Założyłem ten temat abyśmy tu wymieniali się opiniami i sugestiami (niekoniecznie fair ), jak najlepiej promować swoją witrynę w sieci??
Co robić aby wyszukiwarki to właśnie naszą stronę pokazywały najwyżej??
Może macie jakieś swoje patenty??
Ja, np. abyzwiększyć liczbę słów kluczowych, poniżej cąłej zawartości daję tekst składający się tylko se słów kluczowych w bardzo ciemnym kolorze ( kolor tła mam czarny, a tekst tego koloru co tło jest jak wiadomo zabroniony ).
ja zawsze lapalem triki ze strony searchenginees.pl duzo patentow tam bylo
Ja znam taki jeden, który zatrzymuje roboty, zeby więcej listowały stron... i promowały bardziej... Jak będę miał wolną chwilkę to odszukam ten skrypt i zapodam...
skoczek_2002 jak znajdziesz to zapodaj chetnie z niego skorzystam
fx z gory
Kurcze mele.... Nie mogę znaleść... Przede wszystkim zrobić krótkie urle...
| Arcio wrote: |
| ja zawsze lapalem triki ze strony searchenginees.pl duzo patentow tam bylo |
No pod tym linkiem niestety nic nie ma, stronka się nie chce otworzyć.
Nie macie innych adresów z tego typu trickami?? 
Proponuję przeczytanie TEGO poradnika dotyczącego pozycjonowania stron. Trochę stary, ale bardzo ciekawy
PS> Jest plik *.exe wykonany programem do robienia e-book'ów
No nie istnieje.... Ale podejrzewam, że chodziło o tego sajta B&W http://www.searchengines.com/
Ja raz próbowałem patentu z wpisywaniem wielokrotnie tych samych słów kluczowych do nagłówka:
| Code: |
| <META NAME="Keywords" CONTENT="..."> |
i co ciekawe, zadziałało.
lol dziwne ze pomogło. Kiedys był taki program ze sie miało otworzoną www na której była ramka i w tej rakce pokazywalo witryny które są zapisane do programu. I w ten o to sposób nabijało sie staty
Po co ?? 
a ja mysle ze najlepsza reklama strony jest tresc
i nic tego nie zmieni...
jak masz ten element ludzie sami przyjda i nie bedziesz narzekac na brak popularnosci...
| fallco wrote: |
a ja mysle ze najlepsza reklama strony jest tresc i nic tego nie zmieni...
jak masz ten element ludzie sami przyjda i nie bedziesz narzekac na brak popularnosci... |
No to według mnie źle myślisz.
Jak wykazują statystyki - połowa odwiedzin strony wpada na nią z wyszukiwarek, a tu niestety treść nie ma na tyle istotnej wagi, no chyba, że wystarcza Ci np 15- pozycja w wyszukiwarce ( ale kto Cię wtedy znajdzie ).
Liczy się także Link Popularity, odpowiednie dobranie słów kluczowych itp.
Owszem o ile się nie mylę, nowa wersja wyszukiwarek Net sprinta albo onetu opiera się głównie na treśći strony, ale to nie zmienia faktu, że prawie 90% rynku ma google, które już nie jest aż tak sprawiedliwe.
Reklama swojego site na innych forach. Czasochlonne to jest, ale czasami przynosi skutki niewielkie ale zawsze cos. Lepiej zajac sie pozycjonowaniem stron w najpopularnijszych wyszukiwarkach (google itp...)
Kurcze mele nie mogę wynaleść normalnej, ale dam zmodyfikowaną jutro wersje dla post-nuke...
Pozycjonowanie to bardzo ciężka praca a efekty tak odrazu nie przychodzą. Przedwszystkim zgłosić do najwiekszej liczby wyszukiwarek i katalogów. Dobrym pomysłem będzie Linkor:
http://www.linkor.pl/?rid=8010.
Pagerank można sprawdzić tutaj:
http://www.pagerank.net/pagerank-checker/
Linkor to niezbyt dobra alternatywa...
Ale przede wszystkim dobra i ciekawa stronka... [/code]
| Black & White wrote: |
| Arcio wrote: | | ja zawsze lapalem triki ze strony searchenginees.pl duzo patentow tam bylo |
No pod tym linkiem niestety nic nie ma, stronka się nie chce otworzyć.
Nie macie innych adresów z tego typu trickami??  |
Black&White przepraszam... błąd literowek.. adres to http://searchengines.pl najwiecej patentow idzie doszukac sie na tamtejszym forum
| skoczek_2002 wrote: |
| Ale po co ?? |
Chociażby o to żeby zwięększyć popularność swojej wiitryny.
Chyba wystarczający argumencik
Wiele stron i osób zajmuje się profesionalnie promowaniem nawet mało wartościowych stron więc po co nie wybić się z grona słabych i powalczyć o czołówkę.
Swją drogą jak dla mnie to jest przyjemne zajęcie, to poczucie wiatry we włosach i konkurencji