FRIHOST • FORUMS • SEARCH • FAQ • TOS • BLOGS • DIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Serwer

Ramelof
Ile czba czekać na zmianę plików na serwerze. Wprowadziłem zmianę w pliku wgrałem na serwer a on się jeszcez nie zmienił
spider89
o co Ci chodzi dokładnie, przecież jak zamieniasz plik to zaraz jest Razz
ChesterB
pliki musisz wgrywać (w przypadku większości serwerów, w tym frihosta) do katalogu public_html, jeżeli tam wgrałeś to odśwież strone Smile
oxwood
odśwież stronę, ew uruchom ponownie przeglądarkę a w ostateczności usuń temp przeglądarki bo nieraz wczytuje stronę z dysku, choć już na serwie jest nowa ;D
Kawka
hehe. Ja dopiero zaczynam pisać posty.
Zobaczę czy to nie takie trudne przypilnować konta Smile

Oxwood dobrze napisałeś Very Happy

"Frihost darmowy ale za posty" Twisted Evil
gecko
mi pasuje taka wymiana Razz przynajmniej mam bardzo dobre miejsce na WWW Twisted Evil
Ramelof
Widze że nie wiecie o co mi chodzi. Otóż chodzi mi o to że jak wgrywam plik na serwer po przeróbce (postnuke zmiana theme.html) to muszę czekać jakieś 5 min żeby ten plik się zmienił czy wie ktoś jak to rozwiązać
skoczek_2002
Chodzi o temp przeglądarki...
Timczak
Nie koniecznie skoczek. Post- nuke ma taką wadę że jego własny cathe musie się sam wyczyścić zanim odświerzy pliki. To wada post nuke. Developerzy tak zrobili żeby w razie zepsucia pliku można było cofnąć zmianę w 5 min Razz
skoczek_2002
Aaaa... Nie doczytałem, że chodziło PNa... To prawda Cos... taka wada cache PNa...
Kudlaty
według mnie to nie do końca wada... bo jeśli coś spartolimy to zawsze mamy te 5 min...
skoczek_2002
No, ale to też wada... Pamiętaj o tym Kudłaty... Ale każdy w sumie przezorny webmaster ma kopię zapasową...