FRIHOSTFORUMSSEARCHFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

eBay

ewawe2903
Mam pytanko do korzystajacych z eBay. Jako nowy uzytkownik eBay'a nie wiem na jakiej zasadzie dziala przesylka. Co sie dzieje z przesylka gdy w dniu jej dostarczenia nie ma mnie w domu. Czy kurier zostawia jakies powiadomienie czy tez zakpiony towar przepada?Prosze o pomoc.
b4r4t
Spokojnie - nie przepada Smile
Jeśli wysyłka jest pocztą polską - listonosz po prostu zostawi awizo.
W przypadku kuriera - kurier najczęściej gdy nie zastanie odbiorcy po prostu dzwoni na podany numer by się dowiedzieć kiedy ewentualnie może dostarczyć paczkę Smile
ewawe2903
Rzecz w tym ze mieszkam w UK i myslalam ze mi tos podpowie jak to jest z eBayem na wyspach
b4r4t
A jak Ty sobie wyobrażasz to, że jak kurier Cię nie zastaje to paczka przepada? Wtedy wysyłka czegokolwiek byłaby loterią Smile

Takie rzeczy jak możliwość śledzenia trasy paczki, dzwonienie przez kuriera ... to nawet jest w Polsce ... a co dopiero w cywilizowanej europie Smile
Takimi rzeczami się nie przejmuj - jeśli sprzedawca na ebay jest uczciwy i wysłał paczkę to już kurierzy zrobią swoje Smile
Przecież kurier nie jest związany z ebay'em ... to są globalne firmy typu DHL Smile
jackill
Swoją drogą, ostatnio zamawiałem pewna rzecz z UK do polski, najtańszą opcją, za 1,5Ł. Szła 3 dni oO Tyle co kurier z Warszawy Very Happy
Nolt
Ja nigdy nie korzystałem z eBay, raczej częściej z Allegro. Więc wiele nie mogę powiedzieć na ten temat... tyle tylko iż eBay'owi nie udało się podbić rynku polskiego, zdobyć rzeszy użytkowników a także przebić serwis Allegro.
mtx
kurier czy poczta nie ma żadnego związku z ebayem, tylko z kontrahentem. Pytanie pierwsze brzmi: na jaki sposób się umówiliście z wysyłką? wtedy powiemy Ci więcej