FRIHOST • FORUMS • FAQ • TOS • BLOGS • DIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Peogramy graficzne

Timczak
Czy mógłby mi ktoś polecić jakiś program do robienia grafiki. Chciałbym aby to niebył paint ani coś w tym rodziaju. Przydłało by się żeby dało się go jakoś darmowo zdobyć Twisted Evil
Ramelof
ja mogę polecić Paint Shop Pro ale on niesteynie jest darmowy.
Darmowych rozbudowanych graficznych programów to raczej jest ich jak na lekarstwo.
WMP
Adobe Photoshop CS. Zassasz z E-Mule, jednak bedizesz wtedy nielegalny(ale co ci zrobią?)
skoczek_2002
PHOTOFiltre, GIMP 2.2 ... One są w 100 % legalne i bardzo dobre... Możesz Spox używać...
spider89
Gimp dobry ale sam wole uzywac Adobe Photoshop CS2 jakos tak sie przyzwyczailem i wogole pelno w necie Tutorials do niego takze latwo cos zrobic Very Happy
Slimagh
Ja również używam Photoshopa CS 2. Polecam, ma dużo możliwości.
hawranek31
Dobry darmowy graficzny do robienia grafiki to pov-rey, no ale wtedy chlopie musisz umiec cos z programowania i takie tam rzeczy,ale takie bajery mozna nim robic.

