|
||||||||||||||||||||||||
Czy sluchasz Radia Maryja??
Pytanko i co o nim myslicie??
Co myślę o pytanku? Hmm... no cóż, chyba nie ma na tym forum 80-letnich fanatyczek Ojca Dyrektora...
no oczywiście że nie ma. bo jakby były to by shakowały forum i dały 500 głosów na tak a mojego posta by skasowali
O nieeee - ktoś sie do mnie włamuje

O nieeee - ktoś sie do mnie włamuje
| gecko wrote: |
| no oczywiście że nie ma. bo jakby były to by shakowały forum i dały 500 głosów na tak a mojego posta by skasowali |
No tak ale nigdy nie wiadomo czy te 80-letnie babcie wiedzą co to internet.
A co do o. Dyrektora ks. abp. prof. Tadeusza R. to mogę powiedzieć jedno: lamus i tyle. Tyle worów z kasiorą zdobyć by kupić Maybacha to nie lada wyczyn. Chociaż... czy ja wiem? Jak mu te babcie 30 tys zł + napiwek 1 mln zł to w sumie jest bardzo łatwo. Zwłaszcza że Szanowny o. Dyrektor ks. abp. prof. Tadek R. stosuje mobbing przeciwko innym pracownikom rozgłośni Radia, [które] Ma Ryja...
Tak apropo, to Radio Maryja prowadzi propagandę Pro kaczyńską... Wogóle po co nasz kochany ojciec Rydzyk jest w zakonie Raddystów...
No co wy?? Nie lubicie radia Maryja?? Wsztydzcie sie?? :[.
Trzy słowa do ojca prowadzącego:
"H*j ci w d**e"
Trzy słowa do ojca prowadzącego:
"H*j ci w d**e"
co jak co, ale nie ma nic lepszego do poduchy jak pare audycji w radiu Maryja, piec minut sluchania i 10h snu
ja tam mysle ze powinni takich ludzi jak ojciec prowadzacy zamykac dla bezpieczenstwa narodowego...
ja tam mysle ze powinni takich ludzi jak ojciec prowadzacy zamykac dla bezpieczenstwa narodowego...
No niestety Ojciec Dyrektor jest zanadto wpływowy, by go było łatwo zamknąć...
nawet nie załączam tego radia aby sie posmiac.. poprostu niszczy mnie to radio.. niby typowo katolickie a tam caly czas obrazaja obgaduja i obsypuja wogole nieprzemyslanymi wypowiedziami kazdego o ktorym robi sie glosno
Ludzią z radia maryja mówimy zdecydowane NIE
Zgadzam się... (o arcio modem??)
A ja uwarzam ze radio maryja jest bardzo fajne
Mozna wysyłąć kase im an konto, i można sie modlić i w ogule, I mozna zbankrutowac 
Eeee... Dobre dla fantyków...
Odnośnie wysyłania $$ Radiu MaRyja - słyszałem, że kiedyś był taki patent, że teoretycznie przelewy na ich konto były bez opłat, a praktycznie wyglądało to tak, że poczta pobierała część z przesyłanej kasy na koszta, pewnie jakieś 2,50 zł. Więc jak się wysyłało Radiu 1 gr, to efektywnie dawało im się -2,49 zł
Mnie to radio irytuje, gdyż teoretycznie powinno propagować katolicyzm, a ponoć ma on być tolerancyjny, czego Radio MaRyja w żaden sposób nie wykazuje.
Mnie to radio irytuje, gdyż teoretycznie powinno propagować katolicyzm, a ponoć ma on być tolerancyjny, czego Radio MaRyja w żaden sposób nie wykazuje.
Ja jak musiałem tego pod przymusem słuchać(nie powiem u kogo), to zauważyłem, że żadnych treści antysemickich nie było... To tylko pedały które się tam dodzwaniają...
uważam ze musiałeś słuchać u baci tego... Jakie moje szczęscie ze moja babacia ei słucha tego i ma równo pod sufitem
W radio maryja jest fajnie. Pomyslcuie, gdyby nie raduio maryja to wszywstki babcie nie wiedziałyby na kogo głosowac w nadchodzących wyborach. Gdyby nie ono to niejedna babcie nigdy by nic nie wygrała w konkursie audiotele (babućka dzwoni pod 0-700, konkurs trwa 20 minut [czyli koszt około 80-150zł dla babućki], ale za to jaka nagroda...... rróżaniec z wizerunkiem ojca rydzyka.... każda chce takiego mieć).
A ostatnio ogłoszona składkę wszystkich słuchaczek.... szczegóły poniżej:

A ostatnio ogłoszona składkę wszystkich słuchaczek.... szczegóły poniżej:

Ja pare razy słuchałem.... u babci
nie jest takie złe jak nadają msze, ale jak są jakieś pogawędki, konkursy, to już gożej.
