Czy ktoś ma jakiś pomysł jak rozruszać forum? Jest fajnie, ale czas może na trochę świeżej krwi, bo generalnie jakoś się kicha robi..
Pomysly na rozruszanie forum
no kiiichaaaa nawet gorzej
full pkt na minusie i nawet jakbym chciał nie mam jak ich nadrobić a zawalać forum bezsensownymi postami to głupota... Tematy są nudne, ludzi nie ma... może reklama słaba? ja tutaj przypadkiem trafiłem
Pomysłów nie mam... ale na pewno ktoś wpadnie na jakiś twórczy pomysł
Pomysłów nie mam... ale na pewno ktoś wpadnie na jakiś twórczy pomysł
Masz mniej niz -100 pkt i dalej masz hosting? To co ja wbijam na forum co 5 dni zeby walnac jakiegos posta?
Może poruszyć jakieś głębsze tematy? Kontrowersyjne? Topico o seksie poniżej 17 lat ma sporo odpowiedzi, może coś poruszyć o Bogu, polityce czy coś?
Brakuje trochę wspólnych zainteresowań chyba
Może poruszyć jakieś głębsze tematy? Kontrowersyjne? Topico o seksie poniżej 17 lat ma sporo odpowiedzi, może coś poruszyć o Bogu, polityce czy coś?
Brakuje trochę wspólnych zainteresowań chyba
Z tym Bogiem to bym uważał ... delikatny temat. Ale dołączam się do tematy i Kolegów ... kicha troche.
Potrzebne są tematy bardziej rzeczowe a nie o dupie marynie ...
Ja postaram sie na przyszły tydzień wrzucić test jakiegoś urządzonka, np słuchawek Acoustic Noise Cancelling Headphones by Bose.
Może ktoś by tak post typu prośby o teysty opinie gażetów a odpowiedzi w nowych tematach?. Sporo tego przecież już mamy i sporo sie nadal kupuje. Taka wewnętrzna wymiana informacji, szybko i wylewnie.
Potrzebne są tematy bardziej rzeczowe a nie o dupie marynie ...
Ja postaram sie na przyszły tydzień wrzucić test jakiegoś urządzonka, np słuchawek Acoustic Noise Cancelling Headphones by Bose.
Może ktoś by tak post typu prośby o teysty opinie gażetów a odpowiedzi w nowych tematach?. Sporo tego przecież już mamy i sporo sie nadal kupuje. Taka wewnętrzna wymiana informacji, szybko i wylewnie.
Zgadzam się z nTonio, że przydałoby się trochę rzeczowych tematów. Takie ogólnikowe wątki raczej nie skłaniają użytkowników do zakładania własnych tematów, jak mają jakiś problem, gdyż wolą założyć go na bardziej specjalistycznym forum, licząc tam na lepszą pomoc.
Można założyć kilka tematów związanych z jakimś hobby, np. o fotografii, kinie, muzyce czy czytelnictwie. Może to skłoni osoby zainteresowane taką tematyką do aktywniejszego wypowiadania się.
Można założyć kilka tematów związanych z jakimś hobby, np. o fotografii, kinie, muzyce czy czytelnictwie. Może to skłoni osoby zainteresowane taką tematyką do aktywniejszego wypowiadania się.
Miała powstać gra o tematyce vallheru, tworzyć ją mieli użytkownicy tego forum ale kompletnie nie wyszło bo każdy oczekiwał czego innego...
Coś o fotografii było jak chwaliłem się kontem na devart no ale tez nie za bardzo popularne...
Dla mnie mała reklama co się wiążę z małą liczbą użytkowników, co się wiążę z małą ilością problemów, co się wiążę z małą ilością wątków w których można się wypowiadać, udzielać rad i informacji...
Coś o fotografii było jak chwaliłem się kontem na devart no ale tez nie za bardzo popularne...
Dla mnie mała reklama co się wiążę z małą liczbą użytkowników, co się wiążę z małą ilością problemów, co się wiążę z małą ilością wątków w których można się wypowiadać, udzielać rad i informacji...
Najdziwniejszy jest fakt, że na forum, które ma HOST w nazwie coś mało jest tematów odnośnie hostingu, PHP, xHTML, CSS ...
