|
|||||||||||||||||||||||||||||||
mBank i darmowe konto
Słuchajcie jak wiecie prowadzę stronę internetową o zarabianiu w sieci. Teraz rozpoczołem współpracę z mBankiem i pośredniczę w sprzedaży ich produktów finansowych. Chciałbym was poprosić o udział w małym badaniu rynku na moje potrzeby (ale oficjalnie to brzmi
).
Mam taki dylemat... Chciałbym w głównej mierze promować eKonto. Zastanawiam się więc, czy wchodząc na moją przyszłą stronę z ofertą mBanku założylibyście konto bankowe, jeżeli go nie posiadacie, lub jeżeli macie konto w innym banku i przeczytacie, że eKonto jest darmowe?
W jakim stopniu zachęciłaby Was do złożenia wniosku np. moja oferta 20 zł na konto za jego założenie? Czy potraktowalibyście stronę tak samo, czy bylibyście bardziej skłonni do założenia takiego darmowego konta wiedząc o tym "bonusie"? I w końcu czy założylibyście takie konto?
Będę bardzo wdzięczny za udział w ankiecie osób które nie mają jeszcze konta w mBanku.
Mam taki dylemat... Chciałbym w głównej mierze promować eKonto. Zastanawiam się więc, czy wchodząc na moją przyszłą stronę z ofertą mBanku założylibyście konto bankowe, jeżeli go nie posiadacie, lub jeżeli macie konto w innym banku i przeczytacie, że eKonto jest darmowe?
W jakim stopniu zachęciłaby Was do złożenia wniosku np. moja oferta 20 zł na konto za jego założenie? Czy potraktowalibyście stronę tak samo, czy bylibyście bardziej skłonni do założenia takiego darmowego konta wiedząc o tym "bonusie"? I w końcu czy założylibyście takie konto?
Będę bardzo wdzięczny za udział w ankiecie osób które nie mają jeszcze konta w mBanku.
Niestety nie mogę uczestniczyć w ankiecie gdyż nie ma takiej odpowiedzi
Posiadam konto w mBanki od kilku lat i jestem zadowolony, niedawno także założyłem sobie konto w ToyotaBank i też nie narzekam
Założenie konta w drugim banku spowodowało to iż rezygnuję z obecnie najczęściej używanego przeze mnie konta ekstrakonto student w KretydBanku... Jako konto studenckie miałem je za darmo+ubezpieczenie w warcie, niestety życie studenta się kończy także i konto i musze przejść na konto normalne za które musiałbym płacić 6zł...po co jeśli mam do dyspozycji darmowe
Wracając do twojego tematu... Polecam każdemu konto w mBanku jak i ToyotaBanku
1. darmowe
2. darmowe
3. prawie darmowe
(wiemy że nic nie ma za darmo
)
Posiadam konto w mBanki od kilku lat i jestem zadowolony, niedawno także założyłem sobie konto w ToyotaBank i też nie narzekam
Wracając do twojego tematu... Polecam każdemu konto w mBanku jak i ToyotaBanku
1. darmowe
2. darmowe
3. prawie darmowe
też mam konto w mBanku - bardzo polecam. W sumie nadal mam izzykonto dla dzieciaków
ale tyle mi wystarczy - super wygodne jest to, że może płacić naprawdę w wielu miejscach przelewem - często sklepy mają mpay czy jakkolwiek się to nazywa, że automatycznie mnie przekierowuje do mbanku i wypełnia za mnie wszystkie dane do przelewu.
Hehe, w Lucas banku dawali pendrive za założenie konta
Ja też mam w mBanku, poecam, przydało się nie raz, zwaszcza płatności zagraniczne przez internet. Ale niestety PayPa nie zaakceptował karty :/
Trochę nie na temat, ale dziwne ze PayPal nie zaakceptowal karty :/ szkoda, ciekawe jak jest z tym moim toyota bankiem. Karte dostaje sie z wypuklymi numerami i danymi, tak więc mozna (jak ostatnio zrobilem) na karte podpisalem umowe w mixplus... a raczej ja przedluzylem i dokonalem cesji na siebie.
Ciężko bedzie.... ludzie raczej na to sie nie chycą, bo podawanie swoich danych osobowych na stronie pośrednika, już budzi bardzo duże wątpliwości, a w dodatku ktoś obiecuje ci 20 zolek (oczywiście nie twierdze że tak nie jest, tylko sie wczuwam w potencjalną osobę) - pierwsze skojarzenie: kolo sprzeda moje dane, a i może też założy konto.
Ja już mam konto w mBanku, a jeśli bym nie miał i natrafił na taką ofertę jak przedstawiłeś to pewnie postąpił bym jak statystyczny Polak (jak opisałem). Zdecydowanie poszedł bym do najbliższej placówki i tam wszystko załatwił, albo na stronce samego banku.
Mam nadzieje że pomogłem.
