lecz często mi się zawieszał i często serwer padał. Kolega doradził mi tlena i tak zostało. Więc polecam jak najbardziej tlena.
Pozdrawiam.
- Ma więcej funkcji i hacków niż gg
- Łatwy w obsłudze.
- Nie ma tak częstych zwaleń jak gg.
Używałem ponad rok gg, lecz często mi się zawieszał i często serwer padał. Kolega doradził mi tlena i tak zostało. Więc polecam jak najbardziej tlena.
Pozdrawiam.
Więc czy zna ktoś taki alternatywny komunikaor? Jak już pisałem nie musi mieć bajerów tylko żeby się nie zacinał i był nie zawodny !
Polecam PSI no i jesli lubisz czytac opisy to znajdz jego modyfikacje psi-psz Polecam
Widze jabber ruless. A czy przez PSi można rozmawiac z ludzmi z innych komunikatorów? Bo jesli nie to wszystko do kitu
I jakbyś był łaskaw powiedzieć jak to się konfiguruje? Np co mam wpisac w jabber ID? Bo nie mam najmniejszego pojecie. za każdym razem wywala mi ze ma problem z połączeniem z abber-em:cry:
Piepszycie za przeproszeniem z tymi IRCami i Jabberami. Przecież te sieci nie mają jakiej kolwiek przyszłości. Wszystko obecnie należy do skomercjalizowanych sieci i tak też będzi, bo tam płynie kasa na reklame, serwery etc. Jabbera, IRCa i innych podobnych uzywa "kilku" zapaleńców, ludzie którzy lubią takie zabawki, ale nie ci dla których liczy się szybkość zainstalowania i skonfigurowania aplikacji. Ososbiście polecam komunikator AQQ z tego względu że jest bardzo dynamicznie rozwijany i jest bardzo stabilny. Do tego ogromna funkcjonalność i intuicyjność. Dwa, ma komercyjne wsparcie co pozwala na rozwój i utrzymanie szybkiego serwera.
Mówcie co chcecie o komercjalizacji aplikacji, ale dzięki temu te aplikcje się rozwijają dużo lepiej niż takie PSI czy inne pierdy. W AQQ reklam na razie nie ma (od czasu do czasu sie pojawiają), w przyszlosci na pewno będą, ale z czegos autorzy muszą zarabiac. A my uzytkonicy zawsze znajdziemy jakies luki aby reklamy wywalic
Mówcie co chcecie o komercjalizacji aplikacji, ale dzięki temu te aplikcje się rozwijają dużo lepiej niż takie PSI czy inne pierdy. W AQQ reklam na razie nie ma (od czasu do czasu sie pojawiają), w przyszlosci na pewno będą, ale z czegos autorzy muszą zarabiac. A my uzytkonicy zawsze znajdziemy jakies luki aby reklamy wywalic
| Idealny komunikator internetowy - porównanie istniejących
Zapytałem kilkudziesięciu osób używjących wielu komunikatorów internetowych, napotkanych na rozmaitych chatach, forach dyskusyjnych czy ircu, co sądzą o omawianym na naszych stronach Tlenie oraz jakimi cechami powinien charakteryzować się ich zdaniem wymarzony komunikator. Oto, co wyszło z mojego mini badania opinii pub... internetowej. Najczęściej pojawiającym się zastrzeżeniem dotyczącym komunikatorów internetowych jest brak modyfikacji przez zewnętrzne plug-iny, jak ma to miejsce w np. Gadu-Gadu. Stają się przez to bardziej ograniczone, sztywne i bez możliwości wpłynięcia nań z zewnątrz czy po prostu wykazania własnych umiejętności programistycznych. Uważacie, że wprowadzenie takich "furtek" zaowocowałoby szeregiem wynalazków, typu Inwigilator czy BannerKiller, znanych z GG. Dodatkowo każdy trochę bardziej zaawansowany użytkownik mógłby dostosować możliwości komunikatora do własnych potrzeb. Jeśli chodzi o tlen to sprawa nie wygląda zbyt różowo. Możemy co prawda używać przeróżnych, tworzonych przez nas samych styli, co zresztą opisał w swoim niedawnym artykule jeden z moich redakcyjnych kolegów, jednak w kwestiach technicznych jesteśmy w dalszym ciągu zdani jedynie na producentów, którzy w następnej wersji być może zaimplementują interesujący nas "feature, czyli dodatek umilający życie. Kolejną ważną