Mam stronke od nie dawna na frihost ( 2 dzień ) i niestety muszę napisać że podczas użytkowania stronki często, chociaż nie na długo stronka się niechce włąńczyć i pokazuje sie tekst typu : " Nie udało się nawiązać połączenia " Witryna może być tymczasowo niedostępna lub zbyt obciążona. "Spróbuj ponownie za kilka minut..."
Mam nadzieje że to tylko jakieś chwilowe zakłucenia, że frihost jest stabilny
mtx: ort; temat w złym miejscu
Zdarza sie, z tego co uzytkownicy zaobserwowali zwlaszcza po uzywaniu FTP. Ale ten tekst znika po kilkunastu-kilkudziesieciu sekundach, jesli nie bawisz sie na FTP to praktycznie sie nie pojawia. Przynajmniej w moim przypadku tak jest. Ale dluzszych 'padów' serwera nie zaobserwowalem jak na razie (nie licząc tego, jak w serwerze wysiadł dysk twardy, ale to już inna historia...)
Dzięki za informacje.
Właśnie teraz często używam ftp bo modifikuje stronke, więc wszystko jasne.
pzdr.
Wiecie zzy to jest zamierzone działanie, czy po prostu serwer nie wyrzymuje obciążznia?
Ja mam takie pady serva non stop na domenie podpietej do frihosta , a na adesie nazwa.frih.net wszystko smiga dobrze , dosłownie co pare minut server nie moze wyswietlic strony , moje połączenie z netem jest jak najbardziej sprawne
server chyba nie wytzrymóje obciażenia frihostowców
mtx:ort
heh, zapewne korzystasz z serwera 2
z tym serwerem jest sporo klopotow, sam ostatnio nieuzywm ftp, a serwer i tak pada
ostatnio strona nie chodila jakie 1.5h :/ a pozatym na ten temat juz kupa tematow powstala, sam jeden napisalem...
Nic na to nie poradzimy, wymiana dysku i tak nie pomogla, chodz nazekac nie mozna. Serwer 2 jest bardzo ale to bardzo wrazliwy:P i przy kazde jego przeciazeniu, odlancza sie na pare sekund, czyli stronki ktore czymaja na swoim koncie wieksze pliki typu *.mp3 lub jakies *.exe wiekszej wagi to gdy wbije sie na nia z 200 osob i zacznie sciagac ten plik to serwer najczesciej pada...
Jak nic na to nie poradzimy
trzeba coś z tym zrobic bo tak nie może być ! Nigdzie indziej tak nie ma xD !!!
A tak wogóle to czemu tak się dzieje ? co z tym serwerem jest nie tak ?
Myślę, że żeby ograniczyć wysyp tematów typu:
czy server nie działa
a jak zrobić coś tam
a wyskskuje mi tak błąd
trzeba zrobić jeden temat. Ma to ten plus, że jeśli komuś się coś będzie działo może zajrzeć tu i może znajdzie odpowiedź, a tematy zwykle mają idiotyczne tytuły, po których i tak niczego nie można się doczytać.
Wiec ja zaczne. Co sie dziej z cornem że wywala mi na mejla tekst
| Quote: |
Not Acceptable
An appropriate representation of the requested resource
/enaria/***.php could not be found on
this server.
|
i sie nie robi
a normalnei plik działa
Witam, powie mi ktoś jak zainstalować mambo na moim koncie? Ściągnąłem na dysk, wrzuciłem wszystko na serwer ale coś nie chce działać, jak totrzeba zrobić??? Może jest coś lepszego od mambo? doradźcie mi, z góry dzięki
pliki wrzucam do folderu public_html
pzdr
mtx:o Jesu... temat powinien być w temacie o problemach, błędach itd., poza tym radziłabym sobie podarować mambo, bo jest bardzo dziurawe (patrz dział ogłoszeń).Poza tym formuowanie problemu jest beznadziejne-nie napisałeś gdzie, dlaczego, co wyślietla, albo czego nie wyświetla itd.AHA I TEMAT NIE MUSI BYĆ DUŻYMI!
