Też mnie ciekawią te badania. Wypełniłem ankietę. Do lezbijek nic nie mam, tak samo jak do gejów, byleby bycie lezbijką nie było sposobem na podniesienie swojej rangi społecznej -_-.
nie mogę na razie niczego wyjaśniać, bo jak ktoś będzie chciał wypełnić, to będzie to sugerujące ;p
Ankieta jest długa, żmudna, niektóre zestawy odpowiedzi wymuszają wybór, którego się nie podziela - nie ma odpowiedzi neutralnej lub nie wiem. Wątpię, by ankieta spełniła swoje zadanie w praktyce - lepiej byłoby utworzyć okresowo 2-3 ankiety krótsze i przepleść pytania ważne z nieistotnymi, tak by nie powodować żadnych sugestii.
A czy potrzebna? - zapewne autorce tak.
Nie wiem tylko czy badana próbka będzie na tyle duża by wyciągać istotne wnioski statystyczne.
Jedno z pytań mnie zdziwiło - ilu jest sędziów na boisku: ciekawe, czy autorka zna prawidłową odpowiedź? W zależności od rangi zawodów liczba sędziów może być różna, a w zawodach wysokiej rangi oprócz głównego i liniowych jest jeszcze techniczny - jaka więc poprawna?
Chyba, że to pytanie jest z tych o których pisałem wcześniej - czyli nieistotne.
ankieta do najłatwiejszych nie należy, ale jeśli udało mi się podobną wersję zrobić dla lesbijek i wypełniło je 400 osób, to wierzę, że tu też się jakoś uda..
dziękuję za konstruktywną krytykę - zawsze feedback się przyda..
co do braku neutralnych i nie wiem - o to chodzi - żeby zmusić respondenta do odpowiedzi i do zastanowienia
też myślałem nad pytaniem z sędziami... jak by nie patrzeć na boisku jest jeden... 2 liniowych, którzy teoretycznie są poza boiskiem no i jak wspomniałeś techniczny... wszystko zależy...