FRIHOST • FORUMS • FAQ • TOS • BLOGS • DIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Quake IV - co myślicie o tej nowej gierce?

cirrus
ciekawe czy ktos z was mial juz okazje pograc w nowego quake - ja nie mialem, od razu przyznaje, ale zapowiedzi wygladaja obiecujaco Smile
Dr4goN
ZAJEBISTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
skoczek_2002
Cieńki... Nowa nawalanka...
Chemik
Mi też sie nie podoba :/
ja tam wole kanciaste gry a nie takie gładkie jak %%^$ Razz
po miesiącu/2 zapomnicie już o tej gierce Razz
kuba12331
gra mi sie nie podoba :] jakos nie lubie quakeow wole np. unreala tournamenta lepsza i bardziej wciągająca
skoczek_2002
A ja wolę Americas Army... (straciłem, przez nie porządany format (płacze) )
Camel
Quake 4 hmm, nie za bardzo mi przypasował, szczerze powiem że Quake 1 i 2 to były dopiero gry (było mniej widać, z lekka rozmazane pixele, nieczysty dźwięk, a jednak miały w sobie to "coś").
Teraz ostatnio zaobserwować można przeładowanie, tak samo było z UT, całkiem niezła (ze znajomymi to potrafiliśmy z 3 noce zarywać) a potem kolejne części były już że tak powiem za bardzo udziwnione...
Timczak
skoczek_2002 wrote:
A ja wolę Americas Army... (straciłem, przez nie porządany format (płacze) )
AA jest faktycznie świetne. Trochce mnie te treningi na początku denerwowały ale prznajmniej nie ma tak wielkich nobow. fajnagafa itp. A quaka nie lubie 3 była fajna ale same screny poza grafą odstraszają
skoczek_2002
Tak apropo, to z kumplami fajnie się nawalało w Quake 2... Jak ja go lubię, teraz pracuje nad własną gierką opartą o wytuningowany silnik Quake 2...
Camel
No to świetnie, może szykuje się nam kolejna gra ciekawa.
Zresztą już kilka takich wykwitło (przykładowo Painkiller).
Skoczek - a da rade jak skończysz na jakąś beta wersje czy coś???
Bo szczerze powiem że engine quaka 2 (cholera teraz to wszędzie kaczki widze Wink ) miał spore możliwości... ech ale potem przyszły nastepne quaki zmodyfikowany silnik (albo inny całkowicie sam nie wiem - niech ktoś mnie poprawi jak by co) i jakoś tak ze strasznej strzelanki wyszła kosmiczna nawalanka z minimalną ilością klimatu...
fallco
A ja powiem tylko jedno "There is only one Quake"

Zdecydowanie pierwsza czesc tej gry byla najlepsza i zadne efekty specjalne tego nie zmienia...
Postman
Może ktoś mi podać jakie ma minimalne wymagania ?
Gricha
po tym zacnym quake 4 spodziewalem sie wiele wiecej, niestety sie zawiodlem ale nie zawsze ma sie to czego sie chce.
grumman
mnie tez bardziej pozostal w pamieci quake 1. ta niezapomniana rakietnica i spawara. poprostu miodzio.
luxtu
a ja mam tak swietnego kompa ze mi gra nie chula i tyle Sad a tak chcialem chociz troche sobie pogiercowac
skoczek_2002
Beta, będzie, ale nie wiem kiedy... Albo możliwe, że wykorzystam wytuningowany silnik Quake 3(to też silnik Dooma 3)...
Jak narazie szlifuje swój C++... Szukam grafików 3d pracujących w 3ds Maxie...
Cult
Tak bywa że pierwsze części gier są najlepsze i niezapomniane.
Szkoda że nie moge się wypowiedzieć na temat quake 4 bo mam za słabego kompa Sad
Dr4goN
Cult wrote:
Szkoda że nie moge się wypowiedzieć na temat quake 4 bo mam za słabego kompa Sad

A jaka masz konfiguracje?
Moje 2 kompy to:
1:
Płyta Główna: Abit AN8 Fatal1ty(w/ nForce4)
Procesor: AMD Athlon 64 3000+(2.0GHz w/ overclocking)
Karta Graficzna: Leadtek WinFast PX6600GT TDH Extreme Version(128DDR3)
RAM: 1,5 GB DDR 400MHz
Monitor: 19" SGI(CRT)

2:
Płyta główna: Biostar K8T80-A7-A01(w/ VIA K8T800/VT9237)
Procesor: AMD Sempron 2600+(32-bit/1.6GHz w/o overclocking)
Karta graficzna: Gigabyte Radeon 9550(64MB)
RAM: 256MB DDR
Monitor: 17" Samsung SyncMaster 793DF