Np. konkurs kto szybciej zmówi paciorek
Gdyby Radio Maryja zajmowało się sprawami katolickimi nie było by w tym nic złego. Ale Ojciec Dyrektor niepotrzebnie sie miesza np. w sprawy polityki. Po za tym nie można nazwać tego radia radiem katolickim bo jakie radio katolickie każe starym babcią oddawać swoje pieniądze na Maybacha Ojca Dyrektora?
Najgorsze jest to że kościół boi się potępić Rydzyka bo o. dyr. Rydzyk ma 4 mln wiernych słuchaczy fanatyków i w skrajnym przypadku mogło by dojść nawet do rozłamu w kościele!
Podsumowując:
Radiu MaRyja mówimy stanowczo NIE!!!
Najgorsze jest to że kościół boi się potępić Rydzyka bo o. dyr. Rydzyk ma 4 mln wiernych słuchaczy fanatyków i w skrajnym przypadku mogło by dojść nawet do rozłamu w kościele!
Podsumowując:
Radiu MaRyja mówimy stanowczo NIE!!!
Kościół w Polsce NIE MOŻE PEDALE !! OTÓŻ NIE MA ZWIERZCNICTWA NAD ZAKONEM RADDYSTÓW, KTÓREMU PODLEGA RYDZYK... WIĘC SĄ BEZSILNI... KPW ??
Nie bardzo wiem co cię tak zdenerwowało. To jest forum i tu każdy ma prawo pisać posty, a jeśli chce mieć konto na frihost to nawet ma obowiązek tu pisać posty. Nie musisz się tak podniecać jak ktoś nie ma racji i nie nazywaj mnie PEDALEM @#$!&*
Ello chłopaki, troche kultury. Nie wolno sie przezywać!!! Bo potem może to być nieprzyjemne dla osoby przezywającej 
Ja nie slucham tylko czytuje - takie wybrane kawalki:
http://humor.dyk.pl/text19.htm
A Ty skoczek_2002 wyjdz z piaskownicy bo to forum i kazdy powinien moc spokojnie wyglaszac swoje zdanie, takie komentarze nie sa na miejscu.
http://humor.dyk.pl/text19.htm
A Ty skoczek_2002 wyjdz z piaskownicy bo to forum i kazdy powinien moc spokojnie wyglaszac swoje zdanie, takie komentarze nie sa na miejscu.
Sam wyjdź Hunter... JA tutaj byłem keidyś modem za czasów nieobecności chorażego...
według mnie R.M jest b.dobre,ciekawe są komentarze... 
Był ktos kiedyś na stronie Rydzyka? Ja byłem i po kilku minutowej próbie pingowania stwierdziłem że jest to najszybszy(chyba) serwer w polsce. Telewizja trwam ładuje sie w kilka sekunda a o rdiu nie wspome
| Quote: |
| JA tutaj byłem keidyś modem za czasów nieobecności chorażego... |
Zaprzeproszeniem ***** mnie to obchodzi. A ja mam znajomości w NASA, ale w cale nie zwalnia mnie to z kultury i należy najpierw pomyśleć a później pisać.
Co do szybkości. Ja mierzyłem ping i mimo wszystko mniejszy ping mam do onet.pl co niezmienia faktu, że łącze Rydzyka musi być pokaźne. (ciekawe kto miał więcej gości online
radiu maryna mówimy NIE
to jest sekta oraz bardzo dochodowy biznes..
to jest sekta oraz bardzo dochodowy biznes..
Wstyd mi za nich.....dlatego, że mieszkam w mieściu - w którym to wszystko dzieje się na codzień...co prawda maybacha jeszcze nie widziałem
ale to nie zmienia faktu, że często przejeżdzam koło ich wspaniałej stacji zwanej Radio Maryja.
jeżeli chodzi o kwestie religijne nic nie moge im zarzucić to sprawa każdego z osobna w co kto wierzy... ale manipulowaniem ludzmi starszymi i niewykształconymi dostatechnie, mowie stanowczo NIE 
Ciekawą rzecz zaobserwowałem - tak sobie skacze po tematach (a nuż cuś mądrego napisze
) i praktycznie gdzie nie spijrze to widze kolega skoczka.
I nie było by w tym nic dziwnego gdyby nie fakt że strasznie czesto się na coś bulwersuje i zaczyna wyzywać ludzi...
Co do znajomch, hmm ja mam znajomego który przez wiele lat pracował w Służbach informacyjnych (dla RP), to by dopiero było osiągnięcxe gdyby ktoś mi napisał że zna ojca dyrektora
(no to by do tematu było nawet adekwatne
)
A teraz coś o samym temacie (żeby mi nikt nie zarzucil że nie na temat pisuje) - w ciągu dnia RM jest zwykłym radiem katolicko-duszpasterskim, nadaja msze różanieć (pomoglić się nawet przez telefon można). Dopiero te "fajne romowy" prowadzone są tak koło 2-3 w nocy. Prowadzi je nie kto inny jak Rydzyk.
