FRIHOST FORUMS SEARCH FAQ TOS BLOGS COMPETITIONS
You are invited to Log in or Register a free Frihost Account!


XAMP LITE





westcp
Hey guys

I am trying to set up xamplite on my pc. everything extracts fine from the archive. but when I run apache_start.bat it has an error saying it cant find the port or something like that...

any ideas?

strange thing is that it used to work. but this is a new install on the hard drive (XP) ?? so dont know why its not working now?

cheers
badai
i also has this problem before. one of the solution is to check if IIS is installed, and remove it.
rvec
it's probably telling that the port is already taken. I think skype, IIS other apache installations and maybe more programs use port 80. You should turn off those programs, before starting XAMP.
silverdown
there is a portcheck exe file in there to show you which port is needed, and if occupied which is currently using it.
swizzy
Run port-check.exe in the same folder, this will tell you what program is clogging port 80.

For IIS go to inetmgr, right click on server > properties and change port binding to 8080 (or some other unused port).
For Skype, go to options, connection, advanced, and uncheck 'use port 80 and 443'.
If any other program is blocking it, post the results of portcheck here.
Related topics
what do you think about frontpage
gmail-lite
NDS Lite
Lite-On IT and BenQ to Form a Strategic Alliance
Nintendo DS Lite EARLY RELEASE
Notepad upgrade
Kazaa Lite K++ Login Unsuccessful
Installing Burning Board Lite
css editor style master
Painting My DS lite
PHP to MySQL connection
Linux sur un laptop PII ?
sql lite...
I am Ron D. Lite
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Scripting -> Php and MySQL

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2011 Frihost, forums powered by phpBB.