FRIHOST • FORUMS • SEARCH • FAQ • TOS • BLOGS • COMPETITIONS
You are invited to Log in or Register a free Frihost Account!

Ulubione programy/gry

WMP
Może napiszecie o swojich ulubionych programach lub grach?

Ja lubie program do gry w propki ruskiej produckji. Tłumaczony na angielski.
Tutaj mozecie zassać www.legion.pl/kropki/Points31c.zip Program jest FREE
Bigrazer
a mój ulubiony program to... Opera Razz i Gygy Razz
WMP
Gygy? a co to za program? Nigdy nie słyszałem

A uwielbiam jeszcze Emule Smile i Firefoxa
Kudlaty
mój ulubiny program to 3Ds max 7 Very Happy
Slimagh
Ulubiony program... chyba Polsat.

A z komputerowych Smile to GG rządzi, tylko nie z szatą graficzną 7.0
WMP
Ja z komuikatorów to uwielbaim AQQ. Oto kilka rzeczy o nim:

AQQ daje Ci niesamowite możliwości.
Instalując AQQ nie tracisz znajomych z GG, Tlenu, ICQ czy WP-Kontaktu, zachowujesz swoje numery! Sprawdź co zyskujesz instalując nasz komunikator!

Nieograniczony kontakt ze znajomymi!
Dzięki AQQ zyskujesz możliwość kontaktu nie tylko z osobami połączonymi przez AQQ, ale z osobami korzystającymi z innych komunikatorów, takich jak GG, Tlen, ICQ i WP-Kontakt. Jeśli dotychczas korzystałeś np. z GG lub ICQ możesz łatwo importować swoje dotychczasowe kontakty prosto do AQQ. Utrzymuj kontakt ze znajomymi spoza sieci, poprzez SMSy (do każdej sieci GSM w Polsce i wielu na świecie) lub poprzez e-mail. Dzięki syntezie mowy przychodzące wiadomości będzie ci czytał miły, wysokiej jakości głos.

Unikalne funkcje multimedialne!
AQQ daję ci ogromne możliwości multimedialne. Możesz przeprowadzać nie tylko rozmowy tekstowe, ale i głosowe, video-konferencje, czaty w sieci AQQ i GG, możesz dołączać do wiadomości tekstowych emotki, tunsy, AQQ posiada wbudowany player Video z edytorem napisów. Zawiera też możliwość czytania przychodzących wiadomości ludzkim głosem. Również każdy film który posiada napisy może być odczytany przez lektora.

Wygląd, który możesz modyfikować!
W AQQ możesz zmienić każdą widoczną w programie ikonkę. Dostępne paczki ikonek całkowicie zmienią wygląd programu. Oczywiście są też skórki, całe mnóstwo - które jeszcze bardziej dostosują wygląd AQQ do twoich potrzeb.

Jnne ciekawe funkcje!
Transfer plików pozwoli ci wymieniać się danymi z twoimi znajomymi. Możesz stworzyć własną wizytówkę zawierającą twoje zdjęcie, które będzie widoczne na liście kontaktów twoich znajomych w sieci AQQ! AQQ posiada też funkcje Vlepek dzięki której możesz szybko wlejać do swojej wiadomości różne, śmieszne teksty.

Dodatkowe pluginy!
AQQ posiada mnóstwo ciekawych pluginów takich jak, Player Video, Oragnizer, czy Program TV. Możesz np. zaznaczyć swoje ulubione pozycje w programie TV a dzięki Organizerowi AQQ przypomni ci o nich o odpowiedniej porze. Video Player posiada lektora, playlistę, edytor napisów, wyszukiwarkę napisów do filmów oraz tekstów piosnek. Możesz też stworzyć prosto własny plugin.

Jeszcze więcej AQQ!
Nie sposób wymienić wszystkich zalet AQQ. Najlepiej samemu zainstalować nasz komunikator i samemu przekonać się o jego wartości. Pamiętajcie, AQQ jest całkowicie darmowe!

