FRIHOST FORUMS SEARCH FAQ TOS BLOGS COMPETITIONS
You are invited to Log in or Register a free Frihost Account!


500 Internal Server Error





inphurno
i have this for all my sites hosted at frihost, is anyone else having these problems and are they related to the other outage posts that are at different places in the forum/ i saw many problems specific to php functions, mysql, email but i didn't hear anyone else complain about this. also as i can see the forum is up Very Happy but my site is not which is strange since i thought that the forum was on the same server as my sites were. so anyway i was wondering if this was something specific to the sites that i have or the rules or options that i use. any help on this would be great!

Inp
Bondings
Your subdomain seems to redirect to a domain and if I'm not mistaken the domain points to another server. Maybe it's a dns issue?

If your website is connecting to another website/server, then this won't work, but normally some kind of php error will be thrown.
inphurno
the 500 error was being caused by my htaccess file, not sure how a php upgrade would mess this up but has anyone one else had probs with this? i didnt troubleshoot much yet but i will look at which of my rules cause the prob right now...

about the connecting to another website/server prob, is that fixed yet? if not that would explain my prob with a rss feed that i use on my site Very Happy
inphurno
its this rule that seems to have cause all the problems in my site's htaccess:

ExpiresActive On

if i have this line the "500 Internal Server Error" is displayed

also my url rewrite rules don't seem to be working anymore, something basic like this:

rewriteCond %{HTTP_HOST} ^whatsyourimpact\.eu.org [NC]
rewriteRule ^(.*)$ http://www.whatsyourimpact.eu.org/$1 [R=301,L]

doesn't work and the page just keeps trying to load and eventually i get this:

"The connection has timed out" from Firefox

example:
http://www.whatsyourimpact.eu.org/index.php works fine
http://whatsyourimpact.eu.org/index.php doesn't load

in sites where i just took out the htaccess the none www url works, also i have custom 500 error pages setup in the htaccess so that another thing not working.
inphurno
any news on this?
inphurno
any help for this would be really appreciated
Bondings
I'm sorry for not responding earlier, but due to the server problems I was busy with a lot of other things.

I'll check out the mod_rewrite rule. There must be a way to make it work since on this website those rules are also used.
inphurno
ok thanks Bondings
Bondings
This is what I use for Frihost:
Code:
RewriteEngine On

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^frihost\.com$ [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://www.frihost.com/$1 [R=301,L]


So I assume you should use exactly the same thing, with the website replaced:
Code:
RewriteEngine On

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^whatsyourimpact\.eu\.org$ [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://www.whatsyourimpact.eu.org/$1 [R=301,L]


I'm currently trying it out, but the server is rather slow at the moment.
inphurno
did you have a chance to take a look at this one again Bondings? thanks in advance
Bondings
I'm sorry, I haven't had time yet; I was quite busy the last few days.
nil1511
Hi I notice that i am uploading with ftp
then only server 500 error come
Bondings
nil1511 wrote:
Hi I notice that i am uploading with ftp
then only server 500 error come

You don't even have a hosting account here yet. Confused
inphurno
this is the section in my htaccess file that seems to be causing the problem:

# Turn on Expires
ExpiresActive On
ExpiresDefault A172801
ExpiresByType image/gif A604800
ExpiresByType image/jpeg A604800
ExpiresByType image/jpg A604800
ExpiresByType image/png A604800
ExpiresByType text/css A604800
ExpiresByType application/x-shockwave-flash A172801
ExpiresByType text/javascript A604800
ExpiresByType application/javascript A604800
ExpiresByType application/x-javascript A604800

as soon as i have any directive for a file's expiry I get the 500 error whether its ExpiresActive On, Off or any of the other ones. hope this help Bondings to find the issue finally
Bondings
Maybe there needs to be a module installed that handles these things. There seems to exist a mod_expires. I'll check if it is installed on the server, and if it isn't try to install it.
inphurno
it seems that ErrorDocument isn't work either! i get this error:

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

using this url:

http://www.whatsyourimpact.eu.org/test.php

this is in my .htafile:

ErrorDocument 404 /error/notfound.php
inphurno
any news about this one?
cr3ativ3
inphurno wrote:
it seems that ErrorDocument isn't work either! i get this error:

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

using this url:

http://www.whatsyourimpact.eu.org/test.php

this is in my .htafile:

ErrorDocument 404 /error/notfound.php


It appears that http://www.whatsyourimpact.eu.org/error/notfound.php, either does not exist... Or if it does, and the page that loads when I visit that, is the same as the page that loads when you visit the "non-existent"
http://www.whatsyourimpact.eu.org/test.php, in which case what is the problem?

