FRIHOSTFORUMSSEARCHFAQTOSBLOGSCOMPETITIONS
You are invited to Log in or Register a free Frihost Account!


PUBLIC_HTML naar subemap sturen

robinio_1965
Kleine inleiding:

Heb een domainname die active is alleen deze verwijst standaard naar de hoofdpagina.
Echter mijn osCommerce heb ik laten installen en de catalog map.

Wat ik dus wil is dat http://mijndomainname.nl automatisch wordt verwezen naar http://mijndomainname.nl/catalog

Tevens en dat is de tweede vraag, is het mogelijk om alleen mijn domainname te laten zien in de adresbalk. als ik nu handmatig naar http://mijndomainname.nl/catalog ga en een link aanklik dan veranderd de adres naam in http://sieraden.frihost.org/catalog/.

Heb al uren op internet gezocht maar kon niks werkzaam vinden (mogelijk verkeerdezoekopdracht gegeven). Dus daarom mijn vraag hier.

EDIT:

Deel 1 is opgelost met het volgende:

<?php
header('HTTP/1.1 301 Moved Permanently');
header('Location: http://www.yournew-domain.com/new-file-name.php');
?>

Nu alleen nog de juist domainname krijgen als je een link aanklinkt.
Marcuzzo
je zou gebruik kunnen maken van een iframe, deze methode heeft z'n voordelen en z'n nadelen.
als je het domein ergens anders hebt en je bestanden staan op de frihost servers kan je toch ook gewoon de nameservers van frihost gebruiken ns1.frihost.com or .net dacht ik.

een andere manier de pagina in laden en dan de inhoud weergeven.

probeer dit eens:
Code:

<?php
include("http://sieraden.frihost.org/catalog/");
?>

Ik heb het niet zelf getest dus neem het me aub niet kwalijk als het niet werkt.
ik heb het hier gevonden: http://www.webmasterworld.com/forum21/6903.htm
robinio_1965
De NS1heb ik ingesteld en staan in directadmin.

Probleem is alleen met zo'n verwijzing dat je bij het aanklikken van een link je website naam veranderd naar de hosting en niet naar het originele adres.

Op dit moment ben ik een test aan het doen die mogelijk zou kunnen helpen en zo ja zal ik beschrijven wat er precies is gedaan.
Bondings
Ik begrijp min of meer je probleem, maar het hangt er een beetje vanaf hoe je het wil doen.

Eerst en vooral, wil je dat je site op je subdomain (.frihost.org) en op je domein naam te zien is. Of moet dit enkel op je domein naam te zien zijn?

Ten tweede, in ieder geval komt het dat de links verwijzen naar je subdomain aangezien dat zo ingesteld is in de software die je gebruikt. Je moet dat dan gewoon aanpassen ergens in de settings.
robinio_1965
Zal proberen iets anders te omschrijven:

Frihost domain is http://sieraden.frihost.org/catalog
dit draait perfect.

Nu heb ik de NS1 van mijn domains ingesteld en staan ook in directadmin onder domain pointer.

Beide domains als ik deze in geef:

http://sierarden.nl/catalog
en
http://rns-sieraden.nl/catalog

Als er een link op de onderste twee domains wordt geklikt dan wordt de adresbalk: http://sieraden.frihost.org/catalog/index.php

Heb op de server een nieuwe map gemaakt met daarin dezelfde software als de map van frihost en daarin de config files allemaal aangepast.

Persoonlijk denk ik dat er iets op de server anders ingesteld zou moeten worden zodat de namen ook zichtbaar zijn onder de Domain map.

Nu komt alle verkeerd binnen en wordt na het aanklikken doorgestuurd middels de PUBLIC_HTML map naar de frihost domain naam.

Heb ook al een support ticket aangemaakt want het heeft geen zin om weken te blijven testen als deze mogelijk niet bestaat bij deze hosting. Met alle respect natuurlijk maar heb een idee uitgedacht welke zou moeten werken want dat had ik vroeger ook (6 jaar geleden) en toen hadden we 9 websites draaien op een dedicated server (ja weet het heel wat anders).

AL met al wil ik 3 website die allemaal hetzelfde laten zien en allemaal gebruik maken van dezelfde database. Dat laatste zal wel gaan werken maar het veranderen van de domainnaam vind ik een groter probleem.

