FRIHOST • FORUMS • SEARCH • FAQ • TOS • BLOGS • COMPETITIONS
You are invited to Log in or Register a free Frihost Account!


GAZ





gerimter
GAZ ÇIKARMAYLA İLGİLİ GERÇEKLER:

• Ortalama bir yellenmede yüzde 59 nitrojen, yüzde 21 hidrojen, yüzde 9 karbondioksit, yüzde 7 metan ve yüzde 4 oksijen bulunur. Kötü kokuyu çıkaran ise bu karışımının yüzde 1'inden daha az bir bölümüdür.

• Çıktığı anda gazın sıcaklığı 37 derecedir.

• Çıkış anında gazın hızı yaklaşık olarak saniyede 3 metredir.

• Bir insan günde ortalama yarım litre gaz çıkarır.

• Kadınlar da erkekler kadar gaz çıkarır.

• Çıkan gaza kokusunu veren hidrojen sülfittir ki, yediklerinizdeki sülfat oranı ne kadar yüksekse yellenmeniz de o kadar kötü kokacaktır. Gaz çıktığında özellikle kötü kokulu olmasını sağlayan gıdalar arasında fasulye, lahana, peynir, gazoz ve yumurta yer alıyor.

• Bir insan günde ortalama 14 defa gaz çıkarır.
mfatih
Günde ortalama 14 kere gaz çıkışı wc ihtiyacını da kapsıyor sanırım depolanabilse nitrojen işe yarar Very Happy
hakaner
Quote:
• Kadınlar da erkekler kadar gaz çıkarır
Ben hayatta yapmam havasındaki bayanların hava kaynağı belli oldu Very Happy
mfatih
hakaner wrote:
Quote:
• Kadınlar da erkekler kadar gaz çıkarır
Ben hayatta yapmam havasındaki bayanların hava kaynağı belli oldu Very Happy


wc ihtiyacını görürken istemeden de olsa çıkıyor nitrojen Very Happy
darkeagle
mfatih wrote:
Günde ortalama 14 kere gaz çıkışı wc ihtiyacını da kapsıyor sanırım depolanabilse nitrojen işe yarar Very Happy


Nitrojen dediğin yani azot, soluduğumuz havada bol miktarda bulunuyor. Yellenirken çıkıyor olmasının sebebi de bu zaten. Azotu depolamak için bu kadar uğraşıp, bir tarafları yırtmaya gerek yok Smile

Tam olarak yellenme (flatulans) sırasında çıkan gazlara bir göz atacak olursak;

Azot: %20-%90 (Ağız yolu ile havadan alırız)
Hidrojen: %0-%50 (Besinlerdeki veya içeceklerdeki sudan açığa çıkar)
Karbondioksit: %10-%30 (Ağız yolu ile havadan alırız)
Oksijen: %0-%10 (Ağız yolu ile havadan alırız)
Metan: %0-%10 (Her insanda metan oluşmaz. Oksijen ile ters orantılıdır. Yani %0-%10luk dilim oksijen+metandır. Besinlerin bağırsaklarda çürümesi sonucu oluşur. Genelde kısa sürelerde tuvalete çıkan kişilerde oksijen fazla, uzun sürelerde çıkanlarda metan fazladır.)

Yellenme sırasında çıkan diğer gazların arasında kokuya sebep olanlar;

Hidrojen Sülfit (Çürük yumurta kokulu)
Metanetiol (Çürük lahana kokulu)
Dimetil Sülfit (Sebze veya balık ürünleri pişerken çıkan koku, sıvıdır, 37 derecede [yellenme anında] kaynar, sırf bunun yüzünden çok soğukta yellenmeye gelmez Very Happy )

Çıkan gazları illa depolamak istiyorsak, hidrojen ve metan yanıcıdır ve özellikle metan (doğalgaz) günümüz şartlarında para edenidir.
mfatih
Quote:
Nitrojen dediğin yani azot, soluduğumuz havada bol miktarda bulunuyor. Yellenirken çıkıyor olmasının sebebi de bu zaten. Azotu depolamak için bu kadar uğraşıp, bir tarafları yırtmaya gerek yok Smile

Tam olarak yellenme (flatulans) sırasında çıkan gazlara bir göz atacak olursak;

Azot: %20-%90 (Ağız yolu ile havadan alırız)
Hidrojen: %0-%50 (Besinlerdeki veya içeceklerdeki sudan açığa çıkar)
Karbondioksit: %10-%30 (Ağız yolu ile havadan alırız)
Oksijen: %0-%10 (Ağız yolu ile havadan alırız)
Metan: %0-%10 (Her insanda metan oluşmaz. Oksijen ile ters orantılıdır. Yani %0-%10luk dilim oksijen+metandır. Besinlerin bağırsaklarda çürümesi sonucu oluşur. Genelde kısa sürelerde tuvalete çıkan kişilerde oksijen fazla, uzun sürelerde çıkanlarda metan fazladır.)

