FRIHOSTFORUMSSEARCHFAQTOSBLOGSCOMPETITIONS
You are invited to Log in or Register a free Frihost Account!


Amazon Kindle of gewoon boeken?

Bondings
Heeft er iemand van jullie een e-book lezer zoals de Amazon Kindle? Ik ga er misschien één kopen. Met verzendkosten en stekker voor in een stopcontact kost het gewone model rond de 150 Euro.

Voor wie niet weet wat zo'n e-book lezer is, dat is een elektronisch toestel, meestal qua grootte zoals een klein boek, maar dan dunner. Het scherm is van het type e-ink, dat enkel elektriciteit nodig heeft bij veranderingen (het is wel zwart-wit). Het lijkt ook meer op een boek dan op een gewoon scherm.

De Kindle zelf gaat een maand mee per oplaadbeurt. Het nadeel is wel dat er amper Nederlandstalige e-boeken voor bestaan. Aangezien ik toch meestal enkel Engelse science-fiction en fantasy lees is dit voor mij wel geen probleem.

Een 'echt' boek is misschien wel leuker om te hebben en vast te pakken. Het is wel zwaarder, althans dan een Kindle en bij sommige boeken is het op de juiste pagina houden redelijk lastig, zeker met 1 hand.

Wat vinden jullie ervan en heeft iemand al misschien een Kindle of een andere e-book lezer?
adri
Ik heb er mij een à twee jaar geleden in verdiept om er één te kopen, niet voor mezelf (ik heb al genoeg boeken te lezen Razz ) maar eerder voor het gezin in algemeen... Mijn vader schildert en leest dus graag boeken over schildertechnieken (schilderen kan hij al maar hij is uitermate geïnteresseerd in oude schilderstechnieken ten tijde van de Vlaamse Meesters) en boeken in de lokale bibliotheken volstaan al een tijdje niet meer voor hem en met een e-book lezer zou hij boeken thuis kunnen kopen en lezen en dus niet gebonden aan afstand... Mijn moeder leest graag medische verhalen, die in realiteit ook kunnen gebeuren (à la House M.D. maar dan net iets realistischer) dus die zou het daarvoor gebruiken. Ik zou het sporadisch gebruiken voor eens "een goed boek" te lezen, engels of nederlands maakt me niet uit. Smile En mijn zus, ja dat weet ik niet echt. Rolling Eyes

Voor zover ik het mij nog goed kan herinneren, hebben wij toen geen gekocht omdat er toen nog niet echt een standaardformaat was... Kindle kan geen epub lezen, andere kunnen geen .chm lezen of djvu etc. Ook waren wij, eigenlijk vooral ik, op zoek naar een e-book reader die je ook kan gebruiken in het donker, dus die zelf het scherm verlicht zodat je gezellig in je bed ook kan lezen (dus aanpasbare helderheid) en bovendien wouden we wel een perfecte ebook-reader voor de prijs die er toen voor gevraagd werd. En bovendien heb je nog geen enkel boek gekocht en toch al redelijk wat geld uitgegeven...

Ik zou nu eerder voor een tablet gaan, maar dan ga je hem wel vaak mogen opladen... Aangezien ik de laatste tijd een beetje een Apple fanboy ben geworden, zou ik zelf een iPad kopen, je hebt er al 1 voor €479 en daar kan je heel wat meer mee dan juist een boek lezen ^^ (En je kan ook abonnementen nemen op kranten enzo)
adri
Related topics
amazon Kindle Phone - Is it real or just rumors swirl?
Philosophy of Copyright
Ditching the Paperback for the LCD?
Kindle Global
Hunger Games Trilogy
Favorite Android Apps
Quad-core Acer Iconia Tab A110 announced
Any fiction writers out there?
[OFFICIAL] What are you currently reading?
e-books vs. hardcopy
Kindle Calamity
tribe in amazon
Wat vind jij van homoseksuelen?
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Dutch -> Computers en Techniek

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2011 Frihost, forums powered by phpBB.