Ja już mam konto w mBanku, a jeśli bym nie miał i natrafił na taką ofertę jak przedstawiłeś to pewnie postąpił bym jak statystyczny Polak (jak opisałem). Zdecydowanie poszedł bym do najbliższej placówki i tam wszystko załatwił, albo na stronce samego banku.
Mam nadzieje że pomogłem.
| Nolt wrote: |
| Trochę nie na temat, ale dziwne ze PayPal nie zaakceptowal karty :/ |
Nie zaakceptował, bo karta z mBanku, to zwykła Visa Electron, płaska. A PayPal, to chyba tylko wypukłe akceptuje.
mi bez problemu zaakceptowali. wystarczylo na mlinii zwiekszyc limity na transakcje inretnetowe. bez tego wywala, ze karta zostala odrzucona przez bank.
Jakbys powiedziła , że po założeniu konta czeka na mnie 100 to bym sie pewnie zastanowił.
Top jest odpowiedz na twoje pytanie, atak naprawde to zastanawiam sie na założeniem konta firmowego własnie w embanku, ale ze względu na mozliwości tego konta. A nie toja super ofertę.
Podoba mi sie, że wychodza naprzeciw nowy przedsiębiorcom i daja linię kredytowa do 10000 nawet dla nowych!!!! Oczywiscie ile tak naprawdę przyznaja i czy w ogóle przyznaja to już jest osobna kwestia, ale to jest to co mnie interesuje. Wiadomo, że jak ktoś dopiero startuje to raczej kasy nie ma za duzo i może się przydać taki limicik!!
Top jest odpowiedz na twoje pytanie, atak naprawde to zastanawiam sie na założeniem konta firmowego własnie w embanku, ale ze względu na mozliwości tego konta. A nie toja super ofertę.
Podoba mi sie, że wychodza naprzeciw nowy przedsiębiorcom i daja linię kredytowa do 10000 nawet dla nowych!!!! Oczywiscie ile tak naprawdę przyznaja i czy w ogóle przyznaja to już jest osobna kwestia, ale to jest to co mnie interesuje. Wiadomo, że jak ktoś dopiero startuje to raczej kasy nie ma za duzo i może się przydać taki limicik!!
| jackill wrote: |
| Ale niestety PayPa nie zaakceptował karty :/ |
Obecnie w PayPalu możesz zarejestrowa kartę debetową mBanku po jej odblokowaniu przez mLinię. Ale nie polecam takiego rozwiązania, gdyż praktycznie nic nie chroni Twoich transakcji (a raczej prawie, bo w tym wypadku tylko PayPal), a pieniądze są bezpośrednio ściągane z Twojego konta. Osobiście od wielu lat korzystam z eKarty mBanku. Jest to specjalna karta do płatności internetowych i telefonicznych. Kartę tą ładujesz przez serwis transakcyjny przed samą płatnością w internecie wybraną przez siebie kwotą i masz pewnośc, że gdy trafisz na nieuczciwego kontrachenta Twoje konto nie zostanie wyczyszcznone, gdyż "na karcie" będziesz miał tylko tyle ile sam wskażesz.
Niestety eKarta jest płatna, jak wszystkie pakiety bezpieczeństwa w każdej instytucji, ale jest to wydatek 25 zł rocznie, czyli znikomy ułamek tego, co możesz stracic wykonując wiele płatności w inernecie rocznie (szczególne zagranicznych).
| Nolt wrote: |
| Posiadam konto w mBanki od kilku lat i jestem zadowolony |
| mtx wrote: |
| też mam konto w mBanku - bardzo polecam. |
| Ja też mam w mBanku, poecam, przydało się nie raz, zwaszcza płatności zagraniczne przez internet |
| nTonio wrote: |
| Ja już mam konto w mBanku |
Oj, coś czuję, że będzie to ciężki chleb… Już wcześniej zauważyłem, że wiele osób posiada konto właśnie w mBanku. Ci, którzy korzystają z banków tradycyjnych są z reguły nieufni wobec usług innowacyjnych (takich jak choćby bańkowość internetowa) i na pewno nie łatwo zechcą przenieść się do mBanku. (Mentalność ciężko zmienić, ale tak logicznie myśląc to po co płacić za konto, skoro można mieć je za darmo razem z bezpłatnymi przelewami, bankomatami i kartą płatniczą? I to jeszcze w banku, który wprowadza co raz szereg ułatwiających życie usług…)
| Zdecydowanie poszedł bym do najbliższej placówki i tam wszystko załatwił |
mBank z założenia jest właśnie bankiem internetowych, a jego „placówki” czyli mKioski powstały po to aby przyciągać tych właśnie nieufnych.