Zreszta sciagnij sobie i zobacz przyklady.
Cult
Photoshop jest bardzo dobry, ale niestety płatny :/
W sumie się nie dziwie że ludzie którzy robili ten program chcą coś w zamian bo odwalili kawał dobrej roboty.
Darmowych niestety nie znam żadnych które byłyby godne polecenia.
skoczek_2002
Photoshop wcale nie jest taki dobry jak się wydaje... Owszem ma mnóstwo filtrów, ale mimowszystko... Polecam PhotoFiltre i GIMPA 2.2.3 najlepszy darmowy program...
spider89
skoczek_2002 dlaczego Gimp 2.2.3 jest najlepszy skoro jest już 2.2.9 ? Chyba coś poprawili Razz Zresztą zobacz liste zmian:
http://developer.gimp.org/NEWS-2.2
A co do tematu to ja tam wole Photoshop'a przyzwyczaiłem się i tyle.
Arcio
wszyscy zapomnieli o pakiecie COREL ... najlepszy i bezkonkurencyjny
Kudlaty
ale jeszcze zapomnieliście o grafice 3d... Razz najlepszy jest 3ds max... :p
skoczek_2002
W Corelu można małą efektywność osiągnąć... I tyle...
Arcio
gosciu nie pisz takich bzdur ze GIMP jest lepszy od Corela bo demo Corela jest tysiac razylepsze od tego badziewia... tak samo Photoshop ..to sa dominujace programy i nie ma porownania.. Gimp moze ejst najlepszy wsrod graficznych porgramow na linux.a.l ogolem nie ma sznas
oxwood
mi jakośCorel i Gimp nie przypadł do gustu. Only Photoshop Very Happy
Camel
A ja od dawien dawna korzystam z Paint Shop Pro (9) i jestem zadowolony.
Kiedyś na Adobe Photoshop troche siedziałem (niesamowita ilość możliwych wtyczek - to zresztą podobnie się ma w Corelu Smile ).
Ale jakos tak bardziej jednak Paint Shop bardziej jest dla mnie zjadliwy (no niestety obydwa musiałem "zarejestrować" Wink a szkoda że nie są za free Rolling Eyes ).
A czesm po prostu (tylko się nie śmiać) używam starego dobrego Painta Cool
skoczek_2002
Arcio ja nie powiedziałem, że GIMP jest lepszy, to tylko twoje domysły... Więc Corela 9 używałem, ale w końcu mnie tak wnerwił, że wyleciał... Okropna obsługa przede wszystkim...
Co do programów do grafiki 3d, to najbardziej mi pasują 3ds Max, Milkshape, Blender, Wings 3d...
HunterMac
Jesli nie ma zbyt wygorowanych potrzeb to polecam http://www.eecs.wsu.edu/paint.net/
a cos bardziej wyszukanego
http://www.ambientdesign.com/artrage.html
skoczek_2002
Ten artrage jest niezły, ale jedna zasadnicza wada i przeszkoda dla zwykłych użytkowników z tego co wyczytałem, to wynika, że potrzeba tablet plus Macintosha... (najtańszy kosztuje 500$)
Co do tego Painta.Net to widzę, że ktoś w końcu postanowił rozwinąć painta i usadzić go na platformie Net... Zapowiada się ciekawie...
cos
potrzebuję lekkiego progrsa do obróbki plików *.swf. może mi ktoś powiedzieć jaki jest dobry?
kochanek
macromedia flash mx zassac go mozna wszedzie polecam siec torrentów.. innego leszego programu nie znam
fallco
bo lepszego chyba nie ma Smile
knieja
Hmmm... Ogolnie rzadko korzystam z programow graficznych, bo na stronie zajmuje sie tym kumpel... Jednak slyszalem o jakims darmowym programiku - podobno dobry, jak chcesz to go sprawdz....Zwia go GIMP Smile - mowicie tu o innych (lepszych), ale stosunkowo drogich... GIMP jest za darmo, troche niewygodny, ale da sie przyzwyczaic.. Troszke sie w nim bawilem Wink
fallco
a ja z programow graficznych najbardziej polubilem Macromedia Fireworks MX 2004 Smile moze to niektorych zdziwic ale naprawde uwazam go za dobry program i czesto niedoceniany...
kochanek
Nie zebym namawial do uzywania nie licencjonowanego oprogramowania ale kogo stac by sie od czasu do czasu popawic legalnym Corel , badz flashem ... ludzie zyjemy w Polsce , kto nas sprawdzi
WMP
... kto nas sprawdzi chińczycy Smile Zaleją nasz rynek napisami Made in China i sprawdzą przy okazji Smile)))
fallco
radzilbym jednak uwazac bo ammy nowy ambitny rzad, co ajk mu sie skoncza czerwoni do sadzenia znajdzie sobie nowe ofiary...
kochanek
wiecie poslkie prawo to polskie np. w hiszpami tam gdzie pracuje kontrole sa przeprowadzone srednio raz w miesiacu na szczescie mam urlop i kisze sie w polsce co do rzadu polskiego to sie niewypowiadam bo niezbyt jestem na bierząco
WMP
nawet gdybyśprzeżył spiączke iobudizł sie po 100 latach, stwierdizł byś:"Jest do dupy"
kochanek
ja budzac sie codziennie rano stwierdzam ze dzien jest do du**.
Niby jest tak zle ale w hiszpanskiej telewizji mało słychac o polsce jedynie o małyszu itp .

wiec chyba nie ma sie czym przejmowac... ale powiem wam jedno meczy mnie przebywanie w ojczyżnie jestem tu 2 tydzien a juz mi sie ZUS i WKU sproł bo jakis "miły" sasiad mnie sprzedal ze jestem w polsce .
Frost
prawie z wszystkich programow graficznych mozna kozystac za free przez 30 dni
rohis
Frost wrote:
a po wgraniu cracka wiecznosc Cool
Frost
rohis wrote:
Frost wrote:

tylko ze cracki sa nielegalne i nie powinno sie ich stosowac
cos
Frost wrote:
rohis wrote:
Frost wrote:

a kogo to obchodzi Question nie jestem milionerem żeby z legali korzystać. nei stać mnie na to.
Frost
cos wrote:
Frost wrote:
rohis wrote:
Frost wrote:

a kogo to obchodzi Question nie jestem milionerem żeby z legali korzystać. nei stać mnie na to.

