www.galaxywars.pl
graliście w to, jest to jedna z wielu alternatyw dla Ogame , ale według mnie bardzo udana
, zacząłem w to grać 3 tygodnie po starcie
w przeciwieństwie do Ogame tu liczy sie przede wszystkim gospodarka
można budować magazyny które zabezpieczają surowce przd grabierzą
ogulnie polecam, mimo ze już nie macie szans wbic sie do top 1000 
taaaa ale już na samym poczatku widzę, że koledzy z niemiec, którzy robili tą gierkę o polską wersję średnio się postarali.
"Ilość Gracze"
"Ilość Planety"
chodzi ci o błędy
sa ich tam tysiące
po poprzednim updatecie nie było żadnego , ale 3 tygodnie temu był kolejny UP który w żeczywistośći był DOWN
przywrócił stan z początku
A admin (andi) już od ponad miesiąca nie zagladał do gry 
Ale jak tam można konto założyć. Zawsze mi się staty serva tylko pokazują:/
trzea sie zameldować 
Zobacze bo ogame srednio mi sie podobalo
Ale moze ta gierka cos wniesie
Pozdro
Wolę ogame.pl .... Dostarcza więcej adrenalinki...
EEEE mi tam galaxywars sie bardziej podoba
a jak ktoś chce sie przesiaść z Ogame to odrazu mówie że ta gra wymaga zupełnie innej strategi 
Ogame.pl ma wiele zalet przede wszystkim to, że jest 1 mln ogamewców..
hehe ale Ogame chodzi już od lat a galaxywars od 2.5 miecha
a i na ogame jest masa uni a na galaxy tylko jedna
kiedyś było tam 25k użytkowników ale zostali już wycięci przez lepszych
Przetrwali najlepsi 
Galaxy Wars jest starszy od Ogame.pl był już wcześniej, to tylko jego reaktywacja.. Po pewnym czasie stracili wszystkich użytkowników...
Zgadza sie , choć nie miałem okazji grać w początkową wersje
tak czy inaczej polecam 
No, więc chyba wiadomo kto tu jest górą...
No pewnie
oGame górą 
hmmm... po pierwsze, takie gierki są do niczego ale to tylko moim zdaniem...
a jeśli juz to mysle ze lepsza byłaby ta bardziej znana czyli Ogame... ponieważ na ogame napewno znajdzie sie wiecej osób a jesli wiecej osob to lepsza zabawa... no i przecie w kupie siła... 
Noo... W końcu pojawili się ludzie oświeceni... 
tzreba by sprawdzic ale teraz ostrozniej bo ogame zjadlo mi ze 3 miechy 
co do konkurencji Ogame, to jestem współtwórcą jednej z nich
, jest to coś w stylu "Ogame w średniowieczu", narazie wciąż trwają prace, ale zapraszam za jakiś czas.
www.seltar.pl
Niezbyt to wygląda... Ja też piszę coś... tylko szukam programistów do pomocy...
Galaxywars jest lepsze , a co do ludzi na ogame to 80% z nich gra na kilku uniwersach naraz, więc to tylko sie tak wydaje że jest ich taka masa
Ano i ogame zrzera dużo czasu, bo wszystko sie dosyć szybko buduje
ale przyznam sie że ogame jest łaniejszą grą
i bardziej dopracowaną , tyle że szybko sie nudzi .....przynajmniej mi
(naprawde ciężko jest sie przenięś z galaxy na ogame ,
)
Eee... To statsy ilości użytkowników grających ogólnie... a razem na wszystkich uni jest tak z około 5 mln userów...
a czy graliscie w x-wars?? spadek po niemcach i ogame. tez bardziej rozbudowany gospdarczo niz ogame. a co do galaxywars to probowalem sie na poczatku zarejestrowac ale jakos nieszlo wiec poczekalem na x-wars.
co do produkcji niemcow to chyba jakas prawidlowosc sie ukazuje. z kazdym updatem jest coraz gorzej. teraz niedawno na x-wrs byl taki maly ofline ze az 2 dni nic nie szlo. a jak ruszylo to bank niedziala i raporty szpiegowskie nie dochodza. mozna ukryc istnienie calej galaktyki planet jednym kliknieciem. to co teraz sie dzieje to jakas bajka a wlasciwie horror.
podobnie jak z ebay-em albo "pomaranczem" (idea mogla zostac).
