No i mnie tez wzielo na ogamowanie.
Universum 11 - sojusz RL - Republica Libera - posiadamy profesjonalna konstytucje i wladze - zapraszam (zwlaszcza powyzej 2500 punktow ale mozna negocjowac)
http://www.libera.frihost.net
Last edited by chorazy on Fri Jun 24, 2005 6:47 pm; edited 2 times in total
ostatnio duzo ludzi w to zaczyna grac moze tez sie namowie 
a ja zapraszam do sojuszu CT na uni17
fajny sojusz, rozwija sie z dnia na dzien.
Ja z kolei jestem w RL na Uni11 - ale prawde mowiac to coraz mniej mi sie to cale Ogame podoba - strasznie to wolno sie toczy i w ogole - nie wiem czy przez to ze mam sesje i malo czasu - ale jakies takie ... zaczyna mnie nudzic - nie wiem ile jeszcze to potrwa 
Gra coraz bardziej popularna -www.seldon.xt.pl stronka mojego sojuszu na uni 5.
odwoluje to co napisalem wczesniej - coraz bardziej sie wkrecam - wolno to trwa ale jakos leci - rozwijam sie. Zaczynaja sie wakacje i neta bede mial - bedzie dobrze.
OGame to niby nudna gra w przeglądarce internetowej a naprawde wciąga!!
Szczególnie po udanych akcjach, bo po utracie całej floty miałem ochote rzucić kompem o ściane...
Ja tez gram na OGame !! Jest bardzo fajnie w naszym sojuszu RL - Republica Libera. Zapraszam nowych czlonkow!!
tez gram, jestem na uni 8 i sobie jakos radze, jeszcze zyje i prosperuje ale chyba niedlugo trza bedzie wstapic lub zalozyc sojusz bo samemu to nie ma zbyt duzej mozliwosci do rozwoju...
ja gram na Uni 1 i jeszcze nie narzekam
Kilka razy straciłem flotę, ale ciągnę dalej i pnę się w góre 
ja gralem niby fajne ale szybko mi sie znudzilo
Ja zaczalem grac przedwczoraj i musze powiedziec, ze puki co to mi sie bardzo podoba.. 
Prawdziwa jadka zaczyna się dopiero po miesiacu. A naprawde niebezpicznie jest wtedy gdy połowa ludu ma ksiezyce i nonstop skanuja cie falangi
Po kilku stratach floty naprawde mozna sie zniechecic :/
ale wtedy widać który gracz ma charakter i sie nie poddaje! grunt to miec sojusznikow anie w pojedynke probowac walczyc bo wtedy ma sie mierne szanse!
mi juz 3,5 miesiaca stuknelo... wcale nie nudzi
szkoda tylko ze wyjezdzam na dwa miesiace za dwa tygodnie
(( urlopikl trzeba bedzie wziac, albo komus zaufanemu konto powierzyc (ale to nie to samo jak sie siadzie pozniej)
Ta gra nudzi? Ludzie przestańcie. Wystarczy przetrwać najgorsze przez kilka tygodni a tak Was wciągnie, że zxapomnicie o czym innym. Gram na U12 i U17 i ciężko mi odchodzić od komputera nawet na kilka godzin. Wyjeżdżam na urlop na tydzień i żal będzie przestac grać. (oczywiście tylko przez ten tydzień)
brqsl
nie martw się bedzie dobrze napewno kogoś znajdziesz!
j agram od niecalego miesiaca i wcale mnie nie znudzila no moze troche zniechecili wrogowie, ale sie nie poddaje i odpowidam atakiem na atak...
ale bez sojuszu to ciezko dzie a nawet i w sojuszach trafiaja sie debile co swoich potrafia zaatakowac, ponoc przez "pomylke" tak z 5 razy... ale coz takie zycie...
Ktoś gra na UNI 4 / UNI 16 ?
Jak narazie idzie mi nie najgorzej.
Punkty 44328 (Miejsce 147 z 10676)
Wszystkich z uni 11 którzy mają powyrzej 10 000 pkt. zapraszam do sojuszu RL!!
Planuje także rozpocząć gre na uni 25. Może tam uda mi się wepchać do upragnionej top 100. 
A ja zapraszam wszystkich którzy grajana U12 do sojuszu Union.
Zaczałem dość późno więc mam tylko 25745 pkt i jestem na 380 miejscu.
Wystarczyło, że nie było mnie na ogame 5 dni i spadłem na 1124 miejsce.
Aktualnie jednak zajmuje 380!
Tak więc żeby grać w ta gre trzeba byc praktycznie codziennie obecny.
Wystarczy dłuzsza nieobecnosc i ktoś Cie najedzie i spadasz o kilkaset miejsc nawet.
Takie sa jednak uroki tej gry. A gra jest super 
Ja uważam że ogame jest STRASZNIE nudne... na początku jest nudno - ale myślałem że to sie zmieni . Zrobiłem sobie flote itd , odkryłem dużo rzeczy i dalej jest nudno . Uważam ze dużo lepsze są gry Vallherru.
NO niestety - nie mam juz ochoty na dluzsza gre - wiec rezygnuje - jesli ktos chce konto na Uni11 to sie prosze zglosic - nie mam czasu ani ochoty sledzic dluzej tej gry.
Fajna gra ale dla kogos kto ma duzo czasu - a ja nie mam wiec do zobaczenia gdziestam in the galaxy far far away.
Szkoda, szkoda.
Byłeś naprawde dobrym graczem!!
Niestety OGame rzeczywiście potrzebuje bardzo dużo czasu!
Ja sam mam właczony OGame w tle cały czas i co kilka minut sprawdzam co się dzieje.
Ta gra naprawde wciąga! Jeżeli tylko od czasu do czasu mamy jakiś mały sukces.
ja tez zaczalem w to grac ;] nie powiem jest klimat, duzo graczy po prostu super.
obecnie gram na uni 7 i 22.
gierka wypasiona tylko dużo czasu zabiera
(nie raz się nie śpi )
gram na uni 7
Ja też gram na ogame.pl na uni 15, 19 i 24
trochę dużo, ale mi się podoba
Pozdrawiam
gram na uni4 i dobrze mi idzie
| garbon wrote: |
| gram na uni4 i dobrze mi idzie |
Dominion Ci nie dopiekło ?
| nayrel wrote: |
| garbon wrote: | | gram na uni4 i dobrze mi idzie |
Dominion Ci nie dopiekło ? |
Jestem w Dominion;]
ja jestem razem z brqsl w CT na uni 17...w sumie jestem hotkot
zapraszam do sojuszu CT jakby co
pniemy sie caly czas w gore i jestesmy juz na zaszczytnym 20 miejscu
pozdro i zapraszam 
heheheh, ostatnio sie hardcore robi na Uni 19, nieldugo kolejni wilecy zaczna upadac 
Taa ja też zacząłem jakiś czas temu...
I w wpadłem po same uszy
Tak mnie wciągnęło że zarywam noce czasem... Wiadomo, nowej farmy trzeba poszukać, komuś pokazać swoją flotę itp.
Taaaaaaaa po stracenu ok 500 jednostek mozna sie wkur*** i to bardzo...
Znowu zaczynam od 2 tys a mialme prawie 4 
wszytsko z czasem sie nudzi, garlem w ogame ajkeis 4 tygdonie maielm okolo 10tys pkt, ale jakos nie amielm juz czasu. Albo chcie jak kto to woli, to nie ejst gra gdzie gra sie w nia 2 godziny, tu trzeba garc dlugo i poswiecac mase czasu, wiem cos o tym, w nocy sie nie spi i w ogole ;p ale coz jak grac to grac na calego, ale juz nie mam sily
ilez mozna, ale nie powiem przyjemna gra.
Jak ktoś gra na uni 8 to starajcie się do A IMG jest to akedamia sojuszu Img byłemm w nim ale musiałem przejść do A IMG poniewarz zwykłe img jest od 10 tys pkt. Ale i tak pomagają akademi Główny sojusz za jmuje 24 miejsce w ranikingu 
Ja gram na Uni 6 i 19.
Na 19 zapraszam do Sojusz Death Star.
