FRIHOST • FORUMS • FAQ • TOS • BLOGS • DIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Poza swiatem webmasteringu

Black & White
Jak wiadomo każdy z nas intersuję się ( pasjonuje ) webmasteringiem, ale czy macie jakieś inne zainteresowania Question

To ja może zacznę.
Interesuję się oprócz informatyki, poezją, psychologią, historią słowiaństwa.

No to czekam na was
WMP
Ja interesuję sie wszytskimi dziedzinami infy, aoprócz tych głópich maszyn to lubie rozwiazywac zagadki, w skoe być w samorządzie, jeździć na rowerze i spotykać sie z laskami
Piotrek
ja jeszcze pogrywam sobie w gre karcianą Magic: The Gathering, polecam wszystkim, tylko trzeba w to trochę kast włożyć ;/
Timczak
Ja też lubie Magic. Karty są super. Poza tym jestem modeażem. Troche mnie ten sport kosztuje :/
WMP
p2p drukarka i jedziemy Smile
Coyote~
A ja się interesuję robotyką i elektroniką. Pozatym chemia, biologia, fizyka, mechanika...
WMP
robotyką? zbudowałeś już coś
skoczek_2002
Ja, robotyka, programowanie, jeżdżenie na rowerze, od niedawna Parkour... Wogóle wszystko co mi sprawi przyjemność...
Bigrazer
A ja .... elektronika, mechanika, kobiety, wino, tv i wiele innych Razz A wszystko przyjemne. Very Happy
luxtu
moim wielkim hobby jest picie piwa Razz
a tak na powaznie to nic
wyromar
rower -> raczej wyczynowo.. tyle na ile sprzet pozwala
skuter -> zaczynam cwiczyc jazde wyczynowa - wheelie, stoppie, ale to dopiero poczatki Very Happy
dziewczyny -> to chyba normalne u chlopakow
muzyka -> przed pare ladnych lat gralem na dyskotekach i to mnie naprawde kreci.. zaje[ciach] uczucie jak ludzie sie ekstra bawia dzieki Tobie.. i wogole dla mnie zycie bylo by do bani gdyby nie bylo muzyki..
Slimagh
Ja z kolei dość intensywnie interesuję się fantastyką, czytuję, gram w RPGi, w Magic The Gathering i inne karcianki, swojego czasu próbowałem się z bitewniakami, jeżdżę po konwentach fatastycznych i sporo na nich robię.

Poza tym należę do bractwa odtwarzającego kulturę wczesnego średniowiecza, gdzie walczę mieczem jednoręcznym i tarczą, trochę zajmuję się rzemieślnictwem w tym kierunku, głównie w drewnie. Staram się skupić na kulturze słowiańskiej.

No i grywam na gitarze. A z komputerów dość intensywnie interesuję się hardwarem. I trochę psychologią społeczną.
Coyote~
WMP wrote:
robotyką? zbudowałeś już coś

Zbudowałem kilka prostych rzeczy.
Przykładowo z kategorii BEAM zmontowałem takie cuś:

Jak skoncze stronę, to się pochwalę i opiszę...

Last edited by Coyote~ on Mon Oct 10, 2005 4:47 pm; edited 1 time in total
WMP
Ok, czekamy w niecierpliwosci(przynajmniej ja)
skoczek_2002
Coyote, mnie też pasjonuje robotyka, tylko, że za bardzo nie wiem od czego zacząć budowę swojego robocika... Co do części to moge mieć praktycznie wszystko, (Tatuś elektryk, który ma Kablówe i internetową sieć, więc złomu mnóstwo)...

Skontaktuj się ze mną na gg lub email...
WMP
co to ...coś... ma robić? Jak go nazwałeś? I czy są jakieś instrukcje jak zacząć itp? Ska mieć części ? Jak z układami scalonymi? NApis znam tutaj instrukcje czehoś prostego co możę każdy zrobić
Dr4goN
Wszystkie dziedziny infy poza nauczaniem w szkole(n/c), technika(ech, ten "wózek" z metalowej półki na towar położony na podwoziu wózka dziecięcego oklejony izolacją made by Dr4goN & T3mpl4r Smile..........)
Coyote~
Jeśli chodzi o budowę robotów proponuję najpierw zapoznać się z tymi linkami - są tam opisane proste roboty (razem z tutorialami "jak robić") z kategorii BEAM - bez procesora, ale o nie małych możliwościach:

http://library.solarbotics.net/circuits
http://bestiary.solarbotics.net
www.geocities.com/SouthBeach/6897/photovore.html
www.beam-online.com
www.solarbotics.com

Robot na zjęciu powyżej to BEAM Walker. Nie nazywa się. 'Mózg' ma zrobiony według przepisu Marka Tildena - jest to podwójny BiCore (nie znam polskiej, nazwy... może "DwuRdzeń" ?, w każdym razie Tilden to opatentował). Jedyne co ten robot robi to idzie przed siebie, a jak czółkiem zmaca ścianę, to zaczyna wycofywać, przy czym w zależności od rodzaju podłożą trochę mu się skręca...
Ogółem BEAM to naprawdę ciekawe konstrukcje, szczególnie te kroczące. Zachowują się jak proste owady, sprawiają wrażenie żywych. Polecam wszystkim.

