| Quote: |
Firma MailNation Solutions oferuje darmowe skrzynki pocztowe o pojemności 1 Terabajta z kilkoma przydatnymi funkcjami.
System MailNation obsługuje protokoły pop3 oraz imap, niestety nie oferuje dostępu przez protokół smtp. Użytkownicy serwisu otrzymują możliwość założenia skrzynki w kilku domenach a także dostęp do poczty przez WAP.
Poza ogromną pojemnością, wśród przydatnych funkcji mamy do dyspozycji m.in. autoresponder oraz forwarder, zabezpieczenia antyspamowe, czarną i białą listę adresów do filtracji poczty, możliwość przypisywania publicznych i prywatnych certyfikatów (PEM). Możemy również tworzyć własne reguły filtrowania przychodzącej poczty.
W dosyć surowym z wyglądu panelu pocztowym dostępnym ze strony WWW mamy możliwość założenia książki adresowej, prowadzenia własnego kalendarza z listą zadań i możliwością tworzenia notatek.
Użytkownicy mogą wybrać sobie swój język interfejsu poczty przez WWW, a także wprowadzić odpowiedni dla swojej strefy zamieszkania czas. Operator serwisu udostępnił też darmową linię telefoniczną z pomocą. |
| Code: |
# FREE 1000GB Email (POP3/IMAP Access)
# 20MB attachment limit!
# Address Book/Notes/Tasks/Calendar
# Spam Preventing Features For Your Protection
# WAP Access - Mobile Device (http://www.mailnation.net/webmail/wap)
# Auto Message Responders & Auto Forwarders
# Multiple Web-Interface Styles & Multiple Languages Supported
# Always Count On Our Highly Ranked Email System & Server Reliability
# Sophisticated Search For Email Messages
# Never Have To Delete Again (Large Email Box)
# HelpDesk Ticket System For User Help, Comments, And Updates
# All emails (outgoing/incoming) are protected by TrendMicro Server Protect and Avast! AntiVirus (Dual Protection)
# Support Hotline - 1(215)253-3144 |
http://www.mailnation.net
Za chwile będą 10 TB 
Oooo. O to mi chodziło... Nic nowego więc... Zamykać temat...
hmmm, robi sie ciekawie 
Po co kumu skrzynka o pojemności 10 terabajtów jak sie tego nigdy nie zaełni
| Timczak wrote: |
| Po co kumu skrzynka o pojemności 10 terabajtów jak sie tego nigdy nie zaełni |
jak jest to ktoś ważny np.prezydent to on ją może zapełnić
| Timczak wrote: |
| Po co kumu skrzynka o pojemności 10 terabajtów jak sie tego nigdy nie zaełni |
np do p2m 
Co tam prezydent
Dokladnie tak jak powiedzial @ChesterB
Pare uploadów i skrzyka full 
| spider89 wrote: |
Co tam prezydent Dokladnie tak jak powiedzial @ChesterB Pare uploadów i skrzyka full  |
pare?!
1300 filmów @700MB

A skrzynak idealna do magazynowania...
Moim zdaniem to przesada.. na co komu skrzynka o takiej pojemności ? 1 TB e-maili to chyba przez 450 lat trzeba zbierać..Ludzie oferujący coś takiego idą tylko na ręke tym którzy lubią pokorzystać sobie z darmowego ściągania oprogramowania przez e-mail
i to jest największy pozytywny plus w tym całym przedsięwzięciu.
Wiesz dla p2m****.tk to jest pare
jaby tak wszyscy uploaderzy i rekruci rzucili sie na jedna skrzynke to nie wiele by z niej zostalo 
fakt, ale ja wole yahoo/gmail/walla bo transfer jest ladny 
dobra ja se podizele .img na 20 mb winrarem i prześle koledze gierke
tzn nei prześle on wejdze i se pobierze. Skrzynka przyda mi sie na magazynowanie dysku
Wypróbuje ją
lol skad tyle mam punktów ? fajnie
hmmm moze to wypróbuje a moze nie... :p
ta pojemność jeden TB jest tylko tak dla picu, choćbyś nie wiem co robił to i tak nie zapełnisz 1 TB przez 10 lat, a jakbyś chciał robić sobie tam zapasowy dysk to napewno bi ci z jakiegoś "powodu" usuneli konto 
hehe ja sie nei moge już zalogować. Wrzucałem plik 9mb z czymś i pisze ze dokument nie zawiera zadnych danych. Oni maja chyba dysk 1tr i kazdy ma prawo zapełnic taka przestrzeń, ale nikt tego chyba nie zrobi.
watpie zeby dawali tylko 9mb...
a jaki jest dozwolony największy plik w wiadomościach do przesłania?
o przepraszam...
nie doczytałam 
w sumie dobry pomysl z tym magazynowaniem. sam uzywam konta na gmailu do przechowywania waznych dokumentow i archiwow, wszystko w rarach i jakos przez pol roku jeszcze sie nikt nie przyczepil
mam pytanie: uzywal juz ktos takiej skrzynki do przerzucania wiekszej ilosci danych? jak sie ma sprawa z przesylaniem np 10mb pliku z konta na konto na tym samym serwerze (np. gmail->gmail), ile to trwa itp? no i jeszcze sprawa up i downloadu. czy istnieje jakis klient ktory jakos wspomaga przesylanie duzych plikow przez pop3/smtp. rozumiem ze mozna sobie normalnym klientem downloadowac takie pliczki... gorzej z wrzucaniem na meila ;] temat mnie zaintrygowal i sam poczynie jakies teskty wkrotce, bede opisywac ;]
Polecam stronę: peer2mail.com
Programem możesz wrzucać na pocztę wszystko co tam chcesz
dzieli pliki po sciagniecu scala
Wiecej o P2M na: p2mforum.tcz.pl 
a czy są jakieś system pocztowe, żeby można było mieć konto typu: nazwa@cośtam.pl oraz zrobić jakby przekierowania, żeby przychodziły również maile adresowane na nazwa2@cośtam.pl i nazwa3@cośtam.pl
po prostu jedna skrzynka na kilka adresów mail...
