Jak wg. Was wypaniemy na Mistrzostwach?
Jak wypadnie Polska na MS 2006?
Według mnie odpadniemy w pierwszej rundzie. 
Jestem realistą. Na dzień dzisiejszy myśle że sam awans to sukces. Wątpie czy Polska wyjdzie z grupy 
Możliwe, że coś tam się uda, ale nigdy nic nie wiadomo...
Jasne, chyba cud by musiał się stać żeby coś naszym "piłkarzom" wyszło.
Według mnie trener powinien oprzeć nasz zespół na wzajemnej współpracy wszystkich formacji i cięzkiej pracy.
Zachodnie-sławne zespoły to zbiór indywidualności, a nasz sposób to poprostu bieganie, praca i jeszcze raz praca.
Może wtedy coś nam się uda.
Przykład z poprzednich mistrzostw to Senegal albo Korea.
Cieżką pracą dużo więcej zdziałali niż się po nich spodziewano.
Według mnie trener powinien oprzeć nasz zespół na wzajemnej współpracy wszystkich formacji i cięzkiej pracy.
Zachodnie-sławne zespoły to zbiór indywidualności, a nasz sposób to poprostu bieganie, praca i jeszcze raz praca.
Może wtedy coś nam się uda.
Przykład z poprzednich mistrzostw to Senegal albo Korea.
Cieżką pracą dużo więcej zdziałali niż się po nich spodziewano.
bdzie dobrze. wyjdziemy z grupy
Wszystko zalezy od przygotowan, no i kogo wylosuja nam do grupy.
Jesli panowie pilkarze przepracuja okres dobrze,oraz Janas zmadrzeje i wywali Lewandowskiego i Rasiaka,kto wie jak bedie.
Jeszcze troche poczekac musimy.
Jesli panowie pilkarze przepracuja okres dobrze,oraz Janas zmadrzeje i wywali Lewandowskiego i Rasiaka,kto wie jak bedie.
Jeszcze troche poczekac musimy.
a prawda jest taka ze mielismy super latwa grupe w eliminacjach i jezeli nie jestesmy wstanie zremisowac z przezywajaca kryzys Anglia to nie ammy czego szukac na mistrzowstwach... nie wazne kogo trafimy w grupie nasze szanse sa mierne, ale coz nie zmienia to faktu ze trzeba trzymac kciuki za naszych a moze zdarzy sie niejeden cud 
ja tam wierze w naszą ekipe...ale mam pewne wątpliwości....szczególnie po ostatnim meczu z Anglią, wszystko zależy od grupy jaka nam się trafi mam nadzieje ze dostaniemy np. Wybrzerze kości Słoniowej zgarniemy 3 punkty a później dwa remisy i bedzie spoko...
samo wyjście Polski z grup bede uważał za wielkie osiągniecie
samo wyjście Polski z grup bede uważał za wielkie osiągniecie
pomeczowy komentarz meczu polska anglia: widzicie
nie ma beckhama i anglia od razu gra lepiej
tylko dlatego przegraliśmy. grałby bekcham, polskaby wygrała
to ze nieobecność bekcham'a przyczyniła się do zwycięztwa anglikow sprawa oczywista, ale przeciez jeszcze Gerard nie grał
Żurawski bodajze kiedyś w jednym z wywiadów powiedział, ze anglicy mają największy problem z tym ze ich team składa się z samych gwiazd a gdy każda gwiazda chce 'świecić' dochodzi do nieporozumień i niezgrania w drużynie...
Żurawski bodajze kiedyś w jednym z wywiadów powiedział, ze anglicy mają największy problem z tym ze ich team składa się z samych gwiazd a gdy każda gwiazda chce 'świecić' dochodzi do nieporozumień i niezgrania w drużynie...
Jak Polska wypadnie na MS??
Moim zdaniem wypadnie ..... z hukiem
Ale miejmy nadziej, że chociaż 1 punkt zdobędzie w fazie grupowej.
