FRIHOSTFORUMSSEARCHFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Dzien Mezczyzn

Nolt
Popularny choć nie tak jak Dzień Kobiet... niektóre kobiety pamiętają o swoich facetach niektóre nie... Nawet w radiu słyszałem iż przypominali dziś paniom o naszym dniu Razz kiedy facet powinien dostawać mega buziaki i więcej miłości niż zwykle.
Tomaszydlo
Dzisiaj własnie słyszałem wypowiedź mojej nauczycielki
- To jest nie fair bo wy Tomek macie dzień chłopaka i dzień mężczyzny a my tylko dzien kobiety

No i nie miałem żadnej odpowiedzi bo kompletnie nie wiem czy miała racje Razz Czy dni dzielimy na dzień chłopaka i dzień mężczyzny? xD
czarulit
Szczerze powiem, że dopiero dzisiaj dowiedziałem się, że jest coś takiego jak dzień mężczyzny, ale nie dziwię się, skoro jest one obchodzone dopiero od 1999 roku. W Polsce bardziej obchodzony jest dzień chłopaka. Według mnie różnica sprowadza się tylko do nazewnictwa.

A może słyszał ktoś o takim święcie jak dzień steka i loda ;b ? Jest to żartobliwe święto obchodzone miesiąc po walentynkach. Więcej info tutaj.
mtx
Też nic nie wiem o dniu mężczyzny. Dzień chłopaka jest 30 września. I go obchodzę Smile
ale dzień mężczyzny - to jakaś nowość dla mnie..
Keran
Takie dni i święta są chyba od wszystkiego... No ale u mnie w szkole żadna z dziewczyn najwyraźniej nie pamiętała o tym święcie, ja sam zresztą dowiedziałem się o dniu mężczyzny dzisiaj po obejrzeniu wieczornych wiadomości gdzie była mowa o tym. Ale w sumie u nas jest tak, że dzień chłopca jest traktowany jako święto mężczyzn, więc trochę ten dzisiejszy dzień jest niepotrzebny...
b4r4t
Moja piękna też nie pamiętała ... ale co tu się dziwić - sam się dowiedziałem z telewizji Smile
Zresztą i tak dziś nie mam czasu na żadne "Wielkie buziaki" ... mam właśnie randkę z zadaniami z Mechaniki Technicznej :/
abikor
W moim odczuciu dominacja mężczyzn w świecie cywilizacji zachodu spowodowała naturalną potrzebę podkreślenia, że kobiety są bardzo ważne i należy dla nich wyznaczyć dzień na Święto Kobiet. Świętowanie Dnia Mężczyzn w takim wypadku staje się zbędne.
Skoro jednak się pojawiło, geneza tkwi raczej albo w zniewieszczeniu mężczyzn (teraz baby górą), albo na siłę wyrównywanie wszystkiego co się da zgodnie z równouprawnieniem.
Żadna z powyższych przyczyn nie podoba mi się, więc od biedy akceptuję Dzień Chłopaka jako czas na zabawę w szkole wśród młodych, ale dla upowszechnienia Dnia Mężczyzn - nie widzę szans.
adam_pl1992
My to mamy w szkole przechlapane. nie dość że nas mało to jeszcze u nasz dziewczyny się nie wysiliły na dziań chłopaka, my im to samo zrobiliśmy.
ich jest 20 nas 3. i jaka tu jest sprawiedliwość.
powiedzcie Evil or Very Mad Laughing
wiureczka
Oj chłopacy co tak słabo się staracie 3 faceta i 20 bab i żadna nie zawalczyła o Was. Wink

A co do święta z jakiej to okazji jest Dzień Mężczyzny i co się stało w 1999 poza oczekiwaniem na koniec świata,