Bawi±c się cPanelem odkrółem ze można edytowac pliki na komputerze frihosta. Moze mi isę tylko tak wydawac, albo to moze być prawda. Proszę o regularne tworenei kopi bomoze kto¶ ruszy głow± i skorzysta z googli. Nie wiem czy mozna przez to dziórę zmienic zawarto¶ć wsyztkich plików na dysku, czy tylko nie których, ale zagrożenie jest. A teraz przyda mi sie osoba która ¶witnei zna angielski i przetłumaczy do admina mejla o tej dziórze.
Sprawdziłem, mozna uzyskać kontrolę nad danym programem taka jak by się siedziało przed kompem frihostu
Nie napisze co to za dzióra, ani niczego innego.
napisalem do admina ale wez napisz mi na pw o co Ci dokladnie chodzi?
hmm wiem o tej dziurze jaki¶ czas ale wydaje mi się że to dziura w apathach na swój domowy serwer też mi się udało raz tak wej¶ć
Znam dokładnie sprawę... Admin z tego co mi wiadomo złatał dziurę... O której mi doskonale wiadomo dzięki WMP... Nie moge niestety ujawić tak samo jak on... Bo to by sprzyjało Hackowaniu kont...
Ja nie wiem czy załatał czy nie. Ja zorbiłem już swoje
Mówiłe¶, że załatał !! WMP zdecyduj się ! !
Mówiłem? TO moze załatał, Ja nie wiem
Hej
Czy możesz tak na chłopski rozum opisać na czym polega zagrożenie taką luką?
Będę wdzięczny.
Pozrawiam
Tak na chłopski rozum to, *
Nei moge napisać, wyobraż sobei ze przyjdize jaki¶ craker odkryje i użyje, i wtedy bum
Odnośnie tej dziury .
Czy ktoś z poza frihostu [ nie zarejstrowany ] może uszkodzić pliku na moim koncie ? Czy tylko narobić zamieszania na serwerze tj w ustawieniach frihostu ?
| ozyrys wrote: |
Odnośnie tej dziury .
Czy ktoś z poza frihostu [ nie zarejstrowany ] może uszkodzić pliku na moim koncie ? Czy tylko narobić zamieszania na serwerze tj w ustawieniach frihostu ? |
jesli pliki na serverze nie sa odpowiedni zabezpieczone to wystarczy uzycz kilka sprytnych komend w google i mozna wyciagnac kilka plikow ciekawych ale IMO nie istnieje wielkie zagrozenie