FRIHOST FORUMS SEARCH FAQ TOS BLOGS COMPETITIONS
You are invited to Log in or Register a free Frihost Account!


Dolby Digital

Georgeboy
Ik ben reeds enkele maanden bezig met een project rond surround systemen. Ondertussen heb ik er al heel wat informatie over kunnen vinden, maar op dit moment hoop ik nog net iets meer specifieke informatie te vinden die niet onmiddellijk naar boven komt via een zoekmachine.
Om tijdens een presentatie duidelijk te maken wat precies surround geluid is en in het specifiek Dolby Digital audio, ben ik op zoek naar goeie samples. Ik heb al verschillende samples gevonden, maar nog niet echt n die hl duidelijk maakt hoe surroundbeleving kan zijn. De meeste laten uit de achterste speakers gewoon muziek komen... Hetgeen ik in gedachten heb is een overvliegend vliegtuig of een bij/mug/vlieg die rond de luisteraar vliegt.
Heeft er iemand van jullie toevallig een dergelijk sample staan? Of weet iemand waar je die kunt vinden?

Alvast bedankt !
8166UY
A quick search gave me this, but I don't have a surround speaker set to test it out. But it sounds very promising on my headphones:
http://www.youtube.com/watch?v=3-9zxSpx5-I&fmt=18
Georgeboy
Bedankt ! Jammer genoeg zijn filmpjes van youtube niet bruikbaar voor mijn project. Ik zoek eerder losstaande files onder de gekende filmformaten.
8166UY
Dan download je hem toch gewoon met een firefox extensie? Ik zie trouwens dat ik nog dacht in een Engels deel van de website te zijn. Rolling Eyes
rvec
http://www.diatonis.com/downloads_dts_ac3.html
http://www.sound-ideas.com/immersion-surround-demo.html
http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/player/domorewith/sursoshowcase.aspx

Ik hbe hier geen koptelefoon dus kon niet uitproberen of het surrond idee goed naar voren komt, maar ms kennende zal dat wel goed zitten bij iig de laatste link.
Georgeboy
8166UY wrote:
Dan download je hem toch gewoon met een firefox extensie? Ik zie trouwens dat ik nog dacht in een Engels deel van de website te zijn. Rolling Eyes

Dan nog zou het niet bruikbaar zijn. Bij youtube zal men voor de audio zeker geen ac-3 geluid gebruiken. De bitrate daarvan om degelijke klank weer te geven zou veel te groot zijn. De parser die ik geschreven heb voor het project is een ac-3 parser, dus andere surround formaten zoals DTS, MPEG Surround, MP3 surround zijn niet te bruikbaar.

@rvec Thx ! De demo's van microsoft had ik nog niet gezien. Die ga ik zeker eens uitproberen. Diatonis is de file die ik ook gevonden had en reeds uitgebreid heb getest...Smile
Related topics
Titanic
Buying HDTV...
Final Fantasy VII Advent Children
"n" nowa tv- satelitarna w hdtv
What Runs The Xbox 360 And The PS3 ..... Which Is Better ?
Major DVD screw-ups!
Sluchawki
Playstation 3 Avrupa da 500.000 satt
what games can nvidia geforce 8400m gs can support
Home Cinema DTS Dolby Digital 5.1 SACD
Recommendations for movie making softwares
YouTubea HD Grnt...
Only surround channel of 5.1
Mac Video To Audio Converter special offer
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Dutch -> Computers en Techniek

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2011 Frihost, forums powered by phpBB.