Przyczyna tak późnej pory jest fakt że ów audycje kierowane są w stronę Ameryki, tzn. dla Polaków zamieszkujących kontynet za wielkim morzem
Ja sam słucham praktycznie tylko Antyradia, ale chyba sobie włącze tak późną porą RM bo coś mi humor nie dopisuje, a i pośmiać się lubie.
Chciaż z drugiej strony te terie Rydzyka wcale śmieszne być nie powinny (no jak się widzi wszędzie masonów, żydo-komunę i anty-patriotów czychających na biedna polskę i portfel ojca dyrektora i do tego to w świat idzie to naprawde, niesamowita "reklama", nie ma co).
A teraz coś o samym temacie (żeby mi nikt nie zarzucil że nie na temat pisuje) - w ciągu dnia RM jest zwykłym radiem katolicko-duszpasterskim, nadaja msze różanieć (pomoglić się nawet przez telefon można). Dopiero te "fajne romowy" prowadzone są tak koło 2-3 w nocy. Prowadzi je nie kto inny jak Rydzyk.
Przyczyna tak późnej pory jest fakt że ów audycje kierowane są w stronę Ameryki, tzn. dla Polaków zamieszkujących kontynet za wielkim morzem
Ja sam słucham praktycznie tylko Antyradia, ale chyba sobie włącze tak późną porą RM bo coś mi humor nie dopisuje, a i pośmiać się lubie.
Chciaż z drugiej strony te terie Rydzyka wcale śmieszne być nie powinny (no jak się widzi wszędzie masonów, żydo-komunę i anty-patriotów czychających na biedna polskę i portfel ojca dyrektora i do tego to w świat idzie to naprawde, niesamowita "reklama", nie ma co).
cześć i chwała ojcu Rydzykowi
ja slucham jak nie moge zasnac działa relaksujaca
radia maryja nie słucham, ale nieraz obejrze sobie TRWAm
Ten sam czort tylko obraz dodają 
hehe.. obraz ty nie wiesz co to znaczy mieszczak w poblizu nadajnika Radia maryja.... tosz to paranoja nic wiecej niz tlukacy odgłos "dzien dobry najszej DROGIEJ sluchaczce (wplac duzo kasy) " i odzywa sie stara baba
w telewizji jest to samo
i jeszcze sprzedają zestawy setalitarne do odbioru TRWAM'a 
sprzedaja ? nie gadaj ... szkoda ze moja aktualna TV (niestety nie mieszkam w polsce) nie posiada. ciekawe czy wszedzie odbiera i ile kanałow wie ktos ?
na stronie trwam piszą jak ustawić satelite w europie i w am. północnej:
polecam lekturę http://www.radiomaryja.pl/trwam2.htm
[/url]
| Code: |
| TV TRWAM można oglądać przy następujących warunkach technicznych:
Parametry odbioru w Polsce i Europie: SATELITA ASTRA 2C - 19,2° EAST Transponder nr 57 Częstotliwość 10832 MHz Polaryzacja pozioma SR 22000 Mb/s FEC 5/6 Pid Video 70 Pid Audio 71 W USA i Kanadzie: SATELITA AMERICOM AMC 4 - 101° WEST Transponder nr 21 Częstotliowść 12120 MHz Polaryzacja pionowa FEC 3/4 |
polecam lekturę http://www.radiomaryja.pl/trwam2.htm
ja niestety mam ustawina na astre 1G bo u mnie zadupie hiszpani http://markets.ses-astra.com/market/polska/receiving/footprints/index.shtml nalepiej włanie to trybi zadzwonie do providera zobaczymy co da sie zrobić
Nie słucham tego radia i nie będe słuchała! złodzieje jedne 
na szczescie gdzie ja zamieszkje o nim nic nie slychac ale radio działa odniera pieknie .... szkoda ze niemozliwym jest obdior przez TV satelitarna .... moj provider nie widzi rozwiazania jak kupic druga głowice(okolo 40 euro
) a czy warto ... moze kiedys dla zabawy sobie zakupie
Facet widzę, że się nie znasz. Ja mam tatę elektryka i nie raz ustawiałem z nim dekodery i mi chodzi... Wiesz, to ty masz może coś spieprzone...
Rydzyk DO KIBLA !! SPUŚCIĆ GO !!
Rydzyk DO KIBLA !! SPUŚCIĆ GO !!
cżłowieku nie widze problemu zrobic to w polsce ... ale w hiszpani to juz jest problem bo tam korzysta sie z innego satelity.