Może narazie mamy mało punktów, ale rośniemy w siłę.
ja z bratem gramy na uni14 (ja pod nikiem Grumman). a od niedawna gramy rowniez na x-wars.pl. troche mniej dynamiczna za to bardziej rozbudowana ekonomicznie i technologicznie. calkiem fajna tylko rejestracja jest narazie zamknieta ale jak ktos zainteresowany to probowac codziennie bo moze odblokuja rejestracje. pozdro
a ja znowu zaczalem grac w ogame na uni 29... I anwet niezle mi idze... chyba znowu sie 'zakochalem' w ogame... Coz ta gra potrafi wciagac... Te nieprzespane noce... I wrescie jak sie kogos zezlomuje na ladny % to wedy jest satysfakcja, nie mozna tego opisac po prostu trzeba zagrac w ogame i zobaczyc jak to jest... Nie poddawac sie po pierwszym lepszym zlomowaniu tylko grac dalej i wtedy zezlomowac naszego agresora ktory nas zezlomowal :> to jest dopiero cos :DDD
i o to chodzi....
Jak ja kocham zezłomować... Gram obecnie na uni 6...
ja gram obecnie na uniach :
u16
u19
u24
u29
u30
i jeszcze na dwóch uniach na wlłoskim ogame
www.ogame.it
u8
u11
| Quote: |
mój nick to GKH |
A ja zaczalem po dlugiej przerwie na uni31,ale nie wiem jak tam dlugo pociagne bo nie ma nadzoru Go i SGO czyli kazdy robi co chce 
to jest super gra. zapraszam na uni 28 do Academy Band Of Brother (A.B.O.B). luba na uni 31 sojusz Central Ogame Soldiers (COS). do A.B.O.B przyjmujemy od 10 pkt. a do COS od zera, bo uni 31 ruszyło niedawno. zapraszam. a tak w ogóle to moim zdaniem ogame to fantastyczna gra. wciąga i na prawdę warto grać, bo gdy się coś osiąga to można mieć wielką satysfakcję. ZAPRASZAM
Ja zapraszam na uni 6 do sojuszu Dog Terror, a jak jesteś słaby to do akademi..
Hawranek jak coś to pisz podanie do M.S 
Albo do DOG TERROR... NAJLEPSZY SOJUSZ.... POCHODZI JESZCZE Z 1 UNI!! JEDEN Z NAJSTARSZYCH....
Uni 29 moje nowe kochanie
eh coz za gra, jestem w top 130
kocham ta gre
Zaprawszam do gry na ogame, nic lepszego nie znajdziecie, jesli jestescie nowi to polecam forum bo pozneij po pierwszym zlomowaniu przestaniecie grac
A mam takie male pytanko duzo spicie? bo jak ja gram w ogame to raczej sen to jest cos obcego
nie ma to jak atak o 2-4 w nocy
albo czasem o 6 gdzie flote wysyla sie o 4-5 gdzie wszyscy wracja z fsa
I pozniej dostaje czasem dziwne widomosci
dlaczego mnie zezlomowales
KOcham ta gre.
Ja też... Dlatego zbieram flotę i szukam farmy...
No ja też gram w ogame
na uni 16
nick: KAWKA
sojusz: ROSA.
jak jesteś bez sojuszu to zapraszam 
Ja też gram razem z brqsl na Uni17 w sojuszu CT. Naprawde polecam - nie jest to kolejny sojusz (w góre w statach za wszelką cenę) - naszym głównym celem jest wzajemna pomoc. Naprawde polecam
-------------UWAGA-----------------
Ja będę grał na unoversum 34 .
Niewiem kiedy startuje, ale jak coś to zapraszam
PRZEWIDYWANY TAG to [O.N.O]
jak coś to szukać mojego nicka
ps. nie ja jestem założycielem
GKH... FEAR, a nie O.N.O - to już jest chyba ustalone...
zapraszam na uni34, gdzie będzie grać ekipa z uni30 (nasza popisowa akcja -> pełne zgranie http://board.ogame.pl/thread.php?threadid=157939 )
narazie gram na uni30 i nie powiem, żeby mi szło źle - jak na mnie
sojusz F E A R
Ja ładuje na uni28 zapraszam wszystkich do sojuszu Rider, akademii najlepszego sojuszu na uni28. Zapraszam od 40 000 pkt.
39468 (Miejsce 896 z 8677)
Moje statsy, nie jest tak źle 186 OW to nawet spoko jest
.Poza tym robią mi się właśnie nanity na poziom 2
a niedługo będę kontynuował próby na księżyc.Gra zabiera dużo czasu, każdy prędzej czy później skończy grać, ja narazie mam czas to se jeszcze popykam, ale gra jest wypaśnia.I niech nikt nie ocenia gry po tygodniu grania, bo prawdziwa gra zaczyna sie dopiero w pożądnym sojuszu, z pożądną flotą.Później to już tylko naug
.W grze można poznać wiele osób, na GG 2/3 kontaktów to właśnie osoby poznane na ogame
.Osobiście nie znam lepszej gry on-line przez przeglądarke.Dla niektórych z OGame może konkurować the crims, ale jak dla mnie to jest zdeczka głupkowate.
Pozdro for all
I wesołych świąt
Grey
Ja gram na uni 30 i 5. Na uni 30 mam 38 punktow i jestem w sojuszu _DMS_. Jestesmy na 10. miejscu (kiedys bylismy na 3.
)
_DMS_ mówisz??
jeden pan na uni30 ostatnio stracił dzieki mnie i wlasnemu gapiostwu ponad 100 owiec
pozdrawiam
@vrooth
ten pan to z _DMS_ byl? Jesli tak to moze to byl Viking? 
ja dopiero zaczynam tu grę [11 pkt:D
]
i stworzyłem Sojusz dla takich graczy jak ja - UZP - Unia Zjednoczonych Planet - gram na Univerxum 12, strona Sojuszu to www.senat-uzp.be , pozdrawiam i zapraszam
Gralem, ale grac juz raczej nie bede - za duzo czasu na to potrzeba
Gralem na U31 - niestety jakis BUG User mnie rozjechal. Bylem w TOP700, a mnie gosc z TOP100 rozwalkowal amia taka, ze grajac normalnie nie mial szans takiej uzbierac. Ech, ale w sumie dobrze, bo bym za duzo na gre stracil czasu 
Kwaki: Vikinga widziałem... no ale troche daleko mam do niego...
popytaj się u siebie, może ktoś się przyzna... ale wątpie...
o ile pamiętam, to ów pan groził mi wojną i że nie da mi spokoju itd. -> standart
ale od tygodnia nie dał znaku życia...
Poczciwe stare dobre Ogame. Hehe.
Kiedys sie grało no ale teraz nie ma czasu, dużo innych spraw na głowie sie ma
Może kiedyś się wróci 
@vrooth juz chyba wiem :] byles w FEAR, a ostatnio Pan Permanentny z FEAR zezlomowal Dobrego
Wiec ty pewnie jestes Pan Permanentny
Zgadlem?
| Kwaki wrote: |
@vrooth juz chyba wiem :] byles w FEAR, a ostatnio Pan Permanentny z FEAR zezlomowal Dobrego Wiec ty pewnie jestes Pan Permanentny Zgadlem? |
ej no chyba takiez rzeczy na PW, a nie zasmiecac forum 
w ogame grałem długo, ale że poświęcałem mu zbyt dużo czasu przestawełm. ogólnie jest to świetna gra i gdyby nie to, że trzeba przy niej dużo i długo siedzieć nadal bym w nią grał. polecam wszystkim, którym czasu nie szkoda 
gkh witam cie lolku
grasz na uni 29 bo juz nie wide twojego nicka
_darcnet_: nie szkoda czasu, pieknie to ujales, ogame to straszny pozeracz czasu
, i w sumie nci sie tam nie robi ale caly dzien ci leci przy ogame... i nic innego nie robisz.
dokładnie v3nd0r. ogame to jest naprawdę genialna gra
szkoda tylko, ze mimo wszystko żeby się liczyć trza duż farmić (ale to jest największy urok tej gry
)
Mi ostatnio poszło ponad 200 OWiec
heh, miałem 57% na moona i nie powstał, no ale cóż nie przejąłem się tym bardzo i gram dalej
. Kiedyś nadejdzie ta wiekopomna chwila w której skończe z ogame
Ale narazie jeszcze pociupie...