Geef niet snel op en zal alles testen wat er wordt aangedragen, ook al zou het geen zin hebben. Niet geschoten is altijd mis.

Hoop dat jullie hier iets meer aan hebben.
Bondings
Het feit dat de domeinnaam verandert naar je Frihost subdomein is omdat zo staat in de settings van je software. Als je gaat kijken in "includes/configure.php", kan je zien dat je subdomein in de settings staat aangeduid en dit zorgt er voor dat alle links naar je subdomein gaan, zelfs als je domein naam wordt gebruikt.

Code:
define('HTTP_SERVER', 'http://www.sieraden.frihost.org'); // eg, http://localhost - should not be empty for productive servers


Dus heb je eigenlijk de keuze. Ofwel verander je dat naar één van je domein namen en dan gaan alle links naar die domein naam.

Anderzijds, als je wil dat ze alledrie hetzelfde tonen en de (sub)domein naam behouden, dan moet je ofwel je software aanpassen dat het detecteert welke domein naam gebruikt werd en die verder gebruiken. Dat instellen kan moeilijk zijn indien je hier geen ervaring mee hebt (ik zou het ook niet onmiddelijk weten hoe het best te doen).

Een andere optie is dat je de domein namen verwijdert als domein pointers en ze toevoegt als additional domains. Dan krijgen ze ook een structuur als /domains/<domein-naam>/public_html/ en dan kan je de bestanden kopiëren naar de nieuwe public_html en enkel de configure.php file aanpassen met de juiste domein naam. Als je dit doet, zou ik wel eerst die mappen die je hebt gemaakt voor die domeinen (niet het subdomein .frihost.org natuurlijk) verwijderen aangezien DirectAdmin dit automatisch doet en ik geen idee heb wat DA doet als ze al bestaan.
robinio_1965
Na uren zoeken heb ik het gevonden:

Als je een nameserver op je domain zet komen deze in de domain pointer (direct admin) te staan.
- Gooi deze weg!
- ga naar domain setup
- voeg daar je nieuwe domain toe
- nu is er op je server (ftp) een nieuwe map aangemaakt voor deze domain
- nu kun je op deze server de webiste uploaden en de config bestanden aanpassen.
- rechten opnieuw aanpassen zoals dit nodig is voor je website en
- gaan met die banaan.

@ Bondings

Thanks mate, door jou heb ik het aangedurft om de domain pointer te verwijderen. Nu blijven de domain name staan als je een link aanklikt.

LET WEL! indien je met afbeeldingen werkt moet je of deze in op elke website zetten OF je config bestanden zo aanpassen dat er alleen gebruik gemaakt wordt van de image map van de hoofdsite.

Voor alle geboden hulp mijn grote dank en kan eindelijk beginnen met het bouwen van de website en het vullen van de database.

Misschien een goed punt om hier een nieuwe sticky post van te maken voor andere leden die daardoor weten wat ze moeten doen.

Thanks to you all.

Robin
Bondings
Ik ben blij dat het eindelijk werkt. Succes met het werken aan je website!

robinio_1965 wrote:
Misschien een goed punt om hier een nieuwe sticky post van te maken voor andere leden die daardoor weten wat ze moeten doen.

De meesten gebruikers hebben dit probleem meestal niet aangezien ze ofwel geen eigen domein toevoegen, ofwel er iets anders opzetten (of gewoon overzetten). Dus ik zou het geen sticky maken.
robinio_1965
Bondings wrote:
Ik ben blij dat het eindelijk werkt. Succes met het werken aan je website!


Thanks, we gaan weer met frisse moet verder en hopelijk kan nu eindelijk de website live gaan in een aantal dagen.
Lady Elensar
Ik heb het topic even verplaatst naar het "computers en techniek" gedeelte.
Related topics
public_html folder
can delete public_html?
Deleted public_html
foto's stallen
msn 8.0!?
Gratis mailbox met 1000 GB opslag
Public_html problem
Wetenschapsvragen... wie durft?
Vraag over gesloten forums
hulp graag!
FTP server
phpBB hulp nodig aub
Dingen op vodafone live kopen met abonement
word
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Dutch -> Computers en Techniek

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2011 Frihost, forums powered by phpBB.