Pozatym Twój "tatus" elektryk nie przeprogramuje ci NKB (czyt.naturalny kod binarny) . Pozawtym trzeba miec programator conajmiej willem 3 i sporo wolnego czasu
Pozatym Twój "tatus" elektryk nie przeprogramuje ci NKB (czyt.naturalny kod binarny) . Pozawtym trzeba miec programator conajmiej willem 3 i sporo wolnego czasu
no to jest typowe do nabijania postow widze:> radio maryja to popularny temat na forach gdzie ludzie chca "skillowac"? a co do samego radiamaryja... pan rydzyk oraz jego ekipa robia naiwnym ludziom sieczke z mozgu. typowe pranie mozgu. takie farmazony tam wygaduja a ludzie powtarzaja to, bo... bo to jest radio koscielne, a oni nie moga sie mylic! banda fanatykow...
ale czytalem gdzies niezly motyw:> jak wszyscy wiemy, RM zbiera pieniazki od biednych emerytek i emerytow (duzo osob oddaje na 'tace' wieksza czesc swojej renty czy emerytury, to jest chore). pieniazki chetni moga przeslac najzwyklejszym przelewem pienieznym na poczcie. jak wiemy takie cudo kosztuje 3pln ale radio maryja pokrywa koszty wiec chetni tylko daja pieniazki. a wiec do roboty, tez dorzucmy cos na te 'tace' tego rydzyka:D wysylajac 1gr RM placi za to 3pln wiec sa w plecy 2.99pln;] no to na poczty szorowac a nie postowac!!
ale czytalem gdzies niezly motyw:> jak wszyscy wiemy, RM zbiera pieniazki od biednych emerytek i emerytow (duzo osob oddaje na 'tace' wieksza czesc swojej renty czy emerytury, to jest chore). pieniazki chetni moga przeslac najzwyklejszym przelewem pienieznym na poczcie. jak wiemy takie cudo kosztuje 3pln ale radio maryja pokrywa koszty wiec chetni tylko daja pieniazki. a wiec do roboty, tez dorzucmy cos na te 'tace' tego rydzyka:D wysylajac 1gr RM placi za to 3pln wiec sa w plecy 2.99pln;] no to na poczty szorowac a nie postowac!!
Ciekawy temat ankiety, ale chyba bardzo drazliwy dla wszystkich. Jednak sadząc po wynikach ankiety, tutaj mozna napisać na serio o tym radio wszystko. Jednak chyba to nie byłoby uczciwe, bo przeciez znajdzie i się ktos, kto stwierdzi, że naraziłem sie na KARĘ BOSKĄ, a tego to ja nie chce. Przyjmijmy więc po prostu to tak, ze Radio Maryja jest imprium dspoty ojca Rydzyka i szczerze, powinno byc zamknięte, ze wzgledu na łamanie prawa obowiązującego w Polsce. Nie bede polemizował na temat jakie ono jest, bo po prostu jest nielegalne i jako takie nie powinno byc nawet rozpatrywane.
Dlatego tez ograniczylem sie do zagłosowania na NIE i napisanie tego postu, bo temat Radia Maryje, ma wiele odcieni nie tylko czerni, ale tez i innych barw
Dlatego tez ograniczylem sie do zagłosowania na NIE i napisanie tego postu, bo temat Radia Maryje, ma wiele odcieni nie tylko czerni, ale tez i innych barw
Dla mnie taka forma rozywki jaka jest sluchanie radia, jak to nazywaja "Radio Maryja" jest skandaliczne. Czesto ogladam jak prywatne telewizje TVN i Polsat walcza z tym Ojcem Rydzykiem, ktory pewnie ma duzo lewych interesow na swoim koncie. I to co on mowi na antenie jest oburzajace. Niektorzy mowia ze on nawoluje do nienawisci itp. Ja osobiscie nigdy tego badziewia nie sluchalem. Juz lepiej by bylo jak by Lech Kaczyński byl DJ w Radiu Maryji a Donald Tusk zostal prezydentem... 
http://www.uciekaj.glt.pl/
edit
lol dałem linka a go nie sprawdziłem !! okazuje się że strona jest tak popularna ze brakuje im transferu
Mam nadzieję że zaraz to naprawią i zobaczycie artykuły o kwa-kwa-rydzykiźmie
edit
lol dałem linka a go nie sprawdziłem !! okazuje się że strona jest tak popularna ze brakuje im transferu
Mam nadzieję że zaraz to naprawią i zobaczycie artykuły o kwa-kwa-rydzykiźmie
| Seentag wrote: |
| (...)maybacha jeszcze nie widziałem |
http://frihost.com/forums/viewtopic.php?t=12393 - tutaj jest obrazek-ogłoszenie.
?? obrazek??
no nie ważne..
ja tam jestem za koncesją Ojca Rydzyka na Afrykę... co wy na to???
no nie ważne..
ja tam jestem za koncesją Ojca Rydzyka na Afrykę... co wy na to???
Wielka debata na temat radia, ale 22 wypowiedziały sie że go nie słucha, więc co wypowiadają sie o czymś o czym nie mają pojęcia?