| mtx wrote: |
a czy są jakieś system pocztowe, żeby można było mieć konto typu: nazwa@cośtam.pl oraz zrobić jakby przekierowania, żeby przychodziły również maile adresowane na nazwa2@cośtam.pl i nazwa3@cośtam.pl
po prostu jedna skrzynka na kilka adresów mail... |
Np. w tlenie masz taką opcję, jeżeli już masz zakładać gdziekolwiek na polskim serwerze pocztowym to polecam tlen.
Onet i wp nie nadają się, np jak zechcesz sobie zarabiać przez neta, albo cokolwiek innego wpadnie ci do głowy, a będzie się opierało na automatycznym generowaniu maili.
Popieram... Co do aliasów email to tylko płatne...
heh a na co mi tyle miejsca na skrzynce skoro na kompie mam 120giga ? o_O
| Frost wrote: |
| heh a na co mi tyle miejsca na skrzynce skoro na kompie mam 120giga ? o_O |
co nie? a na dodatek tak czy siak nikt tego nie zapelni... tego 1 TB !!! to tylko chwyt marketingowy.
A po co w ogóle dawac alians na mejla?
Wlasnie, taka skrzynka mailowa wcale nie jest zbedna..
1) Mozesz sobie szpanowac
2) Jak cos chcesz przechowac to zawsze masz gdzie...
3) Ci co to udostepniaja robia to tylko dla reklamy, bo wiedza ze i tak nikt tego nie wykorzysta
4) Moje 8GB w zupelnosci mi wystarczy 
nie wiem po co komu tak duze skrzynki...
jesli chodzi o poczte to ma na o2.pl i jescze ani 1 procentu nie uzywam ale jesli ktos ma zamiar posluzyc sie skrzynka pocztowa jako e-dyskiem to powodzenia 
Imponujące, tylko kiedy tak będzie w Polsce.
Ciekaw jestem czy taka oferta będzie na stałe bezpłatna?
Moim zdaniem to przesada. Już teraz nie możemy wykorzystać pojemności swoich skrzynek. Gdzieś czytałem, że dane na całym świecie zajmują około 6 TB. Więc jak zaroi się od takich gigantycznych skrzynek, które będą wypełnione po brzegi! To będzie katastrofa
Lecz niesety może to nastąpić. Teraz mamy już bardzo pojemne płyty, dyski, a prędkość łączy rośnie, a cena maleje. Więc no to nie tak odległe czasy.
Tak jak to jest z ociepleniem się klimatu. Zapowiadano, że będzie to za 100 lat, a to już jest teraz. Robi się strasznie. Ja wam mówię, tego jest zbyt wiele, aż w końcu świat się skończy i zacznie od nowa;D
Życzę miłej nocy, po przeczytaniu mojego postu
i oczywiście wesołych świąt 
ja też nie rozumiem do czego te 10 terabajtów. można i do uploadowania ale do tego trzeba bardzo szybkie łącze żeby móc swobodnie korzystać. ja używam mojej skrzynki na o2.pl i i tak wykorzystuję tylko 3% dostępnej quoty. poza tym korzystam jeszcze z gmaila ale to do mniejszych pliczków jako dysk dodatkowy. (w sumie bardzo wygodne) 
Jeśli chodzi o gmail. To czy ktoś ma jeszcze wolne zaproszenia?? Bo bardzo chciałbym mieć taką skrzynkę. Słyszałem o niej wiele dobrego. Można ją wykorzystać jako dysk internetowy, co dla mnie jest rewelacją
Więc jakby był ktoś tak dobry. Mój e-mail: dendi14.24@interia.pl. Z góry dzięki.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
!!!UWAGA!!! poszukujemy współpracownika.
Szczegóły dendi14.24@interia.pl.
Wkrótce nastąpi otwarcie Serwis MIX!
| Quote: |
| Najważniejsza w życiu to cierpliwośc... |
serwismix: ja mam jeszcze 100 zaproszeń to jak chcesz to mogę ci wysłać.
jakby ktoś jeszcze chciał to niech pisze.
No szefuniu kochany! Kto by nie chcial
. A tak serio - jak masz, to ja siem zglaszam oczywista
.
to podawajcie adresy e-mail bo to na nie będą wysyłane zaproszenia. 
No, ba
. Taki jeden... hmmmm... a na interii niech bedzie
: omoel@poczta.fm
to jak juz tu gadacie o tym gmail to chcialbym sie zapytac gdzie jets ta opcja wysylania zaproszen?? Sam mam juz od dawna to konto ale nie wiem jak sie wysyla zaproszenia. 
| Xaros wrote: |
| Sam mam juz od dawna to konto ale nie wiem jak sie wysyla zaproszenia. :roll: |
w lewej kolumnie jak jest menu od skrzynek, poniżej masz Kontakty czy Contacts jeśli angielski interfejs, niżej są Labels (po polsku Etykietki chyba), i jeszcze niżej powinieneś mieć 'Invite a friend' - zaproś znajomego. jest to dynamiczne, rozwijalne menu, więc może masz to po prostu zwinięte i nie zauważyłeś.
cheers,
Arin.
nie. żeby móc wysyłać zaproszenia to musisz używać konto przez jakiś czas.