Dla zainteresowanych oto RW w którym straciłem flote: http://ogame283.de/game/bericht.php?session=edc887c81f07&bericht=18956126
To RW znajduje się również w starciach tytanów
z czego jestem dumny. Okazało się, że zostałem tytanem 
| Grey wrote: |
Mi ostatnio poszło ponad 200 OWiec heh, miałem 57% na moona i nie powstał, no ale cóż nie przejąłem się tym bardzo i gram dalej . Kiedyś nadejdzie ta wiekopomna chwila w której skończe z ogame Ale narazie jeszcze pociupie...
Dla zainteresowanych oto RW w którym straciłem flote: http://ogame283.de/game/bericht.php?session=edc887c81f07&bericht=18956126
To RW znajduje się również w starciach tytanów z czego jestem dumny. Okazało się, że zostałem tytanem  |
nie dawaj linka z ogame
bo i tak nie zadziala 
www.ogame.com.br
zapraszam na brazylijskie ogame uni 3 sojusz N.T.W
Moim zdaniem gra na brazylijskim ogame jest bezsensu. Inny jezyk, mi byloby sie trudno przyzwyczaic. Na forum nie mozna pogodac. No bo jak? Mozna RW jakos tam odczytac
Wogole BR kojarza mi sie z noobkami 
Daj spokuj gdzie sie rozjeze to zielen i co ja mam farmic ;/
może wogóle zbierzmy, jakie ogame są... ja kojarze tylko tyle...
- polskie
- niemieckie
- angielskie
- włoskie
- rosyjskie
- tureckie
- słowackie
- brazylijskie
jestes jeszce holenderski,francuskie, ale po co zbierac te ogame? czyzby jakas ekipa miala sie zebrac i w spolnie zagrac na jakims uni?
Chco watpie zeby to bylo mozliwe , z tych ludzi co sa tutaj bo odrazu zaczna sie klotnie kto ma zalozyc sojusz i w ogole
wwiec chyba anwet nie warto
W suie z gkh moge sie dogadac bo go dluzej znam
gralismy kiedys.
Jak by tak mialo byc nie wiem czy bym gral jestem zmeczony 2 kontami jednoe top 5 a drugie 700 chyba:P
| Kwaki wrote: |
| Wogole BR kojarza mi sie z noobkami :P |
a mnie z noobkami kojarzą się polakery, którzy sądzą że wszystkie rozumy pozjadali.
rasizm na tym forum będzie tępiony bezlitośnie, więc save your mouth for mentos.
| rasizm na tym forum będzie tępiony bezlitośnie |
Linijka wyżej:
a mnie z noobkami kojarzą się polakery
|
To nie jest rasizm antypolski?
--
| którzy sądzą że wszystkie rozumy pozjadali |
Sory Arin ale przez całą moją obesność na forum wydajw mi sie, że ty Ty się tak zachowujesz...
Ogame
nigdy nie wkładałem więcej czasu w tą kosmiczną gierkę ale teraz coś zacząłem odwiedzać moją planetę
. Uniwersum 30 -> Sojusz "OZON" ->Planeta "Lost" -> Nick "Sayid"
Zacząłem od nowa, więc, jak co to nie atakować
. Pkt na razie 55 
| darczeku wrote: |
| Quote: | a mnie z noobkami kojarzą się polakery
|
To nie jest rasizm antypolski? |
http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=55814
| Quote: | | którzy sądzą że wszystkie rozumy pozjadali |
Sory Arin ale przez całą moją obesność na forum wydajw mi sie, że ty Ty się tak zachowujesz...
|
masz prawo mieć swoje zdanie - nic mi do tego tak długo, aż nie będę słyszał rasistowkich wstawek. koniec tematu.
cheers,
Arin.
Może nie bierzmy tak tego do serca, ale naprawde Polacy w sprawie internetu i komputera to debeściaki, przykład: gram często w cs'a na różnych serwach zagranicznych i okazuje się, że w top15 często znajdują się Polacy, a nawet nie tyle co w top15 co w top 3. Poza tym kto rozszyfrował Enigme podczas drugiej wojny światowej? no kto? Polacy rzecz jasna
.Kto sterował sondą kosmiczną na marsie? Polak...no sami widzicie, Polacy są super dobźi
.Mówie to ale nie jako rasista ale jako patriota dumny z narodu
! Ale dość tego, bo jeśli temat skończony to pozwólcie, że zamilnke
(coś mi html nie działa
ale nie chce mi się bawić z tymi cytatami
)
Pozdro
Grey
Popieram Greya i zapraszam jeszcze raz na ogame brazylijskie.
On topic:
dzisiaj w nocy stracilem cala flote (ponad 200 Ow, 14k punktow) przez moja nieuwage
Off Topic:
@Grey - co do Polakow debesciakow o wpisz sobie w goolach fraze "dlaczego polacy są narodem wybranym" 
był juz polski sojusz na uni38.de
miał 100 członków i rozpadł się po tygodniu 
radzę zapoznać się ze słownikiem języka polskiego
dobźi
dobzi
dobry(-rzy)
Nie wiem jak ty funkcjonujesz w Sieci skoro tak rażą Ciebie wszystkie błędy. Forum służy to wyrażania własnych opinii a nie do tego aby wyszukiwać w swoich i cudzych wypowiedziach błędów ortograficznych.
Nie wiem jak ty funkcjonujesz w Sieci skoro tak rażą Ciebie wszystkie błędy. Forum służy to wyrażania własnych opinii a nie do tego aby wyszukiwać w swoich i cudzych wypowiedziach błędów ortograficznych. |
jeśli ty uważasz, że to, ze zwróciłem uwagę jednej osobie to znaczy, że rażą mnei wszystkie błędy, to współczuję ci
orty, style i inetrpunkcyjne z reuły wbaczam
w sumie to nigdy nikomu nie zwracam uwagi, bo już się raczej przyzywacziłem, ale ten to we mnie po prostu pierdolnął
to nie jest takizwykły błąd tylko neiznajmość polskiego języka 
| inetrpunkcyjne z reuły wbaczam |
nie dziwię Ci się
-
| ale ten to we mnie po prostu pierdolnął to nie jest takizwykły błąd tylko neiznajmość polskiego języka |
Człowieku walnij się w łeb. Twoja polszczyzna , rzeczywiście piękna
Zanim cos napiszesz pomyśl n razy.
| Quote: | | inetrpunkcyjne z reuły wbaczam |
nie dziwię Ci się |
ja też się sobie ni dziwię
| ale ten to we mnie po prostu pierdolnął to nie jest taki zwykły błąd tylko niwznajmość polskiego języka |
| dareczku wrote: |
Człowieku walnij się w łeb. Twoja polszczyzna , rzeczywiście piękna  |
każdy czasem mocniejszego słowa używa
| dareczku wrote: |
| Zanim cos napiszesz pomyśl n razy. |
staram się. wiem, że nie zawsze to robię, ale się staram 
MOże mi ktos powiedzieć o co w tej grze chodzi?? Chętnie bym w nia zagrała...
| PaLa_PL wrote: |
| MOże mi ktos powiedzieć o co w tej grze chodzi?? Chętnie bym w nia zagrała... |
budujesz kosmiczne imperium:)
Wejdz sobie na forum OGame.
oftop: PaLa_PL -> czy ty przypadkiem nie założył(eś)aś 2 konta? Jeśli tak wydaje mi się, że jest to niezgodne z regulaminem...
| oftop: PaLa_PL -> czy ty przypadkiem nie założył(eś)aś 2 konta? Jeśli tak wydaje mi się, że jest to niezgodne z regulaminem... |
Zarejestrowałam się dzisiaj. Kiedys pewien kolega założył forum właśnie tutaj [tzn z koncowka frih.net] i byłam tam zalogowana jako PaLa, ale sądzę że to nie ma zwiazku z tym forum....