Sorki,ale nie mogę się powtrzymać:
http://rtfm.killfile.pl/
Nie działa,eh? Cholernie dużo nam to mówi. Nawet adresu strony nie podałeś :[
A robisz wszystko zgodnie z instrukcją?? Bo jak ja kiedyś instalowałem mambo to nie miałem żadnych problemów.
A co do innych systemów to ja używam php-fusion i nie narzekam
PS. Wnioskuje, że masz panel z DirectAdminem, bo jakbyś miał Cpanel to tam możesz automatycznie zainstalować MAmbo 
chodzi o to, że ftp nie wrzuca mi wszystkich plików, na poprzednim serwerze, trwało to ok 30 min i wszystko było ok, a teraz wysyła jakieś 10 min i kończy, po czym okazuje się, że brakuje na serwerze 2/3 folderów
moja strona www.inter.frih.net
co trzeba zrobić, żeby mieć Cpanel? 
Zeby miec cPanel, trzeba zarejestrowac sie na Frihoscie gdzies z rok (?) temu - konta z tym panelem byly rozdawane na serwerze numer 1, a teraz mozna dostac tylko DirectAdmina na serwerze drugim
Skoro FTP ci nie wchodzi, wysylaj po kawalku. Najpierw wyslij czesc plikow, potem nastepne kilka folderow i tak wgrywaj az wszystko trafi na serwer.
Moze twoje lacze jest cos nieteges
Ja na osiedlowej radiowce tez mialem takie problemy,teraz na neo wszystko smiga ok.
Wszystko już jest na serwerze, z tym, że mam kolejny problem; nie wiem gdzie się zmienia CHMOD 0777 ?? bez tego nie chce ruszyć
używam SmartFTP, LeechFTP i Total Commander, musze zmienić ten CHMOD dla wszystkich folderów tzn: | Quote: |
administrator/backups/ Unwritable
administrator/components/ Unwritable
administrator/modules/ Unwritable
administrator/templates/ Unwritable
cache/ Unwritable
components/ Unwritable
images/ Unwritable
images/banners/ Unwritable
images/stories/ Unwritable
language/ Unwritable
mambots/ Unwritable
mambots/content/ Unwritable
mambots/search/ Unwritable
mambots/editors/ Unwritable
mambots/editors-xtd/ Unwritable
media/ Unwritable
modules/ Unwritable
templates/ Unwritable |
bardzo prosze o konkretną odpowiedź 
http://css.programuj.com/porady/ogolne/chmod.php
Jeszcze trochę i przestanę się wypowiadać w takich tematach,bo mnie mtx zbije za jednolinijkowce!
mtx:to nawrzucaj koledze,że nie używa google,albo nie patrzy na różnych stronach jak zainstalować portal (na większości jest napisane jak CHMOD zrobić itd.). I nawrzucaj mu, że domaga się rzeczy, któych nie będzie, a które umieściłam w temacie czego nie będzie.A potem nawrzucaj od tak, za spam. I widzisz ile można napisać. A jak się można wyżyć na koledze 
W Total Commmanderze łączysz sięz serwerem, zaznaczasz katalog/plik i z menu Plik wybierasz "Zmień atrybuty". Potem zaznaczasz wszystkie pola lub wpisujesz w pole 777 i OK.
ja to nie wiem czy wiecej sie o tym pisze , tym wiecej razy serv pada i nikt nic nie robi , na servie fri hosta nic juz nie mam :/ bo i tak zwykle wyskakuje ze nie moze wyswietlic strony , zeby było mozna przeniesc konto na inny serv , na serv który by działał .
eee tam to tylko chwilowe i zawsze po chwili znika...
radze sie tym nie przejmować i cierpliwie odczekać pół minuty...
zresztą jak pamiętam to frihost tylko raz padł na dluzej...
