Nie wiem, czy ktos z waz zauwazyl taka informacje, ze pomimo tego iz o prawa do transmisji meczow z mundialu w 2006 r. stara sie u nas i TVP i POLSAT, to i tak wiekszosc meczow bedzie kodowana ? Bo TVP jak wygra, to chce uruchomic kodowany kanal TVP Sprt.
Toz to jakas paranoja. Czytalem wypowiedzi na WP na ten temat i musze powiedziec, ze zgadzam sie z co poniektorymi z nich. Co to za telewizja publiczna, za ktora trzeba abonament placic? Chyba sie komus cos poprzestawialo. To niech jeszcze zakoduja "1" i "2" i sprzedaja dekodery - odjazd totalny.
Taaa, nie dość, że trzeba bulić haracz na TVP w postaci abonamentu RTV to jeszcze trzeba dodatkowo wykupywać abonament na kodowaną telewizję, żeby móc obejrzeć cokolwiek ciekawego...
To tylko w Polsce takie coś! 
TVP chce uruchomić 4 nowe kanały! sport, dokument, rozrywka i moda/styl. Do tego czeka nas kanał amerykańskiej firmy z filmami i serialami komediowymi. Ale wszystko na cyfrówkach..
opłacanie normalnego abonentu jest bez sensu. Za 'podobną' cenę mamy te same kanały na np Cyfrze + (poza Polsatem) + ileś kanałów innych tv i radia.
a co do tego, że tvp się koduje... niech żyje KRRiT
w końcu to oni za to odopowiadają...
jeszcze trochę i zostanie nam tylko 3 członków... z sejmu senatu i od prezydenta.. ciekawe jaką partię będą popierać..
co z tego wyniknie się okaże 
a ja teraz to nawet "1" i "2" nie mam
Niestety z anteny naziemnej nie moge nic odebrac - taki jakis cholerny zakatek, ze nic nie mam, mam za to tuner cyfrowy i z tamtad mam Polsat2, TVPolonia, TVpuls, Tele5 i inne jeszcze jakies takie badziewia
Ale jakos mi to nawet niespecjalnie przeszkadza.
Kablowki nie chce, bo zdzieraja kase, a malo daja, podobnie platformy cyfrowe - stosunek jakosci do ceny jest mizerny i wbrew pozorom za najtanszy abonament w cyfrze dostaje sie mniej niz w polsacie. Dopiero dolozenie kilku zlotych daje cyfrze przewage.
ja mówię o cyfrze, bo to ją mam, to trudno mi mówić o polsacie..
tak czy inaczej to chyba sensowniejsze niż płacić abomnament i słyszeć, że się kablówkujemy, prawda??
swoją drogą zawsze można teraz załapać się na świąteczne promocje.
typu 3 miechy za 1 zł albo aktywacja za 0 zł itp..
no to pozrawiam i pa 
plac abonamet dla TVP, plac jeszcze za mozliwosc ogladania dekodowanych kanalow od TVP a oni daja ci telenowele i inne durne programy ktorych sie nie da ogladac.
Brawo brawo, a oni jeszcze beda sie uzalac ze sciagalnosc abonetowa jest niska
a ludzie i tak się czepiają, że wszystko na zagranicznych koncesjach...
ech.. krótko mówiąc nalepsza tv przez net jak się ma stałe... mój brat tak robi
Hmm, jak mecze MŚ 2006 będą leciały na Polsacie Sport to dla mnie klapa, bo ja nie mam Cyfrowego Polsatu, tylko CYFRĘ+. Jak dla mnie to mecze te mogłyby lecieć na CANAL+ SPORT.
No, ale lepiej, żeby były np. na TVP1 czy TVN'ie, żeby były dostępne dla każdego. 