Słuchanie nie oznacza zgadzania sie na wszystko co jest tam głoszone. Nie oznacza to też oddawania jekich kolwiek pieniędzy na te radio.
Słuchanie nie oznacza zgadzania sie na wszystko co jest tam głoszone. Nie oznacza to też oddawania jekich kolwiek pieniędzy na te radio.
Kot Ty skejcie myslisz ze ktos nie slucha radia maryja to nie slyszy o rydzyku czy innych przypalaach tego radia w wiadomosciach czy telewizji??
to zniecheca
zniechęcnie ma być pretekstem do wypowiedzi?
To śmiechu warte ja też słyszałem o fizyce kwantowej, ale tylko słyszałem
no i zaczne twierdizć tak czy i naczej, będe w tedy wiarygodny i uczciwy? Moim zdaniem nie, to bedzie w tedy stek jakiś słów, a czasem może trafi mi sie część prawdy.
Przecież nikt z nich nie pisal wyżej że zdaje mu sie, czy z tego co mu wiadomo, nie skądrze by znowu, jeden przed drógim popisuje sie co by tutaj wymyślić na NIE.
Skoro są tacy mądrzy i mają wiedze nie słuchając tego radia to prosze konkrety. A nie lanie wody że im sie to nie podoba czy tamto.
To śmiechu warte ja też słyszałem o fizyce kwantowej, ale tylko słyszałem
Przecież nikt z nich nie pisal wyżej że zdaje mu sie, czy z tego co mu wiadomo, nie skądrze by znowu, jeden przed drógim popisuje sie co by tutaj wymyślić na NIE.
Skoro są tacy mądrzy i mają wiedze nie słuchając tego radia to prosze konkrety. A nie lanie wody że im sie to nie podoba czy tamto.
pytaniem ankiety jest czy ktos SLUCHA radia maryja..a nie czy SLUCHAL kiedykolwiek.. wypowiedziales juz swoja madrosc na temat innych uzytkownikow moze teraz napiszesz co sadzisz o radiu maryja 
Heh, dla osob starszych takie radio to cos dobrego. Ja uwazam ze jest to najwiekszy badziew w polsce, a w dodatku ojcec rydzik... Kto wie czy to nei jakis mafiozo, bo watpie ze za to co przychodiz mu z radia moze jezdzic mercem 900 i ta wille co onma to hoohoho...
A tak juz bym wolal by kaczka byla prezenterem w owym radiu
A tak juz bym wolal by kaczka byla prezenterem w owym radiu
Lubie słuchać audycji nocnych w których wypowiadają sie świedcy eksperci. Reszty nie słucham bo uważam że jest to propaganda. Wybieram tematy które chce posłuchać, poznać opinnie innych ludzi i skonfrątować ją ze swoją. Cała ideologia radia mnie nie obchodzi, bogactwo radia też nie ma dla mnie znaczenia.
Ja napewno nie słucham i niebęde słuchał
cHYBA JAK BYM MIAŁ ze 60 lat to tak
A wogóle to te radio jest nie uczciwe.Raz oglądałem dokument o radiu.
| :oops: RADIO MARYJA :twisted: |
cHYBA JAK BYM MIAŁ ze 60 lat to tak
A wogóle to te radio jest nie uczciwe.Raz oglądałem dokument o radiu.
| Była taka historia, że pewien stary pan miał wielke oszczędności (ok. 1000zł). I dał je na radio maryja, po kilku miesiącach zachorował i nie miał pieniędzy na leczenie więc zwrócił się do radia maryja. Wysłal list i przez kilka tygodni nie odpowaidali z radia. A przed kamerami wkręcali że nic do nich nie dodchodziło. I taki z tego finał. Nie wolno wieżyć temu radiu!!!
P.S. Ten pan napisał w liście że kiedyś wysłał do nich piediądze. I nic. |
| ChesterB wrote: |
| to jest sekta oraz bardzo dochodowy biznes.. |
No właśnie, to jest biznes i to bardzo, bardzo dochodowy... Wystarczy looknąć do garażu Rydzyka (Maybach'y i te inne sprawy)
Mieszkanka Tomaszowa Lubelskiego (Lubelskie) poskarżyła się policji, że jej 41-letni mąż znęca się psychicznie nad nią i ich nastoletnią córką, m.in. zmuszając je do słuchania Radia Maryja - poinformowała policja.
"Żona zarzuca mężowi, że od około trzech lat znęca się psychicznie nad nią i córką, m.in. wyzywa je, zmusza do modlitw, a także do słuchania Radia Maryja zabraniając przy tym słuchania innych stacji" - powiedział w czwartek PAP rzecznik tomaszowskiej policji Marek Czerenko.