Grumman... kilka konkretów wyjaśnijmy... Ogame czasem zwala ale ogólnie chodzi...
A wogóle w X- warsie technologie są tak powolne... Ja po tygodniu miałem to co ja na ogame miałem po jednym dniu... Widać różnicę w dynamice ??
z tych trzech gier moim zdaniem Ogame jest najlepsze. W X-warsa pograłem może kilka dni i zrezygnowałem. Dziwne to wszystko tam było, a do tego wooolno sięwszystko budowałeo. Już GW było lepsze choć i tak nie dorasta do pięt Ogame
Może kiedyś wrócę do Ogame'a ale narazie przerwa 
Hehe jutro wskocze już do TOP 100 na galaxywars
a za ogame jakoś sie nie moge zabrać
mam konta na 8 uni. i z żadnego nie kożystam
---- ps. Galaxywars powraca do życia
admin wprowadził UPDATE
we środe
za tydznień następny
może jednak cosik z tego
bedzie
heh na ten trzea było czekać 3miechy 
a dla mnie gw jest najlepsze gdyby tak jeszcze andi sie nim zajal, a jak tak gadamy to sp jest lepsze od ogame bardzo podobne ale lepsze
Gorsze... Zero Nada Null...
Na jakiej podstawie mowisz ze SP gorsze?
Lepsze,wiecej statkow,mozesz wybrac 2 drogi(handlarz albo wojownik)
lepiej zorganizowane sojusze,nie ma bashu(tzn system sam blokuje ktorys tam atak) itp itd.
Ja w to nie gram,gralem,ale nie mam czasu na gry w ktorych trzeba co chcwile sprawdzac czy ktos nie leci,tak samo ogame.
| Quote: |
| gdyby tak jeszcze andi sie nim zajal |
andi już sie tym nie zajmuje
całą władze przejął fullcrum 
Wiem,wiem juz slyszalem,ale programowaniem zajmuje sie Adam.
No dzis byla ladna pozegnalna walka ammara na roganie.
Zobacz sobie 
Probowalem zaczac kiedys na galawywar, ale jakos hmm nie wiem. Moze dla tego ze w tym samym czsie garlem na ogame, w ogole bylem juz do niego przyzwaczajony i troche zmian , te ktore sa w galaxy wkurzaja czlowieka. Inna sprawa jest ze gra w 2 takich garch to jest hardkore, nawet gra na 2 uni to jest hardkore. oczywiscie zlezy od garcza, ale moje zdanie ejst takie ze jesli chce cos sie osiagnac nie nalezy grac na wiecej niz 2 uni, 2 uni to max
I mzoe dla tego nie chcialem zaczynac z galaxy war bo i po co ....
Galaxy Wars jest gorsze, gdyż po pierwsze, nie ma tego klimatu co ogame... Po co takie bzdury Ci ?? Bo lama jesteś ?? To prawo dżungli jest lepsze...
| No dzis byla ladna pozegnalna walka ammara na roganie |
hehe wiem
jest z naszego sojuszu
(Amar)
( i z fanklubu TA
)
tera chyba oddał komuś konto
i odszedł z UFoPu
aaa i też mi twój nick zdawał sie znajomy
jesteś na 11 pozycji , gratulacje 
Dziekuje,nie ma sie czym chwalic bo konto przejolem od kolegi z sojuszu.
