FRIHOST • FORUMS • FAQ • TOS • BLOGS • DIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Czy tworzysz strony internetowe?

W jakim języku piszesz strony?
HTML
29%
 29%  [ 8 ]
PHP + HTML
66%
 66%  [ 18 ]
HTML + CSS
3%
 3%  [ 1 ]
ASP
0%
 0%  [ 0 ]
Total Votes : 27

marines
no właśnie, jak w temacie. czy i w jakim języku piszesz strony internetowe? ja czysty HTML uzupełniam malutkimi "usprawniaczami" w PHP. CSS jest na porządku dziennym. i implementuję XHTML
gecko
brakuje mi opcji: (X)HTML+PHP+CSS

teraz staram sie robić strict XHTML 2
CSS używam na codzień (bez tego ani rusz ze standardem); PHP tylko do baz danych.

Nie używam JavaScript bo po co? Jak potrzebuje koniecznie animacje to sie nie będe męczył z JS tylko robie Flasha - większość już ma czytnik a linux guru poradzą sobie z wyobrażeniem (w końcu to geeks Twisted Evil )

Last edited by gecko on Wed Oct 26, 2005 2:30 pm; edited 1 time in total
ChesterB
tylko html Very Happy
xardas102
HTML oraz PHP inne tak czasami coś się spróbuje.
skoczek_2002
PHP + MYSQL + (żadko HTML) + (czasem) CSS....
marines
skoczek_2002 wrote:

piszesz w PHP i rzadko używasz HTML'a ? Laughing
Cult
HTML+CSS+PHP

Quote:

Taa gratulacje Razz Nie wiem jak zrobić stronke bez HTML no chyba że robisz we flashu
Jeśli możesz to prosze zdradź nam o co chodzi Razz
skoczek_2002
BO HTML nie używam, bo korzystam z gotowych szablonów... Jedyne co robię z nimi to doklejam teksty, które includują treść, ale są w PHP...
WMP
zabrakło opcji CMS Smile

Ja prowadze www(E-Drivers) w cms-ie

Czasmai przerabiam jportala mojego.Ale zaznaczyłem PHP+HTML
skoczek_2002
Widzisz o to mi głównie chodzi, gdyż piszę własnego CMSa, do którego tylko przerabiam nieco pewne rzeczy w szablonach, dlatego nie używam za często CSS i HTML... Tak apropo, to HTML to już przeżytek i nie trzeba wcale go używać... I wogóle już lepszy jest FLASH...
marines
WMP wrote:
zabrakło opcji CMS Smile

a jak myślisz? w czym sa robione CMS'y? najczęściej w PHP. jest nawet CMS w JavaScripcie! Laughing
Postman
Gotowy CMS PHP-Fusion
http://www.php-fusion.pl/4all/news.php
Black & White
Ja piszę szablony stron w HTML + css + Flash, potem uzupełniam skryptami PHP i JAVA, przerabiam żeby dobrze współdziałały z HTML-em na mojej stronie i finito.

W systemy CMS też się bawiłem do czasu, aż postanowiłem sobie, że lepiej się więcej napracować ale stworzyć coś sensownego, niż poprzez prosty panel być adminem "Tej jednej na milion" wśród stron bez ambicji i oryginalności.
skoczek_2002
Wiesz Postman twój post jest trochę nie na miejscu... lepiej napisz w czym tworzysz... Ale tak apropo CMS, to zupełnie odrębna działka... Nie rozumiecie ?? To znaczy SYSTEM ZARZĄDZANIA TREŚCIĄ... Więc może być w dowolnym języku...
Kudlaty
ja sobie na htmlu robie... ale wklejam skrypty php... no bo cóż... jeśli chce sie mieć coś to trza jednak mieć to php... Razz
Arcio
kombinuje z wszystkim od htmla po asp jednak birac temnat ankiety pod uwage zdecydowanie mowie PHP
skoczek_2002
Chyba frihost .asp nie obsługuje ??
Arcio
szczerze mwoiac ..nie wiem Very Happy a co ty skoczek myslisz ze nie ma darmowych serwerow obslugujacych asp ?
skoczek_2002
Myślę, że tak Very Happy !! Bo po co, przecież to technologia ala Microsoft...
Arcio
asp jest naprawde wspanialy i wali mnie to ze to microsoft..microsoftowi tez sie musi zdarzyc cos dobrego Very HappyVery Happy
mtx
html + java + troszkę php + czasem css (choć nie do końca mi się chce)
fallco
a ja jak mam wolne chwile to sie w html bawie Smile nic nadzwyczajnego ale dwie stronki mam na glowie Very Happy + forum... i tu bylo gorzej bo jak zaczynalem to zero pojecia o tym mialem, ale teraz sobie jakos radze Very Happy
ozyrys
Strony tworze w html dużo skryptów php i do tego plik css o wadze do 250 kb wtedy strona ładuje się szybko, a grafiki wychodzą z PSP 8 pocięte na kwadraty o wymiarach 25x25 lub mniejszych żeby przyspieszyć ładownia się strony i nie obciązać serwera Very Happy
ozyrys
Przepraszam za dwa posty serwer się zaciął i nie zauważyłem że już wysłąłęm dane ;/
Asdef
Ja robie na div + css ale od niedawna… Wink
Thoro
Glownie to PHP i CS choc czasami HTML. Sporadycznie w XHTML
Cano
WMP wrote:
zabrakło opcji CMS Smile

No widzisz, nie ma opcji CMS, to wszyscy mogą zaznaczać PHP, nawet jeśli go nie znają Very Happy.

