FRIHOST • FORUMS • SEARCH • FAQ • TOS • BLOGS • DIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Galaxywars

Chemik
www.galaxywars.pl Smile
graliście w to, jest to jedna z wielu alternatyw dla Ogame , ale według mnie bardzo udana Wink , zacząłem w to grać 3 tygodnie po starcie Smile
w przeciwieństwie do Ogame tu liczy sie przede wszystkim gospodarka Smile
można budować magazyny które zabezpieczają surowce przd grabierzą Smile
ogulnie polecam, mimo ze już nie macie szans wbic sie do top 1000 Smile
Black & White
taaaa ale już na samym poczatku widzę, że koledzy z niemiec, którzy robili tą gierkę o polską wersję średnio się postarali.

"Ilość Gracze"
"Ilość Planety"
Chemik
chodzi ci o błędy Smile
sa ich tam tysiące Smile
po poprzednim updatecie nie było żadnego , ale 3 tygodnie temu był kolejny UP który w żeczywistośći był DOWN Razz
przywrócił stan z początku Razz
A admin (andi) już od ponad miesiąca nie zagladał do gry Laughing
Timczak
Ale jak tam można konto założyć. Zawsze mi się staty serva tylko pokazują:/
Chemik
trzea sie zameldować Smile
spider89
Zobacze bo ogame srednio mi sie podobalo Razz Ale moze ta gierka cos wniesie Razz Pozdro
skoczek_2002
Wolę ogame.pl .... Dostarcza więcej adrenalinki...
Chemik
EEEE mi tam galaxywars sie bardziej podoba Smile
a jak ktoś chce sie przesiaść z Ogame to odrazu mówie że ta gra wymaga zupełnie innej strategi Smile
skoczek_2002
Ogame.pl ma wiele zalet przede wszystkim to, że jest 1 mln ogamewców..
Chemik
hehe ale Ogame chodzi już od lat a galaxywars od 2.5 miecha Smile
a i na ogame jest masa uni a na galaxy tylko jedna Smile
kiedyś było tam 25k użytkowników ale zostali już wycięci przez lepszych Laughing
Przetrwali najlepsi Smile
skoczek_2002
Galaxy Wars jest starszy od Ogame.pl był już wcześniej, to tylko jego reaktywacja.. Po pewnym czasie stracili wszystkich użytkowników...
Chemik
Zgadza sie , choć nie miałem okazji grać w początkową wersje Razz
tak czy inaczej polecam Smile
skoczek_2002
No, więc chyba wiadomo kto tu jest górą...
gecko
No pewnie Razz oGame górą Twisted Evil
Kudlaty
hmmm... po pierwsze, takie gierki są do niczego ale to tylko moim zdaniem...
a jeśli juz to mysle ze lepsza byłaby ta bardziej znana czyli Ogame... ponieważ na ogame napewno znajdzie sie wiecej osób a jesli wiecej osob to lepsza zabawa... no i przecie w kupie siła... Very Happy
skoczek_2002
Noo... W końcu pojawili się ludzie oświeceni... Wink
luxtu
tzreba by sprawdzic ale teraz ostrozniej bo ogame zjadlo mi ze 3 miechy Evil or Very Mad
Piotrek
co do konkurencji Ogame, to jestem współtwórcą jednej z nich Wink, jest to coś w stylu "Ogame w średniowieczu", narazie wciąż trwają prace, ale zapraszam za jakiś czas.

www.seltar.pl
skoczek_2002
Niezbyt to wygląda... Ja też piszę coś... tylko szukam programistów do pomocy...
Chemik
Galaxywars jest lepsze , a co do ludzi na ogame to 80% z nich gra na kilku uniwersach naraz, więc to tylko sie tak wydaje że jest ich taka masa Razz
Ano i ogame zrzera dużo czasu, bo wszystko sie dosyć szybko buduje Smile
ale przyznam sie że ogame jest łaniejszą grą Razz
i bardziej dopracowaną , tyle że szybko sie nudzi .....przynajmniej mi
(naprawde ciężko jest sie przenięś z galaxy na ogame , Razz )
skoczek_2002
Eee... To statsy ilości użytkowników grających ogólnie... a razem na wszystkich uni jest tak z około 5 mln userów...
grumman
a czy graliscie w x-wars?? spadek po niemcach i ogame. tez bardziej rozbudowany gospdarczo niz ogame. a co do galaxywars to probowalem sie na poczatku zarejestrowac ale jakos nieszlo wiec poczekalem na x-wars.
co do produkcji niemcow to chyba jakas prawidlowosc sie ukazuje. z kazdym updatem jest coraz gorzej. teraz niedawno na x-wrs byl taki maly ofline ze az 2 dni nic nie szlo. a jak ruszylo to bank niedziala i raporty szpiegowskie nie dochodza. mozna ukryc istnienie calej galaktyki planet jednym kliknieciem. to co teraz sie dzieje to jakas bajka a wlasciwie horror.