Policja prowadzi dochodzenie w tej sprawie, trwają przesłuchania świadków. "Mężczyźnie postawiony został zarzut psychicznego znęcania się nad żoną i córką. Odmówił składania wyjaśnień i nie przyznaje się do winy" - dodał Czerenko.
Za psychiczne znęcanie się mężczyźnie grozi kara do 5 lat więzienia.
"Żona zarzuca mężowi, że od około trzech lat znęca się psychicznie nad nią i córką, m.in. wyzywa je, zmusza do modlitw, a także do słuchania Radia Maryja zabraniając przy tym słuchania innych stacji" - powiedział w czwartek PAP rzecznik tomaszowskiej policji Marek Czerenko.
Policja prowadzi dochodzenie w tej sprawie, trwają przesłuchania świadków. "Mężczyźnie postawiony został zarzut psychicznego znęcania się nad żoną i córką. Odmówił składania wyjaśnień i nie przyznaje się do winy" - dodał Czerenko.
Za psychiczne znęcanie się mężczyźnie grozi kara do 5 lat więzienia.
Heh
, też temat wymyśliliście... Coż, ja oczywiście nie słucham Radia Maryja. Uważam, ze ono powstało jedynie dla utrzymania i powiększania zysków księdza Rydzyka
. Może nie zbytnio jestem wtajemnioczy w tą całą sytuację wokół radia, ale jakos miewam takie odczucie
.
Pozdrawiam...
Pozdrawiam...
Ja też nie słucham
, poprostu nie chce mi się 
nie słucham i nigdy nie będę, może z tego względu, że oficjalnie jestem wierzący, a osobiście nie 
Hmm, temat z leksza religijny wiec napisze wam tu moja tezę o nie dociągnięciach biblii(bugach
)
Bóg jest wszech mocny, wszech wiedzący itp... TAK
To czy może stworzyć kamień, którego sam nie podniesie
Większość chrześcijan odpowiada ze tak, a te "tak" zaprzecza temu ze Bóg jest wszech mocny i wszech silny itd.
Bóg jest wszech mocny, wszech wiedzący itp... TAK
To czy może stworzyć kamień, którego sam nie podniesie
Większość chrześcijan odpowiada ze tak, a te "tak" zaprzecza temu ze Bóg jest wszech mocny i wszech silny itd.
oczywiscie ze nie 
| chodus wrote: |
| oczywiscie ze nie |
to również zaprzecza temu że jest wszech mocny itp
| Xaros wrote: |
| Hmm, temat z leksza religijny wiec napisze wam tu moja tezę o nie dociągnięciach biblii(bugach Bóg jest wszech mocny, wszech wiedzący itp... TAK To czy może stworzyć kamień, którego sam nie podniesie Większość chrześcijan odpowiada ze tak, a te "tak" zaprzecza temu ze Bóg jest wszech mocny i wszech silny itd. |
Wiesz co? Jeśli sam to wymyśliłeś/aś (
Ja czasem słucham radia imperium Ojca Rydzyka, ale od razu mówię, że bynajmniej nie dlatego, że należę do Rodziny Radia Maryja czy coś takiego. Po prostu dla śmiechu, niektóre teksty naprawde są dobre. Przeczytajcie sobie to: http://oddalenie.blox.pl/html
| Quote: |
| odrobina częstochowskiej poezji wprost od zaprzyjaźnionej rozgłośni
Służalcy i Unia, Unia brukselska Śmiercionośna, wielka nierządnica europejska Niby sfora wilków szczeka wyszczerzając kły Omamiając błyskotkami Złotym cielcem, monetami Nie ujawni planów ciemnych Jak zabije Polskę, ludzi biednych Oszukując, zagrabiając Niszcząc dobre obyczaje Zdegraduje cały naród I położy ciężką łapę W samym sercu Europy Unia Polskę rada zgnieść By zaśpiewać znaną pieśń: Nur für Deutsch, nur für Geld, nur für Mason, Boga wróg Zniszczyć chce maryjny lud Tak, by Polska nie istniała By się sama zatracała Z mapy świata wymazała Otwórz Polsko oczy! Dziś na szatański Unii zmysł powered by Radio MaryjaTM |
Pozdrawiam wszystkich masonów, żydów, i libarałów
Cáno
PS Ten paradoks jak się dowiedziałem z Wikipedii, nie jest wymyślony przez Ciebie. A szkoda...
| Xaros wrote: |
| Hmm, temat z leksza religijny wiec napisze wam tu moja tezę o nie dociągnięciach biblii(bugach :wink: )
Bóg jest wszech mocny, wszech wiedzący itp... TAK :?: To czy może stworzyć kamień, którego sam nie podniesie :?: Większość chrześcijan odpowiada ze tak, a te "tak" zaprzecza temu ze Bóg jest wszech mocny i wszech silny itd. |
Cano już zauwazył że nie Twoja :P.