dla was rzeczą jest wieloplatformowość. Wiadomym jest fakt, że producenci przygotowują swoje "zabawki" z myślą o przeciętnym Kowalskim używającym w domu Windowsa. Niektórzy z was jednak, z chęcią zainstalowaliby na swych dyskach twardych dany komunikator, gdyby nie to, że posiadają nie wyrób Microsoftu, lecz pospolitego pingwinka, czyli Linuxa. Jest to dosyć duży problem, gdyż nie można w żaden inny sposób, prócz interwencji producenta, rozwiązać go. Myślę, że przerobienie komunikatora tak, by działał w ten sam sposób na innych platformach to niezbyt wielki wysiłek, który jednak ciągnie za sobą mnóstwo korzyści dla potencjalnych "userów". Tlen daje swoim userom możliwość korzystania z niego pod linuxem. Jeśli chcecie ściągnąć taką wersje poszukajcie na naszej stronie, lub tutaj. Przyznajemy tym samym plus na konto Tlenu. Istotną dla prawidłowego działania komunikatora internetowego sprawą jest stabilność serwerów, na jakich jest on utrzymywany. W waszych mailach, lub też opiniach na przeróżnych chatach lub ircu często przekonywaliście mnie, iż najlepiej spisałyby się tu wypróbowane serwery unixowe. Zgadzam się. Komunikator taki oferowałby wysoką stabilność, dodatkowo taki serwer można szybko i sprawnie patchować (instalować nakładki) umożliwiające dostosowanie się do coraz szybciej idącego postępu technicznego. Tlen jest tu chyba na pierwszym miejscu wśród polskich komunikatorów. Tak zwane "pady" zdarzają mu się stosunkowo rzadko, w przeciwieństwie do konkurencji (GaduGadu czy WPKontakt). Oby tak dalej. Duży nacisk kładziecie na bezpieczeństwo waszych rozmów. Nie chcecie żyć w niepewności spowodowanej faktem, iż to, co wysyłacie do serwera (czyli zdania przesyłane w rozmowie) jest w postaci niezakodowanej, w postaci, która każdy nieco bardziej zaawansowany użytkownik potrafi bez problemu odczytać. Wszyscy pamiętają wpadkę jednego z najpopularniejszych komunikatorów - Gadu-Gadu, kiedy to stwierdzono, że nie dość, iż wiadomości mogą zostać bez problemu przeczytane przez osoby trzecie, to jeszcze możliwe jest korzystanie z czyjegoś numeru, bowiem hasła są przesyłane również w postaci niezakodowanej. Zdesperowani użytkownicy szybko jednak rozwiązali ten problem tworząc plug-in GGCrypt pozwalający szyfrować wiadomości trudnym do złamania kluczem PGP/GPG. Jak będzie z tlenem? Tego jeszcze niewiadomo. Na razie trwają prace nad dostosowaniem plug-iny pod GG dla potrzeb Tlenu zachowując przy tym kompatybilność z jego macierzystym komunikatorem. Dzięki temu będziemy mogli szyfrować wiadomości zarówno z tlenu do tlenu, jak i z tlenu do GG. Następna rzecz to połączenia bezpośrednie między komputerami, czyli popularne peer-to-peer (p2p). Bardzo ważna jest dla was możliwość wysyłania plików do swoich znajomych, jak i rozmowy głosowe przeprowadzane dzięki p2p w czasie rzeczywistym. Wasze plany dotyczące p2p nie kończą się jednak wyłącznie na plikach i prowadzeniu rozmów głosowych. Ostatnio zaciekawił mnie pomysł mojego znajomego, który wpadł na pomysł, iż można by stosować połączenie p2p przez komunikator w celu prowadzenia zwykłej rozmowy tekstowej, ale bez pośrednictwa serwera (tak, by go nie obciążać, lub gdy serwer akurat nie działa). Moim zdaniem pomysł bardzo ciekawy i myślę, że producenci powinni się nim zainteresować. Tlen posiada funkcje połączeń bezpośrednich, wykorzystywanych zarówno przy wysyłaniu plików, jak i przy rozmowach głosowych. Nie są one co prawda kompatybilne z GaduGadu, ale takie dostosowanie jest bardzo trudne, poza tym Tlen to osobny komunikator, więc nie ma sensu na siłę upodabniać go do GG, jak to ostatnio ma miejsce. Na koncie