FRIHOSTFORUMSSEARCHFAQTOSBLOGSCOMPETITIONS
You are invited to Log in or Register a free Frihost Account!


netbook liefst zonder OS of met een linux distro

Marcuzzo
deze morgen stond ik weer eens in de mediamarkt en vond er heel wat met XP home edition en zelfs eentje met windows 7 starter, deze laatste is volgens verschillende sites een serieuze tegenvaller.

Ik ben op zoek naar een kleine 10" netbook, liefst zonder OS of met een of andere linux distro erop.
weet iemand een winkel in Belgisch of Nederlands Limburg waar ze zulke speeltjes verkopen, en/of een webshop die aan huis leverd.

mvg
Marco
Bondings
Jammer genoeg gaat dit waarschijnlijk heel moeilijk te vinden zijn. Een jaar geleden was het nog helemaal anders en kwamen er zelfs ontzettend veel netbooks in België uit met Linux. Nu moet je er lang achter zoeken.

Heb je er al eens over nagedacht dat je de bijgeleverde/voorgeďnstalleerde Windows 7 niet moet gebruiken? Je kan er evengoed je favoriete Linux distributie op zetten, in dual boot of als enige OS.

Een Linux versie van dezelfde laptop is niet per se goedkoper voor jou, enkel de fabrikant moet Windows niet betalen. Als je het echt wil hebben met Linux, zou ik proberen op Amazon of gelijkaardig.
Gushe
Ik heb onlangs een Asus Eee 1101HA gekocht, deze had standaard WinXP Pro geďnstalleerd, maar ik heb er zelf een Win7 Ultimate op gezet, en dit draait echt perfect. (Wel 11"9) Smile
Marcuzzo
ik heb een tijdje geleden een Acer gezien in de carrefour hier in hasselt ik heb spijt dat ik m toen niet genomen had, t'was maar 150€ en er stond linux op.
was ik niet zo gehaast, belangrijker, was mijn vriendin niet zo gehaast.... had ik m zeker meegenomen.

die wat ik vandaag gezien had stond op 288€ met windows 7 starter, maar volgens verschillende sites is dat echt een gestripte versie:
portablegear.nl wrote:
In eerste instantie was er zelfs sprake van dat het in Windows 7 Starter niet mogelijk was om meer dan drie applicaties tegelijkertijd te draaien, maar deze restrictie heeft Microsoft later losgelaten. Toch zijn er verder ook nog veel restricties in deze versie. Zo is het onmogelijk om een andere wallpaper voor het bureaublad in te stellen. Daarnaast ontbreekt veel standaard Microsoft-software die in andere Windows (7)-pakketten wel te vinden, zoals Windows Media Center, Windows Media Player, Windows Desktop Manager en Remote Media Streaming (om content te streamen vanaf je desktop-PC).hier enkele links:
http://www.portablegear.nl/nieuws/7/49/10169/Windows_7_Starter_stelt_velen_teleur.htm
http://windows7center.com/news/is-windows-7-starter-edition-microsofts-dirty-trick/

Bondings wrote:
Heb je er al eens over nagedacht dat je de bijgeleverde/voorgeďnstalleerde Windows 7 niet moet gebruiken? Je kan er evengoed je favoriete Linux distributie op zetten, in dual boot of als enige OS.


ik ga deze avond wat op het internet snuffelen en als het de moeite waard is ga ik morgen vroeg direct naar de media markt, bedankt voor de tip. dat ik er zelf niet bij stil gestaan heb..


Gushe wrote:
k heb onlangs een Asus Eee 1101HA gekocht, deze had standaard WinXP Pro geďnstalleerd, maar ik heb er zelf een Win7 Ultimate op gezet, en dit draait echt perfect. (Wel 11"9) Smile

hebt ge daar geen problemen mee gehad? want ik heb ook gelezen dat de hardware niet echt compatibel was en/of dat het gewoon niet sterk genoeg was om de boel te trekken...
http://www.cio.com/article/490588/Windows_7_Ultimate_on_a_Netbook_See_How_it_Runs
alhoewel: http://tweakers.net/productreview/15108/asus-eee-pc-1101ha-zwart.html

ik ga nog wat rond kijken en zal morgen laten weten wat ik gedaan heb.
Marcuzzo
ik was gisteren voor broodbeleg in de carrfour en heb me laten verleiden.

ik heb er verschillende zien staan voor nog geen 200€ maar toen ik ze voor me had staan en zag hoe klein het toetsenbod was heb ik me bedacht, ik heb redelijk grote handen en heb soms al moeite met een gewoon toetsenbord.

bon, verderop zag ik ineens Laptops van eMachines, met win7 home premium, 250g HD, wel maar 2 gig aan ram, en t'is een x86 AMD processor... en dit voor geen 400€.

ik had iets van... doe maar 200gram milano salami en die laptop daar Laughing

het ziet er netjes uit, en het zeurt niet zo als mijn vader zijn Vista.

vanavond ga ik ubuntu erlangs installeren, kijken wat dat geeft
Related topics
own linux distro
Windows to Linux ( Vice Versa )
For very old computer: which linux distro to use?
How can I make a linux partition just using Disk Managment.
Which Linux distribution is the best?
Check this to find the right linux distro
Freespire- The new Linux distro from the Linspire stable
Linux Distro that is very similar with Windows XP
XP v/s Vista v/s Mac OS v/s Linux
Opvolger Vista
Linux distro comparison (Fedora vs. Mandriva vs. OpenSuse)
Linux distro comparison (Fedora vs. Mandriva vs. OpenSuse)
Wat te doen met een dode laptop?
What is the fastest, most fnctional and pretty Linux distro?
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Dutch -> Computers en Techniek

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2011 Frihost, forums powered by phpBB.