Od 20 minut nie działa mi drugi serwer; ktoś wie dlaczego ?
Wszystko zapewne zależy od aktywności i przeciążeń serwerów. Mam znajomego który ma konto założone dużo wcześniej (z rozszerzeniem nick.frihost.net) i jemu chodzi praktycznie zawsze.
Może tak jak ktoś napisał wcześniej jest to specyfika kont z rozszerzeniem nick.frih.net
Teraz na przykład ok ponad 30 minut moja strona leży... mam nadzieje że niedługo wstanie...
Ja chyab mam pecha, bo u mnie na koncie błąd połączenia,a lbo resetowanie połącznia ma miejsce około 10-15 razy na godzine tylko z mojego ip, więc jakl mam średnio 100 odwiedziń dziennie z różnych ip to skala tego jest ogromna, czy ktoś wie jak temu zarazdzić ?
Pozdrawiam
Veroz
Też mam konto na 2 serwie i jest to jedyny minus (oprócz utrzymania 45 pkt.) na frihoście. Pady serwa są częste i czasami trwają nawet po kilka godzin :/.
Z tym nie da się nic zrobić
w niedziele był pad- krótki
dysk został wymieniony, ale na razie admini nie mają pomysłu co z tym zrobić
komu się nie podoba- droga wolna- nie musi tu mieć hostingu
cena 1 postu dziennie za hosting- to naprawdę NIC
Od godziny 18.15 cały serwer frih.net leży nic kompletnie nie da sie zrobić, bo przy ostatnim padzie to jeszce można było sie dostać do PA i backup zrobić, a teraz nic ;/
Pozdrawiam
Veroz
EDIT 20:05
Serwer frih.net nadal nie dziala ;/
To ciekawe, bo u mnie wszystko działa 
Hmm może dlatego, że ja mam konto na frihosci od nie dawna, a Ty sądząc po ilości postów i punktót już je troche masz, a może dlatego że jesteś modertorem.
Pozdrawiam
Veroz
Ja również mam konto na serwerze nr2 i też nic nie chodzi nawet CPanel, trochę się boje o dane które miałem na serwerze, moga przepaść ?
Czekam na odpowiedź
| Feodaron wrote: |
Ja również mam konto na serwerze nr2 i też nic nie chodzi nawet CPanel, trochę się boje o dane które miałem na serwerze, moga przepaść ?
Czekam na odpowiedź |
Od kiedy na drugim serwerz jest CPanel ?
Dane mogą przepaść jak dysk padnie, polecam robienie backup'ów co jakis czas.
Pozdrawiam
Veroz
| Feodaron wrote: |
Czekam na odpowiedź |
Po pierwsze nie CPanel tylko DA, jelsi stronka ci nie dziala to moze byc chwilowe ale DA i tak powinien dzialac. Jelsi nie dziala to pewnie autorestart serwera, nastepuja one gdy jets maly ruch na serwerze, czyli ok 00:00-01:00 i 05:00-06:00. Juz raz dysk nawalil;/ Ale teraz ponoc sa czeste backupy kont i danych wiec, nie wiem 
ja mam konto na serverku 2 i jest tragedia normalnie , widze duzo osób pisze ze server nawala i nic
jak było tak jest dalej .A na serverku jest DA , ktos ma Cpanela ?
Moze moja prosba tak czy mozna przenisc konto z serverka 2 na inny , bo jak nie to nabijanie postów zeby utrzymac niedziałajacy hosting jest troche bez sensu , mam pare domen na moim koncie i szkoda mi ich troche bo mam pare plików na servie no i teraz trzeba szukac gdzies miejsca na to :/
Było już pisane, że nie można przenośić kont z DirectAdmina na cPanel. Nistety trzeba się przyzwyczaić do chwilowych awarii. Nie są one jednak, aż takie wielkie, żeby sie na to wkurzać. Jeżeli coś ci tu nie pasuje to jak to mtx pisał nikt cię tu nie trzyma na siłe. Twój wybór to nie jest serwer płatny, żeby żądać 100% działania.