Seems like you simply are rewriting 404 errors to a page, that does not exist.
inphurno
my custom error pages are on the server were working before all the changes so I'm figuring this is a server config issue. Still need some assistance on this Smile
Bondings
I have installed mod_expires on the server. Please check if it works. My apologies about the delay.

About the error documents, that will have to wait for a while, sorry.
mikelll
Bondings wrote:
I have installed mod_expires on the server. Please check if it works. My apologies about the delay.

About the error documents, that will have to wait for a while, sorry.

I am on server 4 and still getting the "Internal Server Error"
Bondings
mikelll wrote:
Bondings wrote:
I have installed mod_expires on the server. Please check if it works. My apologies about the delay.

About the error documents, that will have to wait for a while, sorry.

I am on server 4 and still getting the "Internal Server Error"

I guess I'll have to install it on server 4 too, then. Smile
mikelll
Bondings wrote:
mikelll wrote:
Bondings wrote:
I have installed mod_expires on the server. Please check if it works. My apologies about the delay.

About the error documents, that will have to wait for a while, sorry.

I am on server 4 and still getting the "Internal Server Error"

I guess I'll have to install it on server 4 too, then. Smile
Cool! Let me
know when you do that!
inphurno
Hi Bondings, any news on getting the error documents back up and running? Also did you want me to make a new thread for this?
mikelll
Bondings wrote:
mikelll wrote:
Bondings wrote:
I have installed mod_expires on the server. Please check if it works. My apologies about the delay.

About the error documents, that will have to wait for a while, sorry.

I am on server 4 and still getting the "Internal Server Error"

I guess I'll have to install it on server 4 too, then. Smile

Hi Bondings!
Did you forgot me!? Very Happy
mikelll
hello...
Bondings
I have installed mod_expires on server 4. I'm sorry about the delay.

http://frihost.org/phpinfo.php
inphurno
Hi Bondings, any chance on getting the error documents back up and running on our server? I would also imagine that the there would be same problem on the others as well. thanks in advance
mikelll
Bondings wrote:
I have installed mod_expires on server 4. I'm sorry about the delay.

http://frihost.org/phpinfo.php

I still have the problem...maybe its another issue...
inphurno
i am getting tons of errors in the logs of our sites and this is not helping with the space problem we also have right now so anything you can do to help us would be great Smile please also let me know if you need my help for any testing!
Bondings
I don't really know what is causing these problems. I currently don't have the time for a full investigation unfortunately (sorry), in one month from now I will normally have more time and I'll try to fix it then. I hope this is ok for you?
inphurno
maybe you can give us a estimate on when this will be fixed? in april there was an update saying that the fix for this will "have to wait a while". after a couple of months can we have a better update on when this will be fixed?
Bondings
In 2 weeks.
inphurno
Thanks for this update Bondings!
inphurno
A few months have passed since the original post and still no news on getting the error documents back up and running... Any chance we can have this one fixed?
Related topics
500 Internal Server Error
500 Internal Server Error!
500 internal server error?
[help] 500 Internal Server Error server 1
Perl CGI 500 Internal Server Error
500 Internal Server Error
>.<!! 500 internal server error and things I can't exp
HTTP 500 - Internal server error in my frihost forum
500 Internal Server Error
[CLOSE PLEASE - SOLVED] 500 Internal Server Error
500 Internal Server Error
500- Internal Server Error - DONT START NEW THREADS
500 internal server error upon executing PHP file
500 Internal Server Error (please lock)
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Support and Web Hosting -> Web Hosting Support

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2011 Frihost, forums powered by phpBB.