Dla mnie nie ważne, czy Cyfra+, czy Polsat cyfrowy, bo nie mam ani jednego, ani drugiego. A co najwazniejsze, nie mam zamiaru miec. Wkurza mnie jedynie cos takiego, ze w cholere kasy idzie w telewizji publicznej w bloto. Jak kiedys uslyszalem, ze Durczok (jak bym go nie lubil) zarabia 60000 zlotych (szescdziesiat tysiecy zlotych), to myslalem, ze mnie pokreci. Prrzeciez to prawie 4000 osob musi abonament zaplacic, zeby TVP jedna wyplate wyplacila! No a przypuszczam, ze Durczok nie jest osoba, ktora w telewizji najlepiej zarabia.
I taka telewizja, musi jeszcze platne kanaly otwierac?
Dobrze, ze maja zakaz przerywania programow reklamami, bo w srodku wiadomosci mieli bysmy 10 minut reklam.
Kilka dni temu TVP wydała oficjalny komunikat, o tym, że dołożą wszelkich starań, aby negocjacje w sprawie transmitowania mundialu, zakończyły się pomyślnie. TVP, zaprzeczyła, że MŚ będą transmitowane tylko i wyłącznie na kanale TVP Sport, który jeszcze nie istnieje. Podała również gazetę FAKT do sądu, za to, iż napisali, że mundial będzie na kodowanym kanale. Miejmy nadzieję, że rozmowy zakończą się pomyślnie i będziemy mogli oglądać ważne dla nas mecze. POLSKA DO BOJU!!!!!!!!! 
Najprawdopodobnie bedzie tak samo jak w 4 lata temu. TVP bedzie transmitował wyłacznie mecze polaków. Oby ich gra rowniez nie wygladla jak 4 lata temu.
Miejmy nadzieję że bedzie nam dane ogladanie meczow mistrzostw swiata.
Cos sie ruszylo i wyglda to coraz lepiej.
Ja mam ten plus ze zawsze moge wlaczyc sobie czecha i mam meczyki.
Pozdrawiam.
A ja mam dwa plusy
Moge sobie włączyć czecha i niemca 
jesli o mnie chodzi ot wystarczy mi tylko jak bede mogl obejrzec mecze polakow bo reszte wynikow to sobie na onecie zlukam 
taaaaaaaaaaaa powiedz mi gdzie to wyczytales????
czlowieku TVP to stacja PUBLICZNA, PANSTWOWA a nie prywatna, ktora jest oplacana z naszych abonamentow. Kasy z oplat wychodzi 500mln pln rocznie i dzieki temu TVP jest stacja o najwiekszym budzecie. i powiedz mi skoro cos sie nazywa publiczne to jakim prawem beda kodowac???!?!?! to sa tylko glupie plotki by tacy ludzie jak ty je lykali i rozpowiadali dalej...
zeby zaczeli kodowac jakies programy musieliby najpierw zrobic projekt ustawy, zatwierdzony, a pozniej zatwierdzic ustawe ktora i tak nie wejdzie 'od zaraz'... ale watpie by tak bylo, ten pomysl nigdy nie przejdzie. heh plotkarze...
Hehe :] z tego co czytam to widze ze sobie troche poogladam
Tak sie sklada ze mam Cyfrowy polsat
Ale od razu mowie wam ze to straszna kicha tak samo jak Cyfra+.
Jak dla mnie to za cene 500zl (kupilem dekoder) daja strasznie kichowaty sprzet :/ No ale nie bede sie tu wypowiadal o zaletach / wadach dekodera bo nie o tym jest ten topic :]
W kazdym razie bede wam relacjonowal co sie dzieje na boisku 
| rohis wrote: |
taaaaaaaaaaaa powiedz mi gdzie to wyczytales????
czlowieku TVP to stacja PUBLICZNA, PANSTWOWA a nie prywatna, ktora jest oplacana z naszych abonamentow. Kasy z oplat wychodzi 500mln pln rocznie i dzieki temu TVP jest stacja o najwiekszym budzecie. i powiedz mi skoro cos sie nazywa publiczne to jakim prawem beda kodowac???!?!?! to sa tylko glupie plotki by tacy ludzie jak ty je lykali i rozpowiadali dalej...
zeby zaczeli kodowac jakies programy musieliby najpierw zrobic projekt ustawy, zatwierdzony, a pozniej zatwierdzic ustawe ktora i tak nie wejdzie 'od zaraz'... ale watpie by tak bylo, ten pomysl nigdy nie przejdzie. heh plotkarze... |
Sprawa jest bardzo prosta. Zauważ, ze od pewnego czasu z Astry jest nadawany sygnal TVP1, TVP2, TVP3, Polonia, Kultura. Pomimo, ze jest to telewizja PUBLICZNA, to te 3 pierwsze sa KODOWANE.