| Hehe, w Lucas banku dawali pendrive za założenie konta |
Właśnie o tym myślałem, każdy jest „łasy” na prezenty (może to trochę za ostre słowo
| podawanie swoich danych osobowych na stronie pośrednika, już budzi bardzo duże wątpliwości, a w dodatku ktoś obiecuje ci 20 zolek (oczywiście nie twierdze że tak nie jest, tylko sie wczuwam w potencjalną osobę) - pierwsze skojarzenie: kolo sprzeda moje dane, a i może też założy konto. |
nTonio masz w zupełności rację Polacy to naród nieufny, a już w szczególności do Internetu, którym mogą posługiwać się szeroko i bez przeszkód tylko kilka lat. A już jeżeli chodzi o nasze pieniądze jesteśmy w tym temacie światowymi liderami. No niech ktoś spróbuje zapyta obcą osobę ile zarabia. Tylko w naszym kraju jest to temat tabu…
| Mazur02 wrote: |
| Jakbys powiedziła , że po założeniu konta czeka na mnie 100 to bym sie pewnie zastanowił. |
Jak bym mógł to bardzo chętnie bym tyle dał, ale nie tylko nic nie zarobię, a jeszcze dołożę do tego interesu, dlatego takie 20 – 30 zł to maksymalny próg opłacalności dla eKonta w tym biznesie.
Ja jednak postaram się nie zrażać i spróbuję wejść w ten interes, zarówno w Internecie jak i w Realu…
| Mazur02 wrote: |
| atak naprawde to zastanawiam sie na założeniem konta firmowego własnie w embanku, ale ze względu na mozliwości tego konta. A nie toja super ofertę.
Podoba mi sie, że wychodza naprzeciw nowy przedsiębiorcom i daja linię kredytowa do 10000 nawet dla nowych!!!! Oczywiscie ile tak naprawdę przyznaja i czy w ogóle przyznaja to już jest osobna kwestia, ale to jest to co mnie interesuje. Wiadomo, że jak ktoś dopiero startuje to raczej kasy nie ma za duzo i może się przydać taki limicik!! |
Właśnie jeżeli ktoś z Was, albo waszych znajomych chciałby założyć eKonto, czy też skorzystać z innej usługi mBanku, a jednocześnie mi pomóc to zapraszam do osobistego kontaktu ze mną lub składania formularzy przez tą stronę internetową (strona mBanku, można tam zapoznać się z całą ich ofertą) i z góry serdecznie Wam dziękuję. Wiem dużo o mBanku i chętnie pomogę / doradzę, a przy tym podzielę się moją skromną prowizją, gdyż wiadomo, że nie ma nic na tym świecie za darmo, ja nie jestem pazerny, a chciałbym mieć jakieś wyniki, choćby dla własnej satysfakcji…
Ja mam konto w mBanku od miesiąca i tak samo jestem z niego zadowolony 
Zgadzam się w zupełności z opinią szanownych przedmówców na temat konta w mBanku. Jak większość z was i ja posiadam takie konto internetowe. Uważam, że przyczyna jest prosta: na tle innych banków mBank jako jeden z pierwszych "wszedł" w konta internetowe, ma spore osiągnięcia i konkurencyjne parametry.
W odniesieniu do możliwych zysków z pośrednictwa w oferowaniu takich kont przez stronę www uważam, że będzie bardzo trudno uzyskać pozytywny skutek dodatkową zachętą w wys. 20zł, gdyż w Polsce naciągaczy jest bez liku, ostatnio było też kilka informacji w mediach o oszustwach z bankomatami, czy z kontami internetowymi, więc nastawienie jest na "nie" dla potencjalnych-niezdecydowanych.
Po drugie Twoja strona www nie byłaby (jak się domyślam) oficjalnym przedstawicielstwem mBanku, więc dodatkowe wątpliwości dla internautów, tym bardziej, że wystarczy wejść na oficjalną stronę mBanku i zamówić eKonto, należy więc traktować taki projekt raczej jako ewentualna dodatkowa możliwość dochodu z prowizji ale nie traktować tego jako zadanie główne i w dłuższej perspektywie czasu poprzez zawarte na stronie informacje budować swój wizerunek-markę a wtedy może będą profity i zwrot kosztów prowadzenia strony.
W odniesieniu do możliwych zysków z pośrednictwa w oferowaniu takich kont przez stronę www uważam, że będzie bardzo trudno uzyskać pozytywny skutek dodatkową zachętą w wys. 20zł, gdyż w Polsce naciągaczy jest bez liku, ostatnio było też kilka informacji w mediach o oszustwach z bankomatami, czy z kontami internetowymi, więc nastawienie jest na "nie" dla potencjalnych-niezdecydowanych.
Po drugie Twoja strona www nie byłaby (jak się domyślam) oficjalnym przedstawicielstwem mBanku, więc dodatkowe wątpliwości dla internautów, tym bardziej, że wystarczy wejść na oficjalną stronę mBanku i zamówić eKonto, należy więc traktować taki projekt raczej jako ewentualna dodatkowa możliwość dochodu z prowizji ale nie traktować tego jako zadanie główne i w dłuższej perspektywie czasu poprzez zawarte na stronie informacje budować swój wizerunek-markę a wtedy może będą profity i zwrot kosztów prowadzenia strony.