FRIHOSTFORUMSSEARCHFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Samotnosc

Nadin
Samotność... kwestia wyboru, czy jeden z największych problemów wspólczesnych ludzi?
Wielu ludzi twierdzi, że są samotni z własnego wyboru, moim zdaniem probują okłamywać samych siebie. Po prostu boją się przyznać, że zostali odrzuceni. Wiele jest rodzajów samotności: samotność z powodu rozstania z ukochaną osobą, samotność w tłumie, samotność z braku jakichkolwiek przyjaciół i podejrzewam, że mógłbym jeszcze tak wymieniać...
Nie wiem, czy ktoś nie poruszał już tego tematu, ale jestem ciekawy opinii innych, mniej lub bardziej doświadczonych..
Sachi
Osobom ambitnym bardzo łatwo nakręcić się na studia/pracę, tak żeby nie odczuwać braku drugiej połówki. Praca, nauka, troche dodatkowych zajec + przyjaciele i limit czasu zostal wykorzystany.
Choć nie uważam, by w głębi duszy nie odczuwały one potrzeby posiadania osoby, która powie im, że są wspaniałe, wszystko co robią jest doskonałe i dla kogoś są całym światem...
Mi by bardzo tego brakowało, dlatego wątpię czy chciałabym być samotna z wyboru. Gdyby nie ostatni podpunkt, to kto wie... Ale teraz to już... Wink

Było wiele momentów w życiu, kiedy myślałam poważnie nad samotnością. Na szczęście odpuściłam i jestem szczęśliwa Smile

Prawdę powiedziawszy "co dwie, to nie jedna" i uważam, że samotność z wyboru jest bardzo ciężką drogą. Życzę wszystkim osobom, które się na to zdecydują, by kiedyś, po jakimś czasie spotkały osobę, która zmieni ich sposób myślenia...