Idąc w stronę tego paradoksu, to jego "paradoksalność" opiera się na ludzkim podejści do egzystencji i buty. Na ludzkiej definicji i pojmowaniu "wszechmocy". Tymczasem, jeżeli na potrzeby tego rozważania przyjmiemy za pewniki istnienie Boga, a więc i posiadanie duszy, życie po śmierci itd - zupełnie nie wiadomo jak zmieniają się nasze zdolności pojmowania bytu i świata kiedy dusza oddzieli się od ciała. Tak więc dla mnie ten paradoks wygląda paradoksalnie tylko na pierwszy rzut oka :).
Cheers,
Arin.
Siemka !!
Myślałem , że to jest radio Ma ehe he Ryja
Myślałem , że to jest radio Ma ehe he Ryja
Radyjaka Maryja to ja nie słucham.... to nie dla 15-latka
Jednakże nic do niego nie mam. Jestem w tej sprawie neutralny, ale uważam, że mieszanie się kleru do polityki to duża przesada. Heh... dzisiaj DJ Rydzyk organizuje zlot może ktoś z Was pojechał
Pozdro
Pozdro
Hehe ale wczoraj sie usmialem,bo radyjko obchodzilo swoje jakies tam lecie chyba 15.
I pokazywali te wszystkie babcie ktore przyjechaly,a te ich wypowiedzi,radio maryja to cale moje zycie,no nie.
Albo inne teksty ze to sila itp.
Jak te wszystkie babcie sa naiwne i latwowierne.
I pokazywali te wszystkie babcie ktore przyjechaly,a te ich wypowiedzi,radio maryja to cale moje zycie,no nie.
Albo inne teksty ze to sila itp.
Jak te wszystkie babcie sa naiwne i latwowierne.
To nie doko?ca tak ?e ludzie s? latwo wierni, bo ilu takich rydzyków mamy? No w polsce znalaz?o by sie jeszcze jaka? 100 osób która ma predyspozycje ora wiedze wystarczaj?ca o socjolgi oraz potrafi?a by jej u?y?.
Fenomen radia to trafienie w nisze. Gdyby stworzy? konkur?cje (powiedzmy w miare zdrow? konkur?cje) to w tedy problem rydzyka by znikno?, bo tak w?a?ciwie radio katolickie, czemu nie, doskona?a forma na propagowanie religi, pokojowej religi. No tak ale co robi radio, nie zawsze i nie doko?ca propaguje religie, próbuje ogarn?? wiele innych dziedzin zycia. Co jest ju? niezdrowe. Stworzenie alternatywy medialno religinej, da?o by
1) roz?am zwlenników radia
2) leprz? ocene (bardziej widoczn?) dzia?a? po za religijnych dla tych "omamionych staruszek".
3) poprawilo wizje religii w mediach (obecnie media i religia = maryja rydzyka)
4) utrudnion? dzia?alno?? nie zgodn? z prawem.
Toria jest banalna, on tworz?c radio zauwa?y? jak t? banaln? torie zrealizowa? w trudnym zyciu. Bo wiadomo ?e dostanie koncesji na ca?y kraj nie jest takie ?atwe mimo pieni?dzy (stacja radiowa RMF FM nie ma takowej koncesji chodz obiega zasi?giem ca?y kraj, dlatego musi ka?dy region mie? osobne programy) mimo wygranej w s?dzie, nie otrzymali koncesji. Jak to sie dzieje? hmm to chyba temat na osobny topic
Jak narazie nikt taki kto wiedzia? by jak, mai? mozliwo?ci i ch?ci sie nie znalaz?, ale zniwelowanie nieprawid?owej misji radia maryja jest mo?liwa.
Fenomen radia to trafienie w nisze. Gdyby stworzy? konkur?cje (powiedzmy w miare zdrow? konkur?cje) to w tedy problem rydzyka by znikno?, bo tak w?a?ciwie radio katolickie, czemu nie, doskona?a forma na propagowanie religi, pokojowej religi. No tak ale co robi radio, nie zawsze i nie doko?ca propaguje religie, próbuje ogarn?? wiele innych dziedzin zycia. Co jest ju? niezdrowe. Stworzenie alternatywy medialno religinej, da?o by
1) roz?am zwlenników radia
2) leprz? ocene (bardziej widoczn?) dzia?a? po za religijnych dla tych "omamionych staruszek".
3) poprawilo wizje religii w mediach (obecnie media i religia = maryja rydzyka)
4) utrudnion? dzia?alno?? nie zgodn? z prawem.
Toria jest banalna, on tworz?c radio zauwa?y? jak t? banaln? torie zrealizowa? w trudnym zyciu. Bo wiadomo ?e dostanie koncesji na ca?y kraj nie jest takie ?atwe mimo pieni?dzy (stacja radiowa RMF FM nie ma takowej koncesji chodz obiega zasi?giem ca?y kraj, dlatego musi ka?dy region mie? osobne programy) mimo wygranej w s?dzie, nie otrzymali koncesji. Jak to sie dzieje? hmm to chyba temat na osobny topic
Jak narazie nikt taki kto wiedzia? by jak, mai? mozliwo?ci i ch?ci sie nie znalaz?, ale zniwelowanie nieprawid?owej misji radia maryja jest mo?liwa.