| PaLa_PL wrote: |
| Quote: | | oftop: PaLa_PL -> czy ty przypadkiem nie założył(eś)aś 2 konta? Jeśli tak wydaje mi się, że jest to niezgodne z regulaminem... |
Zarejestrowałam się dzisiaj. Kiedys pewien kolega założył forum właśnie tutaj [tzn z koncowka frih.net] i byłam tam zalogowana jako PaLa, ale sądzę że to nie ma zwiazku z tym forum.... |
hmm...zobaczymy. W końcu panowie admini moga wszystko sprawdzić po adresie IP 
NO TO MOŻE JEDEN TUTORIAL DLA FRIHOST UŻYTKOWNIKÓW
SAM ODKRYŁEM SYSTEM , MOŻE
KOLONIZACJA :
X:48:1;3;5;7;9;11;13;15
na współrzędnych parzystych kolonizuj pozycje nieparzyste
X:49:2;4;6;8;10;12;14
na współrzędnych nieparzystych kolonizuj pozycje parzyste
te cyfry to przyklad do skapowania tekstu
X:XX3:4-ponad 250 pol
NA UNI 16 mam takie kolonie
178
239
294
278
239
193
319

NA UNI WŁOSKIEJ :
12000 km ( XX/ 144 spazi ) [2:11:6]
17760 km ( XX/ 315 spazi ) [3:373:4]
14280 km ( XX/ 203 spazi ) [3:373:6]
16920 km ( XX/ 286 spazi ) [4373:4]
17880 km ( XX/ 319 spazi ) [5:373:4]
101 - na pozycji 14
86 - na pozycji 15 ( zostawiłem se ją do DEUTERU
)
199 - na pozycji 15
[/b]
A ja grałem na 16 uni ale tam mnie rozjechali że skończyłem i zaczołem przygode na 18 uni. I wiecie co ? Najlepiej to primo trafić na ludzi słabych, albo bardzo silnych tak że nie będą mogli Cię atakować. Powolutku rozbudowywać same kopalnie no i technologie szopiegowską. A dopiero potem wszystkoco się ma przez około miesiąc dzień w dzień wkładać wszystko co się ma w obrone! I nie wciskać się na chama w jakiś fest dobry sojusz n początku, bo nim się obejżycie a już będziecie mieli na głowie graczy z top 100. Założyć coś swojego z kolegami odczekać aż się trochę rozbudujecie, potem do szkółki. A gdy sami stwierdzicie że jesteś cie w pełni gotowi możecie ruszać w bój !!!
hehe totalny bezsens ladowac wszystko w obrone :] no ale kazdy gra tak jak uwaza
Ja osobicie gram juz chyba z 6miechow
Zostalem zezlomowany kilka razy, i teraz sie odbudowuje :]
Podstawa to kopalnie i badania na wysokim poziomie. Nie zwracalem na ta przewaznie zadnej uwagi dopuki nie dostalem pierwszego zloma.
Teraz jestem na miejscu na jakim jestem :] i powoli systematycznie pne sie w gore, mam teraz dobra sytuacje bo mam 2 moony wiec moja flota na FS'ie jest niewidoczna :]
A tak w ogole to polecam ta gierce, bardzo
mowie wam bardzo wciaga
z poczatku sam bylem sceptyczny ale pozniej wciagnelo mnie jak bagno 
Właśnie... Jak uzyskać moona? Wiem że musi być dużo surowców na polu zniszczeń, ale jak je tam zawieść? Codziennie dostaje raportów że jestem szpiegowany, chyba po 15, ale nikt mnie nie atakuje. Narazie stram się również pakować w bombowce. Mam nadzieje ża ktoś mnie zaatakuje i mi rozwali tą flote bo bardzo chce mieć księzyć. Wie ktoś może jeszcze w jakim stopniu mówią prawde te symulatory walk Ogame ? Bo mi wyszło że jak mnie koleś najedzie 400 Okrentami Wojennymi i 1 Gwiazda śmierci to mnie i tak nie zniszczy, a szanse na powstanie księżyca to tylko 33% :/
maksymalne szanse na powstanie księżyca to i tak 20% nawet jak jest więcej surowców
i twoja flota nie musi zostać zezłomowana. wogóle najlepiej sie zgadać z kumplem - on wysyła powiedzmy 400 lub więcej LM i już jakieś szanse są. potem jak sie nie uda to znowu i aż do skutku
pozdrawiam
Ta... najlepiej zbuduj sporo czegos taniego tzn. powiedzmy ... male transportowce :] albo Lekkie mysliwce, w SpeedSimie obilcz ile ich dokladnie potrzeba zeby bylo 20% szans powstania ksiezyca i pozostaw flote na noc
Oczywiscie nie ma gwarancji ze jak ktos cie zezlomuje to powstanie ksiezyc ! Czasami trzeba probowac kilka razy :/ Osobiscie mialem to szczescie ze dostalem 2 moony za pierwsza proba
Jezeli chodzi o symulatory walk, to znam tylko SpeedSim'a - nie wiem czy sa inne ale ten jest bardzo wiarygodny, wszystkie ataki jakie wykonuje obliczam w nim.
Heh, ostatnio neta
nie mialem i mnie
pojechali
straciłem bardzo dużo
myśle że sie znów obuduje
ps. stacje księżycowa lvl 6 se zbudowalem 
No fajnie. Ja flote zostawiam noc w noc. Nigdy nie robie fleet sava! I co? I nic.
A poza tym co to są te LM?? Mam SpeedSlima:) Przydałby mi się księżyc. Nie wiem dlaczego ale nikt, kompletnie nikt mnie nie atakuj:/ Może dopiero zbierają flote?? Hmm a to z tym kumplem to dobra idea 
Ja nawalam na Uni 5, juz od dawna, troche zdaje mi sie ze wybralem zle uni bo najsilniejszy koles ma ponad 2,5 miliona pkt i by byc w top 1500 trzeba miec ponad 60k pkt.
numer Universum nie ma znaczenia. Chociaż perzyznam że im numer niższy tym gracze bardziej doświadczeni. Ale na niektórych uni są cheat'erzy! Koleś po 1 dniu ma już ponad 100pkt. a po tygodniu ma wiecej niz kolesie z innych uniwersów na pierwszych miejscach więc trzeba uważać 
A gdzie tam, by to osiagnac nie potrzebne jets szukanie bugow. Wystarczy miec kumpli ponizej 5k pkt ktory wysla ci ile stam surowcow i np. bedizes zmial 100k metalu to juz jets 100pkt na koncie, proste.
No właśnie kumpli... A nie lepiej samemu ? Na 18 uni mam już ponad 52 tysiące punktów i nikt mi nic nie przesyłał, nikt mi nie dawał konta. Wprawdzie łapie sie tylko na 1200 miejsce(czy coś koło tego), lale mam satysfakcje że zrobiłem to sam. A kumple to mogą się przydać jak chcesz sojusz zrobić, bo sam siedzieć nie bedziesz, a im więcej ludzi tym chętniej inni dochodzą :d
Na stronie forum Ogame, można przeczytać o nowym uniwersum (35) które będzie otwarte w najbliższą środę o godzinie 12 00. Ja z kolegami postanowiłem zrobić swój sojusz właśnie na tym uniwersum. Więc gdyby ktoś chciał zagrać na 35 to zapraszam.
Zobacze jak mi pójdzie na 29 uni. Jak kumpel długo się nie bedzie pokazywał to wchodze na 35 uni. Podaj tylko nazwę sojuszu:) inik jakim będziesz sie w grze posługwał..
| Calemb wrote: |
| Właśnie... Jak uzyskać moona? Wiem że musi być dużo surowców na polu zniszczeń, ale jak je tam zawieść? Codziennie dostaje raportów że jestem szpiegowany, chyba po 15, ale nikt mnie nie atakuje. Narazie stram się również pakować w bombowce. Mam nadzieje ża ktoś mnie zaatakuje i mi rozwali tą flote bo bardzo chce mieć księzyć. Wie ktoś może jeszcze w jakim stopniu mówią prawde te symulatory walk Ogame ? Bo mi wyszło że jak mnie koleś najedzie 400 Okrentami Wojennymi i 1 Gwiazda śmierci to mnie i tak nie zniszczy, a szanse na powstanie księżyca to tylko 33% :/ |
Widac wlasnie jaki jestes dobry w to ogame...
Po co ktos mialby ciebie atakowac jezeli tomu sie nie oplaca?
jesli jestes w dobrym sojuszu poros kogos o zrobienie ci moon, tylko nie licz na to ze poleci na planete gdzie jest pelno obrony...
A po osttanie to radze przcezytac faq... Bo maxymalny mozliwy do uzyskania % na moon to 20%.. wiec chyba troche sie przeliczyles piszac tego posta.