To samo mozna przeczytać na www.aqq.wapster.pl (musiałem troszke punktów nabić bo format sie szykuje)
skoczek_2002
Nie lubie takich wodtrysków do gg się już przyzwyczaiłem...
Kudlaty
a ja tez wole AQQ jak WMP... AQQ jest po tysiąc kroć lepsze... Razz wiec spróbujcie... zobaczycie... a dopiero potem wypowiadajcie sie... na początku dziwnie mi sie obsługiwało to AQQ ale potem to człowieku... AQQ jest po tysiąc kroć lepsze od GG... do AQQ mozna wszystko bez problemu strworzyć... no i jeszcze jakby tego było mało... za używanie AQQ dostajesz wapstery... Razz Very Happy
WMP
Kudlaty wrote:
a ja tez wole AQQ jak WMP... AQQ jest po tysiąc kroć lepsze... Razz wiec spróbujcie... zobaczycie... a dopiero potem wypowiadajcie sie... na początku dziwnie mi sie obsługiwało to AQQ ale potem to człowieku... AQQ jest po tysiąc kroć lepsze od GG... do AQQ mozna wszystko bez problemu strworzyć... no i jeszcze jakby tego było mało... za używanie AQQ dostajesz wapstery... Razz Very Happy

możesz zarzucić sowjim aqq? (numerem)
Timczak
Gg jest dziurawe jak ser. To pierwszy powód dlaczego wole tlena i AQQ. Ostatnio zaciekawił mnie program Google. To nowy komunikator ciekawe jek się sprawdzi. Ja lubie Firefoxa. Lubie gry np .Twierdza Ennemy Teritory Soldat Razz i Helebrath
Coyote~
A ja lubię Photoshopa 7 i GoldWave...
Z gier głównie rtsy w stylu Red Alert, Earth 2140, Age of Empires, Polanie 2...
gecko
Najlepsze są narzędzia przydatne, proste i wygodne. Dlatego używam Photoshop CS 2, 3ds MAX 6, Firefox, TheBAT!, Total Commander, Foobar2000, notatnik (jedyny program który ZAWSZE działa Razz ).

Próbowałem innych odpowiedników (Photoshop -> The GIMP, Firefox -> Opera, etc) ale to właśnie te aplikacje przypadły mi najbardziej do gustu. Zresztą za bardzo sie do nich przyzwyczaiłem by je zmienić Razz
v3nd0r
photoshop a the gimp... Napewno masz licencje na photoshopa wiec to tlumaczy dlaczego go uzywasz Razz

Oczywisice ja wole gimpa bo nie trzeba za niego placic... ff tez lubie :>
WMP
ja widze tylko Photoshopa i nic pozatym
skoczek_2002
Ostatnio dorwałem super środowisko programistyczne... PHP Designer... Bomba...
WMP
Opisz te program troszeczke. Masz mozliwosc 2.5 dostać ak opiszesz gróbiej i może kogoś zaciekawi
skoczek_2002
Wyjaśniam, to środowisko obsługuje z tego co pamietam 10 języków programowania... Posiada Manager Projektów... Plus posiada bazę tagów itp... Koloruje składnie... Jeśli zaczynamy nawias on już zaczyna... Jeśli wpiszemy np. Class, to on zrobi już nawiasik... Mi się w każdym razie podoba...
WMP
Ja jednak wole pająka
Dr4goN
Z programów: StarForge, Scmdraft(edytory map do SC). Z gier: SC(BW).
WMP
Opiszesz programy?
Postman
Total Comander, Overnet 0.52 Adobe Photoshop, InfranView, Wolfenstein Enemy Territory.
skoczek_2002
Hmmm... Ostatnio dołączyło Mu...
Kudlaty
bardziej proponuje knight online... Razz dużo lepsze od mu...
www.knightonlineworld.com
WMP
Co to te mu i Knight Online? Systmy gier online?
skoczek_2002
MMORPGi...
Muonline przynajmniej na SP2 chodzi, a KO nie...
grumman
MU to takie diablo (izometryczna platformowko-nawalanka z elementami rozwoju postaci) tylko ze online, a co do Knight-a jest podobny do mu i diablo z ta roznica ze knight jest o wiele bardziej rozbudowany i jest w 3D. Knight mnie sie niepodobal. braki w zangielszczeniu (zarowno MU i Knight sa produkcji daleko wschodniej z wszechobecnymi krzaczkami) a pozatym wolno sie zdobywa doswiadczenie i gra sie szybko nudzi. najlepsze w mu sa prywatne serwery tam jest fajna nawalanka kiedy exp jest mnozony 2000 razy. kiedy jest sie najsilniejszym na serwie i jedynie adminin i GM-i moga cie zalatwic. mozna sie troszke rozladowac
WMP
lol, nawalanki online. Pierwszy raz słysze. Ale na stronei tego knighta podoba mi się grafa
skoczek_2002
Nooo... Wtedy fajnie jest....
grumman
jesli chodzi o Knighta to faktycznie stronka jest ladnie zrobiona ale reszta juz niewyglada tak efektownie. jedyne co naprawde bylo zajebiste w grze to skala (wymiary) i odwzorowanie jej w swiecie gry. kiedy jest sie takim czlowieczkiem 1,80 m wzrostu i stanie sie kolo takiego potworka ktory ma prawie 7 m ??!!?!?!?!?!? to jest dopiero roznica. a sa i wieksze.