I na tym drugim Q4 śmiga z 60-30 FPS. Na low-slow ale działa Smile
skoczek_2002
Tak apropo, niedługo pod tym adresem pojawi się strona projektu...
www.3dtournament.biblioteka.frihost.net
Postman
skoczek_2002 wrote:
Tak apropo, niedługo pod tym adresem pojawi się strona projektu...
www.3dtournament.biblioteka.frihost.net

Po co podajesz linki nieaktywne ?
fallco
Niedlugo tzn kiedy? za 5 lat? za 10...?
knieja
Nie gralem ani nawet zapowiedzi nie widzialem, ale odechciewa mi sie juz grac na sam widok tytulu... Quake jak powszechnie wiadomo jest klasyczna rąbanką (lubie to slowko - tak zwalowo brzmmi:)) Razz Ja nie odczuwam przyjemnosci w chodzeniu po mapce i rozwalaniu jakis kolesi ktorzy wyskakuja raz z prawej raz z lewej strony (czasem z tylu albo z przodu dla odmiany Wink) Uwazam ze te gry nie sa dla ludzi inteligentnych (bez urazy dla nikogo), ale dla ludzi, ktorzy naorawde nie maja co robuc z wolnym czasem i pada im na mozg... Wspominam jedynie rzyjemnie Quaka II, w ktorego grywalo sie na informatyce w podstawowce (bo nic intego nie ruszalo Very Happy)...
Ale jak juz powiedzialem na poczatku nie mialem stycznosci z najnowsza czescia to nie moge powiedziec, czy nie podoba mi sie rownie bardzo jak poprzebie czesci, czy bardziej .. A moze nawet mi sie spodoba (watpie) Wink
Frost
Unreal Tournament > ALL
knieja
Z tym sie zgodze...
Unreal Tornament to jest cos.. Na pewno o wiele wiele wiele lepsze od kłejka Razz
cirrus
Wymagania minimalne Quake 4: Procesor: IntelR PentiumR 4 2.0 GHz lub AMDR AthlonR XP 2000+ lub wyższy; Pamięć RAM: 512 MB; Karta graficzna 64 MB z akceleratorem 3D kompatybilna z DirectXR 9.0C; Napęd DVD-ROM 4X + najnowsze sterowniki; 2.8 GB miejsca na twardym dysku (+ dodatkowe 400 MB na plik wymiany Windows); 16-bitowa karta dźwiękowa z najnowszymi sterownikami kompatybilna z DirectXR 9.0c; Gra wykorzystuje technologię zapobiegającą kopiowaniu, co może powodować konflikt z niektórymi napędami.
Executor
UT rulezzzz, ale chodzi mi o zwykłego UT... 2003 i 2004 nie mają już tego klimatu, są tak kolorowe jak Quake 3. Do dzisiaj gram jeszcze w UT po necie, i chyba nie jestem w tym osamotniony Smile
rohis
CS rulez! nie zadne Quake'i !!!! realizm przede wszystkim!!!
Executor
Przecież UT jest bardzo realistyczne... Smile Zresztą ja i tak gram tylko deathmatch'e, więc nie ma sensu grać w CS'a
cirrus
A co powiedzie na temat DOOM 3?
"If you can run DOOM 3, you can run Quake 4"

Pikna gierka jest Smile
Executor
niestety nie grałem tak jak w "kłeja namber for", ponieważ mój komp jest ze starszej epoki (do UT starcza) Smile
v3nd0r
eee.. niee UT to jest wg mnie żenujaca zwykła strzelaninka.. klimat w sobie ma q2 i CS.. temu nie zaprzecze Smile po prostu w TO idzie grać.. quake 4 to jest raczej dobre tylko na single.. mozna sobie z nuów pograć i poznać troche tajemnice quake.. a multi w nim to identyko jak w q3 - czyli nic nowego :] Miała być rewelacja.. jest średniej jakosci grafika (no dobra swiatłocienie rewelacja) sredniawy dzwiek.. pozniej nudna fabuła.. czyli to daje nam nicosc.. a przezyj w q2 albo CS to samo kilka razy.. Smile PRawie nie realne Very Happy
odek
Ja w quake IV nie grałem, za to grałem w doom 3, strasznie się na nim zawiodłem.
A teraz gram w Americas Army 2.5 wersja pod linuksa, zajebista darmowa gierka, do grania tylko przez internet.
cirrus
ja grałem na xboxie. Polecam Smile
Chemik
Q4 to siajz jednym słowem Smile
już wole D3 Smile przynajmniej klimacik fajny Smile
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.