Za to jest mnóstwo z gatunku "jak ma na imię ..." , "twoje ulubione ..." ... na takich tematach po prostu najłatwiej nabić punkty - bez wysiłku praktycznie.
Sam myślę nad tym, by po prostu przenieść moją jedyną frihostową stronę na swój płatny serwer ... po prostu tu czasem trudno zdobyć punkty w sposób sensowny, bez pisania w tematach MFP (made for points ... taka dygresja do MFA - Made for AdSense) ...
Za to jest mnóstwo z gatunku "jak ma na imię ..." , "twoje ulubione ..." ... na takich tematach po prostu najłatwiej nabić punkty - bez wysiłku praktycznie.
Sam myślę nad tym, by po prostu przenieść moją jedyną frihostową stronę na swój płatny serwer ... po prostu tu czasem trudno zdobyć punkty w sposób sensowny, bez pisania w tematach MFP (made for points ... taka dygresja do MFA - Made for AdSense) ...
| b4r4t wrote: |
| Najdziwniejszy jest fakt, że na forum, które ma HOST w nazwie coś mało jest tematów odnośnie hostingu, PHP, xHTML, CSS ... |
Takie tematy są, ale na forum otwartym (anglojęzycznym). Problemem jest żeby nie było nudno i żeby nie kopiować tego co już było powiedziane / założone właśnie na tym forum tyle że po polsku ... (no chyba że jest rynek na takie cuś.... nie wiem do końca szczerze mówiąc). Ale translatory ostro przecież chodzą prawie u każdego więc to będzie bezcelowe. Potrzeba czegoś świeżego innego niż to co już jest na frihost.
Żeby nie być gołosłownym, i że tylko krytykuje kolejna propozycja (prosto z życia, z ostatnich dni)np.:
Jak sie przygotować do wyprawy w góry, jak sie przygotować na warunki atm, itp ... doświadczenia, porady. Jak sie podoba to jutro zakładam.
| nTonio wrote: |
|
Jak sie przygotować do wyprawy w góry, jak sie przygotować na warunki atm, itp ... doświadczenia, porady. Jak sie podoba to jutro zakładam. |
Koniecznie zabrać ciepłą ... gorącą .... dziewczynę
Zakładajcie tematy jakie was interesują. Ja np jak mam problem związany z programowaniem to pytam tutaj. Ale nie za często mam
Reklama.. musimy sami reklamować wśród polaków ten hosting. Inaczej nam zamkną forum i się skończy i będzie tylko angielska część..
Reklama.. musimy sami reklamować wśród polaków ten hosting. Inaczej nam zamkną forum i się skończy i będzie tylko angielska część..
Jak polską zamkną to się pożegnamy... nie będzie mi się chciało pocić dłuższych sensownych postów żeby punkty zarabiać heh będzie trzeba znaleźć inny hosting, poza tym ja tutaj i tak tylko dla forum jestem bo hosting jest tylko dodatkiem, na którym jedynie testuje skrypty i inne takie...
No ja osobiście polecam frihosta każdemu, który zatrzymuje się na płatnym aczkolwiek tanim (smsowym każdy wie o jaki chodzi
) hostingu... tyle że nikomu nie chce się pisać postów ^^
No ja osobiście polecam frihosta każdemu, który zatrzymuje się na płatnym aczkolwiek tanim (smsowym każdy wie o jaki chodzi
Czy to naprawdę tak uciążliwe? Przecież wystarczy napisać jednego posta na 2-3 dni. Tak naprawdę jak się pisze dłuższe posty, to nawet raz na tydzień może wystarczyć. No może 2 razy na tydzień. Można miesiąc nie być na forum (albo i dłużej) i też się nic nie dzieje..
a tematy.. jak będziecie zakładać, to będą. Trudno, żeby była jedna osoba od zakładania tematów, a reszta od wypowiedzi. Najwyżej temat będzie niepopularny albo nikt się nie wypowie..
a tematy.. jak będziecie zakładać, to będą. Trudno, żeby była jedna osoba od zakładania tematów, a reszta od wypowiedzi. Najwyżej temat będzie niepopularny albo nikt się nie wypowie..