no tak ja rozumiem ze do uzytku domowego mozesz sobie ich uzywac ale jesli masz zamiar swoje prace posylad dalej to juz niebardzo mozesz miec nielegalnego oprogramowania
WMP
Frost wrote:
cos wrote:
Frost wrote:
rohis wrote:
Frost wrote:

no tak ja rozumiem ze do uzytku domowego mozesz sobie ich uzywac ale jesli masz zamiar swoje prace posylad dalej to juz niebardzo mozesz miec nielegalnego oprogramowania

Własnie ze nie trzeba, uwazaj bo przyjdą policjanty...
ChesterB
ja używam Paint Shop Pro 9.1, Photoshop 7.0, więcej na razie nie potrzebuje, jedyne co robie to grafika do stron www. Czasem jakiś retusz zdjęcia zrobie Smile

Pzdr
WMP
Ja podobnei tylko ze Adobe photoshop CS
Camel
WMP wrote:
Frost wrote:
cos wrote:
Frost wrote:
rohis wrote:
Frost wrote:

Przyjdą nocą, kolbami w drzwi załomocą,
płytki zarekwirują, do pudła na 5 latek wpakują...

A tak poza tym to kozacko wyglada cytowanie kilku osób pod rząd Laughing
Frost
Camel wrote:
WMP wrote:
Frost wrote:
cos wrote:
Frost wrote:
rohis wrote:
Frost wrote:

no teraz jak kaczynski zostal prezydentem to za nielegalne plytki bedzie dozywocie Razz
Frost
Camel wrote:
WMP wrote:
Frost wrote:
cos wrote:
Frost wrote:
rohis wrote:
Frost wrote:

no teraz jak kaczynski zostal prezydentem to za nielegalne plytki bedzie dozywocie Razz
cos
nioe dożywocie tylko kara śmierci Evil or Very Mad
kochanek
panowie i po co te nerwy ... i tak pewno dalej sciagacie cracki a jak sie boije sciagac cracki to sciagajcie serial numbery Smile wydrukujcie smieszna linencje napisana przez siebie i druknicje w razie kontorli nie sprawdza autentycznosci . Dodajcie jeszcze jakis hologram i wogole nawet nie bedziesz musiał właczac komputera
Xaros
Ja sam w pracy do tworzenia layoutów używam Photoshopa bo wydaje misie ze jest najlepszy. A jesli chodiz o hobby jakim jest grafika 3d to tylko 3ds max, nie ma lepszego programu. Byly kiedys spekulacje ze maya ma lepszy render, ale to nie prawda.
grizwold
Hehe jeśli chodzi o grafikę 3D to polecam blendera on jest zarombisty Very Happy www.blender.art.pl ma super rendera i wogóle Razz czasami nawet trudno odróżnić prawdziwe zdjęcie od wyrenderowanego obiektu w blenderze Razz (ale to już trzeba byc matsaa w blendzie)
kochanek
ja polecem autocad 2005 i autocad 14 do grafy 3d
Xaros
Bezkonurencyjny jest 3ds max, on ma taki render ze hohohoho a jak ma sie brazila to fuuu
Kudlaty
Xaros wrote:
Bezkonurencyjny jest 3ds max, on ma taki render ze hohohoho a jak ma sie brazila to fuuu

popieram... teraz używam 3ds Max 8... jeszcze nie wiem czym on tak bardzo sie różni od 7 ale... prawdopodobnie kilka popraweczek drobnych i tyle... no ale cóż... Razz warto miec z tymi poprawkami... Razz
Xaros
Glownie to jest wypchany plugin'ami z roznymi mozliwosciami. Glowne to tworzenie wlosow jednym kliknieciem, dobracowane modele drzwi, okien, krzakow itp. Polepszyli skylina i v-reya, teraz szybciej sie renderuje sceny z uzyciem miekkich cieni.
dobryman
Poszukaj w Googlu nakładki na GIMP'a pod nazwą GIMPSHOP.
Menu jest ułożone wtedy jak w Photoshopie. Jestes w pełni legalny i uczysz się programu, który ma świetlaną przyszłość przed sobą.
Xaros
czyja wiem, roznica miedzy photoshopem a gimpem jets kolosalna
Thoro
Z platnych polecam Photoshopa CS2, natomiast z darmowych Gimp2
Ceasar
Ja szczerze mówiąc zbytnio nie intersuję się grafiką Cool , ale jesli chodzi o programy jakich używam, to mogę z cvzystym sumieniem wymienić Photoshopa i Corela (wersja raczej obojetnie).