Ludzie czytajcie tematy do tyłu to nie boli, a przynajmniej coś wam to wyjaśni.
Mam mały problem z połączeniem z ftp... Żaden klient tego protokołu mi nie działa... Wszędzie widzę komunikaty że limit czasu na połączenie się wyczerpał i nie mam pojęcia co robić... Kompa mam świeżo po formacie więc nie ma mowy o jaichś błędach.
Będe wdzięczny za pomoć 
Oj no to chyba coś nie tak z serwerem z którym chcesz się połączyć. Miałem tak już wielokrotnie, instalowałem coraz to innych klientów FTP i nic nie dawało dopiero za godzinkę czy może trochę później wszystko było OK.
aha.. ja już tak mam od 3 dni jak nie lepiej 
Po pierwsze: Antywirus - skanowanie kompa.
Po drugie: Sprawdź komputer pod kontem spyware adware itp.
Po trzecie: Sprawź czy sie na innym komputerze też nie wejdzie.
Według tego
wszytsko działa. Mój ftp na 2 serwie działa poprawnie. Problem jest chyba u ciebie.
22:12.2006 od godziny 19:10 brak odpowiedzi z serwa, ftp i DA dzaila ale strona nie, lipa... Trzeba cos z tym zrobic 
| Ramelof wrote: |
Po pierwsze: Antywirus - skanowanie kompa.
Po drugie: Sprawdź komputer pod kontem spyware adware itp.
Po trzecie: Sprawź czy sie na innym komputerze też nie wejdzie.
Według tego wszytsko działa. Mój ftp na 2 serwie działa poprawnie. Problem jest chyba u ciebie. |
Kompa sprawdziłem już wcześniej tak jak mówie jest czysty... Nie wiem jak jest z innymi jutro zamierzam to sprawdzić...
Dzisiaj udało mi się połączyć przez FileZille raz z ftp niestety jak przeszedłem do podfolderu moje połączenie zostało zerwane... Łącze mam dosyć szybkie i łącze się wtedy gdy jest całkowicie niewykorzystywane... Moja strona stoi na 2 serwerze i tez smiga szybciutko... Szczerze mówiąc nigdy nie miałem takich problemów ale tym razem jestem bezradny...
Mam ten sam problem z ftp, nie mogę się w ogóle połączyć, przed wczoraj jakimś cudem udało mi się ale gdy wszedłem w pod folder połączenie się zerwało (tak samo jak ma Joker) Inne ftp działają bez zarzutu, łącze się przez gFTP na Ubuntu.
Pzdr
EDIT: proszę o usunięcie posta. Właśnie udało mi się pogłówkować i usunąć problem. Wystarczało wyłączyć tryb pasywny w TC.
| Deathplanter wrote: |
| EDIT: proszę o usunięcie posta. Właśnie udało mi się pogłówkować i usunąć problem. Wystarczało wyłączyć tryb pasywny w TC. |
Hmm czytajac ten post i troche w necie o trybach aktywnym i pasywnym wyłączyłem ten 2 i co??
FTP śmiga jak należy, co prawda nie przez IE ale inne klienty są dużo lepsze
Thx Deathplanter 
U mnie właśnie inaczej jest, zainstalowałem windę, później Flashfxp i normalnie ustanowiłem połączenie, łączyło 2 razy Passive Mode ale nie wchodziło, dopiero jak sam zmienił można powiedzieć na ASCII ftp śmiga aż miło
Log z Flashfxp:
| Code: |
[R] PASV
[R] 227 Entering Passive Mode (216,32,85,170,196,126).
[R] Otwieram połączenie dla danych IP: 216.32.85.170 PORT: 50302
[R] Błąd gniazda dla danych: Limit czasu połączenia przekroczony
[R] Błąd listowania
[R] PASV
[R] 227 Entering Passive Mode (216,32,85,170,227,180).