Yellenme sırasında çıkan diğer gazların arasında kokuya sebep olanlar;

Hidrojen Sülfit (Çürük yumurta kokulu)
Metanetiol (Çürük lahana kokulu)
Dimetil Sülfit (Sebze veya balık ürünleri pişerken çıkan koku, sıvıdır, 37 derecede [yellenme anında] kaynar, sırf bunun yüzünden çok soğukta yellenmeye gelmez Very Happy )

Çıkan gazları illa depolamak istiyorsak, hidrojen ve metan yanıcıdır ve özellikle metan (doğalgaz) günümüz şartlarında para edenidir.


kabul fiziğim kötüydü Very Happy
darkeagle
mfatih wrote:
Quote:
Nitrojen dediğin yani azot, soluduğumuz havada bol miktarda bulunuyor. Yellenirken çıkıyor olmasının sebebi de bu zaten. Azotu depolamak için bu kadar uğraşıp, bir tarafları yırtmaya gerek yok Smile

Tam olarak yellenme (flatulans) sırasında çıkan gazlara bir göz atacak olursak;

Azot: %20-%90 (Ağız yolu ile havadan alırız)
Hidrojen: %0-%50 (Besinlerdeki veya içeceklerdeki sudan açığa çıkar)
Karbondioksit: %10-%30 (Ağız yolu ile havadan alırız)
Oksijen: %0-%10 (Ağız yolu ile havadan alırız)
Metan: %0-%10 (Her insanda metan oluşmaz. Oksijen ile ters orantılıdır. Yani %0-%10luk dilim oksijen+metandır. Besinlerin bağırsaklarda çürümesi sonucu oluşur. Genelde kısa sürelerde tuvalete çıkan kişilerde oksijen fazla, uzun sürelerde çıkanlarda metan fazladır.)

Yellenme sırasında çıkan diğer gazların arasında kokuya sebep olanlar;

Hidrojen Sülfit (Çürük yumurta kokulu)
Metanetiol (Çürük lahana kokulu)
Dimetil Sülfit (Sebze veya balık ürünleri pişerken çıkan koku, sıvıdır, 37 derecede [yellenme anında] kaynar, sırf bunun yüzünden çok soğukta yellenmeye gelmez Very Happy )

Çıkan gazları illa depolamak istiyorsak, hidrojen ve metan yanıcıdır ve özellikle metan (doğalgaz) günümüz şartlarında para edenidir.


kabul fiziğim kötüydü Very Happy


Kimya Laughing
mfatih
darkeagle wrote:
mfatih wrote:
Quote:
Nitrojen dediğin yani azot, soluduğumuz havada bol miktarda bulunuyor. Yellenirken çıkıyor olmasının sebebi de bu zaten. Azotu depolamak için bu kadar uğraşıp, bir tarafları yırtmaya gerek yok Smile

Tam olarak yellenme (flatulans) sırasında çıkan gazlara bir göz atacak olursak;

Azot: %20-%90 (Ağız yolu ile havadan alırız)
Hidrojen: %0-%50 (Besinlerdeki veya içeceklerdeki sudan açığa çıkar)
Karbondioksit: %10-%30 (Ağız yolu ile havadan alırız)
Oksijen: %0-%10 (Ağız yolu ile havadan alırız)
Metan: %0-%10 (Her insanda metan oluşmaz. Oksijen ile ters orantılıdır. Yani %0-%10luk dilim oksijen+metandır. Besinlerin bağırsaklarda çürümesi sonucu oluşur. Genelde kısa sürelerde tuvalete çıkan kişilerde oksijen fazla, uzun sürelerde çıkanlarda metan fazladır.)

Yellenme sırasında çıkan diğer gazların arasında kokuya sebep olanlar;

Hidrojen Sülfit (Çürük yumurta kokulu)
Metanetiol (Çürük lahana kokulu)
Dimetil Sülfit (Sebze veya balık ürünleri pişerken çıkan koku, sıvıdır, 37 derecede [yellenme anında] kaynar, sırf bunun yüzünden çok soğukta yellenmeye gelmez Very Happy )

Çıkan gazları illa depolamak istiyorsak, hidrojen ve metan yanıcıdır ve özellikle metan (doğalgaz) günümüz şartlarında para edenidir.


kabul fiziğim kötüydü Very Happy


Kimya Laughing


hangi derste işlendiğjni bile unutmuşum en son lise 1 de gördüm kimya + fizikle hiç işim olmaz ezbere dayalı bilgiler günü geldimi köreliyor:D
codermage
Abicim gazın fizigi, kimyası mı olur?!

Bilişim dediler geldik, osuruk tartışıyoruz Smile)

Neyse millet günah cıkarmaya, biz gaz cıkarmaya devam frihost ahali:p
Related topics
Favourite game? (OFFICIAL THREAD)
Who is your favorite actor/actress?
Humor :)
kup se draga w aptece bez recepty
Faire baisser le prix de l'essence (très important)
Quel antivirus utilisez vous ?
pornography?
becikowe i LPR i nowa ustawa
Kyoto Protocol
Pimp my ride w Polsce
studniowka rzadowa
Histoire sans fin ! (cadavre exquis)
Atatürk'ümüz için DEV Arşiv
24soru
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Turkish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2011 Frihost, forums powered by phpBB.