Popularny choć nie tak jak Dzień Kobiet... niektóre kobiety pamiętają o swoich facetach niektóre nie... Nawet w radiu słyszałem iż przypominali dziś paniom o naszym dniu
kiedy facet powinien dostawać mega buziaki i więcej miłości niż zwykle.
Dzien Mezczyzn
Dzisiaj własnie słyszałem wypowiedź mojej nauczycielki
- To jest nie fair bo wy Tomek macie dzień chłopaka i dzień mężczyzny a my tylko dzien kobiety
No i nie miałem żadnej odpowiedzi bo kompletnie nie wiem czy miała racje
Czy dni dzielimy na dzień chłopaka i dzień mężczyzny? xD
- To jest nie fair bo wy Tomek macie dzień chłopaka i dzień mężczyzny a my tylko dzien kobiety
No i nie miałem żadnej odpowiedzi bo kompletnie nie wiem czy miała racje
Szczerze powiem, że dopiero dzisiaj dowiedziałem się, że jest coś takiego jak dzień mężczyzny, ale nie dziwię się, skoro jest one obchodzone dopiero od 1999 roku. W Polsce bardziej obchodzony jest dzień chłopaka. Według mnie różnica sprowadza się tylko do nazewnictwa.
A może słyszał ktoś o takim święcie jak dzień steka i loda ;b ? Jest to żartobliwe święto obchodzone miesiąc po walentynkach. Więcej info tutaj.
A może słyszał ktoś o takim święcie jak dzień steka i loda ;b ? Jest to żartobliwe święto obchodzone miesiąc po walentynkach. Więcej info tutaj.
Też nic nie wiem o dniu mężczyzny. Dzień chłopaka jest 30 września. I go obchodzę
ale dzień mężczyzny - to jakaś nowość dla mnie..
ale dzień mężczyzny - to jakaś nowość dla mnie..
Takie dni i święta są chyba od wszystkiego... No ale u mnie w szkole żadna z dziewczyn najwyraźniej nie pamiętała o tym święcie, ja sam zresztą dowiedziałem się o dniu mężczyzny dzisiaj po obejrzeniu wieczornych wiadomości gdzie była mowa o tym. Ale w sumie u nas jest tak, że dzień chłopca jest traktowany jako święto mężczyzn, więc trochę ten dzisiejszy dzień jest niepotrzebny...
Moja piękna też nie pamiętała ... ale co tu się dziwić - sam się dowiedziałem z telewizji
Zresztą i tak dziś nie mam czasu na żadne "Wielkie buziaki" ... mam właśnie randkę z zadaniami z Mechaniki Technicznej :/
Zresztą i tak dziś nie mam czasu na żadne "Wielkie buziaki" ... mam właśnie randkę z zadaniami z Mechaniki Technicznej :/
W moim odczuciu dominacja mężczyzn w świecie cywilizacji zachodu spowodowała naturalną potrzebę podkreślenia, że kobiety są bardzo ważne i należy dla nich wyznaczyć dzień na Święto Kobiet. Świętowanie Dnia Mężczyzn w takim wypadku staje się zbędne.
Skoro jednak się pojawiło, geneza tkwi raczej albo w zniewieszczeniu mężczyzn (teraz baby górą), albo na siłę wyrównywanie wszystkiego co się da zgodnie z równouprawnieniem.
Żadna z powyższych przyczyn nie podoba mi się, więc od biedy akceptuję Dzień Chłopaka jako czas na zabawę w szkole wśród młodych, ale dla upowszechnienia Dnia Mężczyzn - nie widzę szans.
Skoro jednak się pojawiło, geneza tkwi raczej albo w zniewieszczeniu mężczyzn (teraz baby górą), albo na siłę wyrównywanie wszystkiego co się da zgodnie z równouprawnieniem.
Żadna z powyższych przyczyn nie podoba mi się, więc od biedy akceptuję Dzień Chłopaka jako czas na zabawę w szkole wśród młodych, ale dla upowszechnienia Dnia Mężczyzn - nie widzę szans.
My to mamy w szkole przechlapane. nie dość że nas mało to jeszcze u nasz dziewczyny się nie wysiliły na dziań chłopaka, my im to samo zrobiliśmy.
ich jest 20 nas 3. i jaka tu jest sprawiedliwość.
powiedzcie

ich jest 20 nas 3. i jaka tu jest sprawiedliwość.
powiedzcie
Oj chłopacy co tak słabo się staracie 3 faceta i 20 bab i żadna nie zawalczyła o Was.
A co do święta z jakiej to okazji jest Dzień Mężczyzny i co się stało w 1999 poza oczekiwaniem na koniec świata,
A co do święta z jakiej to okazji jest Dzień Mężczyzny i co się stało w 1999 poza oczekiwaniem na koniec świata,