FRIHOST • FORUMS • SEARCH • FAQ • TOS • BLOGS • COMPETITIONS
You are invited to Log in or Register a free Frihost Account!


Degelijk gps toestel





Bondings
Ik heb een TomTom IQ Routes XL (of zoiets) sinds een paar maanden. Ik heb hem al een tiental keer gebruikt. Ik ben er redelijk tevreden mee, de routes zijn meestal goed en zonder rare loops of recht in een veld, zoals ik met andere gps toestellen al heb gezien. En er zijn kaarten van bijna heel Europa, zelfs gedeeltelijk van Rusland. Dus voor op vakantie is dat prachtig.

Het enigste echte nadeel was dat hij een tijdje onbruikbaar was na het updaten (hij viel constant uit). Gelukkig werkte hij weer normaal na de volgende update. Een ander ding is dat het lastig is bij werken, hij wil er altijd terug naar toe, ook als je kilometers verder rijdt. Maar daar kun je niet echt veel aan doen. Voor de rest ben ik er erg tevreden mee.

Ik moet wel zeggen dat ze er veel geld voor vragen en vooral in die kaartupdate en andere maandelijke/jaarlijkse services. Ik gebruik die niet, maar ik vraag me wel af wat te doen na een paar jaar als er veel wegen veranderd zijn en de kaarten verouderd zijn.

Wat zijn jullie ervaringen met gps toestellen? En welke gebruiken jullie?
adri
Bondings wrote:
Ik gebruik die niet, maar ik vraag me wel af wat te doen na een paar jaar als er veel wegen veranderd zijn en de kaarten verouderd zijn.

In Belgi๋ veranderen de wegen toch niet zoveel, er komen er soms wel bij maar echt grote veranderingen (buiten kruispunten en sommige bruggen) zijn er toch niet meer. In ontwikkelingslanden kan dit wel anders zijn want daar worden dagelijks wegen bijgelegd...

Bondings wrote:
Wat zijn jullie ervaringen met gps toestellen? En welke gebruiken jullie?

Ik heb geen enkele ervaring met GPS toestellen en ben meer iemand die van kaarten houdt, hoe prehistorisch dit ook klinkt.


Adri
Marcuzzo
ik heb nog een TomTom go die ik een jaar of 3 geleden gekocht heb in de media markt van Maastricht.

het enige nadeel van tomtom is dat de kaarten niet gratis blijven.
en omdat ik toch minstens 1 keer per jaar naar mijn familie in Italie rij is dat toch handig.
zeker als ge weet dat in dat dorp de meeste straatjes 1 richting zijn... en op de koop toe elk jaar van richting veranderen.
en in het centrum van Milaan deed m ook ff gek, dan flipperde 'm tussen 2 straten in en wou m mij laten om rijden om terug uit te komen waar ik... was.
dit kwam heel waarschijnlijk door de hoge gebouwen en de radio, TV en andere golven het toestel
storen.

mijn vader had zich een medion GPS gekocht, mijn god, ik reed met de auto van mijn vader door Duitsland en dat ding zei, met de stem van een nederlandse vrouw, :"Heel lang de richting van de weg blijven volgen", en geen minuut later, op de Autobahn, tegen 180, zegt ze, "De 2e afslag van de rotonde nemen". HAHAHA Laughing

de volgende word een garmin, denk ik, ik heb een paar kameraden die er heel positief over praten.
Related topics
Mobile phone with GPS
Bluetooth GPS muis
GOOGLE EARTH EN LOS AUTOMOVILES
Automotive GPS
GPS on, Brain off
A-GPS is a new technology ?
iPhone GPS
Voetballer Francois Sterchele overleden
Quel GPS pour la voiture ?
iPhone GPS
iPhone vs other smartphones - GPS
OEM GPS in Lexus
Velocity via GPS
Google Maps GPS on smartphones, especially BlackBerry
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Dutch -> Computers en Techniek

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2011 Frihost, forums powered by phpBB.