FRIHOSTFORUMSSEARCHFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Skutery i motocykle. Lubisz? Znasz?

misioooo
Witam!
Zwracam się do was z takimi pytaniami:
1. Czy lubicie tematykę związaną z motocyklami i skuterami (tymi większymi, nie tylko motorowery!)?
2. Czy jesteście obeznani w w/w tematach?

Mam zamiar założyć tutaj serwis poświęcony właśnie jednośladom i chętnie się dowiem już teraz, przed poświęceniem mego czasu co chcielibyście tam znaleźć. Może jakieś nowości z rynku moto? Testy? Galerie zdjęć? A może po prostu jakieś podstawowe informacje, aby móc zacząć swoją przygodę z 2oo (dwoma kółkami)?

Chętnie poznam Wasze opinie. Również każda wskazówka się przyda co do samej formy serwisu. Planuję wordpressa postawić (bo tegoż już trochę znam). Zastanawiałem się też nad jakimś CMSem (np. Joomla), ale WP wydaje się odpowiedniejszy. No i nie bez znaczenia jest tu przyjacielskość WP w stosunku do googli Cool Po co mam marnować czas, skoro nikt tego czytał nie będzie? Jakie są wasze doświadczenia z budową serwisów, aby również googlebot sprawnie się z nimi zakumplował?

Pozdr - Paweł
czarulit
1. Dla mnie są to tylko zwykłe środki transportu. Nie przywiązuje do nich zbyt szczególnej uwagi, a co w związku z tym taka tematyka nie za bardzo mnie interesuje.
2. Tylko podstawowe zagadnienia. Jak już wyżej wspomniałem nie jak dla mnie nie jest to zbyt ciekawy temat, w związku z tym nie zgłębiałem swojej wiedzy z tej dziedziny.
gecko
1. Podobnie jak czarulit - dla mnie to tylko środki transportu...
2. Niewiele. Bardzo niewiele...

Wg mnie najlepsze byłyby testy praktyczne motorów oraz porady dla kupujących. No i zdjęcia, niekoniecznie galerie zdjęć. Może też dział ,,przepisy" i/lub/albo ,,bezpieczna jazda" z poradami, jak bezpieczniej jeździć...

I forum by się pewnie przydało.
abikor
Nie miałem w swoim życiu do czynienia z motocyklami, poza okazjonalnymi jazdami z sąsiadem w młodości. Wolę raczej śledzić GP F1 niż jednoślady, więc w temacie motocykli raczej nie pomogę.
misioooo
Gecko o bezpiecznej jeździe to można opasłe tomiska pisać - jak to się mawia: "Gdzie dziesięciu Polaków tam jedenaście opinii" Smile Jednak pomysł całkiem dobry (tematyka stylu jazdy i tym podobne tematy). Zaimplementuję jak tylko czas znajdę. Ostatnio tylko praca, praca i więcej pracy, a popołudniami... praca Sad

Ale nic tam - prędzej dorobię się "floty pojazdów" własnej (czyli 3-4 jednoślady).

Każdego kto w życiu nie jeździł na jednośladzie z silnikiem zachęcam do przejażdżki w mieście na jakimś skuterku 50ccm. Sporo znajomych tak zaczynało (włącznie ze mną) i z podejściem "to tylko środek transportu, aby w korkach tak nie stać autem i taniej było" i skończyło się... zamiłowaniem do jednośladów Twisted Evil Kto nigdy nie jeździł nie zrozumie. Kto jeździł - albo to polubi, albo nie (i wtedy będzie mógł śmiało powiedzieć "jeździłem, ale to nie dla mnie").
c'tair
Cóż, ja ostatnio zacząłem rozglądać się za czymś nieco większym, głównie z powodu tego, że za parę(naście) tygodni będę miał odłożone trochę kasy i myślałem co by tu sobie sprawić, coby się i przydało i cieszyło. Padło niejako na motocykl Razz, ale po pierwsze, nie mam prawka jeszcze, po drugie być może będę musiał znowu się przenieść, co będzie mnie kosztowało +- tyle co motocykl Confused, ale jaak nie teraz to później, przecież człowiek nigdy nie będzie za stary żeby się przejechać, nie?
No, a jak teraz nie pojeżdżę czymś sportowym to w przyszłości kupię sobie choppera może Razz

Co do serwisu to przydałyby się artykuły dla świeżych, początkujących albo w ogóle chcących, po to, żeby rozeznali się przynajmniej teoretycznie w temacie, a dla starszych wyjadaczy to może dział news oraz porządne forum?
misioooo
W forum nie mam czasu się "bawić" niestety i jest tego multum w internecie - jedne malutkie inne potężne i zrzeszające tysiące użytkowników jednośladów.

c'tair dlaczego motocykl? Nie lepiej duży skuter? Pojemność 250-650ccm chyba wystarczy? Skutery są dużo praktyczniejsze niż motocykle - można w garniturze pojechać i po wjechaniu w kałużę nadal mamy suche nogawki - na motocyklu niestety nie... Do tego schowek w skuterze dużym zwykle pomieści np. laptopa 15" i inne pierdołki - odpada konieczność targania wszędzie plecaka.