podobnie jak z ebay-em albo "pomaranczem" (idea mogla zostac).
skoczek_2002
Grumman... kilka konkretów wyjaśnijmy... Ogame czasem zwala ale ogólnie chodzi...
A wogóle w X- warsie technologie są tak powolne... Ja po tygodniu miałem to co ja na ogame miałem po jednym dniu... Widać różnicę w dynamice ??
oxwood
z tych trzech gier moim zdaniem Ogame jest najlepsze. W X-warsa pograłem może kilka dni i zrezygnowałem. Dziwne to wszystko tam było, a do tego wooolno sięwszystko budowałeo. Już GW było lepsze choć i tak nie dorasta do pięt Ogame Wink
Może kiedyś wrócę do Ogame'a ale narazie przerwa Very Happy
skoczek_2002
Szybko wracaj!!!
Chemik
Hehe jutro wskocze już do TOP 100 na galaxywars Laughing Laughing
a za ogame jakoś sie nie moge zabrać Smile mam konta na 8 uni. i z żadnego nie kożystam Razz

---- ps. Galaxywars powraca do życia Very Happy admin wprowadził UPDATE Very Happy
we środe Razz za tydznień następny Smile może jednak cosik z tego
bedzie Razz heh na ten trzea było czekać 3miechy Wink
skoczek_2002
Według mnie nie...
hawranek31
a dla mnie gw jest najlepsze gdyby tak jeszcze andi sie nim zajal, a jak tak gadamy to sp jest lepsze od ogame bardzo podobne ale lepsze
skoczek_2002
Gorsze... Zero Nada Null...
hawranek31
Na jakiej podstawie mowisz ze SP gorsze?

Lepsze,wiecej statkow,mozesz wybrac 2 drogi(handlarz albo wojownik)
lepiej zorganizowane sojusze,nie ma bashu(tzn system sam blokuje ktorys tam atak) itp itd.

Ja w to nie gram,gralem,ale nie mam czasu na gry w ktorych trzeba co chcwile sprawdzac czy ktos nie leci,tak samo ogame.
Chemik
Quote:
gdyby tak jeszcze andi sie nim zajal

andi już sie tym nie zajmuje Very Happy
całą władze przejął fullcrum Very Happy
hawranek31
Wiem,wiem juz slyszalem,ale programowaniem zajmuje sie Adam.

No dzis byla ladna pozegnalna walka ammara na roganie.

Zobacz sobie Smile
v3nd0r
Probowalem zaczac kiedys na galawywar, ale jakos hmm nie wiem. Moze dla tego ze w tym samym czsie garlem na ogame, w ogole bylem juz do niego przyzwaczajony i troche zmian , te ktore sa w galaxy wkurzaja czlowieka. Inna sprawa jest ze gra w 2 takich garch to jest hardkore, nawet gra na 2 uni to jest hardkore. oczywiscie zlezy od garcza, ale moje zdanie ejst takie ze jesli chce cos sie osiagnac nie nalezy grac na wiecej niz 2 uni, 2 uni to max Razz I mzoe dla tego nie chcialem zaczynac z galaxy war bo i po co ....
skoczek_2002
Galaxy Wars jest gorsze, gdyż po pierwsze, nie ma tego klimatu co ogame... Po co takie bzdury Ci ?? Bo lama jesteś ?? To prawo dżungli jest lepsze...
Chemik
Quote:
No dzis byla ladna pozegnalna walka ammara na roganie

hehe wiem Smile
jest z naszego sojuszu Razz (Amar) Smile ( i z fanklubu TA Very Happy)
tera chyba oddał komuś konto Smile i odszedł z UFoPu Smile

aaa i też mi twój nick zdawał sie znajomy Smile
jesteś na 11 pozycji , gratulacje Twisted Evil
hawranek31
Dziekuje,nie ma sie czym chwalic bo konto przejolem od kolegi z sojuszu.

