FRIHOSTFORUMSSEARCHFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Zarabianie na stronach

Nadin
Proponuję dyskusję o sposobach na skuteczną sprzedaż na stronach internetowych.
Co i jak sprzedajecie? Jak zachęcacie do kupna? Co według Was szwankuje w tym procesie? Jakie macie sposoby na skuteczną promocję? Chodzi mi np o bannery - wktórym miejscu są u Was najskuteczniejsze? Czy macie na stronach adsense i zarabiacie na nim?

Moje doświadczenie z google adsense najczęściej 0,01 za klik? Confused

Czy uczestnictwo w programach partnerskich przyniosło Wam korzyści?
wiureczka
Nikt się z tobą nie podzieli sekretami i trickami jak zarabiać...
mtx
Ja sprzedaję siebie i dzięki temu mam więcej ofert pracy co daje mi daleko więcej kasy niż sprzedaż czegokolwiek innego..
l3m0n
sprzedaż na np allegro głownie zależy od tego "ile zapłacimy" jeżeli np weźmiemy jakies podswietlenia, pogrubienia itd to na pewno wiecej osob bedzie zainteresowanych i druga sprawa jednak komenty ^^
Nolt
mtx wrote:
Ja sprzedaję siebie i dzięki temu mam więcej ofert pracy

Very Happy oczywiście żadnych podtekstów ;P
Maste_r
Ja sprzedaje w programach partnerskich i pewien program po rejestracji w nim udostępnia całą bogatą wiedzę oraz forum partnerów gdzie dowiesz się dokładnie jak zarabiać przez neta jak chcesz wiedzieć co to za program partnerski to na priv napisz . Istnieje też kilka blogów na ten temat i innych stron które udostępniają za free oczywiście informacje na ten temat to nie jest tak ze nikt się nie podzieli z nami informacjami ...z przyjemnością sie z nimi dzielą bo każdy kto sprzedaje i osiąga sukcesy w programach partnerskich jest świadom że im więcej partnerów tym rynek zaczyna się poszerzać a nie zamykać jak myślą osoby które nie miały w tym za dużo do czynienia...miejsca jest dużo istnieje wiele niszy gdzie można się wepchnąć w końcu Polska pod tym względem jest kilka lat do tyłu za stanami gdzie ten rodzaj biznesu jest bardzo dobrze rozwinięty .

Co do sposobów ... nie będę każdego opisywał gdyż bym tu ładny referat wyskrobał więc wymienie i ogólnikowo opisz kilka które uważam za skuteczne .

*pozycjonowanie ( jeśli posiadamy własny portal , bloga mini stronkę jest najskuteczniejszym narzędziem promocji )

*zbieranie listy adresowej ( najlepiej dodawać bonus np darmowy ebook za to że dana osoba się nam zarejestruje wiec i zapisze dobrowolnie do naszej listy adresowej )

*napisanie kursu , newsellera ( każdy kto chce pocyztać kurs musi się zapisać na listę adresową....
sama liste wykorzystujemy by co jakiś czas wysyłać reklamowe informacje na mail klienta który w końcu zgodził się zapisując się wcześniej na tą liste by takowe treści otrzymywać ...tym samym powoli po przez te bonusy , kursy itp zawiązujemy więź z klientem co skutkuje zyskami )

*mailing ( jak nie mamy listy możemy na allegro nawet poniżej 10zł wykupić jednorazowy mailing do kilku tysięcy użytkowników )

*co do banerów reklamy tekstowe są o wiele bardziej skuteczne niż bannery graficzne. Zwykłe napisanie artykułu dobrego na temat danego produktu i wstawienie w niego odnośnika w postaci naszego klinku partnerskiego jest o wiele skuteczniejsze niż reklamy graficzne.

*jeśli nie posiadamy stronki mamy ograniczone pole manewru ukrócone tylko do mailingu oraz uczestniczenia na forach gdzie w stopce możemy się reklamować.

Mam nadzieje że choć troche pomogłem jeśli chcesz wiedzieć więcej to pod tym linkiem masz darmowe publikacje do ściągnięcia na te oraz inne tematy

http://www.zlotemysli.pl/tylkodobreebooki,1/category/2156/
InsanePL
Ja zarabiam, co prawda grosze, typu 150zł miesięcznie, na Adkontekscie od WP i Netsprintu do tego usługa Premium SMS, i można wyciągnąć po 200zł miesięcznie za nic, jeżeli masz często odwiedzaną stronę Wink
Nadin
InsanePL wrote:
Ja zarabiam, co prawda grosze, typu 150zł miesięcznie, na Adkontekscie od WP i Netsprintu do tego usługa Premium SMS, i można wyciągnąć po 200zł miesięcznie za nic, jeżeli masz często odwiedzaną stronę Wink

Ciekawi mnie czy mają lepsze stawki od google Adsense?
webruben
To zależy, jeżeli wyświetlają Ci się polskie reklamy to wiele na tym nie zarobisz. Mam jednak stronę o klimatyzacji, na której wyświetlają się jakimś cudem niemieckie reklamy o podobnej tematyce i za każdego klika mam około pół dolara a to się już opłaca.
Nadin
webruben wrote:
To zależy, jeżeli wyświetlają Ci się polskie reklamy to wiele na tym nie zarobisz. Mam jednak stronę o klimatyzacji, na której wyświetlają się jakimś cudem niemieckie reklamy o podobnej tematyce i za każdego klika mam około pół dolara a to się już opłaca.

Rozumiem, że strony masz wielojęzyczne? Czy stawki są również takie nieokreślone, nigdy nie wiesz ile dostaniesz za klika?
red9skull
Heh, jeżeli macie stronki po 30-60 odwiedzin dziennie to możecie zapomnieć o zarabianiu dzięki Google AdSense Very Happy