[R] Otwieram połączenie dla danych IP: 216.32.85.170 PORT: 58292
[R] Błąd listowania
[R] Błąd trybu PASV, próbuję tryb PORT .
[R] Nasłuchuję na porcie: 4375, oczekiwanie na połączenie.
[R] PORT *,*,*,*,17,23
[R] 200 PORT command successful
[R] LIST -al
[R] 150 Opening ASCII mode data connection for file list
[R] 226 Transfer complete.
[R] Listowanie zakończone: 658 bajty w 0,78 sek. (0,8 KB/s)
[R] PORT mode was successful. Proszę zaktualizować profil miejsca sieciowego.
|
Ważne, że działa
Pozdro
Ps. * - to moje IP 
Hej. Nie wiem co jest ale przez ostatnie dni wogole nie moge sie zalogowac na moj ftp.... a mianowicie wyglada to tak. Loguje sie filezilla i nie tylko gftp wszystkim i to samo gdy dochodzi do opcji wylistowania katalogow mam monit o tym ze serwer za dlugo odpowiada i jest time out. Nie wiem co z tym zrobic, zglosilem ten problem administratorowi ale wogole nie odpisuje... Czyzby frihost sie pogarszal czy co ? WITKI MI OPADLY ^^ Moze ktos ma podobny problem albo wie jak go moglbym roziwazac ? HELP.
Właśnie o tym pisaliśmy wyżej, Joker'owi pomógł tryb pasywny a mi ASCII więc musiałbyś popróbować tak, jeśli masz dostęp do flashfxp to powinien po dwóch próbach sam zmienić z pasywnego na ten drugi
Pozdro
dzieki
w sumie moglem przeczytac post ^^ no ale. Dodam jeszcze ze hmm administrator powinien sie tym zajac, bo to raczej jego wina a nie nasza ze musimy robic jeszcze jakies dodatkowe zabiegi aby sie polaczyc z serwerem
a moze to jakies zabezpieczenie ?
ps. nie uzywam flashfxp ($hit) straszny 
Z tego co zauwazylem to ftp dziala slimacznie...co sie stalo i czy ktos proboje to w jakis sposo naprawic?
EDIT : chodzi oczywiscie o serwer 2
Jeśli nie wiadomo o co chodzi: warto oblookać co nie działa
a jeśli nie działa- to zostanie naprawione jak szybko będzie to możliwe. Proste? Przecież to nie ode mnie zależy, więc pisanie, jest całkowicie bez sensu.
Ale dla ułatwienia: dodam sobie w podpise, żebyście widzieli czy wsio działa
a tutaj jest do zobaczenia przy poście:

Mhm ja też mam konto na serwerze 2gim i wszystko śmiga świetnie, póki co nie mam z nim żadnego, większego problemu, oprócz tego, że nie mogę podpiąc domeny, jednak może to być moja wina 
Jednak dalej coś jest nie tak z FTP, mogę zmieniać chmod'y, nazwy itd. ale tylko głównych plików w public_html jak wejdę do jakiegoś folderu i tam chce coś zmienić mam cały czas 550 Permission denied, próbowałem już różnych ustawień chmod głównych folderów ale cały czas do samo, skopiować też niczego się nie da...używam flasfhxp, aha jak się łączy to:
[R] Łącze z Makak
[R] 220 ProFTPD 1.2.9 Server ready.
[R] USER makak
[R] 331 Password required for makak.
[R] PASS (hidden)
[R] 230 User makak logged in.
[R] SYST
[R] 215 UNIX Type: L8
[R] FEAT
[R] 211-Features:
[R] MDTM
[R] REST STREAM
[R] SIZE
[R] 211 End
[R] PWD
[R] 257 "/" is current directory.