Moim zdaniem wypadnie ..... z hukiem
No to będzie ciekawe
coś tam napewno będą mieć
coś tam napewno będą mieć
zależy od grup. mogą nawet wyjść ale do tego potrzeba niezłego szczęścia i jakiegoś cudu
ale i tak będe trzymać kciuki aż mi odpadną
albo i dłużej jak będzie trzeba
ale i tak będe trzymać kciuki aż mi odpadną
Mysle ze skoro doszlismy już tak daleko w tych mistrzostwach to myśle ze nasi będą starać się coś wywalczyć i mam nadzieje ze nie powtórzą tego co stało sie w Koreii i Japonii:/
Oby...
| skoczek_2002 wrote: |
| Oby... |
jak widzę takie posty to się aż wstydzę tego, ze jesteś moim rodakiem....
kokosów to sie po nich nie spodziewam ale zycze im jak najlepiej
oj slabo slabo tam beda grali na poziomie angilikow albo i lepiej a my z angilkami nie wygralismy wiec ---> SŁABO !
Nie rozumiesz czasem trzeba uwierzyć w siebie...
Ja jestem dobrej myśli, tzn. nie na tyle że wierze że wygramy te mistrzostwa
Ale warto jest chciaż zaistnieć (nawet w skutek wyniku innego meczu niż rozgrywany przez drużyne która się dostała) na mistrzostwach.
A nuż coś tam wyskoczy i Polacy zrobią wszystkim niespodziankę
Ale warto jest chciaż zaistnieć (nawet w skutek wyniku innego meczu niż rozgrywany przez drużyne która się dostała) na mistrzostwach.
A nuż coś tam wyskoczy i Polacy zrobią wszystkim niespodziankę
uważam, że wszystko zależy od grupy.. chyba nie losowaliśmy, prawda?
No raczej nie
Nikt nam nie zarzuci przynajmniej że (jak nie daj boże przegramy), była to nasza wina...
Nikt nam nie zarzuci przynajmniej że (jak nie daj boże przegramy), była to nasza wina...
| Camel wrote: |
| Nikt nam nie zarzuci przynajmniej że (jak nie daj boże przegramy), była to nasza wina... |
masz rację. nam nie, ale janasa wypierdolą
| Black & White wrote: |
| Jasne, chyba cud by musiał się stać żeby coś naszym "piłkarzom" wyszło.
Według mnie trener powinien oprzeć nasz zespół na wzajemnej współpracy wszystkich formacji i cięzkiej pracy. Zachodnie-sławne zespoły to zbiór indywidualności, a nasz sposób to poprostu bieganie, praca i jeszcze raz praca. Może wtedy coś nam się uda. Przykład z poprzednich mistrzostw to Senegal albo Korea. Cieżką pracą dużo więcej zdziałali niż się po nich spodziewano. |
Ale na serio. Nie łudźmy się ty zachodnim sławą za grę w reprezentacji płacą bardzo dużo. Spujżmy na choćby Boruca, lub Dudka im za grę w klubach płacą bardzo dużo efekt Liverul zdobywa mistrzostwo w większości dzięki Dudkowi. Pytanie czy on kiedyś zagrał tak w reprezentacji. Tak samo z trenerami Zapłaci im się więcej lepiej przygotują zepół do gry.
P.S: Za orty przepraszam
| Timczak wrote: | ||
Ale na serio. Nie łudźmy się ty zachodnim sławą za grę w reprezentacji płacą bardzo dużo. Spujżmy na choćby Boruca, lub Dudka im za grę w klubach płacą bardzo dużo efekt Liverul zdobywa mistrzostwo w większości dzięki Dudkowi. Pytanie czy on kiedyś zagrał tak w reprezentacji. Tak samo z trenerami Zapłaci im się więcej lepiej przygotują zepół do gry. P.S: Za orty przepraszam |
ja tam uważam, że jak wyjdziemy z grupy to bdzie ok
ps. Timczak, fajnie, że jesteś ze słowa... a gdzie to
A prawda jest taka, że trudno będzie uzyskać jakiś dobry wynik na mistrzostwach... po prostu brak naszym piłkarzom zaangażowania, czasem jak się ogląda ich w akcji to brak słów... wielu z nich nie ma ambicji biegać tylko truchtają tam i spowrotem (np Rasiak w meczu z Anglią)... z taką postawą to możemy wogóle nie jechać bo będzie tylko wstyd...