Bardziej dumny z sojuszu jestem Smile
cos
skoczek_2002 wrote:
Bo lama jesteś ??
sam jesteś lama, lalusiu. mądry to ty jesteś, ale tylko przez internet Exclamation weź przestań prowadzić batalię przez neostradę, bo to ci nic nie daje. no chyba, że twoje ego tego wymaga Exclamation powiedz mi czy bawienie się w internecie w młodych gniewnych ci pomaga Question
skoczek_2002
WIESZ TY NIE ZNASZ ŻYCIA... JAK JA BYM BYŁ JESZCZE MODEM, TO MIAŁBYŚ 0 FRIH$ ...
cos
taki gówniarz jak ty bdzie mi mówił, że nie znam życia... boże, ten świat szaleje Exclamation
skoczek_2002
Bo chce cię wykopać... Niektórzy też ciebie mają dość i twoje wywższania się...

Last edited by skoczek_2002 on Sat Oct 29, 2005 3:50 pm; edited 1 time in total
cos
skoczek_2002 wrote:
Bo chce cię wykopać...
przynajmniej się uczciwie przyznałeś Laughing
Quote:
Niektózy też ciebie mają dość i twoje wywrzszania się...

Niektórzy i nie twoje wywyrzszania się tylko twojego wywyższania się.....
cos
nie poprawiłbym cię, gdyby nie to, że pamiętam, że ty raz jechałeś jakiegoś usera tego forum za to, że nie pisze poprawnie...
mp2006
Zdecydowanie wole X-WARS jest moim zdaniem 2 razy lepszy niz ogame i galaxywars razem wziety:) http://www.xwars.pl polecam goraco!!Smile
skoczek_2002
X wars jest niezły, ale zbyt mało dynamiczny...
Camel
Powiem tak - obydwie (Ogame i GalaxyWars) sa jak dla mnie niesamowitymi zjadaczami czasu (zreszta jak wiekszość gier tego typu).
Kiedyś grałem na Ogame (w Galaxy tylko troche) tak z dobre trzy miesiące...
I dochodziłem do takich paranoii, że wracając od dziewczyny pędziłem do domu żeby sprawdzić flotę, wysłać statki i przekopać kilka farm Smile
I tak siedziałem zazwyczaj do 3 w nocy, rano jeszcze wstawałem żeby zobaczyć co się przez noc wydarzyło...
Aż moja dziewczyna zaczeła się ze mnie śmiać że się bawie w takie rzeczy...
Ale w końcu zacząłem uświadamiać sobie że praktycznie poza stratą czasu nic nie zyskuje.
No i powoli, powoli przestałem grać. Czasem czuje że jestem ciut za stary na takie zabawy i czasy siedzienia po nocy przy grach się już skończyły (no bo jak siedzieć do rana jak następnego dnia do pracy trzeba iść i tak przez cały tydzień...).
Raz na jakiś czas - owszem coś tam porobie Smile ale nie mam czasu i nerwów na cykliczne gry wymagające zaangażowania ze strony grajacego...
Wy też uważajcie bo kiedyś okaże się że macie 100 niszczycieli, 40 gwiazd śmierci, falangi czujników w każdej galaktyce, pierwsze miejsce w rankingu...
i żadnych przyjaciół, znajomych, dziewczyny...
i co wam wtedy z tego wszytskiego przyjdzie Cool
hawranek31
Wtedy zrobia jak muj kumpel i sprzedaja na allegro login i haslo jakiemus nawiedzonemu gosciowi za 250zl.

I beda mieli 250zl i przejda do normalnosci Smile
Camel
Shocked
Jak bym wiedział że są tacy ludzie to bym się nawet nie zastanawiał Smile
Ech a tak, głupi za darmo oddałem... Crying or Very sad
cos
Camel wrote:
Shocked
Jak bym wiedział że są tacy ludzie to bym się nawet nie zastanawiał Smile
Ech a tak, głupi za darmo oddałem... Crying or Very sad

wstydź się, wstydź... 200 zeta ci koło nosa przeszło....
Camel
Ano popatrz, popatrz na wszystkim teraz można kasę trzepać...
A myśłałem że szczytem są zestawy drinków (1 plik w wordzie wsyłany na maila), albo zdjecia tipsów za 2-3 złote (KupTeraz) Laughing
Jak tak kiedyś patrzyłem ile to baranów kupuje, to sam wpadłem na pomysł żeby cuś takiego zorganizwać Smile
I potem by mi gotówka szerokim strumieniem leciała Cool
Ale w efekcie nic z tego nie wyszło (za dobre serce mam, ot co Razz ).
cos
Camel wrote:
Ale w efekcie nic z tego nie wyszło (za dobre serce mam, ot co Razz ).

