FRIHOSTFORUMSSEARCHFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Ankieta

mtx
http://www.ankietka.pl/survey/show/id/20909/postrzeganie-lesbijek-w-polsce.html
zapraszam do wypełniania i polecania dalej. Sprawa ważna i istotna Smile Im więcej tym lepiej.
Dziękuję za uwagę.
Tomaszydlo
Intrygujące wam powiem... ale co mają paznokcie, albo sposób patrzenia na nie.... do postrzegania lesbijek to ja za cholercię pojąć nie mogę Razz No ale wypełniłem, mam nadzieje że się to komuś przyda bo tam dużo tego było xD
mtx
to ma swój istotny cel. słowo honoru - jest kilka ciekawych teorii Wink
które będę obalać lub potwierdzać w ten sposób..
Tomaszydlo
ooo to może oświeć nas... sam jestem ciekaw co to za teorie hehe...
a ja jeszcze teorii o paznokciach nie slyszałem Very Happy
c'tair
Też mnie ciekawią te badania. Wypełniłem ankietę. Do lezbijek nic nie mam, tak samo jak do gejów, byleby bycie lezbijką nie było sposobem na podniesienie swojej rangi społecznej -_-.
mtx
nie mogę na razie niczego wyjaśniać, bo jak ktoś będzie chciał wypełnić, to będzie to sugerujące ;p
abikor
Ankieta jest długa, żmudna, niektóre zestawy odpowiedzi wymuszają wybór, którego się nie podziela - nie ma odpowiedzi neutralnej lub nie wiem. Wątpię, by ankieta spełniła swoje zadanie w praktyce - lepiej byłoby utworzyć okresowo 2-3 ankiety krótsze i przepleść pytania ważne z nieistotnymi, tak by nie powodować żadnych sugestii.
A czy potrzebna? - zapewne autorce tak.
Nie wiem tylko czy badana próbka będzie na tyle duża by wyciągać istotne wnioski statystyczne.

Jedno z pytań mnie zdziwiło - ilu jest sędziów na boisku: ciekawe, czy autorka zna prawidłową odpowiedź? W zależności od rangi zawodów liczba sędziów może być różna, a w zawodach wysokiej rangi oprócz głównego i liniowych jest jeszcze techniczny - jaka więc poprawna?
Chyba, że to pytanie jest z tych o których pisałem wcześniej - czyli nieistotne.
mtx
ankieta do najłatwiejszych nie należy, ale jeśli udało mi się podobną wersję zrobić dla lesbijek i wypełniło je 400 osób, to wierzę, że tu też się jakoś uda..
dziękuję za konstruktywną krytykę - zawsze feedback się przyda..
co do braku neutralnych i nie wiem - o to chodzi - żeby zmusić respondenta do odpowiedzi i do zastanowienia
Tomaszydlo
też myślałem nad pytaniem z sędziami... jak by nie patrzeć na boisku jest jeden... 2 liniowych, którzy teoretycznie są poza boiskiem no i jak wspomniałeś techniczny... wszystko zależy...
gecko
Feedback? Yes, please Smile

Pytanie 3 - strasznie brak odpowiedzi w stylu "takie, jak przeciętna kobieta"
Pytanie 11 jest tendencyjne - 3 odpowiedzi na tak, 1 na nie.
Pytanie 14 - w pytaniu jest forma czasownika -aś/eś natomiast w odpowiedziach tylko aś. Generalnie albo piszę się obie albo używa formy -eś jako odniesienie do (tego) czytelnika/człowieka.
Pytanie 18 - a czemu nie ma odpowiedzi "postacie z bajek" bez tego dopisku? xP Kłapouchy tudzież Spider-Man raczej mieli płeć... Razz
Generalnie - pytania mają tendencję do wykazywania podobieństw między opisem lesbijek a opisem własnym. Czy to ma wpłynąć na "poprawianie" wcześniejszych odpowiedzi?
Pytania 33-43 (te na wiedzę / upodobania) to w celu określenia osobowości wypełniającego?

To są moje przemyślenia pisane w trakcie wypełniania.