Co do gwiazd... hmmm ja bym wyróżnił, że są gwiazdy i gwiazdeczki...
prawdziwa gwiazda daje z siebie wszystko a gwiazdeczka to tylko porusza się po boisku... dużo osób chwali Żurawskiego, a dla mnie to on powinien piłki z boku podawać a nie reprezentować kraj...
Jednak my kibice musimy wierzyć w ten zespół i pomimo wielu jego wad byc z nimi na dobre i na złe...
Ja tam im zycze jak najlepiej, niech jadą i pokażą dobrą piłkę bo więcej nikt od nich nie oczekuje...
Co do gwiazd... hmmm ja bym wyróżnił, że są gwiazdy i gwiazdeczki...
prawdziwa gwiazda daje z siebie wszystko a gwiazdeczka to tylko porusza się po boisku... dużo osób chwali Żurawskiego, a dla mnie to on powinien piłki z boku podawać a nie reprezentować kraj...
Jednak my kibice musimy wierzyć w ten zespół i pomimo wielu jego wad byc z nimi na dobre i na złe...
Ja tam im zycze jak najlepiej, niech jadą i pokażą dobrą piłkę bo więcej nikt od nich nie oczekuje...
a wam powiem ze nasi pilkarze sa zbyt rozpieszczeni. zgarneli siano za zakwalifikowanie sie do mistyrzostw i teraz (jak zwykle ostatnio) poloza na to lache. ale zebym sie mylil! bo mistrzostwa swiata (ew. europy) to jedyna pilkarska impreza ktora ogladam, nic pozatym z pilki noznej nie lubie i nie interesuje mnie to...
Mam nadzieję że Polska wyjdzie z grupy, a nie będzie tak jak w poprzednich mistrzostwach. Miejmy nadzieję że Polacy wygrają z Kostaryką i Ekwadorem, a z Niemcami powalczymy.
według naszego polskiego szczęścia w piłce nożnej to przegramy z ekwadorem i kostaryką a z niemcami w ostatnim meczy wygramy
chociaż kto wie? cztery lata temu jak z naszą jedenastką pojechał Engel (przecztaj to nazwisko od tyłu) to nie przeszli. może teraz będzie lepiej?
chociaż kto wie? cztery lata temu jak z naszą jedenastką pojechał Engel (przecztaj to nazwisko od tyłu) to nie przeszli. może teraz będzie lepiej?
Chociaz jestem realista, mysle ze drugie miejsce w grupie jest w zasiegu Polski. Pokonanie takich rywali jak Ekwador i Kostaryka napewno nie bedzie trudne. Mozemy takze pokusic sie o zwyciesto z Niemcami. Bedzie to pierwszy mecz na mistrozstwach i na gospodarzach bedzie ciazyla koniecznosc wygrany. Wszyscy pamietamy co jaka niespodzianke zrobila reprezentacja Grecji w 2004 roku. My tez mozemy byc czarnym koniem tych mistrozstw.
Nie liczylbym na cuda. Mam nadzieje ze wygramy oczywiscie, ale... Predzej swinie beda latac
.
Według mnie, mecz z Ekwadorem wygramy, z Kostaryką również. Z Niemcami nie wiem. Może się uda. Ale z grupy i tak wyjdziemy. Nie ma co!
