FRIHOSTFORUMSSEARCHFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Wizytówka elektroniczna

mtx
Nie chodzi mi o netową itd.. tylko o rzeczywistą, którą można np podłączyć do kompa, albo działa na poczerwień lub bluetooth..

ktoś coś wie? Ile, gdzie? dlaczego tak drogo?
w ogóle to ma sens??
nTonio
... zabardzo Cie nie łape ... chodzi Ci o coś takiego jak podpis elektroniczny / czyt lini papilarnych ? O jakie zastosowanie Ci chodzi: o identyfikacje uzytkownika na róznych kompach czy rodzaj "inteligentnego loginu" połączonego z hasłem w celu uzyskania dostepu do własnych prywatnych danych ?
mtx
takie elektroniczne cuś żeby można było dawać jako wizytówkę, ale będzie fizyczną kartką z elektroniczną treścią..
nTonio
Ok to teraz wszystko jak zawsze rozchodzi sie o kase Smile

Propozycja nr1: klucze usb - na allegro dostaniesz od ręki za 8 zł klucz usb 1GB

Propozycja nr2: miniCD-R - oczywiście w przeźroczystych pudełeczkach ok 2zł sztuka

Propozycja nr3: MicroStick M2 - ok 2,5zł

Propozycja nr4: Karty magnetyczne / chipowe

Zdecydowanie polecam propozycje nr 2 bardzo elegandzka forma, sam mysle o czymś takim w najbliższym czasie, jak tylko uzbieram coś sensownego żeby tam wrzucić.

Pozycja nr 4 jest zdecydowanie najbardziej problematyczna i nierealna ale jest Very Happy
mtx
płytka brzmi bardzo sensownie.. Smile
i od razu można jakieś portfolio i coś..
a kosztowo jeśli rzeczywiście to 2 zł, to wychodzi prawie jak drukowana...
qiubus
A właściwie po co Ci takie coś ?

Faktycznie rozchodzi się jak zawsze o kas:
- najlepiej by wyglądały karty magnetyczne oczywiście wg mnie - dajesz taką kartę i wygląda jak wizytówka
- no pomysł z płytka mi się nawet podoba tylko że noszenie płytek w kieszeni jest nie zbyt wygodne Smile

Wg mnie i tak wart mieć swoją wizytówkę w postaci strony internetowej. Zależy oczywiście do jakich celów Ci to potrzebne, ale przykładowo w celach kontaktów aż klientami. to umieszczasz na stronie swoje dane, na wizytówce (takiej papierowej) podajesz adres strony - adres najlepiej by był przykładowo imie.nazwisko.info, ale oczywiście z tym już są problemy i domen zaczeło brakowac by tak to mogło wyglądać, więc albo trzeba sprawdzić teraz i myśleć przyszłościowo albo wymyślać coś sprytnego hehe) Na stronie umieścić oprócz danych typowo oficjalnych również odrobinę prywatnych na przykład zdjęcie pieska albo kotka czy coś tam ( na przykład koleś jeden umieścił zdjęcie drzewka bonzaj - i napisał że pielęgnuje je od 15 lat Smile ) ... wtedy klienci powiedzmy nabierają zaufania ...
no i oczywiście nie można zapomnieć o aktualizowaniu takiej strony jak najcześciej - minimum to raz na miesiąc....