Tlenu ląduje więc kolejny plus. Podsumowując - Tlen to jeden z najlepszych, jeśli nie najlepszy komunikator internetowy. Oferuje większość ważnych rzeczy, które są waszym zdaniem częściami składowymi "idealnego komunikatora internetowego". Dostępny jest na różne platformy, serwery są bardzo stabilne, bezpieczeństwo w wkrótce zostanie w dużym stopniu poprawione, połączenia bezpośrednie (p2p) działają w sposób bardzo dobry i jedyne, co można mu zarzucić to brak możliwości szeroko pojętego plug-inowania tlenu dla własnych potrzeb. Pozwoliłem sobie również na przeprowadzenie krótkiego sondażu oceniającego najpopularniejsze polskie komunikatory. Oto wyniki. Tlen - 5/6 GG - 4/6 WPKontakt - 2/6 |
Tekst pochodzi z strony o tlenie
ja swojego zdania niezmieniam icaly czas sadze ze tlen wymiata i miazdzy pozostale komunikatory
Dlugo, dlugo uzywalem GG. Wprawdzie wyskakiwaly reklamowe okienka i banery gdzie tylko sie dalo, ale jakos zylem. Probowalem uzyc tlenu, ale niezbyt przypadl mi do gustu. Mialem tez przez chwile Miranda IM, ale tez mi sie nie podobalo. Dlugo, dlugo uzywalem GG, az ostatnio znalazlem AQQ. Uzywam go juz ponad miesiac i stwierdzam ze jest naprawde dobre
A to ze od czasu do czasu wyskoczy reklama - trudno, przynajmniej sie program rozwija.
Od zalania dziejow ludzie walcza o sowij komunikator...mimo to uwarzam ze jabber ma duze pole rozwoju ponierarz pracuje nad nim wiele grup no i wrorce ich dzialan maja miejce w komercji...dazmy do wolnosci dazmy do jabbera (nie sadzicie ze rodzi sie nacjonalizm komunikatorowy w tym temacie?)
sprawa jest bardzo prosta... nie da sie ludzi zmusic do korzystania z jednego konkretnego komunikatora... jest ich teraz juz tyle ze mozna spokojnie sobie wybrac odpowiedniego dla siebie... ja juz od bardzo dawna korzystam z Konnekta i nie narzekam, ale zawsze go polecam innym...
uwazam ze wazna rzecza jest przekonywac ludzi do eksperymentowania i wyrazania swoich opinii bo to ulatwia sprawe tym ktorzy go robia i mowi co jest jeszcze zle i trzeba poprawic... a to ulatwi pozniej zycie nam uzytkownikom, bo prowadzi do ulepszania produktow...
uwazam ze wazna rzecza jest przekonywac ludzi do eksperymentowania i wyrazania swoich opinii bo to ulatwia sprawe tym ktorzy go robia i mowi co jest jeszcze zle i trzeba poprawic... a to ulatwi pozniej zycie nam uzytkownikom, bo prowadzi do ulepszania produktow...
Jak juz wczesniej napisalem, uzywam od jakiegos czasu AQQ. Ostatnio dodali nawet jedna funkcje, ktora ulatwia zycie, a mianowicie rozmowy w zakladkach w jednym oknie. No jest to swietna sprawa, nie paleta sie kilka okien na pulpicie. Niestety mam jedno przykre spostrzezenie. Mianowicie, zdarza sie czsami, ze dostaje od jakiejs osoby kilka razy to samo. Dzieje sie tak wtedy, kiedy mam wylaczony komputer, a ktos do mnie napisze. Jak uruchomie komputer i AQQ, to dostaje wiadomosc od niego, a nastepnie potrafie dostac jeszcze raz to samo po kilka razy w roznych odstepach czasu (nieraz nawet i po 24 godzinach). Oczywiscie data i godzina zawsze sa te same, wiec nie ma mowy, ze to ten ktos do mnie pisze to samo.
Ale ogolnie z AQQ jestem zadowolony.
Ale ogolnie z AQQ jestem zadowolony.
Może masz ustawiony źle AQQ Responder albo Blocker, czy jeszcze inną wtyczkę, która powoduje konflikt?
Zalecam ci zainstalowanie bety. Mimo że to wersja testowa, ale poprawiono w niej całą masę błędów. Warto spróbować.
Ewentualnie przinstalowanie AQQ na czysto.
Pozdrawiam
Zalecam ci zainstalowanie bety. Mimo że to wersja testowa, ale poprawiono w niej całą masę błędów. Warto spróbować.
Ewentualnie przinstalowanie AQQ na czysto.
Pozdrawiam