FRIHOST • FORUMS • FAQ • TOS • BLOGS • DIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

SQL

Kudlaty
hej... mam problem... potrzebuje pomocy.... chce zainstalować mod do forum... i mam napisane coś takiego
Code:
#
#-----[ SQL ]------------------------------------------
#

INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('allow_login_for_profile',1);

#

a ja nie wiem jak to zrobić... powiedzcie mi pokolei jak co trzeba zrobić... najlepiej na screenach lub jak małemu dziecku... dzięki wielkie...
Arcio
jesli masz to an tym serwerze poprostu zaloguj sie przez cpanel .. wejdz do phpmyadmin odszukaj tabele php_bbconfig
w nim odnajdz te klucze config_name oraz config_value i nadaj im wartosc ('allow_login_for_profile',1);
skoczek_2002
Albo jeśli jest plik SQL uruchom phpmyadmina i z zapytania sql wybierz wykonaj na podstawie pliku czy jakoś tak...
Kudlaty
hmmm sprawdze za chwile czy działa... Razz
skoczek_2002
I udało się ??
Kudlaty
tak juz wsztstko dziala jak należy... dzięki chłopaki... Very Happy
skoczek_2002
No to fajnie... Chorąży zamykaj...
Kudlaty
w sumie racja temat mozna oficjalnie zamknąć... Very Happy
problem rozwiązany... Razz
skoczek_2002
A jakiego moda nawiasem mówiąc instalowałeś ??
Kudlaty
to był mod do forum po to by nie zarejestorwany nie mógł sobie oglądać profili użytkowników... Razz
skoczek_2002
Aha... A ja się zastanawiam jak wgrać moda JA....
Kudlaty
a naczym polega ten mod?? bo nie słyszałem o takim... i gdzie go znalazłeś... podaj link... Very Happy
Black & White
Swoją drogą powinni zakazać na tym serwerze phpBB, przecież to forum jest tak niebezpieczne, że z poziomu forum można zaatakować serwer.
Timczak
Można zabezpieczyć serwer i forum. Trzeba się trochę postarać. mimo błędów phpbb2 jes najlepszym darmowym skryptem forum Smile
WMP
i tam, ja urzywam przema i nie ma tam (chyba) błędów
skoczek_2002
Są... Ma wszystkei niedoskonałości orginału... I tak wyjaśniam Ja to skrót moda Junior Admin... Znajdziesz go w downloadzie www.phpbb2.pl
Kudlaty
no no... nie powiem ciekawe modyfikacje tam znalazłem...
Thoro
Timczak wrote:
Można zabezpieczyć serwer i forum. Trzeba się trochę postarać. mimo błędów phpbb2 jes najlepszym darmowym skryptem forum Smile

Poco sie meczyc. Nie lepiej przejsc np na punBB, simplemahines albo cos innego?

Quote:
tam, ja urzywam przema i nie ma tam (chyba) błędów

W Przemie jest duzo zbednych bajerow...

Ps: Ja i tak uwielbiam IPB, mimo iz platne
Kudlaty
hmmm... IPB jest dostępne gdzies na torencie... Very Happy Razz
GKH
tez polecam by przemo Very Happy
WMP
Ludiz eja równeiż polecam przema, ale o cyzm jest ten temat, tak go dłuuugo ciagneicie?
Kudlaty
ten temat miał juz być zamknięty... a pozatym to temat o sql wiec przestańmy juz z tym co kto woli... :/
Chemik
a ja usiłuje ręcznie zainstalować phpBB ale mi cosik bazy danych nie wykrywa Laughing
jak ma to wyglądać Smile
Konfiguracja Bazy Danych

Server Bazy Danych / DSN:
Nazwa Bazy Danych:
Użytkownik Bazy Danych:
Hasło Bazy Danych:
Prefiks dla tabel w bazie danych:

w DNS ma być localhost ??

---
aha baze danych oczywiście utworzyłem w cpanelu Smile
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.