Bardziej dumny z sojuszu jestem 
| skoczek_2002 wrote: |
| Bo lama jesteś ?? |
sam jesteś lama, lalusiu. mądry to ty jesteś, ale tylko przez internet
weź przestań prowadzić batalię przez neostradę, bo to ci nic nie daje. no chyba, że twoje ego tego wymaga
powiedz mi czy bawienie się w internecie w młodych gniewnych ci pomaga 
WIESZ TY NIE ZNASZ ŻYCIA... JAK JA BYM BYŁ JESZCZE MODEM, TO MIAŁBYŚ 0 FRIH$ ...
taki gówniarz jak ty bdzie mi mówił, że nie znam życia... boże, ten świat szaleje 
Bo chce cię wykopać... Niektórzy też ciebie mają dość i twoje wywższania się...
Last edited by skoczek_2002 on Sat Oct 29, 2005 3:50 pm; edited 1 time in total
| skoczek_2002 wrote: |
| Bo chce cię wykopać... |
przynajmniej się uczciwie przyznałeś
| Niektózy też ciebie mają dość i twoje wywrzszania się... |
Niektórzy i nie twoje wywyrzszania się tylko twojego wywyższania się.....
nie poprawiłbym cię, gdyby nie to, że pamiętam, że ty raz jechałeś jakiegoś usera tego forum za to, że nie pisze poprawnie...
Zdecydowanie wole X-WARS jest moim zdaniem 2 razy lepszy niz ogame i galaxywars razem wziety:) http://www.xwars.pl polecam goraco!!
X wars jest niezły, ale zbyt mało dynamiczny...
Powiem tak - obydwie (Ogame i GalaxyWars) sa jak dla mnie niesamowitymi zjadaczami czasu (zreszta jak wiekszość gier tego typu).
Kiedyś grałem na Ogame (w Galaxy tylko troche) tak z dobre trzy miesiące...
I dochodziłem do takich paranoii, że wracając od dziewczyny pędziłem do domu żeby sprawdzić flotę, wysłać statki i przekopać kilka farm
I tak siedziałem zazwyczaj do 3 w nocy, rano jeszcze wstawałem żeby zobaczyć co się przez noc wydarzyło...
Aż moja dziewczyna zaczeła się ze mnie śmiać że się bawie w takie rzeczy...
Ale w końcu zacząłem uświadamiać sobie że praktycznie poza stratą czasu nic nie zyskuje.
No i powoli, powoli przestałem grać. Czasem czuje że jestem ciut za stary na takie zabawy i czasy siedzienia po nocy przy grach się już skończyły (no bo jak siedzieć do rana jak następnego dnia do pracy trzeba iść i tak przez cały tydzień...).
Raz na jakiś czas - owszem coś tam porobie
ale nie mam czasu i nerwów na cykliczne gry wymagające zaangażowania ze strony grajacego...
Wy też uważajcie bo kiedyś okaże się że macie 100 niszczycieli, 40 gwiazd śmierci, falangi czujników w każdej galaktyce, pierwsze miejsce w rankingu...
i żadnych przyjaciół, znajomych, dziewczyny...
i co wam wtedy z tego wszytskiego przyjdzie 
Wtedy zrobia jak muj kumpel i sprzedaja na allegro login i haslo jakiemus nawiedzonemu gosciowi za 250zl.
I beda mieli 250zl i przejda do normalnosci 
Jak bym wiedział że są tacy ludzie to bym się nawet nie zastanawiał
Ech a tak, głupi za darmo oddałem... 
| Camel wrote: |
Jak bym wiedział że są tacy ludzie to bym się nawet nie zastanawiał
Ech a tak, głupi za darmo oddałem...  |
wstydź się, wstydź... 200 zeta ci koło nosa przeszło....
Ano popatrz, popatrz na wszystkim teraz można kasę trzepać...