[R] TYPE A
[R] 200 Type set to A
[R] PASV
[R] 227 Entering Passive Mode (216,32,85,170,192,6).
[R] Otwieram połączenie dla danych IP: 216.32.85.170 PORT: 49158
[R] Błąd listowania
[R] PASV
[R] 227 Entering Passive Mode (216,32,85,170,192,10).
[R] Otwieram połączenie dla danych IP: 216.32.85.170 PORT: 49162
[R] Błąd listowania
[R] Błąd trybu PASV, próbuję tryb PORT .
[R] Nasłuchuję na porcie: 3294, oczekiwanie na połączenie.
[R] PORT 83,x,xx,xx,12,222
[R] 200 PORT command successful
[R] LIST -al
[R] 150 Opening ASCII mode data connection for file list
[R] 226 Transfer complete.
[R] Listowanie zakończone: 658 bajty w 0,89 sek. (0,7 KB/s)
[R] PORT mode was successful. Proszę zaktualizować profil miejsca sieciowego.
|
Więc nie działa tryb pasywny tylko ASCII, próbowałem smartftp ale on w ogóle się nie łączy....
Pozdro
Ps. Przez DirectAdmin też nie da zmienić się CHMOD'ów ani nic wgrać....
Ja bym się czepiał twojego komputera albo łącza. Mi DirectAdmin (serwer 2) działa bez zarzutów.
FTP też bez zarzutów co mówi ten log.
| Quote: |
*** CuteFTP 7.0 - build Jun 7 2005 ***
STATUS:> Getting listing ""...
STATUS:> Connecting to FTP server 216.32.85.170:21 (ip = 216.32.85.170)...
STATUS:> Socket connected. Waiting for welcome message...
220 ProFTPD 1.2.9 Server ready.
STATUS:> Connected. Authenticating...
COMMAND:> USER ramelof
331 Password required for ramelof.
COMMAND:> PASS *****
230 User ramelof logged in.
STATUS:> Login successful.
COMMAND:> PWD
257 "/" is current directory.
STATUS:> Home directory: /
COMMAND:> FEAT
211-Features:
MDTM
REST STREAM
SIZE
211 End
STATUS:> This site supports features.
STATUS:> This site supports SIZE.
STATUS:> This site can resume broken downloads.
COMMAND:> REST 0
350 Restarting at 0. Send STORE or RETRIEVE to initiate transfer
COMMAND:> PASV
227 Entering Passive Mode (216,32,85,170,192,1).
COMMAND:> LIST
STATUS:> Connecting FTP data socket 216.32.85.170:49153...
ERROR:> The connection failed due to an error or timeout.
1) Verify that the destination IP address is correct.
2) Increase the connection timeout threshold under Global Settings | Connection.
3) Switch to the opposite data connection type (PASV or PORT) under Site Settings | Type tab.
4) Verify that the problem is not local by trying to connect to an alternate server.
5) If a server name was used, verify it resolves to the correct address.
6) If using a local server table for server name resolution, check to see that it doesn't resolve to an obsolete address.
7) Try pinging the address.
If you are using a router, verify the router is up and running (check by pinging it and then ping an address outside of the router).
9) Do a traceroute to the destination to verify all routers along the connection path are operational.
10) Verify that your subnet mask is setup properly.
11) Verify that your local software or hardware firewall is not blocking outbound connections originating from CuteFTP.
12) Verify that your anti-virus software is not at fault (try disabling it).
ERROR:> PASV failed, trying PORT.
STATUS:> Waiting 0 seconds...
STATUS:> Getting listing "/"...
STATUS:> Connecting to FTP server 216.32.85.170:21 (ip = 216.32.85.170)...
STATUS:> Socket connected. Waiting for welcome message...
220 ProFTPD 1.2.9 Server ready.
STATUS:> Connected. Authenticating...
COMMAND:> USER ramelof
331 Password required for ramelof.
COMMAND:> PASS *****
230 User ramelof logged in.
STATUS:> Login successful.
