FRIHOSTFORUMSSEARCHFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Poker Online

Tomaszydlo
Nawet nie wiem czy już taki temat był, z tego co się rozglądałem to nie.
Gracie w pokera online? Jak długo? Nie męczy was to? Który z portali uważacie za najlepszy?

Ja ostatnio zacząłem - całkowicie z nudów. Gram na everestpoker.com w texas hold'ema. Zazwyczaj grywało się w szkole na zapałki (Razz) albo gdzieś na obozach czy imprezach na powietrzu dla towarzystwa... w necie jakoś tak - inaczej ^^
mtx
ja grywam tylko w grach komputerowych (typu Guns)
czarulit
Taki poker przez neta to niewiele ma wspólnego z prawdziwym pokerem, kiedy gracze spotykają się twarzą w twarz. W pokerze online dużą rolę odgrywa strategia i matematyka. Jeśli ma się dobrą taktykę, to można zarobić niezłe pieniądze. Ja sam nie grałem w takiego pokera, więc znam to tylko ze słyszenia. Niektóre serwisy dają nawet na początek po zarejestrowaniu jakieś pieniądze na grę (np. widziałem że gdzieś dawali $50 na start). Ale nie wiem jak jest z wypłacaniem tak zarobionych pieniędzy. W Polsce gry tego typu są chyba zakazane (tzn. przez neta, nie w kasynach). Można też zataić źródło przychodu, ale wtedy zgodnie z art. 30 ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych pobiera się podatek w wysokości 75%. Więc jak jest z tym pokerem na pieniądze? Gra ktoś?
Nolt
Ja mam zainstalowany open source'owy PokerTH xD jest możliwość gry online na serwerach. Kiedyś od czasu do czasu grywałem na partypoker.com ale obecnie pokerstars.com chyba jest jednym z najlepszych serwisów gry w pokera online.
Maste_r
mylisz się Nolt...prawdą jest że twarzą w twarz się nie spotykasz z graczami ale nie wiem czy masz pojęcie o tym jak bardzo jest poker online podobny do pokera w rzeczywistości.... przeciwnicy nie zdradzają sie co prawda grymasami na twarzy ale po kilku rozdaniach można wyczuć każdego jakim jest graczem i odpowiednią strategie do niego dobrać...sam gram na partypoker gdyż jest tam dość niski poziom na niskich limitach...

Co do bonusu masz racje 50$ kapitału startowego zupełnie za free mozna go otrzymać pod tym linkiem

http://www.pokerstrategy.com/uI6EO3

Co do wypłaty by 50$ to które nam dają wypłacić musimy rozegrać 4800 wejść z dużej ciemnej na co mamy 3 miesiące. Niby dużo ale strona oferuje filmiki szkoleniowe , lekcje online , artykuły itp na temat pokera co jest bardzo przydatne...szczerze mówiąc niemożliwym praktycznie jest przegrać te 50$ na niskich limitach jeśli gramy według wskazówek które znajdziemy na tej stronie... jeśli nie udało by się komuś z jakiś względów zdarzyć ugrać tego bonusu i 50$ bysmy stracili to i tak to co wygralibyśmy jest nasze w sytuacji gdy mamy na koncie więcej niż 50$ kapitału startowego...czyli zakładając że nie zdarzyliśmy rozegrać tych kilku tysięcy rozdań ale na koncie mamy przykładowo 75$ to nie tracimy całej kasy lecz tylko te startowe 50$ . Próg wypłaty to w zależności od roomu zależy ale nie ma z tym problemu większego .

Co do legalności tutaj sprawa wygląda tak że bukmacherzy internetowi kasyna oraz poker roomy w wersji online nie płacą podatku tak jak stacjonarne odpowiedniki . Zarejestrowane są z reguły takie firmy na Malcie gdzie jest hojne dośc prawo odnośnie tego typu spraw a w Polsce nie ma ustawy zakazującej tego typu działalności po przez intenet . Więc chociaż się bogacimy na hazardzie nie jest od tego odprowadzany podatek dochodowy gdyż ustawowo póki co nie jest to uregulowane.
Nolt
Very Happy nie pisałem że nie da się wyczuć osoby grając online bo "zazwyczaj" da się przypuszczając i oceniając jak obstawia, kiedy potrafi stawkę podbić itd. Chodziło mi jedynie o to iż obecnie najbardziej rozreklamowany przez wiele różnych serwisów a także widniejący na stołach podczas pojedynków profesjonalistów widnieje logo właśnie serwisu który podałem.