Dzieje sie tak dlatego, ze po prostu nie maja praw nadawania poza Polske na filmy i programy zagraniczne, a z satelity moga odbierac ten kanal nie tylko Polacy! TVP1 i 2 zostana dopiero wtedy odkodowane, jak telewizja bedzie wykupywac prawa do emisji programow poza teren Polski.
I teraz porownaj to z sytuacja, gdy taka TVP uruchamia kanal sportowy (watpie, zeby nadawali to w analogu przez stacje naziemne, bo to archaizm, pojda w cyfrowa strone na pewno). Juz to widze, jak wielkie telewizje zachodnie zgodza sie, zeby np. takie mistrzostwa szly na niekodowanym kanale satelitarnym z Polski - to po co oni wywalili tyle kasy na prawa transmisji, skoro wystarczy, ze taki obywatel hiszpani przestawi talerz na astre i ma meczyk za darmo, a nie musi DIGITAL+ kupowac!
A poza tym w kazdej plotce jest troche prawdy. Chodzily plotki, ze Polsat wprowadzi Alladina? I co? Wprowadzili, a nikt nie chcial wierzyc. Chodzily plotki, że hakerzy mają sposób na rozkodowanie Nagra2? I co? Nagra 2 złamana - działa Digital+ i Premiere. Wiec moze i w tej informacji jest cos prawdy? Zobaczymy!
| Seba222 wrote: |
| rohis wrote: | taaaaaaaaaaaa powiedz mi gdzie to wyczytales????
zeby zaczeli kodowac jakies programy musieliby najpierw zrobic projekt ustawy, zatwierdzony, a pozniej zatwierdzic ustawe ktora i tak nie wejdzie 'od zaraz'... ale watpie by tak bylo, ten pomysl nigdy nie przejdzie. heh plotkarze... |
Sprawa jest bardzo prosta. Zauważ, ze od pewnego czasu z Astry jest nadawany sygnal TVP1, TVP2, TVP3, Polonia, Kultura. Pomimo, ze jest to telewizja PUBLICZNA, to te 3 pierwsze sa KODOWANE.
Dzieje sie tak dlatego, ze po prostu nie maja praw nadawania poza Polske na filmy i programy zagraniczne, a z satelity moga odbierac ten kanal nie tylko Polacy! TVP1 i 2 zostana dopiero wtedy odkodowane, jak telewizja bedzie wykupywac prawa do emisji programow poza teren Polski.
I teraz porownaj to z sytuacja, gdy taka TVP uruchamia kanal sportowy (watpie, zeby nadawali to w analogu przez stacje naziemne, bo to archaizm, pojda w cyfrowa strone na pewno). Juz to widze, jak wielkie telewizje zachodnie zgodza sie, zeby np. takie mistrzostwa szly na niekodowanym kanale satelitarnym z Polski - to po co oni wywalili tyle kasy na prawa transmisji, skoro wystarczy, ze taki obywatel hiszpani przestawi talerz na astre i ma meczyk za darmo, a nie musi DIGITAL+ kupowac!
A poza tym w kazdej plotce jest troche prawdy. Chodzily plotki, ze Polsat wprowadzi Alladina? I co? Wprowadzili, a nikt nie chcial wierzyc. Chodzily plotki, że hakerzy mają sposób na rozkodowanie Nagra2? I co? Nagra 2 złamana - działa Digital+ i Premiere. Wiec moze i w tej informacji jest cos prawdy? Zobaczymy! |
rozumiem ze to twoje dochodzenie;p
tylko zauwaz, kodowane na satelicie jest dlatego bo ta telewizja jest platna (abonament). wiec dlaczego ktos mialby ogladac poprzez satelite kompletnie za darmo gdy miliony ludzi placa?