Zmiana trenera pomogła, ale czy na tyle, że zdołamy wyjśc z grupy to się okaże, jeżeli jednak wyjdziemy z grupy, to co dalej będzie z naszym zespołem czy poradzi sobie z obciążeniem psychicznym, patriotycznym i zdoła zajść wyżej, czy spocznie na laurach, i odpadnie zaraz po wyjściu z grupy w pierwszym meczu ? Jestem patriota i zawsze wierzę że polska drużyna zdobędzie mistrzostwo świata, ale bądźmy realistami, nie mamy drużyny marzeń i wątpie żebyśmy wyszli z grupy. I teraz wyszedłem na pesymiste :].
Pozdrawiam
^^ozi
Pozdrawiam
^^ozi
cóż oceniając naszą drużynę i grupę myślę, że polska ma szanse z niej wyjść, lecz uważam, że zaraz po tym trafimy na kogoś kto nas rozgromi
pożyjemy - zobaczymy.
pożyjemy - zobaczymy.
Taka okazja moze dlugo sie nie powtorzyc.
Mistrzostwa sa blisko Polski,mamy jedna z latwiejszych grup no i wielu pilkarzy gra poraz ostatni na mistrzostwach.
Z grupy musimy wyjsc,jesli nie wyjdziemy to jestesmy slabi.
A po wyjsciu z grupy trafimy na kogos z grupy B czyli pewnie Anglikow,ewentualni Szwedow lub Paragwajczykow.
Tak wiec bedzie ciezko,ale na mistrzostwach nigdy nie jest latwo.
Mistrzostwa sa blisko Polski,mamy jedna z latwiejszych grup no i wielu pilkarzy gra poraz ostatni na mistrzostwach.
Z grupy musimy wyjsc,jesli nie wyjdziemy to jestesmy slabi.
A po wyjsciu z grupy trafimy na kogos z grupy B czyli pewnie Anglikow,ewentualni Szwedow lub Paragwajczykow.
Tak wiec bedzie ciezko,ale na mistrzostwach nigdy nie jest latwo.
Polska jak to Polska jest wszystko pod wielkim znakiem zapytania ?
Chciałbym żeby Polska wygrała
Chciałbym żeby Polska wygrała
uważam, ze grupa wyrównana... co do naszej reprezentacji uważam ze potrafią zagrać mecz na wysokim poziomie, niestety potrafią też często zagrać poniżej oczekiwań...
ale zobaczymy dobrze byłoby wyjść z grupy i się Anglikom zrewanżować
ale zobaczymy dobrze byłoby wyjść z grupy i się Anglikom zrewanżować
cieszmy się, że Janas nie ma elokwencji Engela - nigdy mu nie wybacze tego, co zrobił z Wisłą - i już nie ogłosił, że jedziemy po mistrzostwo... tak jak było 4 lata temu...
Janas jest zupelnie innym trenerem, inaczej podchodzi do swojej pracy, inaczej postępuje z zawodnikami i to może dać nam szanse na awans...
grupę mamy pod względem trudności podobną jak 4 lata temu... Niemcy jak Korea dojdą wysoko, wkońcu to gospodarze i wicemistrzowie świata, Polska albo Ekwador wyjdą z grupy, Kostaryka może pokusi się o jakiś remis...
Janas jest zupelnie innym trenerem, inaczej podchodzi do swojej pracy, inaczej postępuje z zawodnikami i to może dać nam szanse na awans...
grupę mamy pod względem trudności podobną jak 4 lata temu... Niemcy jak Korea dojdą wysoko, wkońcu to gospodarze i wicemistrzowie świata, Polska albo Ekwador wyjdą z grupy, Kostaryka może pokusi się o jakiś remis...
Mysle ze z grupy spokojnie wyjdziemy. Ekwador jest dobry, ale tylko na swoim boisku (wystarczy popatrzec na eliminacje do MŚ, Ekwador u siebie nie przegral zadnego meczu, a zermisowal tylko 2, natomias na wyjezdzie przegral prawie kazdy mecz). Kostaryka jest moim zdaniem slaba i wygramy z nia spokojnie. Z Niemcami bedzie klopot. Sa dobra druzyna a w dodatku gospodarzem MŚ.