ale jak ktos chce sobie pomlucic to mu i prywatne serwy sa najlepsze. bo global to juz porazka
Kudlaty
a ja tam bardziej wole knight... ja polecam knight online... jest według mnie dużo lepszy... bo chyba nie chodzi o grafe tylko o grywalność... Razz
skoczek_2002
Właśnie mu tym właśnie wygrywa... W nim jest mnóstwo możliwości... Ja szkole swojego Dark Wizarda... Kupa roboty... Ciągle idę w party rżnąć Stone Golemy...
WMP
lol, moze zagram w tego Knighta
Cult
Pajączek, Notepad++ ,EditPlus 2 , Krasnal
ACDsee, Photoshop
Opera, Firefox, Thunderbird
Emule, BeerShare, Filizilla, Total Commander, FlashGet
Winamp Very Happy

To chyba wszystkie najczęściej używane przezemnie programy. Myślę że wszystkie są dobrze znane.
skoczek_2002
Chyba Notepad+ a nie Notepad++... ??
Cult
Chyba wiem lepiej od ciebie co mam zainstalowane na kompie ~~
Kudlaty
a ja od dzis gram w Knight online z moją córeczką... Very Happy
skoczek_2002
KO z córeczką ?? To ty żonaty jesteś... To rzeczywiście się starzejesz i lubisz w dodatku ****** ...
Kudlaty
nie jestem zonaty... moja córeczka ma 16 lat... (ja mam 1Cool i mówie wam... każdy tatuś pragnie takiej córeczki... Very Happy
Camel
No po prostu Firefox, bez dwóch zdań Smile
Potem Thunderbird, nieśmiertelny i niezastąpiony Winamp...
I to tyle, reszta przychodzi, odchodzi, przemija...
mtx
winamp, avant, może coś jeszcze? hmmmm. pomyślę
ChesterB
FF, Thunderbird, Macromedia Flash MX2004, Macromedia Dreamweaver MX2004, Paint Shop Pro 9, DC++, P2M, SmartFTP

Very Happy
Kudlaty
z gier to opowieści barda... Razz
skoczek_2002
Bard ??
Cult
skoczek słyszałeś kiedyś o google?? Taka fajna wyszukiwarka, mówie ci skorzystaj www.google.pl
Camel
Jest jeszcze jedna taka - www.yahoo.com, tam też coś możesz znaleść Wink