To ci się ziombel chwali Wink
PaLa
wole ogame, te GW jest jakieś drętwe Confused
Chemik
Quote:
Powiem tak - obydwie (Ogame i GalaxyWars) sa jak dla mnie niesamowitymi zjadaczami czasu

tu sie zgodze Smile
mam tak samo jak ty Smile
wracam do domu => odrazu do kompa itp. Razz
tylko że ostatnio zasosowalem strategie "Synchronizacyjną"
tzn. robie tak zeby wszystkie budowle (na wszystkich planetach)zbudowały sie mniej więcej (+-30min) w tym samym czasie Smile
dzięki temu wystarcza mi 4-5 dojść do kompa na jakies 10-15min Smile
i dzieki temu znajduje czas na zycie Razz
i w tym własnie GW jest lepsze od OG Smile
hawranek31
No a ja wkoncu sie uwolnilem od GW i calej reszty teraz sie na sieciowe gierki przezucam bo hamachi wymiata,

panowie szkoda czasu
Chemik
to daj mi swoje konto Laughing
skoczek_2002
Hawranek tu się z tobą nie zgodzę, gdyż według mnie takie gry mają wiele zalet np. można w nie grac na każdym komputerze...
Chemik
no maja mają Smile
ja już mam ze 300 nowych kontaktów na GG z samego GW Smile
jest z kim pogadać przyjamniej , i nie chodzi mi tu przedewszystkim o GW Razz
FantiZ
Zgadzam się z Camelem, że gry on-line sa strasznymi pożeraczami czasu. Rozumiem, ze mozna sobie w nie pograć, ale tez powinna byc mozliwość jakiejśc ochrony. Choc pewnie z drugiej strony to własnie jest zasadą on-line.
Jednak zacznijmy od początku. Grałem z OGame, zahaczyłem o Galaxy Wars. Obie sa podobne, wiec nie ma sensu wskazywac nieznacznych przeciez róznic. Niemniej gra może być przyjemna, jeśli jest się zwykłym graczem, który bywa na sieci, wtedy gdy może, zrobi sobie jeden czy 2 naloty, postawi budynek, obmysli badanie i idzie dalej do realności. Gorzej sprawa już wyglada dla tego, który uzbierał już ileś tysiący punktów, ma pokaźna flote. Teraz zaczynają się schody, bo to chce się wiecej napadać, bo budynki i badania wymagają więcej surowców i wzrasta ilośc godzin spędzonych na grze, a rzeczywistośc zaczyna kuleć, choć i tu mozna ograniczyc się do max 6h gry na dobę, choc standard to mniej więcej 3h. Najgorzej mają Ci co rozpoczynają grę na nowym otwartym uniwersum (ogame) tam trzeba siedzieć całe dnie, by móc rozwijać się i nie spaść do tych słabszych. Ta sama teza dotyczy wszystkich ludzi zaangarzowanych w proces tworzenia sojuszu. Czasem wychodzi tak, że na kompie się jest 20h, a przez ten czas ani razu nie wysłało się floty, bo trzeba zalatwić miliony innych rzeczy. Rzeczywistośc wtedy staje się zapomnieniem, bo wiekszość czasu spędza się przed kompem, a to w takim wypadku jest straszne, wiec na serio czasem warto się zastanowić, czy mamy tyle siły by być tylko on-line i czy przypadkiem, ciekawsze rzaczy nie dzieja się w rzeczywistości.
Chemik
Quote:
Grałem z OGame, zahaczyłem o Galaxy Wars. Obie sa podobne, wiec nie ma sensu wskazywac nieznacznych przeciez róznic.

Praktycznie jedyne podobieństwo tych gier jest takie że zostały zrobione przez niemców Laughing
reszta to już inna bajka Razz
ale z resztą sie zgadzam Smile