Pozdrawiam...
Xaros
Slyszalem ze w Lynuxie jest cos podobnego do photoshopa, pewnie kolejny badziew ak i sam ten system
ChesterB
Xaros wrote:
Slyszalem ze w Lynuxie jest cos podobnego do photoshopa, pewnie kolejny badziew ak i sam ten system

hahaha Linux badziew, 3majcie mnie bo spadne z fotela Laughing
Thoro
Xaros wrote:

Lol. Linuch jest o wiele leprzy od windowsa i o wiele tanszy. Nastepnym razem radze sie uprzednio zapoznac z istotnymi faktami oraz indywidualnie cos przetestowac a nastepnie wyrazac opinie.

Quote:
ze w Lynuxie jest cos podobnego do photoshopa

Z tego co wiem na Linucha mamy gimpa...

Pozdrawiam...
Cano
Xaros wrote:

Slyszal to, pewnie tamto. Sprawdź sam a później pisz...

Thoro wrote:
Lol. Linuch jest o wiele leprzy od windowsa i o wiele tanszy.

No o wiele - dokładnie o tyle ile kosztuje Windows, bo sam Linux jest darmowy, trzeba płacić tylko za niektóre dystrybucje.

kochanek wrote:
macromedia flash mx zassac go mozna wszedzie polecam siec torrentów.. innego leszego programu nie znam

Nie ma się co dziwić, bo jest to jeden z dwóch programów służących do tworzenia i edytowania plików o formacie *.swf stworzonego przez firmę Macromedia. Macromedia tworzy prgramy do jego edycji (druga firma to SWiSH, ale i tak nikt jej nie zna Razz)

Ja używam Corela 9 i jestem zadowolony. Jest on trochę podobny do Photoshopa, więc łatwo się przerzucić jakby co.

Pzdr
Cáno
Kudlaty
ja powiem tak... linux to syf dla jednych a dla drugich dobry system... wiec no...
jak dla mnie to jest dobry system... ale bardzo mało programów...
serwismix
Najlepsze według mnie to Adobe Photoshop CS i Paint Shop pro 9. Dają Ci ogromną ilość doskonałych narzędzi. To są ogromne programy i potrafią zrobić wszytsko co chcesz. Ja korzystam od dawna i jestem bardzo zadowolony. Polecam.
marines
ja również polecam Paint Shop Pro. Jest dużo tańszy niż Photoshop a możliwościami wcale mu nie ustępuje. szkoda tylko że nie ma Polskiej wersji językowej. można dobierać dziesiątki różnych opcji pędzli itp. itd. Paint Shop Pro zajmuje w stosunku do Photoshopa dużo mniej pamięci ram.
PaLa
ja do obróbki grafiki używam PSP 9.0, bardzo dobry program, wg mnie lepszy od fotoshopa ale mniej tutoriali jest do niego (w sumie można wykorzystać tutki do fotoszopa).
serwismix
Według mnie, najlepszymi programami graficznymi są Paint Shop Pro oraz Adobe Photoshop. Obydwa programy mają bardzo wiele funkcji oraz stosunkowo łatwo je obsługiwać. Obsługują wiele formatów, posiadają wiele przydatnych funkcji poprawy jakości obrazu. Polecam!
Lochium
Hey!
Z darmowych programow moge polecic GIMPA. Nie uzywalem go zbyt dlugo ale jest naprawde fajny, nie tylko ja tak mysle. Z płatnych polecałbym pakiet Corel Draw 9 i zwyz i PhotoShopa 7 CE. Mimo iz trzeba wykupic licencje(kyb sciagnac licencje) programy te warte sa tych pieniedzy. Przy ich pomocy mozna stworzyc naprawde piekne grafiki.
This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.