COMMAND:> PWD
257 "/" is current directory.
STATUS:> Home directory: /
STATUS:> This site supports features.
STATUS:> This site supports SIZE.
STATUS:> This site can resume broken downloads.
COMMAND:> REST 0
350 Restarting at 0. Send STORE or RETRIEVE to initiate transfer
COMMAND:> PORT 10,4,18,248,8,130
200 PORT command successful
COMMAND:> LIST
150 Opening ASCII mode data connection for file list
226 Transfer complete.
STATUS:> Directory listing completed. |
W sumie włączenie serwera FTP trwa u mnie około 20sec. Wgrywa dość szyko.
Tak jak wcześniej pisałem sprawdź kkomputer pod względem wirków etc.. Możliwa też wina łącza jakie masz.
Mam neo, faktycznie wcześniej jak miałem osiedlówkę nie miałem takich problemów, komp jest czysty to na pewno. Dopiero teraz utworzyłem jakąś porządną stronę na tym serwerze ale wieczorem co chwile nie działa: Down - 110 - Connection timed out szkoda, że nie można mieć pierwszego serwa, no ale trzeba się z tym pogodzić
Pozdro
Kolejny pad ...
13.02.2007
godz: 00:34
WinSock 2.0 -- OpenSSL 0.9.7d 17 Mar 2004
[R] Connecting to ftp.sl4sh.frih.net -> DNS=ftp.sl4sh.frih.net IP=216.32.85.170 PORT=21
[R] Connection failed (Connection timed out)
[R] Delaying for 120 seconds before reconnect attempt #1 |
Co się dzieje z serwerem 2? OD ponad 2 godzin nie działa,akurat robiłem update strony, chciałem zobaczyć efekt a tu lipa...
EDIT: Właśnie wstał 
Witam. Mam problem. Wrzuciłem wszystkie pliki na serwer i jak wpisuje w przeglądarce adres (www.tonyhawk.frih.net) to jest forbidden. Pliki wrzuciłem do głównego folderu. To źle? Co musze zrobic zeby dzialalo?
Na pewno katalog public_html ma uprawnienia do odczytu przez innych użytkowników i istnieje plik index?
No własnie niemam tam nic takiego :/ jakiś chmod trzeba nadać mu ?
A index.html istnieje wewnątrz public_html czy w katalogu / serwera FTP? Kombinowałeś z DirectAdminem?
no index html jest w tym folderze. Co musze zrobic w tym panelu zaby to dzialalo ?
| jackill wrote: |
Co się dzieje z serwerem 2? OD ponad 2 godzin nie działa,akurat robiłem update strony, chciałem zobaczyć efekt a tu lipa...
EDIT: Właśnie wstał  |
No cóz, z serwerem drugim od zawsze byly problemy, a to Apache (HTTP) nawalilo, a czasem dla zabawy DNS'y sie wysypały. Najgorzej bylo jak dyski poszły do nieba, to byla bimba. Nawet backup'a nie zrobilem i caly moj serwis poszedl sie jarac, ale coz
Takie zycie
Trzeba sie z tym pogodzic i raczej nie zrzędzić
Bo nigdzie nie dostaniesz takiego serwa i to za free
Pozdrawiam, Xaros 
| Xaros wrote: |
Trzeba sie z tym pogodzic i raczej nie zrzędzić Bo nigdzie nie dostaniesz takiego serwa i to za free
Pozdrawiam, Xaros  |
Chyba że jakiś szel po znajomościach, hehe 
Ja jakoś nie widze żadnych awarii ostatnio. Jak coś nie działa to szukać postów mtx obojątnie jakiego on ma w sygnie podctawowe UPY i opóźnienia, albo to http://frihost-server-status.us.to/frihost-server-test.gif
Ee.... FTP nie dziala :/
WinSock 2.0 -- OpenSSL 0.9.7d 17 Mar 2004
[R] Unable to resolve host: ftp.sl4sh.frih.net
[R] Delaying for 120 seconds before reconnect attempt #1 |
Ty przy -102 pkt i masz jeszcze konto. Weź lepiej sprawdź bo z tego co wiem przy -10 konto zamykają.
