Czy macie profil na facebooku?
Czy sądzicie, że skończy jak wiele innych społecznościaków - śmiercią, bo się ludzie znudzą, czy może jednak nie? Czy te wszystkie aplikacje sprawią, że ludzie jednak zostaną i będą aktywni?
Czemu nie macie konta? Co was odstrasza?
Z facebook'a zrezygnowałem zaraz po dostaniu zaproszenia i zarejestrowaniu się...
Zdecydowanie bardziej estetyczny i funkcjonalny wydał mi się MySpace, z którego to właśnie korzystam przede wszystkim. Jako że portale społecznościowe nie stanowią zbyt ważnej części mojego życia, więc nie mam zamiaru codziennie odwiedzać kilkunastu różnych portali, skoro większość znajomych ma konta właśnie na MySpace.
Możliwe, że przy bliższym poznaniu, Facebook mógłby się okazać pod wieloma względami lepszy, ale jak na razie nie czuję potrzeby przenoszenia się z MySpace'a, który w zupełności mi wystarcza.
Facebook ma sens kiedy się ma tu znajomych. MySpace jest trochę jak fb, ale ma daleko mniej możliwości. Z resztą wiele aplikacji, które są na fb są potem przenoszone na ms.
Nasza klasa jest dla odświeżania kontaktów, fotka jest dla nastolatek, a facebook dla studentów..
Dlaczego w Polsce Facebook zaczyna być tak popularny? czyżby tylko fakt, że znajomi się zapraszają, czy może jeszcze coś innego??