fallco
nie on poprostu lubi spamowac Smile

ja tam lubie korzystac z FF, Macromedia pakiet MX 2004, winamp, thebat! Smile
cos
FF, e-mule plus, AQQ, Foobar oraz Kaspersky
skoczek_2002
Lubię sobie pospamować, a ci wszyscy którzy mi napisali, żebym skorzystał z wyszukiwarki... To niech pomyślą tymi swojimi móżdżkami, że mam wbudowany Toolbar Google plus torrents...
cos
tak się przyzwyczaiłem do ff, że jak ostatnio przeglądałem gazetę televizyjną w poszukiwaniu opisu filmu to przyłapałem się na tym, że chciałbym sobie wcisnąć ctrl+f i wpisać nazwę Laughing Very Happy powaga
kochanek
oczywście ze notatnik badz cokolwiek do edycji tekstowej i kalkulator
bicomet , opera
ChesterB
Proszę o usunięcie posty, napisały sie 2 pod rząd Sad
skoczek_2002
Cos widzisz, każdy używa tej opcji... Jest bardzo przydatna... Każdy jej używa...
ChesterB
skoczek_2002 wrote:
Lubię sobie pospamować, a ci wszyscy którzy mi napisali, żebym skorzystał z wyszukiwarki... To niech pomyślą tymi swojimi móżdżkami, że mam wbudowany Toolbar Google plus torrents...

buahahaha Laughing najpierw rusz swoim

skoczek_2002 wrote:
swojimi

żeby nie było OT:

używam jeszcze avast!, notatnik oczywiście Very Happy oraz apache'a
skoczek_2002
Cos widzisz, każdy używa tej opcji... Jest bardzo przydatna... Każdy jej używa...
cos
skoczek_2002 wrote:

nawet po odejęciu Frih$ spmaujesz Question nie nauczyło cię to nieczego Question poza tym ja nie pisałem, że ja jestem taki wspaniały, bo wiem jak się włączas szukajkę w firefoxie. w sumie to jedno słowo podsumuje twój post, a mianowicie lol Laughing
skoczek_2002
cos wrote:
skoczek_2002 wrote:

nawet po odejęciu Frih$ spmaujesz Question nie nauczyło cię to nieczego Question poza tym ja nie pisałem, że ja jestem taki wspaniały, bo wiem jak się włączas szukajkę w firefoxie. w sumie to jedno słowo podsumuje twój post, a mianowicie lol Laughing

Przyznaj się, że to też jest spam...
Camel
Shocked
Skoczek, zmieniła Ci się ranga przy nicku Wink
To ten kolejny awans o którym wspominałeś ?
Czyli jak się dojdzie do 1000 postów to masz Baned i zaczynasz zbierać punkty od początku Razz
Nieźle...
A żeby nie było to off topic... - od dawna używam oKalendarza, świetny polski programik.
A tak z innej beczki: jakiego programu do pakowania używacie?
Ja po wielu próbach wreszcie osiadłem spokojnie na IZArc.
Ale może jest jakaś ciekawa alternatywa (generalnie większość oferuje bardzo podobne parametry).
ChesterB
hmm fajna ta ranga Smile

do pakowania/rozpakowywania używam WinRar'a i to mi całkowicie wystarcza Smile
Camel
ChesterB wrote:
do pakowania/rozpakowywania używam WinRar'a i to mi całkowicie wystarcza

Wiem, sam uzywałem czas długi...
Chodzi mi bardziej o takie mniej znane, mniej popularne programy (poza WinZip'em, WinRar'em, Power Archiver'em)...
knieja
Ja najbardziej lubie (czytaj naczesciej korzystam) Mozille Firefoxa, bowiem w zasadzie tylko ona mi jest do szczescia potrzebna.... W koncu przegladarka to najwazniejszy program dla kazdego internauty Wink. Nie bede wspominal oczywiscie o systemach operacyjnych, bo to chyba logiczne (a znajac zycie ktos by sie przyczepil;)) Nie bede sie rozpisywal na ten temat, bo pewnie wszyscy zapewne znaja, a jak nie to moze ktos juz tu pisal, a ja przeoczylem... Jesli zadna z opcji to niech sobie poszuka w necie...

Drugim prgramem bez ktorego obejsc sie nie moge jest jakis komunikator... Obojetnie jaki, byleby miec kontakt z ludnoscia Wink... Najbardziej jestem jednak przywiazany do gadu--gadu, ale tlena tez bardzo lubie.... Inne troche mniej, ale od biedy tez moga byc...