A i daj twoj nick na ogame na uni 29
Mnie mzoesz sobie sprawidz w statsach mam taki sam nick jak na forum, mysle ze daleko nie bedziesz musial szukac.
Ogame staje sie bardzo duzą grą internetową. Pamietam jak jakis czas temu zaczynalem na najnowsym wtedy Universum 4
. Mialem ok 4k punktow ale zostalem rozbity przez sojusz.
numer Universum nie ma znaczenia. Chociaż perzyznam że im numer niższy tym gracze bardziej doświadczeni. Ale na niektórych uni są cheat'erzy! Koleś po 1 dniu ma już ponad 100pkt. a po tygodniu ma wiecej niz kolesie z innych uniwersów na pierwszych miejscach więc trzeba uważać  |
No i tu musze sie niestety nie zgodzic :] Co prawda masz racje jezeli chodzi o doswiadczenie graczy, jednak ze im starsze uni tym ciezej sie gra
Osobiscie jestem na UNI1 i powiem szczerze, ze trzeba bardzo uwazac. Chodzi mi tu glownie o flote, a wlasciwie jej rozmiary. Gralem krutko na uni29 ale zdawalo mi sie ze sa tam sami slabi gracze, za to na uni1 - nie wiem, ale tak jakos niektorzy budza moj respekt
Np. gracz kotek - pierwsze miejsce jako gracz, pierwsze miejsce jezeli chodzi o ilosc floty - poprostu wymiatacz
O ile pamietam to na jednym z jego RW puscil do ataku cos kolo 5000 OW i paredziesiaty tysiecy LM(nie pamietam ale cos kolo 60000-80000 - nie pamietam dokladnie) wiec... jak sami widzicie sa dosyc spore roznice miedzy roznymi uni.
(jak ktos wie ile kotek ma floty niech napisze
bo byc moze sie pomylilem albo mam stare info - w kazdym razie nadal jest na 1 miejscu:P)
Zeby byc na uni1 w TOP1500 trzeba miec na obecna chwile 85k pkt - tyle ma mniej wiecej gracz na 1500 miejscu.
W grę jescze nie grał, lecz coś mi się wydaje, ze chyba się skuszę, ze względu, iz piszą o niej na kilku forach, które odwiedzam, a także z tego względu, że gra w nią kilku moich rl mates.
Poszukuje ludzi do sojuszu na uni 30 i 31!!!
Minimum 10 000pkt, planowane miejsce w top100 !!!
Sojusz sie rozwija!!
Gram na universum 30, ale mam dopiero troche ponad 2k. pkt.:/ Ale jeśli można to się przyłącze. Staram się stawiac bardziej na rozwój kopalni dlatego jestem tak ze wszystkim w plecy, ale mam szpiegowską na 8 poziomie
Obrony nie mam w cale ale to na mój + bo jestem dla większosci słabym graczem i ni mogą mnie atakować 
| Xaros wrote: |
| A gdzie tam, by to osiagnac nie potrzebne jets szukanie bugow. Wystarczy miec kumpli ponizej 5k pkt ktory wysla ci ile stam surowcow i np. bedizes zmial 100k metalu to juz jets 100pkt na koncie, proste. |
słyszałeś może kiedyś o graczu z nickiem v o o o v
(nie wiem czy odpowiednia liczba "o") on zawsze rejestruje się na każdym nowym uni i po np tygodniu gry ma ok 100k pkt a nawet więcej. jego firmowym znakiem są ataki wyśnioną liczbą ow (np. 4458) z misją cheat. przecież na początku, w pierwszych dniach egzystowania uni, nikt surówki nie przesyła, bo nawet mt nie ma
zastanów się nad tym, co mówisz,
pis
ktos chce kupic mineralki? 
Fakt, sorki! Surówki na początku nie ma nikt, ale co do tych bugów to prawda. Wcale nie kwestjonuje, że można w tydzień zarobić dużo pkt. ale na uni 29(chyba) koleś na pierwszym miejscu mał 77 punktów, podczas gdy koleś na drugim miał dopiero 30. Czy to nie dziwne? Powiesz pewnie że ten na 2 mało gra. ale po jakimś czasie dalej tak było. Ten na pierwszym miał ponad sto tysięcy punktów, a ten na drugim 80k pkt.... Ja swoje wiem, niektórzy na bugach grają !!!!
Tak jak mówiłem... zrobiłem dziś swój sojusz na Uniwersum 35. Zapraszam wszystkich mój nick to Sir Neo a nazwa jak i tag sojuszu to BRACTWO. Zapraszam wszystkich
.
Ja wysłałem podanie na 35 uni. Narazie przęde cienko, ale to w końcu mój pierwszy dzień..... Mam nadzieje że mnie przyjmniesz. W podaniu zaznaczyłem, że jestem z forum. A tak w ogóle, ma ktoś inne sposoby na dobrą gre w Ogame? Ja przedstawiłem swój...
Nie ma jakiegos uniwersalnego sposobu. Fakt faktem trzeba duzo czasu spedzic przed kompem zeby sie czegos konkretnego dorobic, na poczatku najlepiej inwestowac w eco, jak najszybciej zapodac kolonie zeby zbierac surowke, no i potem to juz jak kto woli, isc we flote zeby atakowac i w ten sposob zdobywac surowke albo caly czas inwestowac z gospodarke, a dopiero potem budowac flote i farmic 
We flote można iść ale jak się nie popatrzy na kogo się jedzie, to podem można zwalic na siebie kłopoty..
no ja własnie zacząłem grać i powolutku sie wkręcam. na razie z braku czasu jestem w grze dosłonie na kilka minut, co by jedynie urgrade budynkow zrobić. na razie rozbudowuje kopalnie i elektrownie słoneczna, nastepnie mam zamiar wziąść sie za fabryke robotów, labolatorium i silos. magazyny w innym poxniejszym terminie.
jesli mozecie powiedzcie czy pomysł na taka rozbudowe jest dobry.
i jeszcze jedno czy po wybudowaniu budynków do kopalni do silosa z rakietami odkrywaja sie inne? czy tez zalezy to od aktualnie prowadzonych badań?
dzieki za ewentualna pomoc.
pozdrawiam
Wszystko co jest potrzebne do budowy budynkow czyli badania, poziom innych budynkow itd. masz w menu pozycja : "TECHNIKA" tam masz opisane wymagania.
| Fakt, sorki! Surówki na początku nie ma nikt, ale co do tych bugów to prawda. Wcale nie kwestjonuje, że można w tydzień zarobić dużo pkt. ale na uni 29(chyba) koleś na pierwszym miejscu mał 77 punktów, podczas gdy koleś na drugim miał dopiero 30. Czy to nie dziwne? Powiesz pewnie że ten na 2 mało gra. ale po jakimś czasie dalej tak było. Ten na pierwszym miał ponad sto tysięcy punktów, a ten na drugim 80k pkt.... Ja swoje wiem, niektórzy na bugach grają !!!! |
No i? Pamietam ta sytuacje... ten koles to voov, rejestruje sie na wszystkich uni, gra, gra, uzywa bugow i poznije go banuja, wiec w czym problem?
Najlepsza byla sytuacja na uni 33 gdzie przez pewien okres nie bylo GO ,tam dopiero sie samowolka zrobila, ale juz wszytsko wrocilo do normy.
To akurat nie był ten kolo, napewno. Jak można po tygodniu 2 tyg. istnieniauniwersum rozjeżdżać innych czterystoma OW? Szkoda równiez że następna gra zrobiła się komercyjna. Fakt autorom napewno potrzeba kasy, ale CI z komandorem mają większe mozliwości, a jak ktoś nie ma kasy to co0 ma zrobić? zawsze będzie z tyłu....
co do komandora, to się mylisz. co on daje więcej? mam go i powiem ci, że tylko z powodu zakładki imperium, gdzie widzę wszystkie planety, co na nich mam i co mogę wybudować, oraz ze względu na wiadomości. tyle, bo tak naprawdę to on gówno daje
Ale można dodatkowo ustawić listę budowy a to juz coś, bo tak to musisz siedzieć i klikać a tu wszystko leci samo...
Teraz była akcja, że można było na kilka dni za darmo uruchomić sobie Komandora, no i uruchomiłem.
W sumie z prawie żadnej modyfikacji nie korzystam.
