FRIHOSTFORUMSSEARCHFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Jabber

gecko
Mam takie pytanie... Ktokolwiek z was tego używa? Jaki serwer? Jaki klient? Jak dużo macie znajomych z jabbera? Korzystacie z transportów? Czy wasz serwer zawsze działa i jest bezproblemowy?

Ja korzystam. Oprócz konta tlenowego (czyli jabbero-podobnego), z którego raczej nie korzystam, mam konto na serwerze jabster.pl. Korzystam z PSI / PSI-pedrito i jestem zadowolony. Mam 3 znajomych którzy mają - tak jak ja - jeszcze "wykłe konto gg" (2 os z gtalk, 1 os z jabstera). Mam transport na sieć gg, do sieci tlen nie bo po co skoro nikt do mnie nie pisze?...

A serwer raczej działa... tzn u mnie. Jak przyszedłem do koleżanki to miałem disconnecta co 3 min. Nie wiem tylko dlaczego, bo u mnie (nawet na modemowym, przez LAN) nie mam problemów.
mtx
Quote:
Mam takie pytanie... Ktokolwiek z was tego używa?

ja

Quote:
Jaki serwer?

aqq

Quote:
Jaki klient?

jw.

Quote:
Jak dużo macie znajomych z jabbera?

kilkunastu z którymi rozmawiam, w porównaniu do setek z gg, z którymi w ogóle nie gadam.

Quote:
Korzystacie z transportów?

tak

Quote:
Czy wasz serwer zawsze działa i jest bezproblemowy?

gg - siada często
gandalfini
Ja też używam AQQ w wersji 2.0 - oczywiście bez reklam Wink
Znajomych nie mam wcale (w sumie nie ma się co dziwić - jak pytam któregokolwiek z nich jaki komunikator internetowy mają, to nie wiedzą co to - dopiero jak im wytłumaczę to słyszę coś w stylu "aaa gadu gadu mam")
Ogólnie nie narzekam na serwer aqq, szkoda tylko że gg się sypie i to zazwyczaj w takich chwilach, kiedy jest najbardziej mi potrzebne Wink
kogoot
Ja korzystam z Tlena, jednak rozmawiam tylko z ludźmi na gg... Prawda jest taka, że jakie by gadu-gadu nie było zawodne i tak jest najbardziej "elo" itd. (nie wiem dlaczego), no i niestety, nie mam wyjścia, chociaż chętnie przerzuciłbym się na coś wygodniejszego. W Tlenie podoba mi się najbardziej wtyczka z codziennym komiksem Garfielda Cool