FRIHOSTFORUMSSEARCHFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Fajna gra ostatnio

mtx
Szukam jakiejś fajnej gry do pogrania. Polecicie coś?
Nolt
Batman: Arkham Asylum. Gra jest po prostu świetna, wciąga i kradnie strasznie czas. Pełna zagadek ukrytych przez E. Nigme, zbirów Jokera którzy chcą Ci policzyć zęby, szaleńców zamkniętych w samym Arkham, a kończąc na największych kryminalistów Gotham. W grze będzie okazja do skradania, główkowania a także klikania myszką aby wykonać combosy i odeprzeć atak wrogów. Jak dla mnie najlepsza gra wydana tego roku, i jedna z niewielu które na prawdę mnie zainteresowały Wink
jackill
Trine - tylko trzeba mieć grafikę z PhysX i ogólni dość mocny komputer, bo gra intensywnie wykorzystuje fizykę.

Quote:
Trine
System Requirements*
Intel CPU - Core 2 Duo T5800 2.0GHz
AMD CPU - Opteron Dual core 180
Nvidia Graphics Card - Geforce 6800 GS
ATI & Intel Graphics Card - Radeon X800 XT Platinum
RAM - 1 GB
Hard Disk Space - 1 GB
Direct X - 9

* System requirements displayed are based on recommended system requirements and should be used as a guide only.
splitu007
A jaki typ gier Cię interesuje?
Ja mogę polecić Ci mnóstwo strategii bo głównie w nie gram Smile
Europa Universalis (wszystkie części), Kozacy (też wszystkie części), i inne...
mtx
Europa mi przypadła do gustu (II część), a Kozacy.. chyba nie jarzę tej gry.. odpaliłam, ale jakoś.. nie przypadała mi do gustu..

lubię różne - właściwie dowolne.. i strzelanki, i strategie, i wyścigi, i wszystkie inne gatunki..
splitu007
Z Kozakami sprawa jest o tyle dziwna, że początek jest cholernie trudny - ale jak się zaweźmie to naprawdę gierka jest przednia. Gram w Wojny Napoleońskie (2 część), chodzi tutaj o kierowanie wojskiem. patrzysz na zasięg strzału swojego oddziału, i gdy będzie zielone naciskasz T, wtedy jest wystrzał. Strzał obniża morale wrogiego oddziału oraz robi dziury w szeregu. Sęk w tym aby dobrze wykorzystać strzał z muszkietów, walkę na bagnety, szarżę kawalerii oraz odpowiedno maszerować oddziałami. Trzeba kilka godzin poświęcić na samouczku dopiero gra nabiera piękna i aż problem się oderwać Smile

Polecam też gry RPG - serię Gothic, Wiedźmina (rodzima produkcja), miłośnikowi mocnej rozpierduchy polecam Painkillera. Tytułów jest mnóstwo wystarczy się zakręcić.

Polecam też Fable, naszą postać rozwijamy od małego aż do dziadka, naprawdę wciągająca gra. Z gatunku RPG, powinna przypaść Ci do gustu.

PS. W następny weekend możemy zagrać na multiplayerze w EU II. Nie wiem czy chodzi na pirackich wersjach, bo ja mam orginałkę. Napisz na pw, zgadamy się na gg, podam Ci numer. Jeśli tylko chcesz Smile
czarulit
O tak w Wiedźmina warto zagrać chociażby dla samych dialogów (zwłaszcza jak ktoś czytał Sapkowskiego). Od siebie dorzucę jeszcze Splinter Cell: Chaos Theory - godna uwagi gra akcji (jak i cała seria Splinter Cell). Ale i tak jak dla mnie najlepszą grą są i będą nieśmiertelni Heroes of Might and Magic III Wink.
b4r4t
A ja polecę Anno 1404 ... jak nie gram w gry tak ta mnie wciągnęła Smile
Poza tym dla szybkich rozgrywek sieciowych Company of Heroes (z dodatkiem kosztuje śmieszne pieniądze)
abikor
Wprawdzie ostatnio nie mam za bardzo czasu na gry, więc nie jestem w stanie z autopsji ocenić co obecnie byłoby niezłe, ale na podstawie ocen syna Wiedźmina można polecić z całą pewnością. Osobiście jestem zwolennikiem serii Fallout, choć część 3 raczej mnie zawiodła. Niezły jest STALKER lub seria Warhammer 40000. Najważniejsze jednak, to powinieneś określić typ / zakres zainteresowań, bo w poszczególnych kategoriach jest szereg ciekawych pozycji.
Porównując EU II i Kozacy - zdecydowanie jestem za Europa Universalis - ze względu na różnorodność zdarzeń można grać wielokrotnie w ten sam scenariusz a jednak inaczej.