Jesli natomiast chodzi o gry to zawsze najchetniej wracam do DIABLO 2 - ta gre juz chyba wszyscy znaja wiec sie rozpisywal nie bede - gra nie jest zbyt rozbudowana, ale na BN milo sie gra, wiec polecam Wink
Frost
World of Warcraft i Warcraft 3 The frozen throne moje 2 ulubione gierki. W w3 gralem z 3 lata a w wow gram od roku i straszne nie podoba mi sie to ze sa tak wciagajace Smile
WMP
[quote="knieja"Ja najbardziej lubie (czytaj naczesciej korzystam) Mozille Firefoxa, bowiem w zasadzie tylko ona mi jest do szczescia potrzebna.... W koncu przegladarka to najwazniejszy program dla kazdego internauty Wink. Nie bede wspominal oczywiscie o systemach operacyjnych, bo to chyba logiczne (a znajac zycie ktos by sie przyczepil;)) Nie bede sie rozpisywal na ten temat, bo pewnie wszyscy zapewne znaja, a jak nie to moze ktos juz tu pisal, a ja przeoczylem... Jesli zadna z opcji to niech sobie poszuka w necie...

Drugim prgramem bez ktorego obejsc sie nie moge jest jakis komunikator... Obojetnie jaki, byleby miec kontakt z ludnoscia Wink... Najbardziej jestem jednak przywiazany do gadu--gadu, ale tlena tez bardzo lubie.... Inne troche mniej, ale od biedy tez moga byc...

Jesli natomiast chodzi o gry to zawsze najchetniej wracam do DIABLO 2 - ta gre juz chyba wszyscy znaja wiec sie rozpisywal nie bede - gra nie jest zbyt rozbudowana, ale na BN milo sie gra, wiec polecam Wink[/quote]

Ja tak samo, oprócz tego diablo 2
knieja
Ja dodam jeszcze, ze potrzebuje programiku w stylu dziendobry, albo cos podobnego co od razu (na dzien dobry Very Happy) wyswietla mi najwazniejsze informacje, pogode i jakis dowcip, na dobry humor.. Takie programiki uprzyjemniaja caly dzien i ulatwiaja zycie... Bo po co mam siedziec na portalach i szukac informacji, jak moge to zalatwic znacznie szybciej i wygodniej...
Camel
knieja wrote:
Ja dodam jeszcze, ze potrzebuje programiku w stylu dziendobry, albo cos podobnego co od razu (na dzien dobry Very Happy)

Całkiem ciekawa sprawa. Masz jakiś taki programik dobry?
FantiZ
No i czy mam pisać o grach, czy może o programach. Powinny moim zdaniem byc dwa oddzielne tematy, bo jeden i drugi wymaga duzo miejsca. Wymieniaąc liste programów, czy tez gier nic nie da się zrobic, bo nikogo sę nie przekona do tego, że one są fajne, dlatego też, ja jestem za szybkim rozgraniczeniem tych 2 pozycji i wtedy będzie mozna napisać to co naprawde konieczne do oceny gry czy programu. Teraz to nie ma sensu, bo ja musiałbym napisac tego takstu mniej wiecej na kilka stron, a wtedy nikt tego nie przeczyta, bo się zanudzi na smierc.
Jesli kos jest odpowiedzialny za wprowadzanie zmnian, to ja bardzo prosze o to, by pojawiły się te dwa tematy (gry i program) oddzielnie Smile
kofel
Moje ulubione progsy to GG oczywiście, E-Mule, Opera, Office 2003,Winamp, All Player. Również mam i ulubione gry np. Call of Duty 2, Wolfeinstein Enemy Territory, Empire Earth 2, Battlefield 2, PES 5(PRO EVOLUTION SOCCER 5), FIFA 2006
Executor
najlepsze jest UT i Vallheru, a raczej gry oparte na tym silniku Wink
odek
Moje ulubione programy to:
KDevelop do porgramowania w c, c++,php,java i kilkunastu innych językach.
QtDesinger do programowania w qt i tworzenia frontendów
Americas Army wypaśna darmowa gra
No i kadu, klient gg pod linuksa.
Cano
WMP wrote:
Gygy? a co to za program? Nigdy nie słyszałem