Janas wedlug mnie jest dobrm selekcjonerem, lecz wedlug mnie popelnia 1 blad - zbyt czesto wystawia Rasiaka i daje malo szans Frankowskiemu
Janas wedlug mnie jest dobrm selekcjonerem, lecz wedlug mnie popelnia 1 blad - zbyt czesto wystawia Rasiaka i daje malo szans Frankowskiemu
Ja myśle ze nie wygramy nawet jednego meczu. Chociaż chciałbym zeby Polska została MISTRZEM ŚWIATA !!!! 
Otóż Polska reprezentacja napewno nie wygra mistrzostw(przynajmniej nie tych w 2006:P). Nie jesteś my najsłabsi, ale do mocnych drużyn tez bym nas nie zaliczał. Wygramy z jednymi, z drugimi przegramy sromotnie, zremisujemy i znowu przegramy z kretesem. A na koniec pojedziem do domu!
Ważne że się narazie chłopcy kwalifikują !
Ja jestem optymistą i życzę polskiej reprezentacji jak najlepiej (finału
).
Nie wiem czy tak łatwo nam pójdzie z Ekwadorem i Kostaryką, bo przecież one same tak sie nie znalazły - musiały to wywalczyć.
Tak więc jak by nie patrzeć mamy trudną sytuacje ale :
DO BOJU POLSKA !!!!!
Nie wiem czy tak łatwo nam pójdzie z Ekwadorem i Kostaryką, bo przecież one same tak sie nie znalazły - musiały to wywalczyć.
Tak więc jak by nie patrzeć mamy trudną sytuacje ale :
DO BOJU POLSKA !!!!!
A czy na mistrzostwach swiata sa latwe druzyny?
Oczywiscie ze nie. Tak wiec trzeba wierzyc i byc dobrej mysli.
Teraz tylko niech pilkarze zaczna grac u siebie w zespolach bo na razie co mamy mocne to pozycje bramkarza(Boruc,Kuszczak,Dudek) i napasciorow(Zurawski wraca do gry,Frankowski,Niedzielan,Olisadebe,Piechna,).
Gorzej z pomocnikami bo malo ktory gra(Kosowski raczej lawa,Krzynowek tez nie gra,Szymkowiak na szczescie wraca do gry,a wiecej wybitnych nie mamy)
Obrona juz lepiej bo z tego co wiem Jop sie lapal do skladu,w Wisle tez graja,Zewlakow i Rzasa tez chyba.
Do mistrzostw jeszcze troche czasu wiec wszystko sie wyjasni kto gra kto ma forme,tak czy siak emocje mam nadzieje gwarantowane.
Byle by Gorniak nie brali

Oczywiscie ze nie. Tak wiec trzeba wierzyc i byc dobrej mysli.
Teraz tylko niech pilkarze zaczna grac u siebie w zespolach bo na razie co mamy mocne to pozycje bramkarza(Boruc,Kuszczak,Dudek) i napasciorow(Zurawski wraca do gry,Frankowski,Niedzielan,Olisadebe,Piechna,).
Gorzej z pomocnikami bo malo ktory gra(Kosowski raczej lawa,Krzynowek tez nie gra,Szymkowiak na szczescie wraca do gry,a wiecej wybitnych nie mamy)
Obrona juz lepiej bo z tego co wiem Jop sie lapal do skladu,w Wisle tez graja,Zewlakow i Rzasa tez chyba.
Do mistrzostw jeszcze troche czasu wiec wszystko sie wyjasni kto gra kto ma forme,tak czy siak emocje mam nadzieje gwarantowane.
Byle by Gorniak nie brali
Bardzo chcialbym, aby Polska zagrala w finale i zdeklasowala wszystkich. Ale penie tak sie nie stanie bo coda zdazaja sie rzadko.