HM.... nieciekawie :/ tak czy inaczej staram sie nadrobic zaleglosci =] Ciekawe tylko czy mi sie uda zanim mi usuna konto.
Btw. strona dziala, bo ostanio zaczolem ją budowac (tzn uzylem CMS'a i zmienilem DNS'y - www.bojkot.org)
"zacząłem" jeśli już
jeżeli strona jest, to nie jest usunięta. może po prostu ftp się zatkało..
Przy instalacji phpbb3 mam takie coś:
Zainstalowany Imagemagick [ Załączniki ]:
Nie można określić położenia. Jeśli wiesz czy i gdzie ImageMagick jest zainstalowany, to podaj ścieżkę do niego w panelu administracyjnym po zainstalowaniu phpBB.
Czy takie coś znajduje się na serwerze frihostu 2
zapytam w administracji
"Yes and at the default location, I think it is /usr/bin/convert or similar."
Siemka.
moze mi ktos powiedziec jak wstawic muzyke na stronke?, tzn ze jak ktos wejdzie, zeby ja slyszal.
I tu tez mam pytanie. Czy zeby moc ja "slyszec" to klient musi najpierw sciagnac caly kawalek z servera czy moze to sie odbywac na takiej zasadzie jak np YouTube?
A najlepiej jakby mozna bylo wrzucic jakis fajnie wygladajacy player z podstawowymi przyciska,i typu "play" "stop" "next" itd i kazdy moglby sobie wybrac z listy jakis kawalek, ktory ja tamn umieszcze.
Jest to mozliwe? Jak to zrobic? Sa jakies profesjonalne skrypty oferujace takiego playera? [moze byc platny]
Tutaj możesz znaleźć playery. Jakbyś nie wiedział jak co zrobić to pisz.
http://php-fusion.pl/forum/viewthread.php?forum_id=7&thread_id=12468
Juz zrobilem. Wykorzystalem inny, ale dzieki za pomoc 
Hmm, a nie bedziesz miał problemów z hostingiem, bo nie można mieć mp3 na serwerze...
Na Frihost nie mozna wrzucac mp3 na serva?
Z tego co pisze w regulaminie, to nie. Ja nigdy nie próbowałem, bo szkoda by było stracić hosting, przez taką głupotę, bo to pewnie robot jakiś sprawdza i żadne tłumaczenia nie pomogą...
Ok dzieki za info.
Napisze do ich adminow, moze da rade ich przekonac.
Nie widziałem tego zakazu empetrójek.... Aha, chodzi ci chyba o NIELEGALNE mp3?
mod:wszystkie mp3 są nielegalne na frihost
Co się dzieje ostatnio na serwerze numer 2. Od dwoch dni nie moge zainstalowć skryptu smf. Etap instalacji staje łaczeniu z bazą danych. Wyvhodzi na to że baza nie przyjmuje zapytać bo ciegle zwraca mi sie ta sama strona. Inna moja strona zrobiona na wordpressie duzo wczesniej chodzi noemlanie jakies rozwiazanie problemu.
Dobra już problem sam się rozwiązał.
Serwer drugi ma jakąś awarie bo moja strona się nie wczytuje?
Moje konto ma domene dns bee.pl, ale strona bee.pl normalnie działa tak jak inne strony z tą domeną.
edit
a tak zapomniałem 
Last edited by Ramelof on Fri Oct 05, 2007 10:09 pm; edited 1 time in total
Dzieci moje, w moim podpisie jest stan serwerów. jeśli jest WIELKIE CZERWONE DOWN OZNACZA, ŻE SERWER MA DAŁNA I ZNACZY, ŻE TRUP