Ja na razie strony nie posiadam, ale znam HTML dość dobrze. W ogóle nie znam PHP wolę więc korzystać z CMSów. Nie jestem jednak aż tak głupi, żeby nie umieć usunąć napisu "poered by ???" czego nie robię z szacunku dla autorów danego CMSa.
Przy okazji mam pytanie - co to jest fantastico? Z góry dzięki za odpowiedź!

Pzdr
Cáno

PS Dziwne jest pytanie z tematu, bo to forum jest, można powiedzieć, wyłącznie dla tych, którzy robią strony. Przecież nikt (albo mało kto) nie pisze tu bez zamiaru utworzenia strony na Frihost.com.
Timczak
Htiml i php ostatnio coś się biorę za asp doś jest fajne Wink
Xaros
zauwarzylem z etylko w polsce php jets tak popularne bo w stanach to prawie wszyscy maja stronki w html'u lub w asp'ku...
A mam pytanie, w jakim jezyku jets napisana strona onetu. Bo w linkach sa przecinki, a z tego co wiem to nie moga byc
gecko
to nie są linki tylko odwołania do bazy - coś jak php/asp tylko że w "linkach". ale język? nie mam pojęcia... pewnie jakiś program CGI własnej roboty albo coś podobnego
Maxis
Ja tam tworze strony w PHP i HTML znam dobrze PHP i HTML teraz ostatnio siedze przy CMS a dokładnie przy PHP Fusion i tworze mody lub modyfikuje ;p teraz własnie mam robote testuje nowego packa ;p słyszał ktoś o eXtreme-Fusion Pack ??? o to strona www.extreme-fusion.pl według mnie najlepszy portal ;p
alanex
Ja tworze narazie tylko w HTMLu ale zaczynam sie brac za PHP
NEO-GRYOK
Ja zaczynałem swoją przygodę ze stronami www od HTML potem z ciekawości zacząłem się bawić kaskadowymi arkuszami styli wszystko to było pod skrzydłami REPUBLIKI, choć chciałem się rozwijać nie miałem zielonego pojęcia o innych serwerach z PHP. Postanowiłem, że napisze do paru gości, którzy na swoich stronach mają CMS wiadomość jak zdobyli serwer i podstawowe pliki (wtedy nie miąłem o tym zielonego pojęcia). I znalazł się jedyny dobry człowiek, który odpisał na mój list i tym samym wszystko mi wytłumaczył . I tak do teraz rozwijam wortal GRY OK na dzień dzisiejszy oparty o EXTREME FUSION PACK. Zapraszam wszystkich do wortalu http://gryok.frih.net
chodus
jak na razie ze wzgledow praktycznych i zwlaszcza umiejetnosci wylacznie mozilla composer Smile
mtx
faaajnie Smile a to typu webmajster?? czy bardziej pod pajączka?
ChesterB
chodus wrote:
jak na razie ze wzgledow praktycznych i zwlaszcza umiejetnosci wylacznie mozilla composer Smile

Proponuje przeżucić się na Mozilla NVU Wink
Lucek
Ja chcę zdobyć tutaj konto, żeby móc testować grę opartą na slinku Gamers-Fusion inaczej Vallheru Very HappyVery HappyVery HappyVery HappyVery Happy
marines
Lucek: i co z tego?
Mozilla Composer to jak Webmajster Very Happy
jak dla mnie to wystarczy sam notatnik. chociaż lubię kolorowanie składni.
Grey
No niestety, ja zamało znam HTML, żeby się brać za strone, ja muszę mieć wszystko zawsze na gotowe Razz a jeśli już coś potrzebuje konkretnego to kolega mnie wyręcz, przy okazji (wyrazy szacunku dla darcneta Wink ) w sumie nic dziwnego, jestem jeszcze w wieku, w którym znane podstawy HTML to niemalże niemożliwe, (określam na wzór mojej klasy Wink ).Narazie, tworze główne fora, no teraz jak kolega mi polecił to forum, to pomyślałem, że wstąpie, po gadam, a jak będę miał natchnienie to założe portal Razz
atomek
php + html + css + javascript
serwismix
Ja tworzę strony w języku php i html. Trochę próbuje w javascript i ASP.net. Uważam, że te języki są najlepsze, najbardziej elastyczne, a jeśli komuś nie chce się tworzyć strony od podstaw, to może skorzystać z gotowych portali tzw. CMS. Polecam mambo i post-nuke, a php-nuke stanowczo odradzam, gdyż jest bardzo niebezpieczny, można w łatwy sposób uzyskać dostęp do administracji!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

!!!UWAGA!!! poszukujemy współpracownika.
Szczegóły dendi14.24@interia.pl.
Wkrótce nastąpi otwarcie Serwis MIX!
Quote:
Najważniejsza w życiu to cierpliwośc...
ChesterB
Od kilku dni zainteresowałem się CSS'em (przerabiając skórke do IPB) i bardzo mi się spodobał, html'a znam baardzo dobrze Smile
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.