Objektywnie Polska ma bardzo duza szanse wyjsc z grupy i bedzie patalachem jesli tego nie zrobi. pozniej to juz loteria i zobaczymy co bedzie. Aby tylko posmiewiskiem nie byla (chlocami do bicia), to bede zadowolony.
Sport to sport i wszystko zdarzyc sie moze, trzymam kciuki.
Objektywnie Polska ma bardzo duza szanse wyjsc z grupy i bedzie patalachem jesli tego nie zrobi. pozniej to juz loteria i zobaczymy co bedzie. Aby tylko posmiewiskiem nie byla (chlocami do bicia), to bede zadowolony.
Sport to sport i wszystko zdarzyc sie moze, trzymam kciuki.
Słyszałem w radiu, że meksykański wróżbita powiedział iż Polska przegra mecz w grupie z niemcami, mistrzem zostaną Niemcy po mocnym finałowym meczu z Brazylią.
NO to możemy sobie pomarzyć o wygranej
NO to możemy sobie pomarzyć o wygranej
A z czego on wruzyl - z fusow??? Jakos niechce mi sie wierzyc, to ide postawic w STS 5 zeta na ten final, jak postawie terac bede bogaty
Niemcy-Brazylia objektywnie prawie nie mozlie, choc mistrzostwa europy wygrala Grecja, a to tez bylo niemozliwe. Niemcy to turniejowa druzyna i u siebie zrobi wszystko aby wgrac, pewnie teraz cwicza nocami strzaly w koncowej minucie i jak zwylke po nudnum meczu wpakuja w 90 min 2 bramki
Niemcy-Brazylia objektywnie prawie nie mozlie, choc mistrzostwa europy wygrala Grecja, a to tez bylo niemozliwe. Niemcy to turniejowa druzyna i u siebie zrobi wszystko aby wgrac, pewnie teraz cwicza nocami strzaly w koncowej minucie i jak zwylke po nudnum meczu wpakuja w 90 min 2 bramki
| kla_bor wrote: |
| A z czego on wruzyl - z fusow??? Jakos niechce mi sie wierzyc, to ide postawic w STS 5 zeta na ten final, jak postawie terac bede bogaty Niemcy-Brazylia objektywnie prawie nie mozlie, choc mistrzostwa europy wygrala Grecja, a to tez bylo niemozliwe. Niemcy to turniejowa druzyna i u siebie zrobi wszystko aby wgrac, pewnie teraz cwicza nocami strzaly w koncowej minucie i jak zwylke po nudnum meczu wpakuja w 90 min 2 bramki |
Zgadzam się co do gry niemiec. Ale rzeba na to spojżeć z innej strony. Niemcy grają pozycyjnie. Budują atak przez kilkadziesiąt minut- nie jest to może efektywne ale przynosi lepsze rezultaty niż Polska taktyka. Brazylijczyczy są słabi przeciwko takiemu atakowi bo oni kochają piłkę, jak się już jeden dorwie to już nie chce oddać i tak lawiruje, lawiruje aż straci. Ja obstawiam Niemcy. Polska raczej wyjdzie też z grupy, a jak nie o przestane wieżyć w polską piłkę...
Wydaje mi się, że powinniśmy wyjść z grupy, ale później odpadniemy z Anglikami
Chyba, że chłopcy się totalnie skompromitują i wtedy bedzie porażka na całej lini... Przerzuce sie na siatke

Myśle żę wyjdziemy z grupy, mam taką nadzieje i jeśli nie trafimy na zbyt mocnego przeciwnika to może jeszcze wygramy w pierwszym meczu po fazie grupowej. Ale to takie moje myśli oby się udało oczywiście marzy się o tym by polska zdobyła któreś z 3 miejsc ale to jest mało realne.
Moim zdaniem z grupy wyjdziemy na pewno, a to jak będzie dalej to się okaże już wkrótce. Chciałbym aby Polska była mistrzem świata... chcieć można dużo.