A myśłałem że szczytem są zestawy drinków (1 plik w wordzie wsyłany na maila), albo zdjecia tipsów za 2-3 złote (KupTeraz)
Jak tak kiedyś patrzyłem ile to baranów kupuje, to sam wpadłem na pomysł żeby cuś takiego zorganizwać
I potem by mi gotówka szerokim strumieniem leciała
Ale w efekcie nic z tego nie wyszło (za dobre serce mam, ot co
).
| Camel wrote: |
Ale w efekcie nic z tego nie wyszło (za dobre serce mam, ot co ). |
To ci się ziombel chwali 
wole ogame, te GW jest jakieś drętwe 
| Powiem tak - obydwie (Ogame i GalaxyWars) sa jak dla mnie niesamowitymi zjadaczami czasu |
tu sie zgodze
mam tak samo jak ty
wracam do domu => odrazu do kompa itp.
tylko że ostatnio zasosowalem strategie "Synchronizacyjną"
tzn. robie tak zeby wszystkie budowle (na wszystkich planetach)zbudowały sie mniej więcej (+-30min) w tym samym czasie
dzięki temu wystarcza mi 4-5 dojść do kompa na jakies 10-15min
i dzieki temu znajduje czas na zycie
i w tym własnie GW jest lepsze od OG 
No a ja wkoncu sie uwolnilem od GW i calej reszty teraz sie na sieciowe gierki przezucam bo hamachi wymiata,
panowie szkoda czasu
to daj mi swoje konto 
Hawranek tu się z tobą nie zgodzę, gdyż według mnie takie gry mają wiele zalet np. można w nie grac na każdym komputerze...
no maja mają
ja już mam ze 300 nowych kontaktów na GG z samego GW
jest z kim pogadać przyjamniej , i nie chodzi mi tu przedewszystkim o GW 
Zgadzam się z Camelem, że gry on-line sa strasznymi pożeraczami czasu. Rozumiem, ze mozna sobie w nie pograć, ale tez powinna byc mozliwość jakiejśc ochrony. Choc pewnie z drugiej strony to własnie jest zasadą on-line.
Jednak zacznijmy od początku. Grałem z OGame, zahaczyłem o Galaxy Wars. Obie sa podobne, wiec nie ma sensu wskazywac nieznacznych przeciez róznic. Niemniej gra może być przyjemna, jeśli jest się zwykłym graczem, który bywa na sieci, wtedy gdy może, zrobi sobie jeden czy 2 naloty, postawi budynek, obmysli badanie i idzie dalej do realności. Gorzej sprawa już wyglada dla tego, który uzbierał już ileś tysiący punktów, ma pokaźna flote. Teraz zaczynają się schody, bo to chce się wiecej napadać, bo budynki i badania wymagają więcej surowców i wzrasta ilośc godzin spędzonych na grze, a rzeczywistośc zaczyna kuleć, choć i tu mozna ograniczyc się do max 6h gry na dobę, choc standard to mniej więcej 3h. Najgorzej mają Ci co rozpoczynają grę na nowym otwartym uniwersum (ogame) tam trzeba siedzieć całe dnie, by móc rozwijać się i nie spaść do tych słabszych. Ta sama teza dotyczy wszystkich ludzi zaangarzowanych w proces tworzenia sojuszu. Czasem wychodzi tak, że na kompie się jest 20h, a przez ten czas ani razu nie wysłało się floty, bo trzeba zalatwić miliony innych rzeczy. Rzeczywistośc wtedy staje się zapomnieniem, bo wiekszość czasu spędza się przed kompem, a to w takim wypadku jest straszne, wiec na serio czasem warto się zastanowić, czy mamy tyle siły by być tylko on-line i czy przypadkiem, ciekawsze rzaczy nie dzieja się w rzeczywistości.
| Grałem z OGame, zahaczyłem o Galaxy Wars. Obie sa podobne, wiec nie ma sensu wskazywac nieznacznych przeciez róznic. |
Praktycznie jedyne podobieństwo tych gier jest takie że zostały zrobione przez niemców
reszta to już inna bajka
ale z resztą sie zgadzam