Podgląd Imperium jest przydatny ale nie jest niezbędny.
Można się obyć bez tego.
W dodatku przez konto komandora mam dziwne uczucie burdelu w wiadomościach 
co do widomosci to mam takie samo zdanie... alfonsem nie ejstem
jakos to dla mnie takie nie czytelne... niktorzy moga powiedziec sa ladnie pogrupowane czy cos... ale mi i tak sie to nie usmiecha wole old school
Wiec do dziela :>
//kupie deuetr w kazdej ilosci... u29... oczywiscie rozsadne przeliczniki.
a ja powiem ze z perspektywy czasu, to jednak ogame bylo dosc nudna gra
wciagajaca ale strasznie monotonna
a poza tym ma jeden wieli minus: zzera za duzo czasu
dlatego ciesze sie ze od pol roku juz nie gram...
Czasu zbieraz dużo to fakt. Dobra koniec kłótni o komandora:)Gra ktoś na 18 universum może? albo na 30 ? Narazie biore urlop ale na 18 zapraszam do szkółki aWAR a na 30 do QD
zabiera za duzo czasu a wy ludzie macie jeszcze go zeby grac na 2 uni czy wiecej uni? ja bym nie wyrobil... jedno konto zstanowczo mi wystaczy
)))) w sumie top 50 zoobowiazuje
wiec nie zmona pozwolic sobie na gre na 2 uni :>>>>>>>
A ciekawi mnie czy ktorys juz z was keidys bana dosatla jesli tak to za co
Ja ajk na razie tylko bany rozdawalem, 1 czy 2 za probe pushu na mnie i za wulgrazymy tych drugich nie zlicze
Milo sie wtedy flotki zlomuje jak wiadomo ze koles nie ucieknie 
Urlop wziąłem:) Czy wy też macie taki problem jak ja? To znaczy po rejestracji na nowym universum próbuje się zalogować a tu mi wyskakują błędy że mam zmienić ustwienia IP-Check. Tylko, że żyby to zrobic trzeba się zalogować.....i tu się kółko zamyka. Musze prosić kolega, a żeby tego było mało, to musi byc kolega z poza mojej sieci bo inaczej też to samo wyświetla:/ Albo ten problem e-mailowy z onetem. pokazują to już dość długo i mówi że chcą ten problem załatwić a tu nic. Napisali by chociaż, że Onet nie chciał pomóc....
Z tego co wiem, żebyś mógł pogrzebać przy IP-Chck to musisz mieć zgode GO. Najlepiej wejdz na IRC-a i tam z nim wszystko załatwisz. A co do kont pocztowych, najlepsz jest na ta chwile Interia. Wszystkie maile dochodza i to krócej niż w 5 sekund. Pozdrawiam serdecznie.
A tak swoja droga, to gram na UNI 28 i 35 
Jak zgodne GO, że niby co ? Nie mam IRC(i sorki bo może głupi jestem ale nie wiem co to jest:/)Od kiedy dostałem konto na frihoście Ogame nagle przestał istnieć.... Robie teraz pełno grafiki na PhotoShopie, przygotowuje stronke...
Last edited by Calemb on Sat Feb 04, 2006 10:17 pm; edited 1 time in total
IRC to jest komunikator. Wejdz na forum OGame i tam wszystko bedziesz miał podane co i jak. Co do IP-Chck tak jak mówisz, musisz proscic kolege z poza sieci (to jest blokada na IP Twojej całej sieci) i żeby ja deaktywować musisz mieć zgode GO (Game Operator). Skoro nie możesz sie zalogować, wejdz na główna strone i tam poczukaj maila do Twojego GO i napisz mu co i jak. On napewno Ci rozwierze problem.
Sorrka za Off topa, ale gdzie moge znaleźć informacje jak mam tutaj poprosić o serwer?? Chciałbym jakoś po Polsku, ale nigdzie tego nie moge znaleźć. Z góry dzięki za odpowiedz i pozdrawiam serdecznie!!!
A tak w ogóle to jak ktos sierejestruje to powinien dostwać wszystko poukładane, a nie przez jakieś IRC sie konsultować!
Nie grałem ale dużo słyszałem dobrego. ale jakoś nie miałem odwagi zagrać a musze kiedyś zacząć lecz czas mi nie pozwala. ale cóż tam kiedyś zagram
Hmm sam testowałem różne gry zaczynając od vallheru i jego przeróbek, the crims, avathar a kończąc na ogame... Aktualnie czasami raz na ruski rok wejdę na avathar, ogame lub n a imperium i coś tam niby w to gram ale mnie takie gierki już nie kręcą.
Na uni 9 mam 8 k punktów na 44 mam z 50 ;]
Pozdrawiam.
A ja ostatnio pogrywam sobie na Ogame.pl, uniwersum nr 36. I musze się pochwalić, że na dzień dzisiejszy mieszczę się w TOP 700 - 800 z 1100 punktami
. Nie mam jakiegoś wielkiego doświadczenia w tej grze (jest to na razie najbardziej rozwinięta moja planeta), ale udaje mi się przeżyć
. Parę postów wcześniej pisałem, że będę grał, na 35 ale coś mi tam nie wyszło i zdecydowałem się nie grać na tym uniwersum. Za to sorki "Calemb". Pozdrawiam i zapraszam do sojuszu SHADOWS.
PS: Mój nick to xNEOx
Witam
A ja sobie ogamuje na uni 1 i powiem wam coś ciekawego o największym bugu na ogame
Widzicie bardzo dziwną rzeczą na ogame jest to że niektórzy potrafią zrobić 30 punktów w ciągu dnia na nowym uni ...
A tu znalazłem buga jak to możliwe
Wyobraźcie sobie że na kilka set kont server ogamowski dostaje szajby i daje na najbliższe zakładane konto po 5 kk materiałów... A co najzabawniejsze za to nie banują
Mi się też tak trafiło na uni 1 jakieś 2 miesiące temu.... I albo się nie zorientowali admini albo poprostu dali sobie spokój....
Oczywiście nicka nie podam z wiadomych względów... (Zawiść jest wśród nas
) 
| schizolo wrote: |
Witam
A ja sobie ogamuje na uni 1 i powiem wam coś ciekawego o największym bugu na ogame
Widzicie bardzo dziwną rzeczą na ogame jest to że niektórzy potrafią zrobić 30 punktów w ciągu dnia na nowym uni ...
A tu znalazłem buga jak to możliwe
Wyobraźcie sobie że na kilka set kont server ogamowski dostaje szajby i daje na najbliższe zakładane konto po 5 kk materiałów... A co najzabawniejsze za to nie banują
Mi się też tak trafiło na uni 1 jakieś 2 miesiące temu.... I albo się nie zorientowali admini albo poprostu dali sobie spokój....
Oczywiście nicka nie podam z wiadomych względów... (Zawiść jest wśród nas )  |
Tak tak, a swistak siedzi i zawija je w te sreberka... W zyciu nie slyszlem wiekszej bzduri niz ta tutaj...
To czemu robia tylko 30 pkt, dziennie skoro maja tak duzo surowcow ?
A jesli chodzi ci o sooby ktore robia 30pkt, na nowo otwartym uni gdzie wszyscy maja po 0 pkt, to uzywaja oni zupelnie innego BUG'a.
A to o czym ty mowisz jest po prostu smieszne, i jeszcze mowisz ze na nowo zalozonym koncie masz tyle surowcow dobre
Udowodnij nam to jakos... Jesli oczywiscie potrafisz.
A jak Ci to ma niby udowodnić? Przecież nie pokaże Ci ani wydruku ani niczego innego. Fakt może coś kręci i miesz, ale to co Ty mówisz jest śmieszne....
Ktoś gra na UNI 5
Mam 105k pkt i jestem w TOP 1300
sie troche usmialem jak przeczytalem o tym bugu co daje darmową surowke
cos malo przekonywujace to jest
( byc moze to i prawdą jest
)
jak cos to jestem na uni16 
OGAME to fajna gierka
Wogóle wszystkie gry na tym silniku są niezłe
Ogame stoi na silniku Vallheru albo innym opartym na licencji GNU? Jesli tak to można bardzo fajnie przestawić grę pod swoje potrzeby, klimat i stwrzyć coś naprawde fajnego.