No dobra. Poszperalem w necie na ten temat i:
| Quote: |
TELEGRAM
29 grudnia 2005
Kanały tematyczne TVP Sport i TVP Rozrywka coraz bliżej
Zarząd TVP skierował do Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji wnioski o udzielenie koncesji na utworzenie i rozpowszechnienie kanałów tematycznych TVP Sport i TVP Rozrywka. Wcześniej wnioski zostały zaakceptowane przez Radę Nadzorczą TVP S.A. Telewizja chciałaby uruchomić kanały tematyczne Sport i Rozrywka w połowie przyszłego roku. Nie wiadomo jednak, czy termin ten nie opóźni się w związku z nową ustawą medialną. Kanały tematyczne mają być dostępne w sieciach kablowych. |
Artykuł przytoczony za Stopklatka.pl: http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=29134&strona=telegram
No faktycznie nie potwierdzilo sie to, ze maja byc kodowane, ale... i tak trzeba bedzie za nie zaplacic, zeby je ogladac
No i poza tym, nie wiem, ale w Polsce nie wszyscy maja telewizje z kablowek.
Moim zdaniem Telewizja Polska idzie w złym kierunku. Płacąc abonament nie wiele mniejszy niz za telewizje kablowa, dostaj bardzo malo. Telewizja Polska powinna miec obowiazek, prawo do transmitowania Ligi Polskiej, Mistrzostw Świata i Eutopy w pilce noznej, olimiad zimowej i letniej a takze wszsysch innych zawodow z udzialem Polaków.
Boże daremne takie coś jeszcze mistrzostwa swiata ci wezmą i zakodują, to skoki też pewnie będą zaniedługo kodowane odpukać.... To jest paranoja całkowita!!! Jak mozna takie cos wogole wprowadzac. I zgadzam sie niedosc ze trzeba bulic za RTV to jeszcze abonamet bedzie trza kupić. Daremne najlepiej nic nie ogladac !! :/
Najlepiej to se ściągać pirackie i już
TVP się postara i mundial nie będzie kodowany, tylko będzie w TVP1 lub TVP2. Kanał TVP Sport, nawet nie istnieje. Zawsze jednak istnieją alternatywy - czech i niemiec 
No to już jest rozbrajające! Kodowany!? To w Korei były mistrzostwa i było wszystko OK a tu sąsiedzi z miedzą i takie....eh
Szczęście w nieszczęściu kodują mecze ale jeszcze nie kodują ważnych wiadomości o Mundialu. Świetna stronka jest na http://www.mrsnaki.pl/mistrzostwa
ale co innego jest obejrzeć sobie meczyk a co innego jest poczytać newsy..
swoją drogą nasza piłka leży i kwiczy, bo to co się dzieje to tragedia..
nie wiem czy będzie sens oglądać mundial..
fakt, że poziom piłki jest fatalny
czy fakt, że newsy to nie mecz??
drago co czech to sobie to wybrażam.............. głos komentatora "No i zapindala za piłecką........ na wysuwanie wprowadza sie XXX" 
kodowane czy nie przez kompa sie przefiltruje ,odkoduje i zmasteruje i bedziemy mieli HDTV w domu . Polak potrafi a wy sie martwicie jak cos to na elektroda_pl zajrzyjcie
[HDTV- Hight Definiotion TeleVision -w wolnym tłumaczneniu :wysokich lotów obraz]
nie chodzi o to, że nie zobaczymy, bo to sobie w miarę każdy załatwi, ale chodzi o to, że są pewne rzeczy, które oglądać trzeba ze względu na wzniosłość wydarzenia, charakter narodowy itp..
dlatego PUBLICZNA telewizja POLSKA powinna nadawać POLSKIE PUBLICZNE mecze na mundialu
amen