Uważam, że Radio Mayja jest sektą która wyzyskuje biednych starych ludzi, ponieważ Rydzyk jexdzi Maybahem postanowiłem zostać jego idolem.To jest sztuka, zarobić tyle kasy na takiej ch*owej rozgłośni, ale Polak potrafi
Dlatego drogi ojcze dyrektorze, WIELKIE DZIĘKI BIG BEN

Dlatego drogi ojcze dyrektorze, WIELKIE DZIĘKI BIG BEN
Jak byłem u mojej cioci to w małym radyjku odbierało mi tylko to owo radio. A działo się to w Złotowie niewiem chyba największe coś tam na to leci z radia maryja....
ech...co ja mam napisac, radio maryja wybrali durni polacy ktorzy glosowali na PIS i na Kaczora. Szkoda gadac, teraz bedziemy sobie zyc w panstwie socjalno-koscielno-policyjnym i chuk wie co jeszcze
. Az sie prosi zaczac sie starac o wize.
Radia Maryja nie wybrali durni Polacy ale ludzie po 60 roku życia. Moja babcia bardzo często słucha Radia Maryja i śmiać mi się z niektórych sytuacji które mają miejsce na antenie. Otóż niedawno zadzwoniła jakaś babuszka z pretensjami, że u niej na wsi na kółko róźańcowe 5 osób przychodzi jak zapisało się 20
Nie mam pojęcia do kogo ona miała pretensje ale żaliła się dosłownie na antenie Radia. Zrozum takich ludzi 
| prezes87 wrote: |
| Radia Maryja nie wybrali durni Polacy ale ludzie po 60 roku życia.
(...) Otóż niedawno zadzwoniła jakaś babuszka z pretensjami, że u niej na wsi na kółko róźańcowe 5 osób przychodzi jak zapisało się 20 :D Nie mam pojęcia do kogo ona miała pretensje ale żaliła się dosłownie na antenie Radia. Zrozum takich ludzi :D |
Radio Maryja trafiło w dziesiątkę, ponieważ przyciągnęło do siebie ludzi niewierzących w lepsze jutro. Ludzi zdesperowanych, zagubionych, mających ciężko w życiu. Wierzących, nawet niezbyt mocno, szukających oparcia w Bogu. W ciągu 14 lat istnienia ojciec Rydzyk zrobił z tego prężny i aktywny ruch społeczny. Twierdzenie, że radio to tylko emeryci jest mocno przesadzone. Radio to także młodzi ludzie. Tyle tylko, że problem nie polega na tym kto słucha radia. Problem polega na tym, co to radio mówi. Pod szyldem katolickiej rozgłośni wprost mówi się na kogo głosować, kto jest be, a kto mniamuśny. Zamiast być dla ludzi latarnią w szarej codzienności ojciec Rydzyk zrobił sobie z radia całkiem niezły biznes, z którym politycy muszą się liczyć.
Antagonizowanie się nic nie da. Odwlekanie przez Kościół działania w tej sprawie tylko sytuację pogarsza, bo jest cichym przyzwoleniem. Słuchacze ślepo wierzą w nieomylność ojca dyrektora. On o tym wie, i przykro mi to mówić, żeruje na nich jak sęp.
Na zakończenie dodam jeszcze że wcześniej, kiedy nie było radia, ludzie tak samo wierzyli i modlili się. Więc po co to radio, skoro mówi się o nim tylko jak są wybory?
cheers,
Arin.
Pragnę przytoczyć tutaj kolejną armatę, stacja telewizyjna TVRM (czy TWRM, jakoś tak) kolejna super produkcja by Rydzyk, najpierw było radio, teraz doszła telewizja...zobaczymy do czego nasz kochany księżulek się jeszcze dopuści.Z tego co mi wiadomo, RM poparło PiS, a co za tym idzie naszego obecnego elekta kaczke.Wydaje mi się, że kaczyński wygrał tylko dla tego, że właśnie, RM go poparło i Samoobrona, czyli najgorsze co jest w Polsce.Zapowiada się, że Polską będzie rządzić "trójca szlachetnych": Rydzyk, Kaczka i Lepper.PiS naobiecywał gruszek na wierzbie i nie ma teraz skąd wziąść pieniędzy, więc będzie podwyrzszał akcyze etc. aż wkońcu dobije do 100% biedy społeczeństwa, i będziemy mieć następnego Fidela Castro.
Ale dość na ten temat bo zabardzo zbaczam z tematu.
Ale dość na ten temat bo zabardzo zbaczam z tematu.