FRIHOSTFORUMSSEARCHFAQTOSBLOGSCOMPETITIONS
You are invited to Log in or Register a free Frihost Account!


Bookmarks en paswoorden synchroniseren

Bondings
Ik gebruik Mozilla Weave (dat al een tijdje hernoemd is naar Firefox Sync) om mijn bookmarks en paswoorden te synchroniseren over mijn verschillende computers/operating systems. Het is nogal handig om een bookmark te kunnen maken op 1 computer en deze dan terug te vinden op een andere, of gewoon tussen Windows en Linux.

Ik ben er redelijk blij mee, het enige nadeel is wel dat als Firefox op een computer nog niet geupdate is, dat de synchronisatie niet gebeurt en nog erger dat er geen boodschap over verschijnt.

Wat ik er wel goed aan vind is dat je data beveiligt is via een paswoord, maar dat er ook een key nodig is om ze te ontcijferen en dat Mozilla (een werknemer, hacker) er zonder die niets mee kan doen. Het is dus redelijk veilig als je een goede (lange, moeilijk/niet te raden) hebt.

Google chrome heeft ook iets dergelijks, maar als ik me niet vergis zijn verschillende aspecten ervan veel minder goed dan Firefox Sync.

Ten slotte bestaat/bestond er nog Xmarks, die synct tussen verschillende browsers (nog beter), maar ze waren van plan om de service te stoppen (niet genoeg inkomsten). Daarover was redelijk veel commotie ontstaan (met naar ik vermoed veel donaties van geld en zo) en als ik me niet vergis proberen ze nu toch nog door te gaan op één of andere manier.
http://blog.xmarks.com/?p=1945

Gebruiken jullie een dergelijk programma/service en wat vinden jullie ervan?
adri
Ik had vroeger (toen ik nog geen Mac had) een tijdje een hoofdpasswoord ingesteld op Firefox, elke keer als je dan je browser wou opstarten, moest je een passwoord ingeven om de passwoorden te unlocken. Maar na een tijdje besef je eigenlijk hoe nutteloos dat is (en wordt het eerder een last om dat passwoord steeds maar in te tikken). :p Dus na een maand ofzo heb ik dat hoofdpasswoord er terug afgesmeten.

Bookmarks synchroniseren zou handig zijn, moest ik echt veel bookmarks hebben. Want ik heb nu... even kijken... 11 bookmarks, waarvan de meeste nu eigenlijk niet meer nodig zijn (of ik heb de website zoveel keren al bezocht dat ik het nu wel vanbuiten weet (en mijn 'Geschiedenis' helpt me dan nog) of ik heb het niet meer nodig (een oude tutorial ofzo)).

Ik heb wel op mijn frihost website een systeem waar ik allemaal tutoriallinks (en interessante artikels-links) heb met uitleg en met een zoekfunctie. Vind ik veel gemakkelijker. Razz

adri
Lady Elensar
Volgens mij heb ik onlangs Firefox Sync gebruikt om het te synchroniseren met mijn iPhone! Ik snapte er alleen niks van en dacht dat het wel goed zou zijn.... Het werkte op zich wel volgens mij Razz
dylanm
Ik gebruik het ingebouwde systeem in Google Chrome. Ook extensies en andere data worden hierdoor gesynchroniseerd. Bovendien laat de extensie Google Chrome to Phone (door Google zelf) me toe allerlei links te versturen naar mijn Android smartphone. Ik heb nog geen nadelen ondervonden aan deze functionaliteit, dus ben ik tevreden ermee.
Related topics
une petite question
Traduire Frihost en francais et allemand (La page d´accuei)
Mon projet? on en discute?
Libertés en danger ...
Quand on part en vacances
HELLO IM NEW
eror en mettand de mp3???
Bienvenidos a la nueva sección en ESPAÑOL de Frihost
Alguien ke me ayude en instalar los MODS
El porque de los ojos grandes en el manganime
En este subforo resuena el eco :(
Ou etes vous parti en vacances ?
page de bookmarks
Hacker chanteert Belgacom
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Dutch -> Computers en Techniek

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2011 Frihost, forums powered by phpBB.