Mam taki problem wgrywam plik index.html do public html ale ona nadal się nie wszytuje tylko wyskakuje że nie mam strony w czym problem
Jeżeli dopisze do adresu index.html to strona się otworzy a jeżeli z samego adresu to nie wejdzie jak zrobić by weszła ona z samego adresu
hmmm... podaj z jakiego adresu i wogóle... to moze coś powiemy bo tak mówisz ze z adresu wchodzi ale z adresu nie wchodzi...
chodziło mi o to że jak wchodzę z remelof.frih.net to index nie włączał się automatycznie a jak wchodziłem z ramelof.frih.pl/index.html to strona się załadowała.
Sprawa już się sama naprawiła ale mam drugi kłopot. strona nie czyta polskich znaków.
Popierwsze sprawdź czy nei lasz litrówki. Po drógie wywal inne ideksy jak są
Po trzecie wywal pliki .htaccess w folderze public_html (ale tylko w tym) I na koniec sprawdź chmidy w index powinny być 0644
hmmm... jeśli masz problem z polskimi znakami to popierwsze sprawdz kodowanie... powinieneś dać iso-8859-2
Według mnie powodem, było wstawienia po za nim index.php... On zwykle wtedy jest uważany za ważniejszy w pierwszeństwie...
| skoczek_2002 wrote: |
| Według mnie powodem, było wstawienia po za nim index.php... On zwykle wtedy jest uważany za ważniejszy w pierwszeństwie... |
właśnie
to tez możliwe co mówi skoczek...
ale czasem tez bywa ze jak sie wewali 2 indexy to nie otwiera zadnego
Też czasem tak jest, choc ostatnio spotkałem serwa na którym otwiera sie jako pierwszy html, a nie php...
| WMP wrote: |
Popierwsze sprawdź czy nei lasz litrówki. Po drógie wywal inne ideksy jak są
Po trzecie wywal pliki .htaccess w folderze public_html (ale tylko w tym) I na koniec sprawdź chmidy w index powinny być 0644 |
A co do tego co się pierwsze otwiera mają chmody??
Mi się wydaje, że dwa pliki index nie współdziałają ze sobą, albo poprostu jak pisali poprzednicy jako pierwszy otwiera się plik php chociaż z punktu widzenia większośći serwerów to najczęściej priorytet mają pliki html, potem jeśli takowego nie ma, serwer szuka innych rozszerzeń typu php lub cgi.
| Black & White wrote: |
| A co do tego co się pierwsze otwiera mają chmody?? |
CHMOD = prawa ktore nadajesz folderom/plikom. CHMOD odpowiada za to czy np. ktos inny(poza toba) moze ogladac stronki na twoim serwie.
| Dr4goN wrote: |
| Black & White wrote: | | A co do tego co się pierwsze otwiera mają chmody?? |
CHMOD = prawa ktore nadajesz folderom/plikom. CHMOD odpowiada za to czy np. ktos inny(poza toba) moze ogladac stronki na twoim serwie. |
równierz pozwala na zmieniania treści możesz je tak ustawić żę każdy będzie mógł zmienić treść strony, a nawet usunąc
Chmod, to prawa dostępu, obecne tylko w systemach z rodziny Unixowej...
dlatego z chmod'em sotyrożnie... :p
strona która się otwiera fabrycznie ma rozszerzenie *.htm a Twoja strona ma *.html a ten serw otwiera jako pierwszy plik z rozszerzeniem htm, usuń plik index.htm jeżeli to nie pomoże zmień nazwe pliku index.html na index.htm