A uwielbiam jeszcze Emule Smile i Firefoxa

GyGy = GG = Gadu-Gadu = polski komunikator Razz

Ja glownie lubie gry, strzelaniny (CoD, CoD2, MoHAA, MoHAAS, MohAAB, BF1942, SW:RC i HL2 tez sa fajne), kiedys platwormowki (Rayman 2 Very Happy)m wyscigi (Lego Racers Very Happy, CMR) i strategie (Kozacy, SW:Galactic Battlegrounds). Nie lubie gier komercyjnych, tworzonych miesiac po hicie kinowym, autorzy takich produkcji robia je tylko dla pieniedzy. Prawdziwe gry powstaja latami i widac to w rozgrywce.
Programy oceniam na podstawie uch przydatnosci, funkcjonalnosci i niezawodnosci. Nie ma co ich tu wypisywac bo zaleznie co chcesz robic, jakis program jest do tego najlepszy - ale do odwarzania muzyki Winamp, komunikator GG, przegrywanie Nero, CloneCD, Alcohol, P2P BitComet.

Pzdr Cáno
NEO-GRYOK
Dla mnie liczy się grywalność przelotnie zazwyczaj gram w wszystko. Ale na niektórych tytułach zatrzymuje się dłużej tak jak na przykład kolejne części Ned For Speed, Anno, The Setlers itp Smile Ostatnio najczęściej można mnie spotkać grającego w MU Online Smile dla mnie fajna gierka bardzo wciągająca. Ale najbardziej oczekuje gry The Winter. Jestem fanem książek z serii Wiedźmin Andrzeja Sapkowskiego. Z ostatnich informacji wiem ze gra zostanie wydana w 2009 Razz, Ale myślę ze ekipa się postara i wypuści to trochę wcześniej Smile
Ceasar
Moją ulubiona jak dotychczas grą jest GTA: San Andreas. Po prostu cudna gra Smile, niezła grafika, duża ilość misji, i ciekawy klimat. To sprawia, że ta gra jest wyjątkowa. Jeszcze lubię serię gier Gothic, m.in. za doskonałą fabułę.

Pozdrawiam...
Seba222
No to ja tez sie pochwale Razz
Z programow, to najczesciej uzywam chyba Firefoxa i Thunderbirda.
Z gier, to niestety zbyt wiele na moim sprzecie nie ruszy, ale czasem lubie w klasyke pograc, czyli...

TRANSPORT TYCOON DELUXE

Ta gierca to chyba klasyka gier ekonomicznych, zadna inna nie miala i nie ma takiego klimatu - a wodotryski graficzne w nowych grach to tylko zabijaja klimat. Brakuje mi w niej tylko rozgrywki sieciowej po necie - wtedy to bylby odjazd kompletny.
Cano
Ceasar wrote:
Moją ulubiona jak dotychczas grą jest GTA: San Andreas. Po prostu cudna gra Smile, niezła grafika, duża ilość misji, i ciekawy klimat.

Nie wiem dlaczego ja nie mogę polubić tak popularnej i lubianej gry. Nie grałem we wcześniejsze części (mówię tu o częściach trójwymiarowych Very Happy) i kiedy zagrałem w wyczekiwane (główni przez moich kolegów) SA zawiodłem się początkowo na grafice. Później na tym, że nie naprawili tego, co jeszcze było w GTA1, czyli, że jak auto zniknie Ci z oczu to zamienia się w inne Very Happy. A najgorsze jest to, że nie można przełączyć na First Person Razz.

Seba222 wrote:
a wodotryski graficzne w nowych grach to tylko zabijaja klimat. Brakuje mi w niej tylko rozgrywki sieciowej po necie - wtedy to bylby odjazd kompletny.

No, ja nie zaryzykowałbym takiego stwierdzenie. Wodotryski Wink wręcz budują klimat! Ale nie klimat, że grasz w fajną grę, tylko, że wręcz przenosisz się w świat gry. Bo przy grafice wybitnie "komputerowej" mimo zajmowania się prblemami w grze, nie zapominasz, że musisz tylko klikać tu i tam i wtedy coś się stanie. Nie mam tu na mysli Twojej ulubionej gry, bo w ekonomicznych grafika odgrywa całkowicie drugorzędną rolę.

PS LOL, akurat w reklami po prawej wyświetliło mi się San Andreas do kupienia Razz.
Xaros
Ja najberdziej lubie photoshopa i 3ds maxa