FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Pomocy partycja NTFS

WMP
Witam, musze przeinstalować XP. Ale mam go wgranego na partycje NTFS. Włanczam instalatora z cd i nei widiz on partycji NTFS! wchodze do konsoli odzyskiwania,równierz nie widiz. Instaluje partion Magica 7 chce przekonwertować, daje jakie¶ errory. Chce usunać równierz. Pomocy bo zwariuje!!!

A próbow±łem jeszcze na dyskietce partion magic 7 pisze ze nei widz dysku!
skoczek_2002
Najprostsza rada wyrzuć ten dysk, ale przed tym zarchiwizuj go...
WMP
to przelej mi na konto 200 zł
Kudlaty
nie wiem co Ty masz z tym dyskiem... ale spróbuj jeszcze z linuxem... moze to zadziała... jaki¶ linux wersja live CD i powinno zadziałać... Very Happy
v3nd0r
nic nie rozumiem :>>>> NIe trzeba do tego linuxa ani niczego innego...
Zalezy co amsz na mysli przeinstalowac... czy chesz zachowac wszytskie dane na dysku , a moze masz partycje z ktorych mozesz 'zrezygnowac', zwykly fdisk jest sobie w stanie z tym poradzic... Nie zaleznie od tego czy on rozpoznaje partycje czy nie... Moze ja usunac i wtedy mozesz zrobic sobie fat-a. Oczywiscie jesli chcesz odzyskac dane... To mozesz isc do kumpla ktory ma winxp i zrobic backup, albo isc do kumpla ktory ma linuxa i ma kernel dosc nowego z czytaniem z ntfs i nie ma problemu...

A tak na przyszlosc... Mogl bys chociaz napisac co to za erorr jaka masz werjsce partition magic i takie tam rzeczy.... To tak jak jak napisac:
"Nie moge tego przexczytac, pomorzcie moze ktos mi to przeczytac..."
Twoje pytanie ejst wlasnie takie nic nie wiadomo poza tym ze amsz problem, nie piszesz jaki jest komunikat ani nic...
WMP
lol ?
skoczek_2002
Może wyja¶nię to co mówi Vco¶tam... Otóż fdisk to wbudowany w każd± dystrybucje program do partycjowania dysku... Żeby go wł±czyć trza w lini komend linuxa wpisać fdisk i mamy go...
chorazy
osobiscie preferuje PQMagica w wersji pod dosa - i w kazdej NAGLEJ sytuacji go odpalam - zawsze dziala - jesli PQMAGIC spod dosa (z dyskietki) nie dziala to dysk idzie out - bo naprawa bedzie drozsza od nowego dysku.
WMP
Ludzie spokojnie poradze sobie. Skoczek niemma linuksa dppiero zasysam. A co do Partition Magica 7 to zrobiłem dyskietki awaryjne i gdy wpisuje del d:(tu mam system) to pisze ze nie ma takiego dysku
skoczek_2002
Co do linuxa, to mogę ci załatwić... Za friko z dostaw± do domciu...
Kudlaty
skoczek co za po¶więcenie... ale my¶le że tylko załatwienie będzie darmo... bo dostawa to juz chyba nie... Twisted Evil
WMP
wła¶ie, ale nie potrzebuje, wielkie dzieki, ale pobiere za tydzień
ppp2
To zależy od dysku !!
też miałem takie cos ...
jesli jest to dysk SATA to normalne, że go nie widzi...
Aby go widział instalator windows to musisz odpalic plytke od płyty głównej, znalesc sterowniki, zgrac na dyskietke ustawic boota na :
1.CD
2.dysk
3.Dyskietka
A przy włączaniu instalatowa windows nacisnac F6
reszta pujdzie z górki Smile

Pozdrawiam, ppp2
pabloo
Ja tez tak miałem ze nie widział partycji , ale widział dysk , wystarczyło wyjąć zworke z dysku i śmiga normalnie teraz bez zworki Very Happy
Nolt
1. zmien PM na nr 8 gdyz 7 ma jakies dziury ktore uniemozliwiaja w niektorych wypadkach montowanie dysku i odczyt bad sectorow,
2. porzycz od kumpla nowa tasme Smile i sprawdz czy to samo jest
3. jesli masz jeszcze stara dyskietke DOS do systemu win 98 sproboj sformatowac cala partycje z poziomu dos.
4. nie potrzeba ci linuksa choc bardzo mozliwe ze sobie z tym problemem poradzi, polecalbym sciagniecie sobie http://ubcd.sourceforge.net/ (140mb) lub http://ebcd.pcministry.com/ (okolo chyba 30mb) plyty te sluza do pomocy w takich przypdkach i nie tylko. (serwisanci w wielu firmach komputerowych uzywaja tego tych plytek)
pozdrawiam Smile
WMP
Ju? si? dawno z tym upora?em. Teraz za to dysk mi pada, ale mam gwaracje Wester digial, gówno
webek
jak mi nie wykrywało podczas instalacji dysku na sata-2 to najpierw w fdisku zrobiłem jedną prtycję podstawową, po czym sobie włączyłem instalotor xp pro i tam skasowałem już istniejącą i porobiłem wszystkie od nowa :p no i dysk działa po dzień dzisiejszy (robiłem tak 4 dni temu :p) no i dodam jeszcze że jest to dysk 250GB WDC :p
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.