merhaba kisisel bir blog acmak istiyorum. bununn yanında google apps e kaydoldum fakat domainimi frihosttan ns veya mx ayarlarıın degistiremiyorum. bu sorunu cozmus arkadaslar olduguna inanıyorum yardım ederseniz sevinirim..
google apps sorun!!!
| locoom wrote: |
| merhaba kisisel bir blog acmak istiyorum. bununn yanında google apps e kaydoldum fakat domainimi frihosttan ns veya mx ayarlarıın degistiremiyorum. bu sorunu cozmus arkadaslar olduguna inanıyorum yardım ederseniz sevinirim.. |
Hangi serverdasın? Host Panelin ne?
| darkeagle wrote: | ||
Hangi serverdasın? Host Panelin ne? |
server 3 teyim
DirectAdmin v1.33.0 panel ( umarım bunu sormussundur)
blogu actım sayılır gece boyunca uyumadan calıstım.
www.locoom.com/blog
alan adını http://freedns.afraid.org/ gibi bir dns servera yönlendirip, diğer ayarları onun
üzerinden yapıp o şekilde kullanabilirsin.
direct adminli olanında bu özelliklik yok, belki cpanelde de yoktur.
üzerinden yapıp o şekilde kullanabilirsin.
direct adminli olanında bu özelliklik yok, belki cpanelde de yoktur.
| cavbela wrote: |
| alan adını http://freedns.afraid.org/ gibi bir dns servera yönlendirip, diğer ayarları onun
üzerinden yapıp o şekilde kullanabilirsin. direct adminli olanında bu özelliklik yok, belki cpanelde de yoktur. |
cPanelde yok fakat, katakulli ile ayarlanabiliyor. DirectAdmin kullanmadığım için bilemiyorum şu an.
| locoom wrote: | ||||
server 3 teyim DirectAdmin v1.33.0 panel ( umarım bunu sormussundur) blogu actım sayılır gece boyunca uyumadan calıstım. www.locoom.com/blog |
NS ayarını domain kontrol panelinden, mx ayarlarını mail seçenekleri altında host panelinden yapabilirsin.
| darkeagle wrote: | ||||||
NS ayarını domain kontrol panelinden, mx ayarlarını mail seçenekleri altında host panelinden yapabilirsin. |
malesef olmuyor
"Cannot modify MX records
Details
You do not have permission to add records to your zone"
uyarısı var
olmaması için bir neden yok ama
bondings e mesaj atmanı tavsiye ederim o nediyor bu duruma 
bondings e mesaj atmanı tavsiye ederim o nediyor bu duruma | tufansaba wrote: |
olmaması için bir neden yok ama bondings e mesaj atmanı tavsiye ederim o nediyor bu duruma |
hatırladığım kadarıyla güvenlik sebebiyle izin vermiyorlardı.
ben ayrı bir dns server kullanarak hallediyorum işlerimi,
cPanel de de izin verilmiyor fakat bunu yapabilmenin birçok yolu var dns ile uğraşmadan (kendimden biliyorum)...
dns park yontemi mi?
frihostun verdigi domaini sildim dns leri direkt frihosta yonlendirip tek domain uzerinden devam ediyorum . domain park kullanmak istemiyordum fakat sanırım baska carem kalmadı. yine de yardım etmege calıstıgınız icin tesekkur ederim arkadaslar
frihostun verdigi domaini sildim dns leri direkt frihosta yonlendirip tek domain uzerinden devam ediyorum . domain park kullanmak istemiyordum fakat sanırım baska carem kalmadı. yine de yardım etmege calıstıgınız icin tesekkur ederim arkadaslar
| cavbela wrote: | ||
hatırladığım kadarıyla güvenlik sebebiyle izin vermiyorlardı. ben ayrı bir dns server kullanarak hallediyorum işlerimi, |
bunu da denedikten sonra yeni yontemler arıyor olacagım
Yapmak istenilen olay domaini bir mail servis sağlayıcısına yönlendirip domain adı üzerinden mail adresi vermek değil mi yoksa ben mi yanlış anladım
Eğer bu dediklerimse cPanelde sorunsuzca yapabiliyorum
Eğer bu dediklerimse cPanelde sorunsuzca yapabiliyorum
| tufansaba wrote: |
| Yapmak istenilen olay domaini bir mail servis sağlayıcısına yönlendirip domain adı üzerinden mail adresi vermek değil mi yoksa ben mi yanlış anladım Eğer bu dediklerimse cPanelde sorunsuzca yapabiliyorum |
ben nasıl cpanel alabilirim ?
bana bunu verdiler
host isteği yaparken server 1de yer varsa oradan istiyorum diyordun sanırım aldıktan sonra değiştirirlermi orasıda meçhul daha doğrusu server1den host verirlermi 
anladım saolasın... sanırım server bir dolu opldugu icin 3 e attılar direkt beni
bakalım cozebilirsem iyi olacak cozemezsem boole devam edicez
| tufansaba wrote: |
olmaması için bir neden yok ama bondings e mesaj atmanı tavsiye ederim o nediyor bu duruma |
henuz cevap vermedi