A bo mało jest już takich gier
Za załapałem się ostatnio na galaxywars, ale jakoś mnie nie wciaga...
Nie to samo co Ogame...
Jak dla mnie za duzo czasu zżerają takie gierki, a przeciez jest jeszcze szkoła, praca, dziewczyna...
Tak ogame była dobrą gierką
Ale do czasu aż mi się znudziło robienie fleetsave'ów. No i dostałem po flocie. Ostatnio 2 tygodnie grałem w bitefight ale stwierdzam że ta gra to dopiero lipa.
Osobiście wszytskim polecam gierke www.travian.com
Osadzona w troche innych realiach ale już troche bardziej u-graficzniona
Też budujemy baze zbieramy surowce i budujemy armie. Ale nie jako jacyś gwiezdni imperatorzy ale jako władcy Wczesno średniowiecznych "plemion". Duża różnorodnośc w śród ras i w ogóle polecam wszytkim bardzo.
BUG to jest błąd gry a nie zaden cheat...
A pozatym na Ogame nie ma bugów
| Lochium wrote: |
| Ogame stoi na silniku Vallheru albo innym opartym na licencji GNU? Jesli tak to można bardzo fajnie przestawić grę pod swoje potrzeby, klimat i stwrzyć coś naprawde fajnego. |
Nie nie stety ogame nie jest na licencji ogolno dostepnej i nie mozna go pobrac tak jak silnika Gammers Fusion
Tak ogame była dobrą gierką Smile Ale do czasu aż mi się znudziło robienie fleetsave'ów. No i dostałem po flocie. Ostatnio 2 tygodnie grałem w bitefight ale stwierdzam że ta gra to dopiero lipa.
Osobiście wszytskim polecam gierke www.travian.com Smile Osadzona w troche innych realiach ale już troche bardziej u-graficzniona Smile Też budujemy baze zbieramy surowce i budujemy armie. Ale nie jako jacyś gwiezdni imperatorzy ale jako władcy Wczesno średniowiecznych "plemion". Duża różnorodnośc w śród ras i w ogóle polecam wszytkim bardzo. |
Na takie coś długo czekałem. Gra osadzona w świetnym klimacie, chociaż gdybym miał silnik na którym bazowana jest gra osadziłbym ją w klimacie początku XXw. i próbowałbym odworowywać konflikty ostatniego stulecia. A teraz nie pozostaje nic innego jak tylko grać!
Ogame ma swoj klimat i zadna inan gra go nie zastapi , nie ma to jak nie przespane noce. POlowania na wrogow ktorzy ciagle uciekaja, az wrescie po dniach / tydniach skanowan popelnia blad i wtedy dopiero jest satysfakcja z gry, nie ma nic porownywanego
Przed chwila zrobilem 273%
Jak na u29 to calkiem przyzoicie
az chce sie grac dalej chco jeszcze nie dawno byl kryzys. Ale tak to jest, trzeba umiec przystopowac i powrocic w dobrym stylu.
Ja tam definitywnie się odciąłem i nie mam zamiaru wracać.
Nawte nie próbuje bo pewnie znowu bym się wkręcił
Teraz katuje WoW i jestem szczęśliwy 
Nie ma to jak dwie wciagajace gierki WoW i Ogame hehe i wszystko jasne ...
A co to za gra WoW? Niesłyszałem jeszcze o niej? możecie podać adres stronki albo temat o niej założyć?
| A co to za gra WoW? Niesłyszałem jeszcze o niej? możecie podać adres stronki albo temat o niej założyć? |
No co ty Człowieku jaja sobie robisz czy co ?? O World of warcraft nie słyszałeś ?? Taka gra Blizzarda. MMORPG. Płaci się w niej co miesiąc lub dwa abonament. Napisz w Google World of warcraft to się dowiesz więcej.
Przepraszam czy ty jesteś z tej planety ??
AAA słyszałem kurcze tylko o takim skrócie jak WoW to jeszcze nie
Nawet kiedyś grałem ale to krutko io dawno temu 
lol
Nie rozumiem jak można w coś grać, a nie znać nazwy zwyczajowej
To tak jakby nie wiedzieć co to są "hirołsi"
A wiesz co to d2 
oGame jest żeczywiście cool nawet jak mi się znudziło i powiedziałem sobie że przestaje grać to i tak po tygodniu wróciłęm... Chociaż jak mnie jakiś %$#% skroił podczas nieobecności na 4KK materiałów to miałem ochotę rozwalić kompa siekierą albo go wysadzić
...Ale się na %$#% zemsciłem...
Ja juz pare napasci przezylem
teraz calkiem niezle mi idzie, chociaz ( co na pewno nie jest tylko moim problemem
) brakuje mi troche surowcow
wlasciwie gra sprowadza sie do tego ze jednego dnia odpalam ogame, buduje jakis budynek / wlaczam jakies badania ( niepotrzebne skreslic
) i wlasciwie nic wiecej danego dnia nie robie 
Co jest takiego w Ogame, że wszyscy w to rypią.. o co w ogóle chodzi? Czemu się wam to tak podoba??
Też gram na 11 universie. Gra fajna i rozbudowana ale może nieco znudzić czekanie na surowce albo nowy poziom budynków. Trzeba wchodzić kilka razy dziennie.
| mtx wrote: |
| Co jest takiego w Ogame, że wszyscy w to rypią.. o co w ogóle chodzi? Czemu się wam to tak podoba?? |
Bo ta gra niesamowicie uzaleznia
Po tym jak zaczniesz zlomowac innych nie mzoesz juz sie oderwac
Zarywasz nocki, po prostu cos pieknego, ta prosta, a jednak nie samowita grywalonosc
Do tego masa graczy, ktorzy tez chca byc na szczycie i zabawa sie kreci
Jedyna prawdziwa gra , ogame.pl ^^
Nie mów, że nie można się oderwać, bo można
Wiem to na własnym przykładzie
Włącz urlop i wejdź po 3 miechach to zobaczysz, że już nie będziesz miał ochoty grać. Bo nie będziesz miał już konta 
| oxwood wrote: |
Nie mów, że nie można się oderwać, bo można Wiem to na własnym przykładzie Włącz urlop i wejdź po 3 miechach to zobaczysz, że już nie będziesz miał ochoty grać. Bo nie będziesz miał już konta  |
Moze i mozna, ale dlaczego wlaczyles urlop? Pojechali mzoe cie?
czy cos innego. W ogame w sojuszu ma tylu wspalnialych ludzi ze az szkoda opuszczac go wiec wiesz... NIby mozna wlaczyc urlop ale ebdac w top 100 tpo mi sie nie usmiecha... bo za duza starta, niech sie chociaz surowce produkuja 
wziąłem urlop na wakacje, jak do roboty chodziłem, więc czasu nie było
Potem próbuje wejść po wakacjach, a tu zonk
Troszku szkoda było jak się było jednym z pierwszych, którzy wogóle zaczynali grać na PL
, ale z drugiej strony jakoś zaczęło mi się nudzić i miałem pretekst do zerwania całkowitego 
A mam pytanie konta na Ogame tak oficjalnie sie nie da sprzedać??
| A mam pytanie konta na Ogame tak oficjalnie sie nie da sprzedać?? |
oficjalnie raczej nie... tzn znajomy kiedys wystawil na alegro ale mu skasowali aukcjie
choc znam i takich ktorzy sprzedawali konta z top 100 i schodzily im za okolo 100zł... sam nie gram w ogame juz od ponad roku.. bylem w top 150 ale konta nie sprzedalem:P pozostawilem na pastwe losu
Czy ktoś mi wreszcie wyjaśni o co w tej grze chodzi, jakie są reguły itp??
Wyjaśnić można tylko w jeden sposób! Wejdź na www.ogame.pl 
Czy ktoś może chce konto na uni 27? nick MoM ok 19k pkt.
Ja w to gralem, dlugo mialem troche pkt jakies 70 k i akurat zachialo mi sie oszustwa, a wiec dostalem bana za multikonto na rok, wiec to mnie troche nauczylo ze nie warto oszukiwac, tylko dla wlasnych korzysci.