Jeśli chodzi o roboty bardziej 'klasyczne', to nie ma przepisu, trzeba się zastanowić, do czego robot jest potrzebny, jaki ma mieć rozmiar i pozostałe parametry i przystąpić do zaprojektowania. Zapraszam na forum elektroniczne elektroda.pl a ściśle do działu 'Automatyka i robotyka' :

http://www.elektroda.pl/rtvforum/forum82.html

Razem z innymi forumowiczami staramy się tam rozwiązywać problemy konstrukcyjne związane z budową robotów amatorsko. Jest też masa informacji dla automatyków dotycząca sterowników i robotów przemysłowych.
Tylko mam małą prośbę - żeby nie pisać od razu posta "Jak zrobić robota", bo takowe są od ręki kasowane. Jest ponad 20 stron tematów (po czterdzieści na jednej), radzę to przejrzeć na początek.

Zapraszam do lektury Smile
ppp2
Moim hobby jest pływanie Idea
i oczywiście kompy... Cool
skoczek_2002
Ja też lubię pływać, ale w morzu..
serwismix
Ja interesuję się sportem, a raczej bardziej wolę go uprawiać nić patrzeć np. w telewizji. Jeszcze troche łowie ryby, ale ostatnio w ogóle, gdyż nie ma czasu ponieważ trzeba pisać posty na takim jednym forum Wink. Szkoły nie lubie, jak wszyscy i kocham muzyke i oczywiście dziewczyny Very Happy

allinurl:ViewerFrame?Mode=
Jakub
socjologia, jazda na rowerze, bilard, fotografi amatorska.
marines
ja na ogół interesuję się wszystkim. nigdy nie grałem na flecie a jak kazali w szkole grać to gram teraz wszystko co mi w ucho wpadnie Laughing ale najbardziej to lubię jeździć rowerem, grać w zośkę. nie lubię "programowania programów" (np. obiektowe C++, Delphi), nie wiem, próbowałem kiedyś się uczyć i ni w ząb się nie mogłem nauczyć. no i tyle (oczywiście poza samą informatyką i tworzeniu stron Very Happy)
Calemb
Słyszał ktoś może o czymś takim jak PARKOUR LUB CAPOEIRA ?
To drugie chciałem bardzo trenowć i byłem na pierwszym treningu ale potem kasy zabrakło, no i siły wyższe zwane rodzicami.....

Parkour'a uprawiam ot tak sobie dla przyjemności. Sport extremalny ale bardzo przyjemny. Przyznam że mimo paru miesięcy uprawiania dalej jestem bardziej w fazie początkowej.

Niektóre triki można łapnąć od zaraz, innych trzeba się uczyć dość długo. A są nawet i takie że tylko popatrzeć sobie można jak inni to robią. Chociaż jestem dość ambitny i mam zamiar nauczyć się większośći.
Poszukajcie sobie tej nazwy wszędzie gdzi chcecie zawsze wam coś wyświetli.
Ludzi ze śląska okolic Bytomi, Tarnowskich Gór(tych zapraszam do pogadania szczególnie 7007349)zainteresowanych capoeira zapraszam na www.capoeira.info.pl, a parkour...hmmmm..... wystarczy pooglądać pare filmików z kolegami, a dwór i się uczyć :d
sl4sh
Hm... to widze ze ja mam troche skromne zainteresowania Very Happy
Wszystko kreci sie wokol informatyki, a pozatym istnieje jeszcze elektronika, jazda na rowerku, plywanie, silownia i hm... KOBIETY :]
draqo
Ja oczywiście interesuje się kompami ale ważniejsze jest dla mnie: dziewczyny i miłość Wink Wink Wink i sport
cambridge
kobiety.

(nie dziewczyny)
rohis
cambridge wrote:
kobiety.

(nie dziewczyny)
kobiety (a w szczegolnosci moja jedyna:), fotografia (moja storna www.redsquare.tk), muzyka (rap z dala od mainstreamu), imprezy (dobrze sie napic, dobrze zabaunsowac), kickboxing (dobry trening, obite piszczele, to jest to). w zadnym wypadku webastering
spider89
Oczywiście jazda na rowerku Smile ale teraz w zimie to lipa jest, trzeba czekać na sezon Wink
Balcard
To Ja się odbije i powiem tak. Moje hobby to żeglarstwo(z dziewczynami) Smile Takie po jeziorkach na mazurach i po morzu jak kasa pozwala. No i komputery. No i jeszcze Intersuje się Wyścigami zaprzęgów psów ras północnych (Husky i Malamuty) (sam mam 7 i mój brat startuje z nimi)
Siwy
Ja lubie sport i kwestie z nim zwiazane czyli zdrowe odzywanie sie itd. Smile Natomiast jezeli chodzi o jakis konkretny sport to lubie MMA - Mixed Martial Arts (Mieszane Sztuki Walki).
Sebciio
Moje zainteresowania przy waszych wydaja sie skromnymi Smile
Podstawa - kobiety, dalej - informatyka, prowadzenie amatorskiego forum muzycznego, bilard(na wp, chociaz w prawdziwego tez lubie pograc), muzyka ... ktora staje sie czescia mojego zycia (techno/trance/chillout etc.)
co wiecej.. napewno sportowe auta i tuning, silownia Smile
i na koniec podkresle kobiety.
slider19
Programowanie<mam na koncie pare prymitywnych gierek, szkoda ze tylko w .pas`ie >
Żeglarstwo - pochulac na lajebie jest fajnie
Kobiety - nieodloczna czesc zeglarstwa :]
Pisanie
Epoko średniowiecza
draqo
Ja mam dużo zaintersowań. Gram w piłke nożną, siatkówkę, kosza, patrze na TV Wink , gram w ping-ponga, darta, jeżdże na rowerze. Dużo czytam, ale nie książek, czaspopisma kompowe i inne. I oczywiście, najważniejsze - dziewczyny Wink , nieodłączny element życia. Wink
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.