Jesli jestes sam i nie masz właśnie pod ręka znajomego to sporo cie czeka roboty. Bo musisz zakładać nowe wątki. i odpowiadc na posty. Oczywiście zeby odpowiedzi były na innch Uzytkowników tworzysz ich sam . i lecisz z tematami. raz tu raz Tam, az ktos naprawdę zacznie pisac , bo sie zainteresuje cos go poruszy!!
IMHo powinno być mimo wszystko więcej punktów za post, to jedyna droga do ograniczenia spamerstwa a i ludzie pisaliby sensowniej, a nie po to, żeby nabijać punkty. Ja cały czas na minusie mam, a piszę tylko wtedy, kiedy mam coś po przekazania.
ale chodzi o to, że generalnie ludzie mają coś do powiedzenia. u nas to wygląda też inaczej, bo się kisimy w Polskim sosie.
Angielskojęzyczni mają dużo, dużo więcej tematów i możliwości..
Angielskojęzyczni mają dużo, dużo więcej tematów i możliwości..
ale tam to tłok jest...
aż się człowiekowi nie chce pisać bo i tak wiadomo, że go zignorują. tutaj jest bardziej kameralnie i wiem, z kim rozmawiam (wiecie o co mi chodzi...) i mogę się spodziewać odpowiedzi na moje posty.
aż się człowiekowi nie chce pisać bo i tak wiadomo, że go zignorują. tutaj jest bardziej kameralnie i wiem, z kim rozmawiam (wiecie o co mi chodzi...) i mogę się spodziewać odpowiedzi na moje posty.
Reklama by nie zaszkodziła, na pewno nie jesteśmy tutaj grupą dominującą jako polacy. Drugą sprawą są mało ciekawe tematy forum, a może raczej problem ze znalezieniem tematu który by nas zainteresował. Może by tak jakoś zagadać z administratorami żeby podzielić naszą kategorie na inne poddziały, np. utworzyć polskie odpowiedniki kategorii z forum głównego, nawet jeśli to ma niewielki wpływ na liczbę wypowiedzi, to i tak by się coś takiego przydało, bo przede wszystkim ośmieliło by trochę innych użytkowników do zakładania tematów które wydawały by się dublowaniem tematów zawartych w działach anglojęzycznych.
Kolejna sprawa to brak grupy napędzającej, jeśli uda się przekonać adminów do dania nam możliwości podziału naszego podforum na dalsze działy, można by spróbować zwerbować grupę użytkowników którzy posiadali by zdolności do poprowadzenia jakiś kącików tematycznych, np. kursów tworzenia grafiki, skryptów javy, stron www, obróbki dźwięku, filmów i inne takie.
Powstanie tego rodzaju kursów sprawi że osoby zainteresowane danymi tematami będą wiedziały, że mogą tutaj zasięgnąć opinii innych ludzi którzy mają z czymś takim do czynienia, a to zaowocowało by większą ilością postów w naszym zakątku w którym się puki co kisimy.
Tak więc trzeba poważnie pogadać z adminami. Co wy na to???
Kolejna sprawa to brak grupy napędzającej, jeśli uda się przekonać adminów do dania nam możliwości podziału naszego podforum na dalsze działy, można by spróbować zwerbować grupę użytkowników którzy posiadali by zdolności do poprowadzenia jakiś kącików tematycznych, np. kursów tworzenia grafiki, skryptów javy, stron www, obróbki dźwięku, filmów i inne takie.
Powstanie tego rodzaju kursów sprawi że osoby zainteresowane danymi tematami będą wiedziały, że mogą tutaj zasięgnąć opinii innych ludzi którzy mają z czymś takim do czynienia, a to zaowocowało by większą ilością postów w naszym zakątku w którym się puki co kisimy.
Tak więc trzeba poważnie pogadać z adminami. Co wy na to???
Na pewno nie uda się podzielić na kategorie, bo jest nas za mało. Nawet innych grup, które są się nie dzieli. Musimy sobie radzić tak. Możecie dublować tematy angielskojęzyczne, bo chyba większość z nas tylko korzysta z polskiego forum..