Ogolnie Ogame jest bardzo wciagajace, nie raz sam zaczynalem cos budowac wychodzilem na dwor i ustawialem budzik jezeli sie skonczylo budowac pierwsze to bieglem do domu i budowalem drugie, oczywiscie jak jeszcze nie bylo komandora
Pozdrawiam
Ja też w to grałem. Uzbierałem pare tysięcy punktów i trochę floty. Pewnego pechowego poranka ktoś zmiutł moją flotę. Przez to trochę się wkurzyłem ale grałem dalej. No ale znowu ktoś zniszczył moją armię. Teraz w ogame gra moja siostra które mówie co ma kupować. Ona nie rozumie że na początku gry trzeba szybko rozbudowac kompalnie itp. Ona chce budować stocznie i fabryke robotów
. A tak to faktycznie gra wciąga na maxa. Co prawda teraz gram w traviana ale do ogema wracam z miłą chęcią jednak ( a myślałem że ni wróce).
Ja najechałem na universum 18 50k pkt...długo, bardzo długo czekałem i zbierałem surowce na fabryke nanitów i w końcu udało się... Potem zająłem się własną modyfikacja Vallheru (zapraszam wejdźcie przed baner w podpisie) i tak na OGame brakło poprostu czasu. Należałem nawet do jednego z lepszych sojuszów, ale z wyżej wymienionych powodów oddałem konto kumplowi który się nieźle męczył i o ciągle jechali więc był zadowolony...
Po pewnym okresie gry nie złomuje się tylko dla złomu, złomuje się dla satyfakcji a rozwalnie bunkra też daje taka satysfakcjie! Po drugie jeśli ktoś ma bukier to zawyczaj ma flote po ktora kazdy przyleci predzej czy pozniej chocby nie wiem jaka ta osoba miała bukier!
Sojusze prowadza wojne i dla samej checi pojechania wroga mozna puscic rakity oczywiscie w kilka osob bo sa mniejsze straty oczywiscie zakladajac że ludzie nie sa pazerni na surowke choc niestety tak jest! Mysle ze chyba nikt nie buduje samej obrony bo gra szybko by sie znudzila!
Racja satysfakcja jest najwazniejsza, nawet nie pkt, ale to ze mozna komus pokazac ze jest sie lepszym od neigo. Zrobic jakas fajna zorganizowana akcje z sojuszem i o to chodzi. Niktorzy graja eko ale to jakis malo interesujace wydawac surowce na budynki zamiast na flota ktoerj mozna uzyc. Fakt ze mozna byc wyzej w statach ale po co
Satysfakcja ze zlomowan jest wieksza a jaka radocha
Gra sie dla przyjemosci a nie tylko dla statystyk 
Ja mam jeszcze taki problem z Ogamem.... Rejestruję się, odbieram hasło i się loguje i albo mnie wpuści i zaraz w Ustawieniach musze zmieniać opjce IP-check, albo mi od razu wywala, że mam przejść do ustawień i to zmienić tyle, że się nie da bo jest ta opcja!!!!
jaka opcja.
dezakywacja ip-check mzoe byc wymaga bo masz jakies problemy z laczem i czesto cie wyrzuca. Wiec o ile dobrze zrozumialem, co naspailes, to powinnienes dezaktywowac ip i wszytsko bedzie ladnie.
Chyba ze twoj problem zle zrozumialem, bo pisales cos z e dezaktywujesz i andal jest cos nie tak
Chodzi o to że jak wywala Ci ten błąd to do gry już Cię nie wpuszcza więc nie ma mozliwości zmienienia tego ustawienia!
A znacie space pioneers (czy jak to tam sie pisze) coś jak Ogame ale podobno troche lepsze. Nie pamietam jak sie ta stronka tylko nazywała bo to nie jest polskie. Sam nie gram w tego typu gry ale mój kolega gra i woli bardziej space pioneers
Grałem ale w ogame grałem przez pół roku wię teraz wszystko jest dla mnie tak do niego podobne, że po 2 dniach olewam sobie gre...
| Chodzi o to że jak wywala Ci ten błąd to do gry już Cię nie wpuszcza więc nie ma mozliwości zmienienia tego ustawienia! |
Przeciez mozesz sie zalogowac jeszcze raz co za problem, i sproboiwac jeszcze raz zmienic. A jesli andal to sie powtarza i jest faktycznie ze nie mzoesz tego zmienic, choc nie wiem jak mozna nie moc sie zalogowac to napisz do GO i przedstwa sytuacje napewno ci pomoze. W koncu od tego on jest wlasnie zeby pomagac.
jeśli GO zechce pomóc...
na u34 pierwszy GO sam grał, a jak ktos dorwal sie do jego koloni (sam byl dla mnie wiecznie zielony
), to potem nie szło z nim dyskutowac...
tak jest z GO, załatwisz z nimi cos, jak tylko bedą mieli ochotę...
Cóż najwyraźniej nikt mojego problemu nie zrozumiał tymczasem kumpel mi pomógł i tak sobie teraz na 38 universum pykam, ale postanowiłem nie nałogowo tylko tal lajtowo sobie to wziąść..... tylko czy sie tak da??
| ... ale postanowiłem nie nałogowo tylko tal lajtowo sobie to wziąść..... tylko czy sie tak da?? |
uwierz mi ze nie
jak juz sie wkrecisz w ogame to nie wyjdziesz
potem po paru dniach bez ogame czuje sie ... pustke w sercu 
| Cóż najwyraźniej nikt mojego problemu nie zrozumiał tymczasem kumpel mi pomógł i tak sobie teraz na 38 universum pykam, ale postanowiłem nie nałogowo tylko tal lajtowo sobie to wziąść..... tylko czy sie tak da?? |
A mianowicie jak towj kumpel rozwiazal twoj problem?
Kumpel wszedł na moje konto, tylko był z innej sieci i miał automatycznie inne IP, i sobie spokojnie wszedł na konto i odznaczył czy zaznaczył już dobrze nie wiem i włola!
Myslem ze cos fajniejszego zrobil... bo szczerze dalej nie rozumiem jak mozna sie anwet an chwile nie zalogowac na konto, zeby zmienic ta opcje... Bo nie podales zadnych komunikatow ktore masz...
Chyba ze chodzi tu o to ze dajesz rade sie zalogowac tylko na chwile... I wtedy juz cie wylogowuje. Problem mzoe lezec w tym ze korzystasz sie sieci osiedlowej i wiecej osob gra na tym uni co to i cie wylogowuje
Choc nie ejstem pewien czy to akurat to.
Ach koniec tej gadki
Kto jeszcze ma czas na nastepne uni niech gra 38
Zapraszam może strzelimy sobie sojusz :d A próbował ktoś grać w Ogame na innym niż Polski? Np na niemieckim czy cóś?
Ogame. Grało się w to (nałogowo) prawie 24/7. Nikt mnie nie mógł ubić. Miałem "zero" obrony to mnie atakowali. Ale bezskutecznie. najfajniej sie wałki robi ludziom. I księżyce za free dostaje. jak widze ze ktoś mnie bedzie za chwile skanował to ja flotę fru z planety ale surowce zostają on skanuje i patrze leci flota po surowce. Ja swoją zawruciołem i se czekam. Standardowo około 10 min przed dotarciem flot robi kolejny skan to ja Są flote fru z planety po skanie zawrotka i jak doaltuje to całą mu siekam i free księżyc jest przy dobrym wietrze. Smieszy mnie tyko, że niektóży mają po kilka razy 20 % szans na księżyc i nic a u mnie miałem 3 razy 4 % i 3 księżyce były. Ale nie gram bo sie gra znudziła. Teraz wolę se w GTA SA siekać innych graczy (zazwyczaj noobów, którzy strzelać nie umieją i krzyczą, że ktoś jest cheaterem bo oni mają zeza i nie potrafią go trafić).
Ach koniec tej gadki Kto jeszcze ma czas na nastepne uni niech gra 38 Zapraszam może strzelimy sobie sojusz :d A próbował ktoś grać w Ogame na innym niż Polski? Np na niemieckim czy cóś? |
gralem na holenderskim, franscukim i brazylijskim... ale byly to krotkie epizody, znudzilo mi sie tam, gralem jeszcze na wegierskim, bylem top 100 i dalem spokoj sobie
Dluzszy epizod byl na orgu, ta bylem top 70 i 300k pkt
Ale nie ma jak polskie ogame
te wyzwiska te dzieciaki po 10 lat